Witam. Mam takie pytanie tydzień temu zwolniłam się z pracy a parę dni temu musiałam iść do lekarza prywatnie. I dostałam zwolnienie na trzy tygodnie. A teraz dostałam ofertę nowej pracy. Nikomu tego zwolnienia nie dalam leży w domu. Moje pytanie co teraz czy ktoś się dowie że jestem na zwolnieniu jakie mogą być konsekwencje
1 2018-03-23 19:50:55 Ostatnio edytowany przez Gabi19 (2018-03-23 20:27:12)
Jeśli nie zgłosisz pracodawcy że jesteś na chorobowym,nikt się nie dowie. Tylko kiedy przedkładasz chorobowe pracodawcy,on zgłasza to do ZUS-u.
A czy lekarz nie wysyła tego do ZUSu?
No i nie mam ubezpieczenia zresztą w tej pracy co pracowałam też nie płacili ubezpieczenia. Czy może po prostu zadzwonić do tego lekarza na wszelki wypadek i powiedzieć jaka jest sprawa żeby anulowal to zwolnienie. Tym bardziej że nie mam teraz pracy a za tydzień mam iść do nowej
Lekarz nie wysyła tylko pracodawca.
6 2018-03-23 20:38:15 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-03-23 20:42:29)
Jeśli nie masz ubezpieczenia, to po co w ogóle brałaś zwolnienie? Nie szkoda czasu lekarza i Twojego?
Nawet jeśli zwolnienie zostało elektronicznie przekazane przez lekarza do ZUS, to nikogo ono nie będzie obchodzić z racji tego, że nie podlegasz ubezpieczeniom...
Natomiast jeśli jesteś chora, a masz na oku nową pracę, to zastanów się, czy dostaniesz zaświadczenie o zdolności do pracy (tzw. badanie wstępne - o ile planujesz pracować na umowę o pracę).
Lekarz nie wysyła tylko pracodawca.
Od 1 stycznia 2016 roku lekarze mogą wystawiać elektroniczne zwolnienia lekarskie, nazywane e-ZLA. Zwolnienia na papierowym formularzu (ZUS ZLA) mogą być wystawiane jeszcze do końca czerwca 2018 r. Natomiast od 1 lipca 2018 r. lekarze będą wystawiać wyłącznie zwolnienia elektroniczne.
Lekarz przekazuje zaświadczenie lekarskie e-ZLA (po jego podpisaniu z wykorzystaniem certyfikatu z ZUS, kwalifikowanego certyfikatu lub profilu zaufanego ePUAP) elektronicznie do ZUS. ZUS udostępnia e-ZLA płatnikowi składek (np. pracodawcy) na jego profilu na PUE ZUS nie później niż w dniu następującym po dniu otrzymania e-ZLA (bez podawania numeru statystycznego choroby). Informacja ta jest przekazywana także ubezpieczonemu (m.in. pracownikowi) posiadającemu profil ubezpieczonego/świadczeniobiorcy na PUE ZUS.
zus.pl
Jeśli nie masz ubezpieczenia, to po co w ogóle brałaś zwolnienie? Nie szkoda czasu lekarza i Twojego?
Nawet jeśli zwolnienie zostało elektronicznie przekazane przez lekarza do ZUS, to nikogo ono nie będzie obchodzić z racji tego, że nie podlegasz ubezpieczeniom...
Natomiast jeśli jesteś chora, a masz na oku nową pracę, to zastanów się, czy dostaniesz zaświadczenie o zdolności do pracy (tzw. badanie wstępne - o ile planujesz pracować na umowę o pracę).
opolanka1982 napisał/a:Lekarz nie wysyła tylko pracodawca.
Od 1 stycznia 2016 roku lekarze mogą wystawiać elektroniczne zwolnienia lekarskie, nazywane e-ZLA. Zwolnienia na papierowym formularzu (ZUS ZLA) mogą być wystawiane jeszcze do końca czerwca 2018 r. Natomiast od 1 lipca 2018 r. lekarze będą wystawiać wyłącznie zwolnienia elektroniczne.
