Prawo do dziecka za granicą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Prawo do dziecka za granicą

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Prawo do dziecka za granicą

Witam, mam nadzieję że ktoś będzie mógł odpowiedzieć na moje pytanie. A mianowicie, mój były złożył pozew o rozwód. Chce również dwa razy w roku zabierać dziecko do siebie, toa jest prawie 1000km, bo ja i dziecko mieszkamy w Niemczech, oboje mamy też niemieckie pochodzenie, były polskie. Nie
jesteśmy już ponad 4 lata razem. W tym czasie "tatuś" prawie w ogóle się dzieckiem nie interesował. Odwiedził go z 6 razy, plus w tamtym roku byliśmy u niego przez prawie 2 tygodnie (próbowaliśmy się dogadać), więc dziecko zna go tyle co nic, jedynie z moich opowadań.
Moje pytanie więc, czy polski sąd może przysądzić te święta i urlop w polsce, bo tatuś nagle zapragnął mieć kontakt z dzieckiem, przed rozwodem. A kontaktu tego tak pragnie, że ostatnio zakończył rozmowę z dzieckiem, bo mecz miał lecieć. Dzwoni co dwa tygodnie. Jeszcze nigdy nie był na urodzinach dziecka. Czy ktoś coś wie, ma jakieś doświadczenie w takich sytuacjach?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Prawo do dziecka za granicą

Jeśli maż nie ma ograniczonych praw rodzicielskich ma prawo, a nawet obowiązek widywać dziecko. Co więcej jego rodzice również mają prawo wystąpić o ustalenie widzeń z wnukiem. O formie widzeń decyduje sąd. Pod uwagę bierze dobro dziecka, a nie wygodę matki.

3 Ostatnio edytowany przez JoStefa (2018-03-23 15:58:39)

Odp: Prawo do dziecka za granicą

Polecam jednak pójść z tą sprawą do specjalisty, bo to za poważny temat na forum. Sama w trochę podobnej sytuacji korzystałam z usług kancelarii prawnej bergtraum.eu

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Prawo do dziecka za granicą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024