Witam wszystkich, dzięki za wszystkie hejty na mój temat które zaraz polecą, ale jak bym sobie umiał sam poradzić to bym tu nie pisał. Tak niby jestem dorosłym chlopem ale mam problem z zazdrością masakra. Poznałem niedawno świetna kobietę krótko się jeszcze znamy ale byliśmy już na dwóch spotkaniach gdzie wypadły naprawdę dobrze mam ustalony następny dzień. Problem polega na tym że ona w sobotę poszła ze znajomymi na imprezę w sumie żadko wychodzi więc życzylem jej dobrej zabawy, nie napisała nawet eska odezwała się dziś dopiero wieczorem że świetnie się bawiła wróciła bardzo późno,. A mnie szlag trafia że dopiero teraz się odzywa, więc żeby głupot nie napisać napisałem że fajnie i takie tam i urwałem rozmowę. Eh nie chciałbym zniszczyć tego kuźwa no znam siebie i wiem że mogę coś odpalić głupiego ma ktoś może jakieś rady co robić w takich sytuacjach??
To nie jest tak że ja jej bym bronił pobawić się, najgorsze jak ja w tym momecie się czuje
Wydaje mi sie, ze ona chciała wzbudzić twoja zazdrość i zrobiła to specjalnie. Normalnie to napisałaby od rana dzien dobry itp a na pewno nie spała do 19. Chce Cie wyczuć czy bedziesz zazdrosny czy o niej myślałeś. Zachowuj sie neutralnie, a najlepiej zrób jej to samo i sie nauczy
3 2018-01-22 00:22:55 Ostatnio edytowany przez rozczarowany życiem30 (2018-01-22 00:29:44)
Wydaje mi sie, ze ona chciała wzbudzić twoja zazdrość i zrobiła to specjalnie. Normalnie to napisałaby od rana dzien dobry itp a na pewno nie spała do 19. Chce Cie wyczuć czy bedziesz zazdrosny czy o niej myślałeś. Zachowuj sie neutralnie, a najlepiej zrób jej to samo i sie nauczy
w. Ruta
Hmmm, no nie znam jej na tyle żeby to potwierdzić, ona jest dorosłą kobietą z dziećmi czy chciało by się jej bawić w takie gierki?
dwa spotkania a Ty już takie akcje?
to nie jest zdrowe podejście, ja bym się wystraszyła faceta z takim podejściem, po drugie, to świadczy o Twojej niskiej samoocenie przez co mocno tracisz w oczach
dwa spotkania a Ty już takie akcje?
to nie jest zdrowe podejście, ja bym się wystraszyła faceta z takim podejściem, po drugie, to świadczy o Twojej niskiej samoocenie przez co mocno tracisz w oczach
No właśnie w tym problem że nie wiem jak się zachować w takiej sytuacji czy coś napisać czy wogle nie pisać, w sytuacji jak dziewczyna gdzieś wychodzi. Z tym mam problem
Jak wychodzi to nie po to żeby siedzieć w telefonie. Napisz baw się dobrze i tyle chyba, że sama się odezwie.
8 2018-01-22 12:46:29 Ostatnio edytowany przez wielkieoczy (2018-01-22 12:47:44)
wielkieoczy napisał/a:dwa spotkania a Ty już takie akcje?
to nie jest zdrowe podejście, ja bym się wystraszyła faceta z takim podejściem, po drugie, to świadczy o Twojej niskiej samoocenie przez co mocno tracisz w oczachNo właśnie w tym problem że nie wiem jak się zachować w takiej sytuacji czy coś napisać czy wogle nie pisać, w sytuacji jak dziewczyna gdzieś wychodzi. Z tym mam problem
jesteś dorosłym facetem, nie masz własnego życia?
z jakiej racji miałbyś jej cokolwiek pisać? przecież nie jesteście nawet parą, ona ma swoje życie a ty swoje, prawda?
Nie musi tak wcale być. Takie wytłumaczenia w pierwszej kolejności przychodzą do głowy chyba tylko ludziom, którzy sami bawią się w takie gierki.
Po prostu nie zawsze odpisuje się od razu na smsa, który nie jest pilny. Z różnych powodów, czasami bardzo prozaicznych, np. człowiek się po prostu nie może zebrać. Wbrew pozorom nie wszyscy ludzie jeszcze są przyspawani do telefonów.
Wydaje mi się, że zazdrość jest zawsze pochodną niskiego poczucia wartości. Może nad tym trzeba popracować?
rozczarowany życiem30 napisał/a:wielkieoczy napisał/a:dwa spotkania a Ty już takie akcje?
to nie jest zdrowe podejście, ja bym się wystraszyła faceta z takim podejściem, po drugie, to świadczy o Twojej niskiej samoocenie przez co mocno tracisz w oczachNo właśnie w tym problem że nie wiem jak się zachować w takiej sytuacji czy coś napisać czy wogle nie pisać, w sytuacji jak dziewczyna gdzieś wychodzi. Z tym mam problem
jesteś dorosłym facetem, nie masz własnego życia?
z jakiej racji miałbyś jej cokolwiek pisać? przecież nie jesteście nawet parą, ona ma swoje życie a ty swoje, prawda?
