Rozstaliśmy się przez niedoszłą teściową - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rozstaliśmy się przez niedoszłą teściową

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Rozstaliśmy się przez niedoszłą teściową

Proszę Was o ocenę sytuacji, bo już sama nie wiem czy przesadzałam, czy ta kobieta chciała nas poróżnić.
Moja niedoszła teściowa początkowo wydawała się fajną babką, sympatyczną, energiczną, wyluzowaną. Do czasu.

- Niedługo po tym jak ze sobą zamieszkaliśmy wręczyła do moich rąk sprzęt o wartości kilkuset złotych. Kiedy podziękowałam z uśmiechem, odpowiedziała, że to nie dla nas, tylko dla jej syna, bo przy rozstaniu możemy się o to kłócić. Narzeczony nie stanął po żadnej stronie.

- Przy świątecznym stole zostałam zapytana przez jednego z wujków czym się aktualnie zajmuje, już otwierałam usta, żeby powiedzieć, że piszę magisterkę,  kiedy to "teściowa" wyręczyła mnie mówiąc: "jest na utrzymaniu mojego syna". Narzeczony zaczął jej wówczas przy tym stole i tych wujkach tłumaczyć, że mam swoje pieniądze bo dorabiam poza studiami dziennymi, mam wysokie stypendium itp., co wprawiło mnie w jeszcze większe zakłopotanie. "Teściowa" po wszystkim powiedziała mi, że to był żart i jestem przewrażliwiona.

- Przed spotkaniem z moją mamą wypytywała mnie jaki był powód rozstania moich rodziców - widząc, że nie palę się do odpowiedzi zaczęła naciskać, że ona nie rozumie jak można się rozstać po ośmiu latach mając dziecko. Narzeczony tłumaczył ją, że "chciała mnie lepiej poznać".

- Kiedy zobaczyła bransoletkę, którą dostałam od faceta powiedziała "bardzo ładna, ale ode mnie nie będziesz takich dostawać". Po czym się uśmiechnęła.

- Zawsze kiedy pomagałam jej w kuchni wyrywała mi rzeczy z rąk mówiąc "a ja to robię tak" - i musiałam robić tak, jak ona smile

- Wydzwaniała do syna co kilka dni pytając jak w pracy, jak ze mną (! bo kilka razy się jej wyżalił po kłótni i później już zawsze pytała), pytała też o moje sprawy, do mnie nie dzwoniła nigdy.

Mogłabym mnożyć takie sytuacje. Dość powiedzieć, że przed każdym spotkaniem z nią byłam zdenerwowana a ostatnie spotkania odbyły się z mojej strony na tabletkach uspokajających.

I teraz finał - po ostatnim razie wyżaliłam się przyjaciółce nie przebierając w słowach na temat "teściowej". Facet to przeczytał i mnie zostawił, po 2.5 roku oraz zaręczynach.

Niech to będzie dla was ostrzeżenie.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez zwyczajny gość (2018-04-19 19:40:05)

Odp: Rozstaliśmy się przez niedoszłą teściową

To masz szczęście smile
Wyobraź sobie źycie obok takiej osoby i mamisynka, który nie potrafi się od cycka oderwać.
Wredna teściowa potrafi rozwalić niejeden związek

3 Ostatnio edytowany przez Mirirale (2018-04-19 20:02:24)

Dobrze,że to wyszło teraz niż później. Miałabyś związek do którego ciągle wtrąca się matka faceta. To byłoby wyczerpujące psychicznie i niezdrowe. Mnie tylko zastanawia czemu facet czytał Twoją prywatną rozmowę, bo podejrzewam, że nie wyraziłaś na to zgody.

4

Wow. To co piszesz o niedoszłej teściowej - irytujące, ale pewnie do zniesienia, jeśli nie przebywasz z nią często. Ale to, że facet z Tobą zerwał bo przyjaciółce się żalisz i - myśląc, że możesz pisać bez ogródek i wywalić złość - bardzo dobrze się stało. Skoro on tak murem za matką stoi, że jest w stanie zerwać zaręczyny? Niech sobie idzie.

5 Ostatnio edytowany przez CatLady (2018-04-19 20:25:34)

Nie dość, że nie stał po twojej stronie, to jeszcze czytał prywatną korespondencję? yikes Ciesz się, że zerwał, życie z kimś takim u boku, to byłby koszmar. Maminsynek.

Wyobraź sobie, że tak byłoby stale, przez lata - jego mamusia atakująca Ciebie, mąż mający to w doopie, czytający Twoje listy...

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rozstaliśmy się przez niedoszłą teściową

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024