Jak powiedzieć przyjaciółce prawdę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Jak powiedzieć przyjaciółce prawdę?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Jak powiedzieć przyjaciółce prawdę?

Sytuacja jest dość niezręczna. Oto, spotykam się z młodszymi facetami, których wspieram finansowo. Możecie to nazwać prostytucją, sponsoringiem, suardatingiem. To nie jest ważne. Problem jest taki, że podczas przeglądania jednej ze stron, gdzie znajdują się także profile mężczyzn szukających młodszych kobiet, napotkałam się na profil męża mojej bardzo dobrej znajomej. Ona wie, że spotykam się z młodszymi mężczyznami odkąd jestem po rozwodzie, ale nie wie, że także pomagam im finansowo..

I teraz nie wiem czy powinnam jej powiedzieć prawdę odkrywając przed nią mój styl życia czy zachować całą sytuację dla siebie. Uważam, że ona zasługuje by znać prawdę, ale obawiam się, że jak jej powiem to nie będzie chciała ze mną więcej rozmawiać... Jak wy byście zareagowały w podobnej sytuacji?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak powiedzieć przyjaciółce prawdę?

Fakt, że korzystasz z takiej strony nie oznacza jeszcze, że korzystasz z płatnego seksu to raz.

Fakt, ze znajomy ma tam konto nie oznacza, ze jest w takim ukladzie, ani ze nawet szuka. Moze zabija nude w pracy, nie jest to fajne, ale jeszcze nie malzenska zbrodnia - to dwa.

Skoro znajoma cie skresli jezeli dowie sie ze jestes w takim ukladzie, to nie wiem dlaczego chcesz ja informować - przyjaciółka nie bedzie oceniac twojego zachowania, wobec nie-przyjaciółki nie musisz byc lojalna.

3

Kochana, myślę, że bardziej zainteresuje ją to, co wyprawia jej mąż niż to, co robisz ze swoim prywatnym życiem i to z życiem seksualnym. Poza tym to nie Ty ją zdradzasz!
Masz rację, powinna wiedzieć o tym, co robi jej mąż. A poza tym zawsze możesz powiedzieć, że odwiedziłaś portal tego typu z ciekawości.

Ja, na miejscu Twojej przyjaciółki, chciałabym znać prawdę.

4

Napisz przez ten portal do męża tej koleżanki. Ciekawe jak zareaguje ? tongue

5

wilczysko napisał/a:

Gdyby to nie była bardzo dobra znajoma to i może bym i napisała, ale w tej sytuacji wolę nie mieszać i nie angażować się bardziej niż to konieczne

6

mgdawojcik napisał/a:
wilczysko napisał/a:

Gdyby to nie była bardzo dobra znajoma to i może bym i napisała, ale w tej sytuacji wolę nie mieszać i nie angażować się bardziej niż to konieczne

absolutnie do niego nie pisz!!
po pierwsze Twoja znajoma wie, że się spotykasz to ułatwia sprawę. Nie musisz jej mówić prawdy o sobie,  bo to nie dotyczy waszych relacji. Ja na Twoim miejscu jeżeli bym nie chciała, zeby sie dowiedziała o płatnym seksie zagadałabym w ten sposób:
"wiesz, ze sie spotykam z różnymi facetami, trafiają się i przystojniacy i brzydale, byłam kiedys ciekawa jacy ogłaszają się za kasę i weszłam na taką stronkę - nazwa stronki, jak się okazało, ze wcale nie takie ciacha to zaczęłam szukać w drugą stronę, czyli jacy faceci szukaja sobie dziewczyn, zeby im płacić, no i przykro mi to mówić ale znalazłam ogłoszenie Twojego męża" Możesz mieć przygotowany jego profil.

Posłuchaj to jest ważne, ja jako osoba zdradzona wiem, ze lepiej znać najgorszą prawdę, ale prawdę niż żyć w pieknej ułudzie, ale tylko ułudzie. Poza tym gdyby moja znajoma wiedziała, że partner mnie zdradza, czy że ma takie konto i by mi o tym nie powiedziała to czułabym sie też w pewien sposób zdradzona przez nią.

