Dlaczego Mezczyzna msci sie na kobiecie, jak ona urwie kontakt z nim? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Dlaczego Mezczyzna msci sie na kobiecie, jak ona urwie kontakt z nim?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1 Ostatnio edytowany przez Melissaa (2018-05-02 02:19:40)

Temat: Dlaczego Mezczyzna msci sie na kobiecie, jak ona urwie kontakt z nim?

Witajcie

Pisze z zapytaniem, niezrozumieniem dlaczego mezczyzna msci sie na kobiecie jak ona go odrzuci, odsunie sie zerwie calkowity kontakt z nim?
Juz pare razy w zyciu zdarzylo mi sie gdy zbylam, nie odzywalam sie do mezczyzny urwalam kontakt  oczywiscie, nie bez powodu smile byl jakis powod, to pozniej mscil sie na mnie,
potrafil mowic rozne zle rzeczy na moj temat do innych osob itd i nie tylko...rozne formy mszczenia potrafili stosowac.
Powiem Wam szczerze ze majac juz 35 lat, nadal boje sie zwiazkow...bardzo uwazam w kontaktach z mezczyznami.
Gdy zdarzylo mi sie nie odzywac-zerwac kontakt z jakims mezczyzna(oczywiscie byla zawsze przyczyna-powod dlaczego tak robie) obrazil mnie, zle sie zachowal  w stosunku do mnie, to wtedy milcze, i urywam kontakt bez jakichkolwiek wyjasnien, i wtedy zaczyna sie ich mszczenie sie na mojej osobie.
Naprawde nie rozumiem ze mezczyna niby dojrzaly, a zachowuje sie w tej soosb, dlaczego to robi?
Czy Wam rowniez zdarzyla sie taka sytuacja?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dlaczego Mezczyzna msci sie na kobiecie, jak ona urwie kontakt z nim?

Chyba to syndrom odrzucenia, taka złość i żal bo jak mogłaś odrzucić ich osobę. Być może argumenty które im dajesz nie są wystarczające.
Ja jako osoba porzucona, nie mam chęci zemsty ( no może z chęcią bym mu samochód porysowała tongue ) ale jako człowiek dorosły wiem, że jest to nie na miejscu.
Co ciekawe potrafią się również zachowywać tak osoby, które zostawiają Ciebie jak byś była największym złem świata.

3 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2018-05-02 12:23:43)

Nie jest to przypisane do płci czy wieku. Ludzie są różni i jest to chyba sposób radzenia sobie z odrzuceniem. Nawet nie wiem czy do końca uświadomionym. Być może związanym z zmniejszeniem poczucia straty, poprzez obniżanie wartości tej straty. Inną możliwością jest próba obniżenia Twojej wartości w oczach innych na zasadzie "jak nie ja to nikt" jej mieć nie będzie. Jednym z powodów może być dowartościowanie osoby własnej, zrzucając winę na partnera. Również w oczach innych. Nie zawsze jednak działa to z zamierzeniem. Zgaduje.
Twój brak wyjaśnień może być punktem zapalnym tego. Szczególnie, gdy osoba nie rozumie, nie uświadamia sobie swojej winy czy ją umniejsza, a nikt bez wyjaśnień nie lubi być porzucany.

4

Jednym z powodów może być to, że takich mężczyzn wybierasz, tacy ci się podobają, a w konsekwencji na koniec wychodzi podobnie...

5

Melissaa napisał/a:

Pisze z zapytaniem, niezrozumieniem dlaczego mezczyzna msci sie na kobiecie jak ona go odrzuci, odsunie sie zerwie calkowity kontakt z nim?
Juz pare razy w zyciu zdarzylo mi sie gdy zbylam, nie odzywalam sie do mezczyzny urwalam kontakt  oczywiscie, nie bez powodu smile byl jakis powod, to pozniej mscil sie na mnie,
potrafil mowic rozne zle rzeczy na moj temat do innych osob itd i nie tylko...rozne formy mszczenia potrafili stosowac. (...)

Czy Wam rowniez zdarzyla sie taka sytuacja?

Tak, zdarzyła mi się podobna sytuacja.

Odrzucenie boli i nie wszyscy potrafią się z nim uporać. Moim zdaniem wynika to albo z niskiego poczucia własnej wartości albo z rozbujałego ego - "no jak to, MNIE się odrzuca?!"

Najczęstszą formą "zemsty" jest obmowa, tak jak piszesz- taki odrzucony się wybiela i próbuje oczernić osobę porzucającą. Nie wiem, autorko, co ciebie spotkało jeszcze.

Bez powodu to się znajomości z kimś nie kończy. A przytoczona sytuacja - "zemsta za odrzucenie" tylko dodatkowo przemawia za zerwaniem takiego kontaktu.

6

Jak dla mnie to są dwie możliwości:

A) zachowujesz się/dajesz im kosza w taki chamski/złośliwy/manipulacyjny/... sposób, że sama prowokujesz do kopa w tyłek.
B) kręci Cię określony typ facetów (podświadomie oczywiście) i dlatego ciągle wybierasz takich samych. Nic się nie zmieni dopóki nie przepracujesz problemów emocjonalnych. Po to pewnie leży u podstaw takiego, a a nie innego, wyboru.