W sumie teraz wieczorami faktycznie mam dużo wolnego czasu, ale żeby nie było porozumień nie pisze do niej co godzinę, zyczylem jej dobrej zabawy i tyle. Ale najgorszy jest dzień po nie wiem jak się zachować jak zaczęła opowiadać to mnie szlag zacząć trafiać i urwalem rozmowę by nieklepnac czegoś albo pokazać że byłem zazdrosny
biedna kobieta
w.rudka napisał/a:Wydaje mi sie, ze ona chciała wzbudzić twoja zazdrość i zrobiła to specjalnie. Normalnie to napisałaby od rana dzien dobry itp a na pewno nie spała do 19. Chce Cie wyczuć czy bedziesz zazdrosny czy o niej myślałeś. Zachowuj sie neutralnie, a najlepiej zrób jej to samo i sie nauczy
Nie musi tak wcale być. Takie wytłumaczenia w pierwszej kolejności przychodzą do głowy chyba tylko ludziom, którzy sami bawią się w takie gierki.
Po prostu nie zawsze odpisuje się od razu na smsa, który nie jest pilny. Z różnych powodów, czasami bardzo prozaicznych, np. człowiek się po prostu nie może zebrać. Wbrew pozorom nie wszyscy ludzie jeszcze są przyspawani do telefonów.Wydaje mi się, że zazdrość jest zawsze pochodną niskiego poczucia wartości. Może nad tym trzeba popracować?
Tak to prawda mam mam nisko samoocenę dlatego pewnie martwię, i jestem zazdrosny tylko jak z tym walczyć, niby się mało znamy a ja już jestem zazdrosny przecież to porażka
biedna kobieta
Dlaczego biedna? Rozwiń zdanie.......
To nie jest zazdrość, tylko niepewność. Normalna chyba rzecz w tak krótkiej relacji.
Zazdrość by była wtedy, gdybyście byli parą, a Ty nie pozwalabyś jej wychodzić - wtedy zazdrość i zaborczość, czy niekomfortowo się czuł.
Normalnie się zachowuj, jakby nie było tej imprezy.
ale to nawet nie jest relacja
_v_ napisał/a:biedna kobieta
biedna, bo prawdopodobnie nie wie z kim ma doczynienia
a skoro Ty widząc dwa razy na oczy kobietę, już masz taki ogroooomny problem z tym, że ona prowadzi własne zycie i Ci sie z niego nie spowiada, to strach pomyśleć co będzie dalej
rozczarowany życiem30 napisał/a:_v_ napisał/a:biedna kobieta
a skoro Ty widząc dwa razy na oczy kobietę, już masz taki ogroooomny problem z tym, że ona prowadzi własne zycie i Ci sie z niego nie spowiada, to strach pomyśleć co będzie dalej
Tak faktycznie masz rację, zostawię ja w spokoju, skącze tą znajomość.
rozczarowany życiem30 napisał/a:_v_ napisał/a:biedna kobieta
Tak faktycznie masz rację, zostawię ja w spokoju, skącze tą znajomość.
wielkieoczy napisał/a:rozczarowany życiem30 napisał/a:Dlaczego biedna? Rozwiń zdanie.......
a skoro Ty widząc dwa razy na oczy kobietę, już masz taki ogroooomny problem z tym, że ona prowadzi własne zycie i Ci sie z niego nie spowiada, to strach pomyśleć co będzie dalejTak faktycznie masz rację, zostawię ja w spokoju, skącze tą znajomość.
Skończ jakiekolwiek znajomości z kobietami, dopóki nie ogarniesz swojej zazdrości.
rozczarowany życiem30 napisał/a:wielkieoczy napisał/a:biedna, bo prawdopodobnie nie wie z kim ma doczynienia
a skoro Ty widząc dwa razy na oczy kobietę, już masz taki ogroooomny problem z tym, że ona prowadzi własne zycie i Ci sie z niego nie spowiada, to strach pomyśleć co będzie dalejTak faktycznie masz rację, zostawię ja w spokoju, skącze tą znajomość.
Skończ jakiekolwiek znajomości z kobietami, dopóki nie ogarniesz swojej zazdrości.
Może by ktoś poradził od czego zacząć co powinienem zmienić, albo jak się zachować w danej sytuacji
Jacenty89 napisał/a:rozczarowany życiem30 napisał/a:Tak faktycznie masz rację, zostawię ja w spokoju, skącze tą znajomość.
Może by ktoś poradził od czego zacząć co powinienem zmienić, albo jak się zachować w danej sytuacji
ja ci doradzę: skorzystaj z ferii, nie siedz przed kompem, pojdz na sanki, poki śnieg jest jeszcze
rozczarowany życiem30 napisał/a:Jacenty89 napisał/a:Skończ jakiekolwiek znajomości z kobietami, dopóki nie ogarniesz swojej zazdrości.
ja ci doradzę: skorzystaj z ferii, nie siedz przed kompem, pojdz na sanki, poki śnieg jest jeszcze
Tak żebym miał na to czas faktycznie w sumie nie dostałem jakiejś odpowiedź, podpowiedzi dowiedziałem się tylko tego co już sam wiem ehhh