Flirt z starszą kobietą +15 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Flirt z starszą kobietą +15

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Flirt z starszą kobietą +15

Witam,

jest to mój pierwszy post, który tu piszę. Piszę, dlatego że potrzebuję porady. W moim życiu pojawiła się znajomość z starszą kobietą. Poznaliśmy się na szkoleniu w naszym mieście, zajmujemy się podobnymi sprawami zawodowymi. Ta na nasz relacja , ja to nazwę kumpelska, polegająca na wyjściu na piwo, do kina, wymianą książek i rozmowach zmierza nie wiem dokąd. Czuję, że ona chce czegoś więcej niż naszej obecnej relacji. Znów dla mnie ona jest odpowiednia. Fajnie jest z nią raz na jakiś czas wyjść i pogadać na gruncie zawodowym i prywatnym. Zmierzając do podsumowania, jak sądzicie warto ryzykować flirt, romans i rozpad naszej dotychczasowej relacji ? Ja sam nie wiem. NIe chcę być nie fair, ale wydaję mi się, że po zrobieniu kroku do przodu, kolejnym będzie oziębienie naszej obecnej relacji.  Co byście doradziły ? C

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez szeptem (2018-03-29 18:46:36)

Odp: Flirt z starszą kobietą +15

Nie napisałeś, w  jakim jesteście wieku. Jesteście oboje wolni?
Ja na Twoim miejscu nie ryzykowałabym przejścia na dalszy etap, bo grozi to zerwaniem znajomości jak nie wyjdzie - a raczej nie wyjdzie na dłużej. Jako niedługa przygoda, możliwe że tak. Ale wydaje mi się że jakoś specjalnie nie jesteś zauroczony tą znajomą pod wzgl. fizyczno-seksualnym - nic o tym nie wspomniałeś. Gdyby było inaczej, zapewne byś się nie wahał tylko chętnie skorzystał z okazji.

3

Zastanów się dobrze i nie rób jej nadziei jeśli nie jesteś pewien czego chcesz albo szczerze porozmawiajcie czego oboje oczekujecie. Wiem co mówię, przez kilka miesięcy byłam w "związku" z facetem młodszym o 10 lat. Zawsze świetnie się dogadywaliśmy, wspólne żarty, wygłupy, rozmowy bardzo go lubiłam i podobał mi się fizycznie, ale jakoś nigdy nie myślałam, że mogłoby być coś więcej z tego bo przecież 10 lat różnicy. Ale w końcu jakoś tak wyszło, że zaczęliśmy się spotykać... teraz po kilku miesiącach wiem, że dla niego to był tylko zwykły romans, czysty seks... dla mnie jednak coś więcej...teraz powolutku dochodzę do siebie bo mimo, że to wszystko nie trwało długo to jednak mocno się w to zaangażowałam, a on się dobrze bawi już z inną...Czy żałuję i tak i nie, bo gdybym się nie odważyła spróbować pewno cały czas zastanawiałabym się jakby to mogło być, a z drugiej strony jest ogromny żal... on chciałby żeby te nasze relacje teraz były takie same jak przedtem, a ja nie potrafię traktować go tak samo jak przedtem...nasze relacja już raczej nigdy nie będą takie jak przed, więc  dobrze się zastanów co dalej z tym zrobić

4

Jeżeli Ty masz 30 a ona 45 i nie ma wow tylko miło spędzony czas to nie idź dalej. Ona się zaangażuje a Ty znajdziesz sobie inna i pozostanie niesmak.

5 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-03-29 20:40:17)

little.owl napisał/a:

Jeżeli Ty masz 30 a ona 45 i nie ma wow tylko miło spędzony czas to nie idź dalej. Ona się zaangażuje a Ty znajdziesz sobie inna i pozostanie niesmak.

Nie sądzę, by zdrowa na umyśle 45 latka zaangażowała się w 30 latka..
To się nazywa ..dojrzałość chyba.. I przypuszczam, że Pani flirtuje z Tobą,albo traktuje  zwyczajnie jak kumpla a nie bierze Ciebie na poważnie.

6

Ela210 napisał/a:
little.owl napisał/a:

Nie sądzę, by zdrowa na umyśle 45 latka zaangażowała się w 30 latka..
To się nazywa ..dojrzałość chyba.. I przypuszczam, że Pani flirtuje z Tobą,albo traktuje  zwyczajnie jak kumpla a nie bierze Ciebie na poważnie.

Albo Autor widzi znaki, które chce widzieć wink.

