Typ relacji w którą wejść Ci najłatwiej/najtrudniej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Typ relacji w którą wejść Ci najłatwiej/najtrudniej

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 30 ]

1 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2018-05-13 15:45:39)

Temat: Typ relacji w którą wejść Ci najłatwiej/najtrudniej

W który z wymienionych w temacie typów relacji wejść Ci najłatwiej, a który najtrudniej biorąc pod uwagę Twoje dotychczasowe życie, i jak myślisz - dlaczego?  Dobrze byłoby wskazać także płeć tej drugiej strony np.: najłatwiej - romantyczna (płeć drugiej strony, tej z którą łatwo o relacje - kobieta), najtrudniej - koleżeńska (płeć drugiej strony, tej z którą trudno o relacje - też kobieta). Podanie swojej płci nie jest konieczne, ponieważ na ogół zdradza forma (chyba że nie zdradza - wtedy tak) oraz niekiedy - moja znajomość osoby która udzieliła odpowiedzi.

Typy relacji:
1. Relacja koleżeńska*
2. Relacja przyjacielska
3. Relacja erotyczna
4. Relacja romantyczna

Oczywiście nie są to wszystkie możliwe w jakich istota ludzka może się znaleźć, ale interesowałyby mnie na ten moment jedynie te. Co całkowicie zrozumiałe, w niektórych przypadkach konieczne będzie wskazanie jakiejś hybrydy np. relacja koleżeńsko-erotyczna.

Temat sprawia wrażenie czegoś ankietopodobnego, ale można wypowiadać się w dowolny sposób (długie rozważania nt. powodów takiego a nie innego stanu rzeczy u siebie mile widziane).

* prosiłabym nie zaliczać tutaj ludzi z pracy/szkoły/studiów z którymi nie rozmawiacie poza rozmowami do których w tych miejscach jesteście zmuszeni.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Typ relacji w którą wejść Ci najłatwiej/najtrudniej

najłatwiej w koleżeńsko/przyjacielską, przede wszystkim z facetami bo wolę męskie towarzystwo od kobiecego, w kobiecie relacje jest mi ciężko wejść.
również dosyć prosto w erotyczną bo to proste jak budowa cepa tongue
oczywiście w romantyczną najciężej, jak pewnie dla większości smile

3

Najciężej w romantyczną i w erotyczną.

Choć i w przyjacielską nie łatwo. Koleżeństwo jest proste, ale przerodzić to w przyjaźń? Nie wiem, czy w ogóle się da. Jedyne bliskie koleżanki, to te, które poznałam jeszcze za młodu, jeszcze będąc w Polsce. Teraz w Londynie poznać kogoś to żadna sztuka, można łatwo poznać tabuny ludzi - ale sprawić, by ta osoba została, to zupełnie coś innego. To nie są przyjaciele, osoby, na które można liczyć w przypadku problemów, do których można zadzwonić i się wygadać. Można się spotkać, pogadać, a potem każde w swoją stronę, każde ma swoje własne sprawy. Zawsze mam tę świadomość, że gdybym nagle przestała się odzywać, to to nawet nie zostałoby zauważone... hmm

4

Aktualnie to ciężko mi wejść w każdy z tych typów relacji, ale najtrudniej byłoby na pewno w erotyczną i romantyczną (jeśli chodzi o kobiety).  I kompletnie mi nie leżą również koleżeńsko - przyjacielskie relacje z facetami.

5

mi w sumie w żadna nie jest trudno wejsc
z odpowiednia osoba to samo leci
plec nie ma znaczenia

6

Relacje koleżeńskie to bułka z masłem- niezależnie od płci. Z erotycznymi też nie mam problemu- wystarczy, że facet mi się podoba.

W przyjaźń wchodzę raczej rzadko, i to zawsze z mężczyznami. Z kobietami przyjaźnie nigdy mi nie wychodziły.

No, a romantycznie, to musi być splot wielu czynników bym chciała z kimś wejść w związek.

