Czy to zdrada ? Boli bardzo. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 33 ]

Temat: Czy to zdrada ? Boli bardzo.

Witam, mam 25 lat. Opowiem Wam wszystko po kolei... Poznałem dziewczynę, lat 22 przez internet. Jej imię na M... Rozmawialiśmy sporo, bardzo sporo, aż zaczęły się tzw "lofki". No i tak rozmawialiśmy na różne tematy, był cyberseks, no po prostu było wszystko idealnie. Znamy się już ok 3-4 miesiące. W lutym miało dojść do pierwszego spotkania, bo jak wiadomo, są walentynki... Sporo czasu spędzaliśmy na Skype, aż do dzisiaj, zasypialiśmy, śmialiśmy się, płakała mi, ja ją pocieszałem, no było cud malina, idealnie.... Dzisiaj rano napisała mi, że mnie kocha, ale musi mi coś powiedzieć. Tutaj wspomnę, że na skype codziennie rozmawialiśmy. Powiedziała mi, że 2 tyg temu, przespała się z byłym chłopakiem... Zabolało mnie to bardzo, wiadomo jak "zdrada" boli, łzy, smutek, gniew.... Co mam robić ? Jest szansa, że to jeszcze wypali ? Proszę o komentarz, za który z góry dziękuję.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to zdrada ? Boli bardzo.

Ten kto jest dla niej bardziej "osiągalny" ten ma większe szanse. Wyraźnie temat jej byłego nie jest dla niej zamknięty. Daj sobie spokój, abyś nie wyszedł z tego jeszcze bardziej zraniony.

3

Markuss88 napisał/a:

Ten kto jest dla niej bardziej "osiągalny" ten ma większe szanse. Wyraźnie temat jej byłego nie jest dla niej zamknięty. Daj sobie spokój, abyś nie wyszedł z tego jeszcze bardziej zraniony.

Bardzo dziękuję Ci za opinie. Chciałbym usłyszeć więcej komentarzy na ten temat, bo no.... nie chcę tego kończyć.

4

To chyba jakiś żart - nawet się nie widzieliście na żywo, a uważasz się za zdradzonego? Ona nie ma wobec Ciebie żadnych zobowiązań, jesteście jedynie znajomymi z internetu. I te "lofki" - na pewno masz 25 lat? Dlaczego do tej pory się nie spotkaliście, skoro jest tak idealnie?

5

Mariino napisał/a:

Witam, mam 25 lat. Opowiem Wam wszystko po kolei... Poznałem dziewczynę, lat 22 przez internet. Jej imię na M... Rozmawialiśmy sporo, bardzo sporo, aż zaczęły się tzw "lofki". No i tak rozmawialiśmy na różne tematy, był cyberseks, no po prostu było wszystko idealnie. Znamy się już ok 3-4 miesiące. W lutym miało dojść do pierwszego spotkania, bo jak wiadomo, są walentynki... Sporo czasu spędzaliśmy na Skype, aż do dzisiaj, zasypialiśmy, śmialiśmy się, płakała mi, ja ją pocieszałem, no było cud malina, idealnie.... Dzisiaj rano napisała mi, że mnie kocha, ale musi mi coś powiedzieć. Tutaj wspomnę, że na skype codziennie rozmawialiśmy. Powiedziała mi, że 2 tyg temu, przespała się z byłym chłopakiem... Zabolało mnie to bardzo, wiadomo jak "zdrada" boli, łzy, smutek, gniew.... Co mam robić ? Jest szansa, że to jeszcze wypali ? Proszę o komentarz, za który z góry dziękuję.

Wg mnie to nie zdrada, bo związek tylko i wyłącznie przez internet to nie jest związek tongue

Cyberseks?? yikes rety! Zbliżył was? Przecież równie dobrze mogłeś oglądać seks-kamerki tongue

O byłym pewnie nie zapomniała, skoro uprawia z nim seks - ale co by nie mówić, to jednak ciepłe ciało, ogrzeje, przytuli, zaspokoi, a nie jakieś macanie się przed kamerką.

Lofki big_smile big_smile :d

dorośnij, dzieciaku, znajdź sobie "żywą" dziewczynę.

