Pomocy! Jak mam zniszczyć moje pamiętniki?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Pomocy! Jak mam zniszczyć moje pamiętniki??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Pomocy! Jak mam zniszczyć moje pamiętniki??

W swoich pamietnikach pisalam o wszystkim co myślę co czuję, o najintymniejszych rzeczach, nienawiści, o przemocy która mnie spotkala... Dużo napisałam tez o swoim ojcu. A teraz żałuję. Ciagle się stresuje ze ktoś to przeczyta albo juz przeczytal. Niby to mam schowane a i tak boję się ze ktos to znalazl. Jak można to zniszczyć? Moglabym wyrzucic na śmietnik ale jednak bylam emocjonalnie zwiazana z tym co napisalam i hmm nie chce tego profanowac. Nie mam kominka itd, nie mogę tego spalić. I po drugie męczy mnie ta ciągła nerwica. Wczoraj.. Potrzebowalam takiego oczyszczenia, napisalam o najcięższych rzeczach z mojego życia. I boję się ze mój ojciec to przeczytał bo tak się zachowuje. Ciagle mnie okropnie boli brzuch z okropnych nerwów. Polecam wszystkim - nie piszczcie nic osobistego w swoim domu!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pomocy! Jak mam zniszczyć moje pamiętniki??

A co by się stało jakby to ktoś przeczytał ? Ile masz lat ? Twój strach jest strachem dziecka, a nie dorosłej osoby.

3 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2018-03-06 09:17:34)

amandahappy napisał/a:

W swoich pamietnikach pisalam o wszystkim co myślę co czuję, o najintymniejszych rzeczach, nienawiści, o przemocy która mnie spotkala... Dużo napisałam tez o swoim ojcu. A teraz żałuję. Ciagle się stresuje ze ktoś to przeczyta albo juz przeczytal. Niby to mam schowane a i tak boję się ze ktos to znalazl. Jak można to zniszczyć? Moglabym wyrzucic na śmietnik ale jednak bylam emocjonalnie zwiazana z tym co napisalam i hmm nie chce tego profanowac. Nie mam kominka itd, nie mogę tego spalić. I po drugie męczy mnie ta ciągła nerwica. Wczoraj.. Potrzebowalam takiego oczyszczenia, napisalam o najcięższych rzeczach z mojego życia. I boję się ze mój ojciec to przeczytał bo tak się zachowuje. Ciagle mnie okropnie boli brzuch z okropnych nerwów. Polecam wszystkim - nie piszczcie nic osobistego w swoim domu!!!

Najprościej byłoby to spalić. Może gdzieś poza domem w jakimś mało uczęszczanym miejscu. Można też zatopić.

Natomiast pisać "bez śladu" możesz na komputerze. Przecież po napisaniu wszystkiego, i oczyszczeniu siebie w ten sposób z emocji,nie musisz niczego zapisywać. wink

Dorosła osoba chyba wie, że się nie czyta cudzego pamiętnika. Bez względu na to gdzie on leży...

5

Nikt nie ma prawa czytać twoich pamiętników.
Trochę szkoda je niszczyć, zwłaszcza jeśli opisujesz traumatyczne przeżycia, mogą ci się przydać, by uwolnić się od tych złych doświadczeń. Kiedyś wróciłam do starych zapisków i stało się dla mnie jasne, w jaki sposób znalazłam się w kłopotach, potem jak próbowałam się uwolnić od depresji to też było to miejsce, gdzie sama przed sobą mogłam się pochwalić sukcesami i porażkami w walce z codziennością, a potem kontrolować siebie, czy to co robię poprawia moją sytuację, czy nie.
Możesz je przechowywać poza domem, możesz sobie kupić jakąś szufladę, szafkę na kluczyk.
Jeśli je musisz zniszczyć to chyba ogień domowymi sposobami lub niszczarka.

6 Ostatnio edytowany przez Iceni (2018-03-06 12:58:41)

1. Spalić poza domem, gdzies, gdzie jest to mozliwe, np na łące.  Wystarczy wziąć ze sobą butelkę wody.

2.Porwac kartki i wyrzucic do smietnika.

3. Wrzucic do wiadra z wodą, zalać  wybielaczem i pozostawic na noc. Rano wylac wode, reszte wyrzucic do smieci.

4. Zmietosic kartki, wrzucic pamietnik do plastikowej torby i zalac farbą olejna. Poczekac jak zaschnie i wyrzucic do smieci.

5. Jak wyzej tylko uzyc czarnego tuszu.

...mam wymieniac dalej?

7

Iceni napisał/a:

1. Spalić poza domem, gdzies, gdzie jest to mozliwe, np na łące.  Wystarczy wziąć ze sobą butelkę wody.

2.Porwac kartki i wyrzucic do smietnika.

3. Wrzucic do wiadra z wodą, zalać  wybielaczem i pozostawic na noc. Rano wylac wode, reszte wyrzucic do smieci.

4. Zmietosic kartki, wrzucic pamietnik do plastikowej torby i zalac farbą olejna. Poczekac jak zaschnie i wyrzucic do smieci.

5. Jak wyzej tylko uzyc czarnego tuszu.

...mam wymieniac dalej?

Przy paleniu można polać np. rozpalaczem do grilla smile Albo palić dla pewności kartka po kartce, bo w całości pamiętnik może się nie spalić całkiem.

8

może nie niszcz, bo kiedyś tego pożałujesz, tylko gdzieś lepiej schowaj? może jest takie miejsce?

9

Jeśli chcesz zachować wpisy, to zeskanuj je lub zrób zdjęcia. Na jakimś dysku łatwiej je ukryjesz, tym bardziej, że można dodać hasło. Oryginały wtedy najlepiej podrzeć i wyrzucić. Dla spokoju ducha można wyrzucić do kontenera nieco dalej od swojego miejsca zamieszkania. Dysk z zapisami możesz chociażby zaszyć w ulubionej torebce.
Trochę zbyt lękliwy taki schemat chowania, ale co tam big_smile

10

Dziękuję za odpowiedzi. Wyrzuciłam, zamierzam pisać dalej ale nie będę pisała nic wprost, mniej dosadnie no i lepiej chowala..

11

Na przyszłość - pisz szyfrem big_smile na początku będzie trudno, ale szybko nabierzesz takiej wprawy, że będziesz bardzo szybko pisała i odczytywała wink SPRAWDZONE big_smile

12

Spalić z intencją oczyszczenia i uzdrowienia energią miłości lub z intencją transformacji.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Pomocy! Jak mam zniszczyć moje pamiętniki??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024