Poczęcie po alkoholu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Poczęcie po alkoholu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Poczęcie po alkoholu

Witam dziewczyny .

Postanowiłam tu napisać ponieważ mam pewien problem a nie mam zupełnie kogo się poradzić.

Zacznę od początku:

W święta  Bożego Narodzenia była u nas rodzinka i jak to w święta bywa przy świątecznym stole oprócz jedzenia był też alkohol.

Posiedzieliśmy z rodziną przy stole do późnych godzin wieczornych, ja wypiłem kilka kieliszków a mąż oczywiście ze szwagrem trochę więcej.

Wszyscy położyli się spać dosyć późno.  Nas z mężem w naszym łóżku żebrało oczywiście na miłosne igraszki.
Wczoraj ponieważ spóźniał mi się okres zrobiłam sobie test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Jesteśmy z mężem bardzo szczęśliwi bo chcemy mieć bardzo dziecko.

Tylko największe nasze obawy są takie czy alkohol nie zaszkodził wtedy dziecku tzn. czy nie miał wpływu na plemiki męża.
Ja jestem osobą można powiedzieć nie pijącą(można powiedzieć że  raz na miesiąc zdarzy mi się wypić jedne piwko w towarzystwie) , nie palącą oraz nie używam żadnych innych używek. Mąż też nie pali , nie używa innych używek . zdarza mu się od czasu do czasu wypić trochę z kolegami w towarzystwie.

Zaznaczę również że już dzisiaj kupiłam sobie kwas foliowy i zaczęłam go brać.

Czy którejś z was zdarzyło się począć dziecko po alkoholu i jakie były tego skutki ?
Czy mam czego się obawiać ? Czy nasze dziecko będzie zdrowe ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poczęcie po alkoholu

Nie ma żadnych skutków. Przez pierwsze dwa tygodnie ciąży nie ma znaczenia troche wypitego alkoholu.

Wiele kobiet starających się o dziecko wypije lampkę wina czy jakiegoś drinka - nie świadomie nie wiedząc że są w ciąży.
Myślę że nic się nie stało.

Poprostu teraz musisz o siebie dbać smile i unikać wszelkich używek.
Pozdrawiam.

4

dzięki dziewczyny za słowa wsparcia i wyjaśnienia :-) oczywiście ja w ciąży nie mam zamiaru dotknąć alkoholu.

A czy Fakt że mój mąż był po alkoholu może mieć jakiś wpływ na nasze dziecko ?

5

monia2018 napisał/a:

A czy Fakt że mój mąż był po alkoholu może mieć jakiś wpływ na nasze dziecko ?

Nie.

6 Ostatnio edytowany przez monia2018 (2018-01-12 10:57:53)

Dzięki dziewczyny za odpowiedz, mam nadzieje że z dzidziusiem będzie wszystko w porządku. Człowiek się przejmuję wszystkim bo chce żeby nasza dzidzia była zdrowa .

7

Na początku ciąży płód nie pobiera substancji odżywczych od matki, także kompletnie nie ma się czym martwić. Koleżanka nie wiedząc o 4 tygodniowej ciąży piła alkohol, ale ginekolog ją uspokoił. Także wszystko jest ok

8

No mam nadzieje że wszystko będzie w porządku. Oby nasienie przyszłego tatusia też było w porządku.  W marcu mamy zamiar wykonać  badania genetyczne ( USG+ PAPPA)  By była pewność że wszystko jest dobrze.

9

Ha!
Nasza córa została poczęta po dość solidnej dawcę Prosecco z mojej strony. A tez jestem osoba niepijąca. Maz wypił sobie piwo i nas naszło na zabawę.
Córa zdrowa jak rydz, dobra waga urodzeniowa, 9/10 w skali...miód malina

10

Monia, jak każdy Ci tu mówi, że ten wypity alkohol nie ma wpływu.

11

ok dziewczyny uspokoiłyście mnie. A czy któraś z was robiła ten test PAPPA ? warto go robić ? mój lekarz  zaproponował mi zrobienie takiego testu.

12

Jak zaproponował to warto.
Poczytaj sobie blog mamaginekolog.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Poczęcie po alkoholu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024