6

Mariino napisał/a:
Markuss88 napisał/a:

Bardzo dziękuję Ci za opinie. Chciałbym usłyszeć więcej komentarzy na ten temat, bo no.... nie chcę tego kończyć.

Chłopie... jeszcze niczego nie zaczęliście.
Nie jesteście razem. Nigdy się nie spotkaliście.

7

Nie gadajcie mu w ten sposób. W większości przypadków granica gdzie zaczyna się związek jest płynna i bardzo trudno wskazać dokładny moment. Dla jednych to pierwsza randka, dla drugich pierwszy pocałunek, dla trzecich pierwszy seks itp. Nie ma odgórnych szablonów. Poza tym nawet w wirtualnej znajomości mogą kryć się najprawdziwsze emocje, a więc tak samo ból i cierpienie.
Natomiast ciekawi mnie jaka to odległość dzieli autora wątku od tej dziewczyny że chcą się spotkać dopiero w lutym? Żyjemy w czasach gdzie podróżowanie nie jest drogie.

8

zmartwiony86 napisał/a:

Nie gadajcie mu w ten sposób. W większości przypadków granica gdzie zaczyna się związek jest płynna i bardzo trudno wskazać dokładny moment. Dla jednych to pierwsza randka, dla drugich pierwszy pocałunek, dla trzecich pierwszy seks itp. Nie ma odgórnych szablonów. Poza tym nawet w wirtualnej znajomości mogą kryć się najprawdziwsze emocje, a więc tak samo ból i cierpienie.
Natomiast ciekawi mnie jaka to odległość dzieli autora wątku od tej dziewczyny że chcą się spotkać dopiero w lutym? Żyjemy w czasach gdzie podróżowanie nie jest drogie.

Dziękuję Ci chociaż za normalną odpowiedz, bez ataku żadnego. Sytuacja wygląda tak, iż razem zdecydowaliśmy, że mamy się spotkać w Lutym, ze względu na dzień zakochanych. Jestem z Warszawy a Ona z Wrocławia. Luty też był wybrany z tego powodu, ponieważ wyjechała do Norwegii na operację...
Skrytykowaliście mnie za cyberseks, ze seks kamerki itp. A gdzie jest to, że oglądaliśmy razem filmy na sk, razem spaliśmy na sk ? Śpiewała mi, płakała mi, pocieszałem ją... Do tego jeszcze napisała, że mnie kocha po tym wszystkim...

9

Poszła z innym. Nie warto czekać na kogoś takiego.

10

Mariino napisał/a:

Skrytykowaliście mnie za cyberseks, ze seks kamerki itp. A gdzie jest to, że oglądaliśmy razem filmy na sk, razem spaliśmy na sk ? Śpiewała mi, płakała mi, pocieszałem ją... Do tego jeszcze napisała, że mnie kocha po tym wszystkim...

Rzeczywiście, to wiele zmienia. Możecie śmiało planować ślub.

Ty nawet nie rozumiesz, za co zostałeś skrytykowany - nie za cyberseks, tylko za nadawanie mu większego znaczenia niż ma.

11

zmartwiony86 napisał/a:

To akurat prawda i widzę to po własnym przykładzie, od dwóch miesięcy próbujemy ustalić kiedy właściwie mamy rocznicę i nie wiemy, bo każde z nas uznało inny moment za początek.

Niemniej to wszystko relacje na żywo. A nie internet. Dopóki się nie spotkają to dziewczyna może płakać, pocieszać i uprawiać cyber seks z pięcioma innymi.

12

Moim zdaniem to nie zdrada. Tym bardziej dlatego ryzykowne są znajomości gdzie znasz kogoś przez Internet, to nie to samo nawet jeżeli widzicie się na Skype. To nie jest prawdziwe bycie obok. Znasz jej wyobrażenie. Rozumiem, że nie mogliście wcześniej się spotkać, bo była za granicą, ale tak to wygląda. No, ale oczywiście współczuje, bo zawsze to zawiedzione nadzieje i też ból.