7 Ostatnio edytowany przez authority (2018-05-02 21:06:42)

uderz w stół a taki typ się odezwie. Muszę to pisać drugi raz. W SUA zrobiono badania osoby mszczące się mające skłonność do agresji to w wiekowości biali mężczyźni glosujący na Trumpa oraz czarni nie do końca legalni imigranci (status ala USA big_smile) z pierwszego pokolenia. Jedni godni drugich. Co lepsze 98 wierzy w Boga a ponad 80% to silni konserwatyści tylko 6% stanowią postępowcy.

8 Ostatnio edytowany przez X77 (2018-05-03 00:11:05)

Znerx napisał/a:

Jak dla mnie to są dwie możliwości:

A) zachowujesz się/dajesz im kosza w taki chamski/złośliwy/manipulacyjny/... sposób, że sama prowokujesz do kopa w tyłek.
B) kręci Cię określony typ facetów (podświadomie oczywiście) i dlatego ciągle wybierasz takich samych. Nic się nie zmieni dopóki nie przepracujesz problemów emocjonalnych. Po to pewnie leży u podstaw takiego, a a nie innego, wyboru.

To co pogrubiłem jest to zdanie będące kluczem będące powodem tego tematu. W tym przypadku jakakolwiek ew. zła opinia o takiej pannie jest uzasadniona - w końcu wyraża się prawdę o takiej.

Sądzę że czasami najlepszą zemstą za odrzucenie na niektórych kobietach jest..... odrzucenie jej propozycji "przyjaźni" czyli nie zgodzenie się na FriendZone i odmówienie jej bycia jej "pieskiem" i odejście w swoją stronę. To poważnie zaboli każdą przywykłą do uwielbiania przez wszystkich i pochlebstw panienkę. A jak jeszcze facet będzie jedynym, który postawił takiej pannie opór, podczas czy każdy inny dołączał do śliniących/wzdychających adoratorów, to w ogóle masakra big_smile
W ten sposób pewien znajomy zyskał wręcz wroga - wystarczyło, że w normalny sposób odmówił bycia jej "przyjaciółką z penisem" po odrzuceniu i zaczął ją ignorować. Jeszcze w pracy słyszałem jej rozmowę z koleżankami jak go obgadywała...

Czyli podsumowując: Zemsta za odrzucenie - nie, jednak za upokorzenie przy tym zadane(bo niektóre uwielbiają się dowartościować i poprawiać sobie humor czyimś kosztem) bądź za manipulacyjne wykorzystywanie - to pozostawiam do oceny innym facetom.

9

Zgadzam się z możliwością wskazaną przez Znerx-a w pozycji "A" jako tej głównej przyczyny takiego, a nie innego zachowania byłych konkurentów do uwagi i wdzięków Autorki.
Sam fakt odrzucenia zalotów nie jest dla mężczyzny przyjemny. Gorzej, gdy sposób podania "czarnej polewki" godzi w ogólnie pojmowane poszanowanie godności innego człowieka.
Teraz tak często widuje się w Internecie, a po nim, w audycjach informacyjnych telewizji różnej maści, gdzie jedno gnoi drugiego, przy uciesze towarzyszącej temu "spektaklowi", gawiedzi dla zdobycia wątpliwej wartości popularności, że nic mnie już nie zdziwi.
Jak było w sytuacji Autorki, nie wiemy. Może udostępni szczegóły okoliczności rozstań/

10

Excop napisał/a:

Zgadzam się z możliwością wskazaną przez Znerx-a w pozycji "A" jako tej głównej przyczyny takiego, a nie innego zachowania byłych konkurentów do uwagi i wdzięków Autorki.
Sam fakt odrzucenia zalotów nie jest dla mężczyzny przyjemny. Gorzej, gdy sposób podania "czarnej polewki" godzi w ogólnie pojmowane poszanowanie godności innego człowieka.
Teraz tak często widuje się w Internecie, a po nim, w audycjach informacyjnych telewizji różnej maści, gdzie jedno gnoi drugiego, przy uciesze towarzyszącej temu "spektaklowi", gawiedzi dla zdobycia wątpliwej wartości popularności, że nic mnie już nie zdziwi.
Jak było w sytuacji Autorki, nie wiemy. Może udostępni szczegóły okoliczności rozstań/

Czyli co facet ma prawo mscic sie na kobiecie za "olanie/odrzucenie" i nie ma w tym nic zlego, ma prawo do tego?

I to ze opowiada o niej cos zlego, czy to prawda, czy jego "prawda"?

11 Ostatnio edytowany przez X77 (2018-05-10 19:58:42)

janaa napisał/a:
Excop napisał/a:

Czyli co facet ma prawo mscic sie na kobiecie za "olanie/odrzucenie" i nie ma w tym nic zlego, ma prawo do tego?