Isorry, ale nie uwierze, że gość inwestuje kasę, (bo na takich portalach faceci płacą za możliwość pisania z kobietami) pokazuje swoją gębę i nie umawia się.

7

Nie jest to twoja rola rozwiązywać jej problemy z mężem. Myśl przede wszystkim o swoim interesie. Koleżanka, jeśli nie jest idiotką, może dodać dwa do dwóch i domyśli się na jakich zasadach spotykasz się z tymi facetami.

8

Jeśli postanowisz powiedzieć prawdę przyjaciółce, to przygotuj się już teraz, że prawdopodobnie to się obróci przeciwko Tobie. Prawie zawsze tak jest.

9

Jest wiele takich sytuacji, ze ta druga strona nie chce wiedzieć. Mogą coś przeczuwać, mieć podejrzenia ale nie chcą wiedzieć na pewno, bo wiedzieć na pewno oznacza konieczność zajęcia jakiegoś stanowiska czy podjęcie decyzji. Właśnie w takiej sytuacji możesz się jej narazić.

10

Swanen napisał/a:

Jest wiele takich sytuacji, ze ta druga strona nie chce wiedzieć. Mogą coś przeczuwać, mieć podejrzenia ale nie chcą wiedzieć na pewno, bo wiedzieć na pewno oznacza konieczność zajęcia jakiegoś stanowiska czy podjęcie decyzji. Właśnie w takiej sytuacji możesz się jej narazić.

nie no litości, serio lepiej żyć w błogiej niewiedzy? z jednej strony tak, ale to jest życie w kłamstwie, życie nieprawdziwe. Niech Autorka zrobi jak uważa za stosowne, ja tylko jeszcze raz napiszę jako osoba zdradzona. Lepsza najgorsza prawda, ale prawda, mając podane fakty możemy sami świadomie podjąć decyzje o swoim życiu i przede wszystkim rozstać się z kimś kto ma nas w dupie, możemy dać sobie szanse na poznanie kogoś kto nas naprawde pokocha. Poza tym, ja bym miała żal do koleżanki, gdyby wiedziała, że mój mąż coś wywija, a by mi nie powiedziała o tym. To by zaburzyło moje zaufanie także i do niej. A w takich sytuacjach przyjaciel, rodzina to ogromne wsparcie dla zdradzonego.

Oczywiście ludzie są różni, sa przede wszystkim nieprzewidywalni, dlatego nie można na sto % stwierdzić, że koleżanka będzie nam wdzięczna, czy że obróci się przeciwko nam. Zawsze jest ryzyko, ja bym powiedziała, zeby samej mieć czyste sumienie, jeżeli by to mnie kosztowało tę przyjaźń, to znaczy że to nigdy nie była prawdziwa przyjaźń.

11

A jeżeli ktoś chce tak zyć? Będziesz go na siłę uszczęśliwiała?

12

Swanen napisał/a:

A jeżeli ktoś chce tak zyć? Będziesz go na siłę uszczęśliwiała?

a jezeli nie chce tak żyć? tylko, że nie wie że jest robiony w balona? uwierz, jak dana osoba spotyka się tylko na seks, bez nawiazania relacji emocjonalnej to ni cholery nie wyczaisz, ze jestes zdradzana/ zdradzany. No chyba, ze to było raz i ta osoba od razu ma wyrzuty sumienia i zmienia swoje zachowanie, jest milszy, czulszy, chce zadośćuczynić- ale to pojedyncze przypadki.
nie mówienie to jest własnie uszczęśliwianie go na siłę, bo robimy ze zdradzanego idiotę, którego trzeba chronić w bańce, bo jak on to przeżyje. A tak naprawdę zdradzany ma prawo decydować o swoim życiu, ma prawo wiedzieć i znaleźć sobie kogoś kto go pokocha. OCzywiście takie jest moje zdanie, a nie prawda objawiona, każdy ma prawo do swojej prawdy, natomiast to co piszesz zazwyczaj- nie zawsze jest prawdą zdradzaczy