Lekarz przekazuje zaświadczenie lekarskie e-ZLA (po jego podpisaniu z wykorzystaniem certyfikatu z ZUS, kwalifikowanego certyfikatu lub profilu zaufanego ePUAP) elektronicznie do ZUS. ZUS udostępnia e-ZLA płatnikowi składek (np. pracodawcy) na jego profilu na PUE ZUS nie później niż w dniu następującym po dniu otrzymania e-ZLA (bez podawania numeru statystycznego choroby). Informacja ta jest przekazywana także ubezpieczonemu (m.in. pracownikowi) posiadającemu profil ubezpieczonego/świadczeniobiorcy na PUE ZUS.
zus.pl
Jeśli dostała zwolnienie na papierku tzn że lekarz nie wysłał elektronicznie. E-zwolnienia będą obowiązywać od 1.07
8 2018-03-23 20:44:05 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-03-23 20:46:37)
Jeśli dostała zwolnienie na papierku tzn że lekarz nie wysłał elektronicznie. E-zwolnienia będą obowiązywać od 1.07
Ale można je już wystawiać, a pracownik otrzymuje wydrukowaną kopię. Albo i nie, ale to nie ma nic do rzeczy. Dziś spotkałam się z przypadkiem, że pracownik dostarczył zwolnienie na płytce CD Lekarz tak czy siak jedną kopię zwolnienia z numerem statystycznym choroby przekazywał do ZUS, tylko w innych terminach.
Pracodawca przekazuje zwolnienie do ZUS jedynie w przypadku, kiedy nie wypłaca zasiłku chorobowego, a już minął okres wypłaty wynagrodzenia za czas niezdolności do pracy. W pozostałych przypadkach pozostawia je po prostu w swojej dokumentacji.
Az tak nie zagłebiałam się w zagadnienie,jednak na własnym przykładzie wiem że jeśli nie przedłożyłam zwolnienia pracodawcy,było ono nieważne. Przez pierwsze 30 dni za chorobowe płaci pracodawca więc nawet jesli do ZUS-u zostało wysłane przez lekarza,nie jest chyba ważne? Sama chętnie się dowiem,na przyszłość
10 2018-03-23 20:52:23 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-03-23 21:00:56)
Jeśli nie przedłoży się zwolnienia pracodawcy, to po prostu się chodzi do pracy i nie ma się prawa do wynagrodzenia chorobowego, a otrzymuje się zwykłe i tyle
W ZUS kopia zwolnienia przesłana przez lekarza jest o tyle potrzebna, że zawiera właśnie numer statystyczny choroby, co jest ważne przy wypłacie zasiłku - np. najpierw złamiesz nogę i dostajesz zasiłek chorobowy przez przysługujące Ci 182 dni. A potem zajdziesz w ciążę, więc ZUS musi wiedzieć, że należy Ci się kolejne 182 dni, bo to inna choroba I tyle.
W przypadku Autorki nikt w ZUS nawet nie zainteresuje się zwolnieniem, ponieważ Autorka nie jest osobą ubezpieczoną i żadne świadczenie z tego tytułu jej nie przysługuje...
Dziekuję,teraz już i ja mam wyjaśnione a już zaczynałam się martwić że złamałam prawo nie rzedkładając pracodawcy zwolnienia i nie przyznając się do zapalenua gardła
Zwolnienie mam na papierze. A czytałam gdzieś że lekarz jak wyślę to dopóki się nie da pracodawcy to jest nie aktywne
No, ale komu Ty chcesz je dać, skoro nie masz pracodawcy?
No nikomu, tylko się martwię że mam zwolnienie a nie mam pracy i że np lekarz może wysłać do ZUSu, a za niedługo idę do pracy.
Lekarz na pewno wyśle do ZUS, ale ZUS nie wyśle tego do Twojego nowego pracodawcy...
Jedyny problem - już pisałam - to jest taki, że przyszły pracodawca wyśle Cię na badania wstępne i możesz nie dostać zaświadczenia o zdolności do pracy, a wtedy pracodawca nie może podpisać z Tobą umowy o pracę. Ale to Ty już sama najlepiej wiesz, czy jesteś chora, czy nie.
