Czy można odbudować utracone uczucie?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy można odbudować utracone uczucie??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Czy można odbudować utracone uczucie??

Choć jest to forum bardziej dla kobiet to często lubię tutaj zaglądać, jako niezalogowany, można tutaj wyczytać bardzo dużo wartościowych rad. Nigdy nie sądziłem, że przyjdzie taki moment, że napiszę tutaj o swoim problemie i na dodatek jeszcze w tym dziale…
      Więc od początku. W tym roku byłby 9 rok naszego związku. Poznaliśmy się po rozpadzie mojego pierwszego dłuższego związku. Ona była we mnie zauroczona, ja jeszcze nie potrafiłem się odnaleźć po wcześniejszym rozstaniu. Postanowiliśmy spróbować. Na początku zastanawiałem się czy dobrze robię, najpierw traktowałem ją, jako bardzo dobrą przyjaciółkę a później narodziło się prawdziwe uczucie i wiedziałem, że już nie chce być z nikim innym. Mijały kolejne lata, na początku mieliśmy jakieś sprzeczki, ale jak już się dotarliśmy to wiedziałem, że jesteśmy sobie przeznaczeni. Zawsze mówiłem, że jak jest problem to musimy rozmawiać a nie „fochać” się i kilka cichych dni. Zaczęliśmy się rozumieć po prostu bez słów, w trudnych chwilach zawsze była szczera rozmowa. Zbudowaliśmy nasz związek na przyjaźni, szczerości i zaufaniu, momentami potrafiliśmy czytać sobie w myślach;) Po 5 latach kupiliśmy wspólne mieszkanie (puste od dewelopera) po 7 były zaręczyny. Do tej pory w nim nie zamieszkaliśmy, bo remont się przeciągał z powodu nieplanowych sytuacji w naszym życiu i związanymi z tym dodatkowymi wydatkami.
      Ja pracuje w najgorszym i niewdzięcznym zawodzie, tzn. jako kierowca zawodowy. Zacząłem wyjeżdżać po 3 latach związku, było ciężko, ale przetrwaliśmy te ciężkie początki. Trzy lata temu zmieniłem firmę na lepszą i byłem w domu dużo częściej, często nawet 2 razy w tyg. Każdą chwilę w domu poświęcałem tylko jej, spędzaliśmy każdą chwilę razem. Zawsze mogła na mnie liczyć z pomocą, pomagałem jej dosłownie we wszystkim, żeby tylko czuła, że nie jest sama, że może na mnie liczyć.
    I się stało, miesiąc temu oznajmiła mi tak z dnia na dzień, że się wypaliła i ona nie wie, czy coś czuje, że ma mętlik w głowie, że jest zmęczona życiem i chce być sama. Starałem się uzyskać jakieś odpowiedzi, ale cały czas słyszałem „nie wiem”. Jestem pewien, że nie chodzi tu o innego faceta, coś w niej pękło… tylko, że nic nie zapowiadało takiego trzęsienia, albo ja po prostu tego nie zauważałem Powiedziała mi, że była ostatnio u psychologa i że on potwierdził jej myśli. Podjęła decyzję, że się rozstaniemy, ale nie chce tracić ze mną kontaktu, chce żebyśmy mogli się czasami spotykać i dzwonić do siebie (wiem, że ta gadka jest stara jak świat). A ja nie wiem co z tym wszystkim zrobić …. mam taki mętlik w głowie… prawda jest że nikogo się na siłę nie zatrzyma. Tylko, że ja nie potrafię tak po prostu obok niej istnieć, każda myśl o wspólnych chwilka powoduje, że serce się kraje…
    Mam dziwne wrażenie, że to ja gdzieś tutaj zawaliłem sprawę, wiedziałem, że rozłąka jest dla nas bardzo dużym poświęceniem  i chyba przez moją nieobecność nie zauważałem innych problemów. Czy można się dwa razy zakochać? Wydaje mi się że przez moją pracę będąc przyjaciółmi i tak już nie odbudujemy naszego uczucia. Zawsze byłem realistą a teraz niesyty pesymizm mnie dopadł…

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy można odbudować utracone uczucie??
zagubiony7 napisał/a:

Powiedziała mi, że była ostatnio u psychologa i że on potwierdził jej myśli.

Och jej, skąd ja to znam. U psychologa, u najlepszej przyjaciółki, u rodziców i u wróżki, i wszyscy powiedzieli to samo.
Masz rację - gadka stara jak świat. Podobnie teksty o wypaleniu, o "nie wiem" i o nagłej nieodpartej chęci bycia samemu.
Stawiam dolary przeciwko zeszłorocznym liściom, że najdalej za miesiąc, góra dwa, chęć bycia samemu jej minie,
a w to miejsce pojawi się tajemniczy Romeo, który wcale taki tajemniczy nie jest jak się później z czasem okaże.
Zapamiętaj sobie jedno - w takich sytuacjach nigdy nie wierz w nic co kobieta mówi i w mniej niż połowę tego co robi.

3

Klasyczny przykład kryzysu po 7 latach związku. Też nie wierzyłem, że coś takiego istnieje, ale istnieje. Z jakiegoś powodu po tym czasie pojawia się rozczarowanie, motylków już dawno nie ma, pozostaje codzienność. Jak się z tym nic nie zrobi to związek umiera.

4

anderstud napisał/a:
zagubiony7 napisał/a:

Powiedziała mi, że była ostatnio u psychologa i że on potwierdził jej myśli.

