Dziewczyny jak przeżyć ten dzień? Będzie mi bardzo smutno a nie mam nikogo ani przyjaciół ani tym bardziej faceta
2 2018-05-09 07:39:20 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2018-05-09 07:41:17)
Nie jesteś sama , ja jestem
"Wszystkiego naj...naj.. "
to co robiłaś przez ostatnie 20 lat, czemu nie nawiazałas relacji? zaproś rodzinkę na obiad, sto lat:)
Jak ja Ci zazdroszczę! Mogłabym kolejne 10 razy z rzędu spędzać je sama gdybym tylko mogła mieć znowu 30 lat!
zaproś rodzinę, nie ma takiej możliwości- jedź na wycieczkę lub zrób sobie dzień w SPA, nową fryzurę, i podejmij postanowienie wyjścia do ludzi przez następne 10 lat
Opij się i idź spać. A budzik nastaw na dzień następny.
Ja dopiero za 4 lata będę mieć 30 lat, ale przewiduję że też spędzę je sama. Czy się tym martwię? Nie, bo dla mnie urodziny nie są jakimś wyjątkowym dniem.
Ja69, odstrzel się w najlepsze ciuchy, zrób makijaż i idź do klubu/kawiarni/na koncert. Jest szansa, że nie wyjdziesz z stamtąd sama, pod warunkiem, że będziesz uśmiechać się do ludzi a nie odwracać wzrok
Ja bym pojechała sobie na jakąś jednodniową wycieczkę - w zależności od pory roku np. rowerową albo wyjechałabym w góry przejść się jakimś pięknym szlakiem turystycznym, i takie tam
Dziewczyny jak przeżyć ten dzień? Będzie mi bardzo smutno a nie mam nikogo ani przyjaciół ani tym bardziej faceta
Będzie ci smutno, wiem co czujesz. Jak nie masz nikogo, to chociaż posiedź tutaj, poczytaj, popisz, a może nawiążesz jakąś bliższą znajomość. Życzę ci tego.
A masz jakąś pracę? Może zrób mini imprezkę w pracy. Zanieś soki, ciasto - zobaczysz, że będzie wesoło
I jak tam twoje urodziny??? masz je już za sobą?? tak czy owak życze Ci abyś znalazła swoją drugą połówkę
Wszystkiego najlepszego!
Jak przeżyć sama nie wiem , ja w czerwcu kończę 38 lat i też będę sama ... smutno tak samemu
15 2018-05-24 18:10:01 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2018-05-24 18:11:19)
Takie mam refleksje: Zawsze się dziwiłam, że ktoś może być smutny z powodu samotnych urodzin. Pewnie dlatego, że ja nigdy ich nie wyprawiałam. Jako dziecko mama coś tam próbowała, ale nie były nigdy fajne. Potem uznałam, że jeśli ja mam się narobić (kucharzyć, piec, sprzątać po imprezie itp), to ja chromolę takie urodziny . Jako solenizantka powinnam przyjść na gotowe, powinnam siedzieć jak królowa i być obsługiwana, ale o takich urodzinach jeszcze nie słyszałam, więc dziękuję... obejdzie się.
Z moich wieloletnich obserwacji wynika, że takie osoby szukają po prostu uwagi, dowartościowania się, chcą się poczuć lubiane, kochane, wyjątkowe. Sądzę, że ktoś lubiący siebie, znający swoją wartość nie będzie się tak przejmował. Sobie samemu tez można sprawić przyjemność na różne sposoby.
Mozna kupić szampana, zrobić kąpiel z bąbelkami i szampanem.
Można kupić sobie coś dobrego/smacznego, a nawet kwiaty, obejrzeć komedię, ulubiony film.
Można wyjść do ludzi na spacer, do kina, teatru, kawiarni, cyrku.
Mozna zrealizować jakieś swoje marzenie np. skok ze spadochronem .
Można przynieść ciasto do pracy i z okazji urodzin częstować.
zaproś rodzinę, nie ma takiej możliwości- jedź na wycieczkę lub zrób sobie dzień w SPA, nową fryzurę, i podejmij postanowienie wyjścia do ludzi przez następne 10 lat
Eeeeeh, to się tak fajnie mówi - wyjdź do ludzi. Moje obserwacje mówią, że jest coś takiego jak efekt domina czy błędnego koła. Im bardziej jesteś samotna, tym bardziej odstraszasz ludzi, stajesz się jeszcze bardziej samotna i jeszcze bardziej ludzie od ciebie stronią...
A autorkę świetnie rozumiem, 28. urodziny spędziłam z rodzicami. Bez faceta, bez przyjaciół.
Spisałam listę 30 rzeczy na 30, czyli to co chciałabym spróbować zrobić czy przeżyć i w urodziny zaczęłam realizować, tak żeby do 31 wszystko z listy skreślić. Punkt 1 to był kemping pod namiotami.
No i w takie urodziny dobrze jest jednak zastanowić się nad czymś pamiątkowym na przyszłość
Może kubeczek albo filiżąnka
https://andyceramika.pl
Wiele ciekawych wzorów ma ta pracownia ceramiki z Bolesławca.
18 2023-07-12 09:48:44 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2023-07-12 09:49:06)
No i w takie urodziny dobrze jest jednak zastanowić się nad czymś pamiątkowym na przyszłość
Może kubeczek albo filiżąnka
https://andyceramika.pl
Wiele ciekawych wzorów ma ta pracownia ceramiki z Bolesławca.
Spam spamem, ale idąc własnym tokiem powinnaś te okropne kubki z Bolesławca wciskać każdemu i przy kazdej możliwej okazji .
Sobie już kupiłaś?
Ja bym poszla do kina juz raz bylam sama w kinie, bylam tez ze znajomymi i sto razy bardziej wole chodzic sama wtedy moge sie skupic na filmie, bo moi znajomi gaduly straszne
20 2023-07-12 12:46:33 Ostatnio edytowany przez 2odiak (2023-07-12 12:47:17)
Ja69 napisał/a:Dziewczyny jak przeżyć ten dzień? Będzie mi bardzo smutno a nie mam nikogo ani przyjaciół ani tym bardziej faceta
Ja bym poszla do kina juz raz bylam sama w kinie, bylam tez ze znajomymi i sto razy bardziej wole chodzic sama wtedy moge sie skupic na filmie, bo moi znajomi gaduly straszne
Wystarczy zatkać od strony znajomych i cieszyć sie pełnowymiarowymi wrażeniami
JuliaUK33 napisał/a:Ja69 napisał/a:Dziewczyny jak przeżyć ten dzień? Będzie mi bardzo smutno a nie mam nikogo ani przyjaciół ani tym bardziej faceta
Tak dzieki za rade, ale wtedy by mnie szturchali i zaczepiali "bo maja mi cos do powiedzenia" po za tym jakbym slyszala film majac zatkane uszy
2odiak napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:Ja bym poszla do kina juz raz bylam sama w kinie, bylam tez ze znajomymi i sto razy bardziej wole chodzic sama wtedy moge sie skupic na filmie, bo moi znajomi gaduly straszne
Tak dzieki za rade, ale wtedy by mnie szturchali i zaczepiali "bo maja mi cos do powiedzenia" po za tym jakbym slyszala film majac zatkane uszy
Jedno, tam gdzie słyszysz znajomych ponad film
Trudne sprawy,- tylko na telefon, część nieistotna na maila, bądź wyciszony messenger.
I tak wszyscy zadowoleni, bo oni sobie pogadali, a Ty spokojnie obejrzałaś sobie film
Ja za parę miesięcy będę miał 40