7

Tak, taka jest różnica. Z tymi znakami jest różnie. To zawsze subiektywne pytanie. Dlatego też zadaję pytanie. Zresztą przykład pary prezydenckiej Francji. Tam też mamy dużą różnicę wieku, a sam flirt zaczął się w wieku i relacji ogólnie nieakceptowalnej społecznie. Jednak uważałbym przed jednoznacznymi ocenami, bo każdy jest inny.

Dziękuję za odpowiedzi. Dlatego zadałem pytanie, bo moje wnioski ogólnie idą w podobnym kierunku.

8 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-03-29 22:05:14)

racjonalny30 napisał/a:

Tak, taka jest różnica. Z tymi znakami jest różnie. To zawsze subiektywne pytanie. Dlatego też zadaję pytanie. Zresztą przykład pary prezydenckiej Francji. Tam też mamy dużą różnicę wieku, a sam flirt zaczął się w wieku i relacji ogólnie nieakceptowalnej społecznie. Jednak uważałbym przed jednoznacznymi ocenami, bo każdy jest inny.

Dziękuję za odpowiedzi. Dlatego zadałem pytanie, bo moje wnioski ogólnie idą w podobnym kierunku.

tu nie chodzi o samą rózncę wieku.. Moze się związać np 32 latka z 20 latkiem- mogą być obydwoje na starcie życia niejako..
Z tego co piszesz spotykacie się jakiś czas, od takiej kobiety dostałbyś wyraźny sygnał...Więc jeżeli takowego nie dostałeś, to może faktycznie szkoda niszczyć znajomość.. Po czym wnioskujesz, że jest Tobą w ten sposób zainteresowana?

9

Wiesz co, drugi raz namawia mnie byśmy gdzieś na weekend pojechali. Tak zrobić sobie jaki tzw city break. Pochodzić, pośmiać, zobaczyć coś nowego. Jak dla mnie to jest sygnał.

10

racjonalny30 napisał/a:

Wiesz co, drugi raz namawia mnie byśmy gdzieś na weekend pojechali. Tak zrobić sobie jaki tzw city break. Pochodzić, pośmiać, zobaczyć coś nowego. Jak dla mnie to jest sygnał.

Skoro tak..:) to pewnie coś ma na myśli.. ale na pewno nie związek.
Czy relacja się zmieni- tak, zmieni- nie będziesz kolegą , tylko kochankiem. Ale jeżeli jesteście powiązani zawodowo to ryzykowne.

11

racjonalny30 napisał/a:

racjonalny30 napisał/a:

Ta na nasz relacja , ja to nazwę kumpelska, polegająca na wyjściu na piwo, do kina, wymianą książek i rozmowach

A jesteś na 100% przekonany, że na pewno dobrze odbierasz ten sygnał, a nie chodzi jedynie o napicie się piwa po prostu w innym miejscu i pozwiedzanie razem okolic? Bo jak dla mnie, to i tak może być, a Ty sobie dopowiadasz... wspólny wyjazd na weekend w ciekawe okolice niekoniecznie oznacza spanie w jednym łóżku, aczkolwiek tylko Ty wiesz, jak to u Was wygląda, a my tylko gdybać sobie możemy smile
Owszem, nie zmienia to faktu, że na pewno łatwiej podczas takiego wyjazdu o "zacieśnienie więzi" wink - ale czy jesteś pewien, że koleżance akurat o to chodzi?

12

Kobieta ma na Ciebie ochotę to jasne. Nie daj sobie wmówić że 45latka potrzebuję kolegi 30 latka. Potrzebuje ale do łóżka. Jak wdasz się z nią w romans to widzę to tak:

1. Ty się zabawisz, w końcu odejdziesz do jakiejś w swoim wieku.
2. Ona się zaangazuje. Będzie jej bardzo ciezko.

Nie sądz że jak ma 45 lat to jakaś super mądra jest. One są takie same bez różnicy na wiek. No może te 40+ są bardziej cynicznie bo po przejściach ale jak się jej spodoba seks z Tobą to kobieta się zaangazuje.

Ustal reguły, wyraznie zaznacz że związku z tego nie będzie (nie bój się tak powiedzieć - ona i tak bedzie mieć ochote).

Ryzyko jakie widzę dla Ciebie to zaangażowanie się i strata czasu na nierealny związek. Zamiast szukać panny w swoim wieku będziesz czyścić stary komin. Jakieś ramy czasowe sobie określ dla bezpieczeństwa. Na przykład 6 m-cy i koniec.

Ryzyko romansu zawsze jest takie, że często trudno to zakończyć.

13

30 lat to już czas, żeby się młodszymi zainteresować, bo za chwilę będzie przebranie, a nie tracić czas za zabawy z kobietą, która na upartego mogłaby być matką.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Flirt z starszą kobietą +15

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024