13 Ostatnio edytowany przez Mariino (2017-12-19 18:19:17)

Mam się z nią spotkać? Daję sobie rękę uciąć, że będzie chciała. hmm

14

Mariino napisał/a:

Mam się z nią spotkać? Daję sobie rękę uciąć, że będzie chciała. hmm

A Ty swojej wolnej woli nie masz?
Chcesz się z nią spotkać po tym wszystkim, czy nie?

15

Tak chciałbym, chciałbym zobaczyć ja. To zle ?

16

To już zależy od Ciebie. Jednak skoro się z nim przespała to jest duże ryzyko, że nadal coś czuje do byłego. Kobiety też czasem idą do łóżka z kimś dla samego seksu, ale jednak częściej łączy się to z jakimiś uczuciami, zwłaszcza, że to był.

17

Jesteś jednym z tych, którzy przyjmują tylko takie komentarze, jakie im pasują. Nikt Cię tu nie atakuje, tylko próbuje uzmysłowić, że odpłynąłeś.
Nie neguję Twoich emocji i zawodu, jaki sprawiła Ci ta dziewczyna, ale ona widocznie, wyszła na chwilę z matrxa i okazało się, że jest na ziemi, a tutaj dostępny był akurat były, bo widocznie dotarło do niej, że cyberseks to jednak nie to, co tygrysy lubią najbardziej.

Mariino napisał/a:

razem spaliśmy na sk .

smile raczej nie położyła Ci głowy na ramieniu.
Nie kpię z Ciebie, tylko o to własnie chodzi, że prawdziwy związek to taki, gdy ludzie mogą cieszyć się nie tylko wymianą poglądów, flirtem, komplementami, wsparciem, ale przede wszystkim sobą, bliskościa, dotykiem, po prostu byciem razem i obok siebie.
Nie pójdziesz z nią do kina, czy na zwykły spacer, chyba, że z laptopem, czy tabletem pod pachą. Jedno spotkanie niewiele zmieni, bo za chwilę nadal będzie laptop, lub tablet.
Któreś z Was musiałoby zmienić miejsce zamieszkania, a tymczsem, może zaplanujcie jakiś wspólny zimowy wyjazd, dlaczego dopiero Walentynki?

18

Skoro jedno z was mieszka w Warszawie a drugie we Wrocławiu to wasz pomysł - przy całym zrozumieniu z mojej strony wirtualnej relacji - jest pozbawiony sensu. To nie jest daleko i tak naprawdę nie ma przeszkód by widywać się co weekend. Oczywiście fajnie się spotkać w walentynki, dzień zakochanych itp, natomiast to jeszcze prawie dwa miesiące. Nie lepiej spotkać się wcześniej a 14 lutego zrobić coś "wow"? Czemu nie spędzicie razem sylwestra? Nie rozumiem tego.
Wirtualne znajomości mogą być w sensie emocjonalnym prawdziwe i głębokie ale paliwo prędzej czy później się wypala i jeśli nie będzie jakichś nowych bodźców to z dużym prawdopodobieństwem nie doczekacie do lutego. Myślę, że gdybyście nie czekali tylko normalnie spotkali się w Warszawie lub Wrocławiu, lub gdziekolwiek indziej i chemia by zadziałała to ona by z innym do łóżka nie poszła, bo po co?

19

A jak postawię ultimatu, albo ja albo były ?

20

zmartwiony86 napisał/a:

Skoro jedno z was mieszka w Warszawie a drugie we Wrocławiu to wasz pomysł - przy całym zrozumieniu z mojej strony wirtualnej relacji - jest pozbawiony sensu. To nie jest daleko i tak naprawdę nie ma przeszkód by widywać się co weekend. Oczywiście fajnie się spotkać w walentynki, dzień zakochanych itp, natomiast to jeszcze prawie dwa miesiące. Nie lepiej spotkać się wcześniej a 14 lutego zrobić coś "wow"? Czemu nie spędzicie razem sylwestra? Nie rozumiem tego.
Wirtualne znajomości mogą być w sensie emocjonalnym prawdziwe i głębokie ale paliwo prędzej czy później się wypala i jeśli nie będzie jakichś nowych bodźców to z dużym prawdopodobieństwem nie doczekacie do lutego. Myślę, że gdybyście nie czekali tylko normalnie spotkali się w Warszawie lub Wrocławiu, lub gdziekolwiek indziej i chemia by zadziałała to ona by z innym do łóżka nie poszła, bo po co?

