Witam wszystkich, jestem 25letnim mężczyzną, pisze na forum kobiecym, bo wydaje mi się, że panie częściej korzystają z tego typu zabiegów. Zastanawiam się nad poprawą wyglądu swojej twarzy. Nie jestem osobą brzydką ani w żaden sposób oszpeconą, do tego jestem młody i nie mam zmarszczek, jednak wciąż chcę wyglądać lepiej. Zależy mi na poprawieniu konturów twarzy - uwydatnieniu kości policzkowych bądź kości żuchwy. Poczytałem różne oferty pobliskich klinik i w wielu wspomina się o kwasie hialuronowym, który daje podobno ciekawe efekty. Zastanawiam się jednak czy tego typu zabiegi nie są przeznaczone głównie dla osób starszych, a w przypadku 25letniej osoby daje to zaledwie kosmetyczne różnice? Drugie pytanie - to w jakie zabiegi powinienem celować, by poprawić te elementy twarzy o których wspomniałem, czy faktycznie kwas hialuronowy byłby dobrym rozwiązaniem? Chętnie poczytam wasze doświadczenia lub wiedzę czysto teoretyczną. Dodam, że nie jestem też osobą otyłą, więc nie jest to tak, że uciekam się w tego typu zabiegi zamiast najpierw pozbyć się dodatkowych kg. Jestem w stu procentach zdecydowany by poddać się zabiegowi jeśli ma on sens.
Temat: Medycyna estetyczna.
Zobacz podobne tematy :
2 2018-02-24 12:21:23 Ostatnio edytowany przez Olinka (2018-02-24 12:50:21)
Odp: Medycyna estetyczna.
najlepiej to takie pytanie zadać chirurgowi a nie na forum, tego zdania jestem. Wiek nie ma tu nic do gadania, ja miałam usuwane zmarszczki na czole kwasem hialuronowym a miałam 31 lat, pojawiają się one w róznym wieku, nie reguły. Ja widzisz jeżdzę do [spam]. Najlepiej zapisz się na konsultację i ona ci wyjaśni co i jak