Witam dziewczyny .
Postanowiłam tu napisać ponieważ mam pewien problem a nie mam zupełnie kogo się poradzić.
Zacznę od początku:
W święta Bożego Narodzenia była u nas rodzinka i jak to w święta bywa przy świątecznym stole oprócz jedzenia był też alkohol.
Posiedzieliśmy z rodziną przy stole do późnych godzin wieczornych, ja wypiłem kilka kieliszków a mąż oczywiście ze szwagrem trochę więcej.
Wszyscy położyli się spać dosyć późno. Nas z mężem w naszym łóżku żebrało oczywiście na miłosne igraszki.
Wczoraj ponieważ spóźniał mi się okres zrobiłam sobie test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Jesteśmy z mężem bardzo szczęśliwi bo chcemy mieć bardzo dziecko.
Tylko największe nasze obawy są takie czy alkohol nie zaszkodził wtedy dziecku tzn. czy nie miał wpływu na plemiki męża.
Ja jestem osobą można powiedzieć nie pijącą(można powiedzieć że raz na miesiąc zdarzy mi się wypić jedne piwko w towarzystwie) , nie palącą oraz nie używam żadnych innych używek. Mąż też nie pali , nie używa innych używek . zdarza mu się od czasu do czasu wypić trochę z kolegami w towarzystwie.
Zaznaczę również że już dzisiaj kupiłam sobie kwas foliowy i zaczęłam go brać.
Czy którejś z was zdarzyło się począć dziecko po alkoholu i jakie były tego skutki ?
Czy mam czego się obawiać ? Czy nasze dziecko będzie zdrowe ?