TAK - ma prawo się zemścić za perfidne zdeptanie jego godności. Może wtedy nie jedna rozpuszczona do granic możliwości panienka nauczy się, w normalny sposób odmawiać zamiast poprawiać sobie humor/ego czyimś kosztem.
A potem wszyscy dziwią się, czemu jest wielu osób nieśmiałych do kobiet, którzy boją się zrobić pierwszego kroku... bo zawsze jest całkiem spore prawdopodobieństwo że niedoświadczony chłopak akurat trafi na pustą idiotkę(których jest więcej), zamiast normalną kobietę.

Zresztą, kobiety też w analogicznych sytuacjach nie są lepsze - czyli przypadek gdzie kobieta pobiła inną tylko dlatego, że pewien przystojny facet wybrał drugą zamiast ją. smile

12

X77 napisał/a:
janaa napisał/a:
Excop napisał/a:

TAK - ma prawo się zemścić za perfidne zdeptanie jego godności. Może wtedy nie jedna rozpuszczona do granic możliwości panienka nauczy się, w normalny sposób odmawiać zamiast poprawiać sobie humor/ego czyimś kosztem.
A potem wszyscy dziwią się, czemu jest wielu osób nieśmiałych do kobiet, którzy boją się zrobić pierwszego kroku... bo zawsze jest całkiem spore prawdopodobieństwo że niedoświadczony chłopak akurat trafi na pustą idiotkę(których jest więcej), zamiast normalną kobietę.

Zresztą, kobiety też w analogicznych sytuacjach nie są lepsze - czyli przypadek gdzie kobieta pobiła inną tylko dlatego, że pewien przystojny facet wybrał drugą zamiast ją. smile

SKad w Tobie tyle msciwosci, zlosliwosci?

Kobieta nie musi sie tlumaczyc dlaczego zerwala kontakt(na pewno nie zrobila to bez powodu)
tym bardziej jezeli byl to facet z ktorym spotkala sie raptem 5 razy... smile

13

Edit.

Moze cos co powiedziales zabolalo ja/zranilo?moze jakies Twoje niestosowne zachowanie, moze ja obraziles?
moze wyczula od Ciebie jakas negatywnosc-toksycznosc i sie przestraszyla-zerwala kontakt?
I zbedne byly wyjasniania...
Zachowala to dla siebie, i po prostu odeszla w cicha dal...

14 Ostatnio edytowany przez uleshe (2018-05-11 07:59:12)

janaa napisał/a:

Kobieta nie musi sie tlumaczyc dlaczego zerwala kontakt(na pewno nie zrobila to bez powodu)
tym bardziej jezeli byl to facet z ktorym spotkala sie raptem 5 razy... smile

Takie właśnie myślenie prowadzi do poczucia krzywdy i efekcie złości ze strony faceta co może skutkować chęcią zemsty.
Spotykając się raptem 5 razy facet inwestuje w daną znajomość. Poświęca swój czas czasem pieniążki ale najwięcej inwestuje swoich emocji. Po 5 randkach facet ma prawo do planowania kolejnych bo niby czemu nie ? Odchodząc niszczysz te jego plany i obniżasz jego poczucie własnej wartości.

Dlatego osoba zrywająca moim zdaniem powinna wytłumaczyć dlaczego zrywa. Nie rozumiem czemu niektórym tak trudno jest przedstawić powody swojej decyzji komuś co jeszcze 5 randek wcześniej się im podobał. Człowiek ma prawo wiedzieć dlaczego już nie chcesz z nim kontaktu bo taka niewiedza sprawi że po prostu potem przez długi (kolejny zmarnowany)czas będzie go to męczyło. A przede wszystkim dzięki informacji zwrotnej może się po prostu nauczyć i być lepszym partnerem w kolejnym związku bez tego jest skazany na ciągłe popełnianie tych samych błędów.

15

nikt nie musi sie z niczego tłumaczyć
wystarczy: dziękuję, nie jestem zainteresowana dalszą znajomością

16

mszczenie sie za odrzucenie jest słabe i nie popieram tego. Z drugiej strony sposob w jaki konczysz znajomosci tez pozostawia wiele do zyczenia. Zbywanie, nie odzywanie sie, udawanie, ze człowiek nie istnieje jest irytujace.  Takie olewanie czlowieka bez slowa, z ktorym dotad sie spotykalas jest zbyt nonszalanckie. To juz rzeczywiście wypada powiedzieć dziękuje, nie jestem zainteresowana dalsza znajomością, choć dla mnie to tez zbyt obcesowa forma, bo dziękuje, nie jestem zainteresowana to mogę powiedzieć do akwizytora, który chce wcisnąć mi super hiper cos tam albo kogoś, kto zaczepia mnie na ulicy proponując kawę. Kończenie relacji damsko meskich, nawet krótkotrwałych wymaga taktu. Nie chcialabym byc tak potraktowana przez faceta, ze konczy on ze mna znajomosc takim  lakonicznym tekstem. Tak wiec forma jest bardzo wazna. I może tu czesciowo tkwi problem, ze inni reagują w ten sposób na Twoje odrzucenie?
Albo po prostu przyciagasz takie wyjątkowe egzemplarze wink

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Dlaczego Mezczyzna msci sie na kobiecie, jak ona urwie kontakt z nim?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024