Och jej, skąd ja to znam. U psychologa, u najlepszej przyjaciółki, u rodziców i u wróżki, i wszyscy powiedzieli to samo.
Masz rację - gadka stara jak świat. Podobnie teksty o wypaleniu, o "nie wiem" i o nagłej nieodpartej chęci bycia samemu.
Stawiam dolary przeciwko zeszłorocznym liściom, że najdalej za miesiąc, góra dwa, chęć bycia samemu jej minie,
a w to miejsce pojawi się tajemniczy Romeo, który wcale taki tajemniczy nie jest jak się później z czasem okaże.
Zapamiętaj sobie jedno - w takich sytuacjach nigdy nie wierz w nic co kobieta mówi i w mniej niż połowę tego co robi.

wiem, że to wszystko wygląda jak większość przypadków ,gdzie kobieta chce odejść, gdzieś we mnie siedzi ta myśl,że gdzieś jest ten drugi... ale po tylu latach człowiek potrafi poznać kiedy druga osoba kłamie, nie wierzę w to, żeby te wszystkie kłamstwa przychodziły jej z taka pewnością siebie... (choć różnie bywa na tym świecie)

zmartwiony86 napisał/a:

Klasyczny przykład kryzysu po 7 latach związku. Też nie wierzyłem, że coś takiego istnieje, ale istnieje. Z jakiegoś powodu po tym czasie pojawia się rozczarowanie, motylków już dawno nie ma, pozostaje codzienność. Jak się z tym nic nie zrobi to związek umiera.

chyba tutaj bardziej o to chodzi... spotkałem się już z tą teorią tutaj na forum, choć w moim przypadku nie była to monotonna codzienność, praktycznie nigdy nie mogliśmy usiedzieć w domu, zawsze gdzieś nas ciągało i nigdy nie mówiła, że ją to nudzi.

5

A nie spotkałeś się z teorią, że kobiety niezmiernie rzadko odchodzą w próżnię i w 99/100 przypadków
za ostateczną decyzją o odejściu stoi powód, który ma imię nazwisko i pesel? To nie jest kwestia wiary, tylko statystyki.

6

Dobre Pozostaje mi tylko potwierdzić. Miałem tak 5 dnia grudnia mnie kocha 12 jest przekonana do rozwodu a 30 spadł z nieba pan Krzysiu.  Teraz mamy 4 stycznia i jestem szczęśliwy że zaniosłem pozew do sądu. Powiem od siebie nie warto odbudowywać czegokolwiek bo wzajemne żale zawsze siedzą z tył głowy

7 Ostatnio edytowany przez Markotny (2018-01-05 02:29:38)

Rafał Poznań napisał/a:

Dobre Pozostaje mi tylko potwierdzić. Miałem tak 5 dnia grudnia mnie kocha 12 jest przekonana do rozwodu a 30 spadł z nieba pan Krzysiu.  Teraz mamy 4 stycznia i jestem szczęśliwy że zaniosłem pozew do sądu. Powiem od siebie nie warto odbudowywać czegokolwiek bo wzajemne żale zawsze siedzą z tył głowy

W jaki sposób tak szybko się wyleczyłeś? Kochałeś w ogole żonę? U mnie też był ekspress jak poczytasz moj watek.
21.12 - chec pracy starań i obopolnej odbudowy
22.12 - dla niej to koniec
24.12 - nie kocha mnie ( Wigilia)
29.12 - wyciskam z niej romans (seks 26.12, 29.12, 1.01, 2.01 tyle wiem).
Oczywiscie Ona chce rozwodu, ja probowalem. Teraz wie ze ja sprawdzalem i mam nie wracac. Zacznie od separacji. Problem tylko moja milosc i dziecko.

8

potwierdzę zdanie poprzedników. Odejscie kobiety "bo chce byćsama" to standardowa śpiewka. TYlko to sama ma męskie imię.
Mi przeszło po 3 miesiacach walki.

9 Ostatnio edytowany przez Rafał Poznań (2018-01-05 21:06:11)

Markotny napisał/a:
Rafał Poznań napisał/a:

W jaki sposób tak szybko się wyleczyłeś? Kochałeś w ogole żonę? U mnie też był ekspress jak poczytasz moj watek.
21.12 - chec pracy starań i obopolnej odbudowy
22.12 - dla niej to koniec
24.12 - nie kocha mnie ( Wigilia)
29.12 - wyciskam z niej romans (seks 26.12, 29.12, 1.01, 2.01 tyle wiem).
Oczywiscie Ona chce rozwodu, ja probowalem. Teraz wie ze ja sprawdzalem i mam nie wracac. Zacznie od separacji. Problem tylko moja milosc i dziecko.

Nadal ją kocham może nie tak mocno jak dawniej. Niestety ostatnie miesiące miłość ta zagubiła się w codziennej rutynie. Obaj chcieliśmy tego samego ale nikt pierwszy o tym nie zaczął mówić.  Ale nie będę walczył bo uważam że problemy emocjonalne czy miłosne ludzie na poziomie rozwiązują rozmową a nie szukaniem rady u pocieszycieli. Na pocieszycieli czas powinien być po rozwodzie bo mimo ran i emocji nie powinno się ranić tej drugiej strony.
Poza tym nauczony doświadczeniem wiem że po zdradach czy to fizycznych czy emocjonalnych nie da się odbudować związku w stu procentach. Złość zawsze zostaje i wyjdzie prędzej czy później. Teraz czekam aż się wyprowadzi i przypominam o tym codziennie choć czuję zupełnie na odwrót.

Tak na marginesie bazując na moim doświadczeniu w takich sytuacjach rozmowa z kobietą jest bez sensu. jest nowy facet piękny i świeży a poprzedni to synonim  zła całego świata. W tak momentach rozum schodzi na dalszy plany i żadna bajera tego nie wyprostuje.
Ja na tą chwilę jestem szczęsliwy że jest jak jest

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy można odbudować utracone uczucie??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024