13

mgdawojcik napisał/a:

Sytuacja jest dość niezręczna. Oto, spotykam się z młodszymi facetami, których wspieram finansowo. Możecie to nazwać prostytucją, sponsoringiem, suardatingiem. To nie jest ważne. Problem jest taki, że podczas przeglądania jednej ze stron, gdzie znajdują się także profile mężczyzn szukających młodszych kobiet, napotkałam się na profil męża mojej bardzo dobrej znajomej. Ona wie, że spotykam się z młodszymi mężczyznami odkąd jestem po rozwodzie, ale nie wie, że także pomagam im finansowo..

I teraz nie wiem czy powinnam jej powiedzieć prawdę odkrywając przed nią mój styl życia czy zachować całą sytuację dla siebie. Uważam, że ona zasługuje by znać prawdę, ale obawiam się, że jak jej powiem to nie będzie chciała ze mną więcej rozmawiać... Jak wy byście zareagowały w podobnej sytuacji?

To co Ty robisz,to Twoja prywatna sprawa ,a skoro ona nie zna wszystkich szczegółów,po co masz ją w to wtajemniczać?  Co do męża tej znajomej,też nic bym nie mówiła,prawda kiedyś sama wyjdzie na jaw,lepiej się nie mieszać w sprawy małżeńskie,bo wtedy wyjdzie na jaw Twoja tajemnica. a tego nie chcesz. smile

14

Nirvanka87 napisał/a:

a jezeli nie chce tak żyć? tylko, że nie wie że jest robiony w balona? uwierz, jak dana osoba spotyka się tylko na seks, bez nawiazania relacji emocjonalnej to ni cholery nie wyczaisz, ze jestes zdradzana/ zdradzany. No chyba, ze to było raz i ta osoba od razu ma wyrzuty sumienia i zmienia swoje zachowanie, jest milszy, czulszy, chce zadośćuczynić- ale to pojedyncze przypadki.
nie mówienie to jest własnie uszczęśliwianie go na siłę, bo robimy ze zdradzanego idiotę, którego trzeba chronić w bańce, bo jak on to przeżyje. A tak naprawdę zdradzany ma prawo decydować o swoim życiu, ma prawo wiedzieć i znaleźć sobie kogoś kto go pokocha. OCzywiście takie jest moje zdanie, a nie prawda objawiona, każdy ma prawo do swojej prawdy, natomiast to co piszesz zazwyczaj- nie zawsze jest prawdą zdradzaczy

Sama należę do tych, którzy wolą wiedzieć, mam silną osobowość i potrafię zmierzyć się z problemami, znam jednak osobiście kilka przypadków, gdzie ktoś woli się nie mierzyć ze swoimi i uważam, że trzeba to uszanować.

15

Swanen napisał/a:
Nirvanka87 napisał/a:

Sama należę do tych, którzy wolą wiedzieć, mam silną osobowość i potrafię zmierzyć się z problemami, znam jednak osobiście kilka przypadków, gdzie ktoś woli się nie mierzyć ze swoimi i uważam, że trzeba to uszanować.

rozumiem, ale skąd mozemy wiedzieć, czy ktoś chce czy nie chce? to jest gdybanie, dlatego uważam, że wszystkie rady ktore udzielamy Autorce są dobre, ale to ona znając swoją znajomą musi zadecydować. Swoją drogą czy Autorka już nie zadecydowała? w końcu pytanie w temacie brzmi jak, a nie czy powiedzieć?

16

Najlepiej wyślij jej w jakiś sposób anonimowy list lub email, ze screenem z owego portalu. Nigdy nie przyznawaj się, że cokolwiek wiesz. Tylko upewnij się ze trafi on do niej a nie do niego. I po sprawie. Znajoma zrobi z tą wiedzą, co zechce.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Jak powiedzieć przyjaciółce prawdę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024