Witam, piszę z pewną dziewczyna już od ponad miesiąca, spotkałem się z nią pierwszy raz w zeszła niedzielę, było ok rozmowa fajnie się toczyła, bardzo mi się podoba i zaprosiłem ja na kolejne spotkanie. Zgodziła się z dużą chęcią. Mamy w planie kino w przyszły weekend.
W tym tygodniu jest Dzień Kobiet i tutaj mam pytanie: czy może zaprosić ja gdzieś na miasto i kupić np kwiaty ? Czy to jeszcze za wcześnie tną taki ruch żeby jej nie wystarczyć?
Co o tym myślicie?
Dzień Kobiet to nie Walentynki. Moim zdaniem będzie jej miło, że zauważysz, że jest kobietą. Zresztą kwiatka możesz kupić również innym paniom, które znasz.
3 2018-03-03 19:48:46 Ostatnio edytowany przez Monoceros (2018-03-03 19:49:10)
Myślę, że raczej nie jest za wcześnie, ale znów - trochę wróżenie z fusów. Jaka jest ta dziewczyna? Co lubi? Dla jednej kobiety będzie za szybko, a dla innej w sam raz. Jak dla mnie jak najbardziej na miejscu jest taki gest.
Przecież to nie walentynki, kwiaty w dniu kobiet w zasadzie możesz dać każdej kobiecie.
Żadna się nie obrazi ani nie wystraszy
Oki, to zaproponuje jej spotkanie na mieście kupie kwiatki, tylko pytanie jeszcze jakie te kwiatki... Czy jedna symboliczną róże czy jakiś bukiet?
Żaden bukiet Tulipanek ......tu chodzi o gest.
Pamiętaj duzy prezent krępuje i zobowiązuje......mały kwiatek, drobiazg jest wyrazem sympatii.
Nie przesadzaj z kwiatkami i prezentami. To ty masz się liczyć, fajnie spędzony czas i emocje, a nie jakaś tam "dzień". Rację ma osoba pisząca, że tulipanek będzie lepszy niż bukiet. Bukiety zostaw na dalszy etap rozwoju znajomości i szczególne okazje. Jeśli jednak wasze spotkanie na kino ma się odbyć np. 9 marca, to nie ma sensu przekładać spotkania, tylko po to, aby świętować ten 8.
Kino planowałem w sobotę tj 10 marca... Czy tego 10 marca nie będzie za późno żeby jej wręczyć ten kwiatek? Czy lepiej zaproponować spotkanie tego 8 marca ale oprócz tego w sobotę kino?
Umów się na mieście 8 - daj jej tego kwiatka, 10 idź do kina. Jak dasz jej kwiatki 10 to zamiast trzymać Cię za rękę, będzie trzymać kwiatki
10 2018-03-03 21:42:27 Ostatnio edytowany przez bes92 (2018-03-03 21:43:07)
Miałem właśnie pytać o tą rzecz, czy wypada na drugiej/trzeciej randce np podczas oglądania filmu w kinie załapać dziewczynę za rękę czy to za wcześnie? Nie chce jej jej zniechęcić ani speszyć...
A tak w ogóle to skoro sobie przypadliście do gustu to czemu spotkania co dwa tygodnie?
Miałem właśnie pytać o tą rzecz, czy wypada na drugiej/trzeciej randce np podczas oglądania filmu w kinie załapać dziewczynę za rękę czy to za wcześnie? Nie chce jej jej zniechęcić ani speszyć...
Jak pójdziesz na horror i się wystraszysz......to oczywiście
13 2018-03-03 22:10:09 Ostatnio edytowany przez bes92 (2018-03-03 22:15:42)
W tygodniu nie bardzo jest czas bo studia i praca... Teraz właśnie w tygodniu będzie spotkanie i w sobotę
Co dwa tygodnie? Nie mówiłem że są co dwa tyg, było dopiero jedno spotkanie ale piszemy ze sobą już ponad miesiąc
Nie chcesz jej zniechęcić ani speszyć. Problem jest taki, że jedna się porządnie speszy, a inna się zniechęci brakiem dotyku
Nie chcesz jej zniechęcić ani speszyć. Problem jest taki, że jedna się porządnie speszy, a inna się zniechęci brakiem dotyku
To zależy od kobiety... Pytanie czy ryzykować i zrobić ten krok czy lepiej jeszcze poczekać i zachowywać się jak kumple...