7

Najtrudniejsze są przyjaźnie z kobietami. Ile razy próbowałam coś takiego tworzyć, tyle razy rozbijało się to o faceta.
Więc jak przyjaciel, to tylko facet. Albo kobieta, która już jest narzeczoną/żoną.

8 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2018-05-14 17:18:13)

1/2 są bezproblemowe niezależnie od płci
3/4 są niemożliwe

9

1. Relacja koleżeńska (zakładając, że to jest mniej więcej to samo co ja nazywam "znajomymi")
M/K - spoko.
Nie ma tu co pisać.

2. Relacja przyjacielska
M/K - trudno.
Jestem już chyba na to za stary. Jakoś mi się to zawsze kojarzyło z czasami szkolno/studenckimi i odpowiednią ilością czasu, którego w pewnym wieku ludzie już nie mają tyle bo mąż/żona/dzieci/kredyt we frankach/4 etat.

3. Relacja erotyczna
K - trudno
Nigdy nie latałem za seksem. Albo mnie to nie interesowało albo sukcesy były "mizerne", więc szkoda zdrowia. Co ciekawe, to jakoś częściej dziewczyny za mną latały. do tego zwykle takie "specyficzne". Ogólnie dziwna sprawa.

M - nie kręcą mnie faceci.
Chociaż zakładam, że puknąć się dla sportu M/M to pikuś. Chętnych, na cokolwiek, to powinno byś od groma.

4. Relacja romantyczna
K - też nigdy za tym "uczciwie" nie latałem i to raczej był przypadek. Zresztą to wymaga tylu "czynników i okoliczności", "chemii", "spojrzenia na życie" i innych takich, że jak się nie jest w "środku rozkładu normalnego, co do atrakcyjności/osobowości/preferencji" to też jest raczej pod górkę. Na ten moment, nie jestem zainteresowany.  Wolę kota. lol
M - nie kręcą mnie faceci.

10

_v_ napisał/a:

mi w sumie w żadna nie jest trudno wejsc
z odpowiednia osoba to samo leci
plec nie ma znaczenia

Nom smile
Z tym, że przyjażń i relacja romantyczna są głębsze i bardziej wymagające (chociaż pewnie nie dla wszystkich), przez co jednak potrzebują czasu, żeby się „rozkręcić”.

11

Koleżeństwo, przyjaźń, eroztyzm - nie mam z tym większych problemów pod warunkiem, że z kimś nadaję na podobnych falach. W innych przypadkach nawet  niespecjalnie chce mi się z kimś przebywać. Acz bywa czasem, że do kogoś człowiek przekonuje się po dłuższym czasie, ale to rzadkość.

Tak ogólnie, to chyba najłatwiej chyba wejść mi w relację "brykającą", jak tak teraz patrzę. Najswobodniej. Czyli - pokłócić się. big_smile

12

Najtrudniej w relację koleżeńską lub przyjacielską, zwłaszcza z kobietami. Niestety zawsze miałam z tym problem, kobitki po prostu chyba mnie nie lubią. Z mężczyznami zawsze było mi łatwiej, dopóki kolega/przyjaciel się nie zakochał.
Najłatwiej mi wejść w relację romantyczną. Z mężczyzną. Kobiet nie biorę pod uwagę bo nie mam takich preferencji.

13

lilly25 napisał/a:

W który z wymienionych w temacie typów relacji wejść Ci najłatwiej, a który najtrudniej biorąc pod uwagę Twoje dotychczasowe życie, i jak myślisz - dlaczego?

Typy relacji:
1. Relacja koleżeńska
2. Relacja przyjacielska
3. Relacja erotyczna
4. Relacja romantyczna

Ze względu na heteroseksualność relacja 3 i 4 z kobietą w ogóle nie wchodzi w grę. Relacja erotyczna z mężczyzną związana jest ściśle z romantyczną (rozumiem, że chodzi tu o uczucie) - potrzebuję czasu, aby się zaangażować. Wejście w relacje 1 i 2 nie stanowi problemu dla mnie bez względu na płeć, bo jestem otwarta na ludzi i to przychodzi naturalnie (natomiast wyjście z nich czasem jest trudne, ale nie o tym mówimy).