Właśnie miałam problem z nogą. Ale już lepiej jest. A może pójść do tego lekarza co byłam i. Powodziec o co chodzi może anuluje zwolnienie
17 2018-03-23 21:13:58 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-03-23 21:16:17)
Nie da się anulować zwolnienia. Skoro byłaś niezdolna do pracy, to byłaś... Po prostu niepotrzebnie je wzięłaś, wystarczyło powiedzieć, że nie jesteś ubezpieczona i jest zbędne.
A jak chciałaś zaświadczenie dla byłego pracodawcy (podejrzewam, że pracowałaś albo na czarno, albo na umowę o dzieło?), to można było poprosić o zaświadczenie na zwykłym jakimś druczku. Nie ZLA.
Właśnie nie potrzebnie wogole to brałam. Ale już trudno. Mam nadziej ze jakiś problemów z tego nie będzie
A po co zanosic zwolnienie do nowej pracy jak na ZLA masz pewnie nip starej?
Jak ktos pracuje w dwoch miejscach to sie wypisuje dwa osobne zwolnienia do dwoch miejsc pracy.
Wiec w nowej pracy i tak nikt tego zwolnienia nie przyjmie nawet, jakbys je przyniosla.
Nigdzie nie zaniosę bo nie mam pracy. Tylko chodzi czy ZUS się nie przyczepi do mnie ze mam zwolnienie a nie mam pracy
Santa,
Jeśli się znasz, to powiedz jak to jest ze zwolnieniem na dziecko. Czy też elektronicznie będzie wysyłane przez lekarza do zus-u? Czy nadal trzeba będzie uzupełniać druki o konieczności wypłaty zasiłku, które do tej pory zawsze otrzymywałam od pracodawcy (3 kartki A4 )
22 2018-03-23 22:05:11 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-03-23 22:09:10)
Niestety, prawo w PL jest tak logiczne, że druki nadal trzeba wypełniać - mniemam, że chodzi Ci o Z-15, a dla pracodawcy Z-3 Nazywa się to "ułatwieniem", bo nie trzeba do nich załączać już druku ZLA
Może kiedyś i w tym temacie się coś zmieni
Ciekawostka przy okazji - wcześniej druk Z-3, wypełniany przez pracodawcę, jeśli pracownik miał dostawać zasiłek chorobowy i przekazywano zwolnienie do ZUS, liczył 3 strony. Od czasu wprowadzenia zwolnień elektronicznych, druk ma stron 7 i na dodatek specjalne krateczki dla każdej literki osobno Z-15 zresztą tak samo, wcześniej 2 strony 3/4 kartki A4, dziś 3 strony A4
Więc nie wiem, czy jeśli coś się zmieni, to w dobrym kierunku
Niestety, prawo w PL jest tak logiczne, że druki nadal trzeba wypełniać - mniemam, że chodzi Ci o Z-15, a dla pracodawcy Z-3
Nazywa się to "ułatwieniem", bo nie trzeba do nich załączać już druku ZLA
Może kiedyś i w tym temacie się coś zmieni
Ciekawostka przy okazji - wcześniej druk Z-3, wypełniany przez pracodawcę, jeśli pracownik miał dostawać zasiłek chorobowy i przekazywano zwolnienie do ZUS, liczył 3 strony. Od czasu wprowadzenia zwolnień elektronicznych, druk ma stron 7 i na dodatek specjalne krateczki dla każdej literki osobno
Z-15 zresztą tak samo, wcześniej 2 strony 3/4 kartki A4, dziś 3 strony A4
Więc nie wiem, czy jeśli coś się zmieni, to w dobrym kierunku
Dzięki za odp. Niestety nie znam nazw tych druków, ale zawsze jestem wkurzona, gdy muszę to wypełniać. W moim zakładzie życzą sobie wypełniać to od ręki i zawsze mam problem, bo nie znam na pamięć peseli dzieci, męża, czy nr swojego konta