A chcesz mieć dziewczynę czy kumpla?
Zachowuj się naturalnie, chcesz ją potrzymać za rękę to zrób to, co za problem.
A czy jedna róża zamiast tulipan t z będzie ok czy to za dużo?
Czy może same życzenia przez SMS wystarcza a spotkanie w sobotę?
Co Ty tak się czaisz i kombinujesz? Jeśli masz możliwość się z nią spotkać 8, to się spotkaj, daj jej różę, czy tulipana - w zasadzie gest się liczy. Jeśli chcesz ją zdobyć - nie bój się jej stracić.
A czy jedna róża zamiast tulipan t z będzie ok czy to za dużo?
Czy może same życzenia przez SMS wystarcza a spotkanie w sobotę?
Troche niesamodzielny jestes skoro do takich prostych spraw potrzebujesz instrukcji obslugi. No ale ok...Ja bym tego 8 marca wyslala milego smsa na Dzien Kobiet a na spotkanie 10tego nabyla jakis drobiazg i powiedzala ze to z okazji 8 marca. Moze przy okazji wreczania tego drobiazgu uda sie skrasc lub dostac malego buziaka w policzek Roza lub tulipanek bylyby bardzo w guscie ale skoro idziecie do kina a potem pewnie na jakies jedzenie to moze byc troche niewygodnie taszczyc ze soba wszedzie kwiatka tak wiec przemysl jakis inny drobiazg, male czekoladki lub ładny kubeczek? Nic zobowiazujacego ani z duzym rozmachem. Na takie gesty jest zdecydowanie za wczesnie i dziewczyna moze sie poczuc niezrecznie. Niech to bedzie poprostu wyraz Twojej sympati i tego ze dostrzegasz w niej kobiete, fajna kobietke:)
Roza lub tulipanek bylyby bardzo w guscie ale skoro idziecie do kina a potem pewnie na jakies jedzenie to moze byc troche niewygodnie taszczyc ze soba wszedzie kwiatka tak wiec przemysl jakis inny drobiazg
O,o, mnie zawsze trochę irytowało to przechadzanie się z kwiatkiem przez następne kilka godzin Często nie ma gdzie odłożyć, trzeba uważać by się nie połamał, do torebki za długi itp. w kinie też nie ma gdzie kwiatka trzymać. Niby można na kolanach, ale to taka dodatkowa mini uciążliwość.
Tyle pułapek w tym świecie randkowania A autor powinien i tak zrobić to, co czuje i na co ma ochotę, jedynie uważając by się nie podlizywać i nie osaczać drugiej osoby.
Daj jej jednego kwiatka, będzie jej miło.
Myślicie że prezent typu czekoladki dla dziewczyny w sobotę przy wizycie do kina będzie w porządku na Dzień Kobiet ? Nie będzie za późno ? Życzenia wysłałem dzisiaj smsem
A jakie ma znaczenie, czy późno, kiedy dziewczyna najpewniej ucieszy z tych czekoladek?
Myślicie że prezent typu czekoladki dla dziewczyny w sobotę przy wizycie do kina będzie w porządku na Dzień Kobiet ? Nie będzie za późno ? Życzenia wysłałem dzisiaj smsem
Bedzie ok. Liczy sie miły gest a o zyczeniach przeciez pamietales w terminie. Nie szalej tak z ta etykieta co kiedy wypada i czy w czas dane/ zrobione bo to wyglada mocno nienaturalnie. Troche wiecej wiary w siebie i w to co Ci intuicja podpowiada. To nie negocjacje z glowa panstwa tylko randki z normalna (jak zakladam) dziewczyna.
bes92 napisał/a:Myślicie że prezent typu czekoladki dla dziewczyny w sobotę przy wizycie do kina będzie w porządku na Dzień Kobiet ? Nie będzie za późno ? Życzenia wysłałem dzisiaj smsem
Bedzie ok. Liczy sie miły gest a o zyczeniach przeciez pamietales w terminie. Nie szalej tak z ta etykieta co kiedy wypada i czy w czas dane/ zrobione bo to wyglada mocno nienaturalnie. Troche wiecej wiary w siebie i w to co Ci intuicja podpowiada. To nie negocjacje z glowa panstwa tylko randki z normalna (jak zakladam) dziewczyna.
Dokładnie. Więcej warte są prezenty dawane z własnej woli kiedy tego się chce, niż aspektów kulturowych . Wtedy są prawdziwe i szczere.