14 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2018-05-17 16:41:57)

1. Koleżeńska
- trudno, z każdą z płci (szytwniara jestem tongue ) przy czym trochę łatwiej z mężczyznami

2. Przyjacielska
- bradzo trudno, prawie brak możliwości, powód: bardzo mocno ograniczone zaufanie do ludzi, płeć bez znaczenia

3. Erotyczna
- łatwo, tylko z mężczyzną, oczywiście tylko na zasadzie wzajmnego zainteresowania

4. Romantyczna
- i łatwo i trudno - ławo jako odwzajemnienie, trudno jako inicjtawa wyjscia z uczuciami, tylko z mężczyzną

15 Ostatnio edytowany przez kao_makao (2018-05-17 17:31:26)

Mnie jest ciężko w każdą relację wejść. Przy czym w znajomość koleżeńską z tego zbioru najłatwiej, przyjacielska bardzo ciężko, romantyczną i erotyczną - tych nie potrzebuję i nie jestem do nich zdolna

16

Lady Loka napisał/a:

Najtrudniejsze są przyjaźnie z kobietami. Ile razy próbowałam coś takiego tworzyć, tyle razy rozbijało się to o faceta.
Więc jak przyjaciel, to tylko facet. Albo kobieta, która już jest narzeczoną/żoną.

U mnie trochę inaczej. Z kobietami się nie przyjaźnię, bo zwykle nie mamy wspólnych zainteresowań. Poza tym, kobiety zwykle szukają w przyjaźni emocjonalnego spełnienia, co dla mnie jest kuriozalne. Od emocjonalnego spełnienia jest mój przyszły mąż. W przyjaźni szukam bratniej duszy z którą mogę podyskutować na tematy, które nas interesują i poradzić się kiedy mam problem (bardzo rzadko).

Ja potrafię przez tydzień gadać o przemodelowaniu łazienki-bez przerwy- sprawdzać kafle, różne prysznice, podświetlane lustra, umywalki i marmur na podłogę. Taką mam obsesyjną naturę. Kobiety zwykle tego nie wytrzymują, bo one nie chcą gadać o łazience i różnych metodach szpachlowania, ale o swoich uczuciach. Faceci, z drugiej strony, szczególnie ci zainteresowani architekturą i wystrojem wnętrz, potrafią nawet z pracy przesłać mi fotki interesujących łazienek z instagrama, albo namiary na dobrego kaflarza. Nie potrafię policzyć wieczorów i weekendów spędzonych nad planami usprawnień dla domu. Przy piwie ofkors big_smile

17

a co to jest emocjonalne spełnienie?

18

_v_ napisał/a:

a co to jest emocjonalne spełnienie?

Chcą komplementów, uwagi, zainteresowania ich samopoczuciem, ramienia do popłakania jak im źle.

Ja tego nie potrafię. Nie tylko mnie ich wewnętrzne walki nie interesują, ale aktywnie mnie odrzuca od kogoś kto chce się mi wypłakać. Przyjdź i zapytaj się o poradę- to mogę. Przyjdź i rycz- nie ma mowy. To nie znaczy, że mężczyźni nie cierpią, albo, że nie dzielą się emocjami, ale robią to rzadko i przyjaźń nie na tym się opiera.

19

W relacje koleżeńskie w ogóle nie muszę "wchodzić" - to dzieje się samo. Są więc najłatwiejsze, przy czym z powodu swoich specyficznych uwarunkowań łatwiej kontakt nawiązuję z kobietami, co nie znaczy, że nie mam kolegów. Jednak kobiety znam dobrze, sama jestem jedną z nich i czuję się z nimi swobodniej. Z przyjaźnią większych problemów nie mam, zawsze jakaś przyjaciółka była obecna w moim życiu. Erotyczna relacja mnie nie interesuje, jeśli nie jest jednocześnie romantyczną, a w romantyczne niestety, wejść mi bardzo trudno.