Nie mogliśmy się spotkać z tego względu, że właśnie użył Pan słowa Chemia. Jest aktualnie w Norwegii, ponieważ w Polsce nie chcieli się podjąć operacji... Oczywiście, że chciałem się z nią wcześniej spotkać, ale powiedziała, że nie chce, bym ją taką zobaczył (a wiadomo co jest po chemioterapii).

21 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2017-12-19 19:29:36)

Mariino napisał/a:

Tak chciałbym, chciałbym zobaczyć ja. To zle ?

Nie. Skoro chcesz ją zobaczyć, to się spotkajcie.
Ale nie czekaj do lutego, to bez sensu.

22

Uzależniłeś się od tych emocji, które przeżywałeś pisząc, rozmawiając z nią i tym wszystkim, co tam wyprawialiście. 
Żyjesz tak jakby jej życiem - co robi, z kim?  I tego najbardziej Ci brakuje, nie jej - jej praktycznie nie znasz. Sam się na nią nakręciłeś, wykreowałaś w swojej głowie wyobrażenie o niej na podstawie tego co Ci pisała. Skąd wiesz, że były jest byłym? Może się tylko pokłócili i tak na prawdę zdradziła go z Tobą, a nie Ciebie z nim.
Stawianie jakichkolwiek ultimatum w takiej sytuacji, moim zdaniem nie ma żadnego sensu, ona i tak Ci powie, co będzie chciała i nie masz żadnych możliwości tego sprawdzić - nawet tego, czy prawdą jest jej choroba, czy aby Cię nie zwodzi i wycofuje rakiem ze spotkania z Tobą. Może za chwilę urwie się kontakt, a Ty będziesz zachodził w głowę, czy aby nie umarła. Wyluzuj trochę, dąż do spotkania, poznajcie się a wtedy sam ocenisz, czy warta jest Twoich uczuć.

23

ósemka napisał/a:

Uzależniłeś się od tych emocji, które przeżywałeś pisząc, rozmawiając z nią i tym wszystkim, co tam wyprawialiście. 
Żyjesz tak jakby jej życiem - co robi, z kim?  I tego najbardziej Ci brakuje, nie jej - jej praktycznie nie znasz. Sam się na nią nakręciłeś, wykreowałaś w swojej głowie wyobrażenie o niej na podstawie tego co Ci pisała. Skąd wiesz, że były jest byłym? Może się tylko pokłócili i tak na prawdę zdradziła go z Tobą, a nie Ciebie z nim.
Stawianie jakichkolwiek ultimatum w takiej sytuacji, moim zdaniem nie ma żadnego sensu, ona i tak Ci powie, co będzie chciała i nie masz żadnych możliwości tego sprawdzić - nawet tego, czy prawdą jest jej choroba, czy aby Cię nie zwodzi i wycofuje rakiem ze spotkania z Tobą. Może za chwilę urwie się kontakt, a Ty będziesz zachodził w głowę, czy aby nie umarła. Wyluzuj trochę, dąż do spotkania, poznajcie się a wtedy sam ocenisz, czy warta jest Twoich uczuć.

Proszę Pani. Miała wyjechać w poniedziałek rano, cały wieczór siedziałem z nią na skype, rozmawialiśmy, płakała mi, mówiła, że boi się, czy się obudzi itp. Jej choroba jest prawdziwa. Przez ten czas co z nią rozmawiałem, rzucała stwierdzenie "kocham Cię". Były jest byłym, wiem to, bo mam kontakt również z jej kuzynką. Wiem więcej na ten temat, ale tego nie chcę pisać. Ja wiem, że dla Was jest to dziwne, no ale trochę z nią przeżyłem, dużo o sobie wiemy.

24 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2017-12-19 20:55:45)

Wcale nie dziwne. Ja tkwiłam 3 lata w związku na odległość. Dzieliło nas prawie 3000km. Dziś jesteśmy małżeństwem. Ale nie było kłamstw ani lewych akcji, że komuś ktoś jakoś do łóżka wszedł.