20

mam tak jak Beyondblackie.
W kobietach koleżankach nie znoszę tego rozemocjowania. jak mi się żalą to staram się im udzielić rad, tymczasem one mają je w dupie, one chcą się po prostu wygadać. prowadzą też nieustanne monologi. często są monotematyczne, nudne i nielogiczne.
Na szczęscie mam duzo znajomych dziewczyn wiec jak chce pogadac o ksiazkach to uderzam do jednej, jak o nauce to do drugiej, jak o facetach to do trzeciej itd.
Ale na codzien raczej gadam z facetami bo są bardziej rzeczowi smile

21

Sosenek, fakt, że kobiety bywają emocjonalne, jak piszesz, ale w tak skrajnym wydaniu, jak opisujesz, znam może dwie, a mam wiele koleżanek bliższych i dalszych.

22

Piegowata'76 napisał/a:

Sosenek, fakt, że kobiety bywają emocjonalne, jak piszesz, ale w tak skrajnym wydaniu, jak opisujesz, znam może dwie, a mam wiele koleżanek bliższych i dalszych.

Ja właśnie lubię u kobiet tą emocjonalność. Niestety moja żona taka nie jest.

23

Wilczysko, emocjonalnosc faktycznie do pewnego poziomu jest fajna, jednak jak dla mnie zbyt często przekracza granicę i zmienia się w histeryczność wink

24 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-05-20 11:53:12)

sosenek napisał/a:

...przekracza granicę i zmienia się w histeryczność wink

Zaryzykuję twierdzenie, że tak zachowują się niezbyt dojrzałe kobiety.

25

Piegowata'76 napisał/a:
sosenek napisał/a:

mężczyzni rowniez smile
w końcu czym jest to startowanie z lapami do kazdego kto sie krzywo spojrzy wink
jak dla mnie właśnie jest mocno histeryczna i przesadzona reakcja na zwykle zdarzenie, które dojrzaly mężczyzna zwyczajnie oleje, bo ma ciekawsze rzeczy do robienia wink

26

_v_ napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:
sosenek napisał/a:

mężczyzni rowniez smile
w końcu czym jest to startowanie z lapami do kazdego kto sie krzywo spojrzy wink
jak dla mnie właśnie jest mocno histeryczna i przesadzona reakcja na zwykle zdarzenie, które dojrzaly mężczyzna zwyczajnie oleje, bo ma ciekawsze rzeczy do robienia wink

Tak, zgadzam się z tym.

27

masa niedojrzałych i nieogarniętych ludzi chodzi po tym padole smile

28

sosenek napisał/a:

Wilczysko, emocjonalnosc faktycznie do pewnego poziomu jest fajna, jednak jak dla mnie zbyt często przekracza granicę i zmienia się w histeryczność wink

Pewnie i tak bywa.

29 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-05-21 01:08:20)

1. koleżeńska - łatwa dla mnie- niezależnie od płci- z wyjątkiem podwładnych- tu jest bariera.
2 . przyjacielska- dla mnie najcenniejsza- niezależnie od płci
3. erotyczna- nie wiem, zapomniałam wink  23 lata jestem mężatką..
4. romantyczna-  bez erotycznej to zonk chyba smile smile

Emocjonalność mi nigdy w histerię nie przechodzi bo wypływa ze łzami wylanymi w kącie..

30

Ja łatwo wychodzę w relacje. Dawniej unikałam relacji z mężczyznami. Obecnie uważam, że relacje koleżeńskie i przyjacielskie są inne z kobietą i mężczyzną, ale mogą być równie cenne, a to zależy od konkretnej osoby.

Typy relacji:
1. Relacja koleżeńska - K /M
2. Relacja przyjacielska - K/M
3. Relacja erotyczna - M
4. Relacja romantyczna - M

Posty [ 30 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Typ relacji w którą wejść Ci najłatwiej/najtrudniej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024