I spotkaliśmy się przy pierwszej lepszej możliwości. Nie odkladaliśmy tego bezsensownie w nieskończoność...

25

3-4 miesiące to nie jest "dużo ze sobą przeżyliśmy". To jest "poznajemy się dopiero". Dużo to będziesz wiedział za rok albo dwa. A i tak nie do końca. Poza tym skoro miała wyjechać w poniedziałek, to czemu nie spotkałeś się z nią wcześniej, przed jej wyjazdem?

26

Lady Loka napisał/a:

3-4 miesiące to nie jest "dużo ze sobą przeżyliśmy". To jest "poznajemy się dopiero". Dużo to będziesz wiedział za rok albo dwa. A i tak nie do końca. Poza tym skoro miała wyjechać w poniedziałek, to czemu nie spotkałeś się z nią wcześniej, przed jej wyjazdem?

Chciałem się z nią spotkać. Ale jak mówiłem, Ona nie chciała bym widział ja w takim stanie (bez włosów, podpuchnięte oczy, wszystko po chemii). Zdaję sobie sprawę z tego, że dla Was może się wydawać, że przez internet nie ma siły, by narodziły się jakieś silne relacje, emocje. Jednak tak nie jest. Zabolało, były łzy i smutek.

27

no ale siedzieliście na skype, to jednak jakoś się widzieliście.

Ty sobie trochę wmawiasz te emocje.

28

Lady Loka napisał/a:

Wmawiam sobie emocje ? Dzień przed wyjazdem, prosiła mnie żebym z nią zasnął na skypie, powtarzała, że mnie kocha, płakała mi, a ja ją pocieszałem. Zgodziłem się z nią zasnąć, bo nie chciałem, żeby została sama w takiej chwili. Dalej uważasz, że sobie wmawiam emocje ?

29

Mariino napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

prosiła mnie żebym z nią zasnął na skypie, powtarzała, że mnie kocha,

Czyli spałeś z głową na klawiaturze? tongue bardzo romantyczne big_smile poodciskały Ci się klawisze na twarzy? big_smile

Serio, dorośnij. Też uważam, że sobie wmawiasz. Traktujesz strasznie serio osobę, której nie poznałeś. Jedyne, co o niej wiesz, to tyle, co Ci powiedziała, zauroczyłeś się w swoim wyobrażeniu o niej.

Widzieliście się na skypie, to jaki problem pojechać do niej i się poznać? Piszesz, że ona nie chce, bo źle wygląda, bo ma raka - ale jednak nie przeszkodziło jej to przespać się z byłym, na to była wystarczająco ładna. Coś się tu nie zgadza.

30 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2017-12-22 15:24:01)

Ja podejrzewam, że ona oszukuje. Karmi się jego emocjami...

A podatny grunt znalazła...

31

Mariino napisał/a:

Niepotrzebnie wdałeś  się w taką relację. Musiało ci na niej bardzo zależeć. Jak to jest, że ona kocha, a nie da rady się z tobą spotkać.
Jak nie chcesz odpuścić, to dąż do spotkania.  Po prostu do niej przyjedź i umówcie się.

32

Summerka napisał/a:
Mariino napisał/a:

Niepotrzebnie wdałeś  się w taką relację. Musiało ci na niej bardzo zależeć. Jak to jest, że ona kocha, a nie da rady się z tobą spotkać.
Jak nie chcesz odpuścić, to dąż do spotkania.  Po prostu do niej przyjedź i umówcie się.

Nie warto. Ona nie dąży do spotkania,  a wręcz je odsuwa, ale byłego już od siebie nie odsuwa.

33

Jeśli oczekiwałeś związku w "realu" to trzeba było postawić granicę i jak najszybciej przenieść znajomość do świata rzeczywistego.
Natomiast to co tutaj jest to związek internetowy. Być może Ona jeden ma w realu, a drugi przez internet. Jestem z tych co uważają, że nie można kogoś zdradzić jeśli ta osoba jest wirtualna. Tak podkochiwanie się za młodu w jakimś "idolu" to zdrada wink. Bez dotyku, zapachu, pocałunku w usta... co to za związek?

Posty [ 33 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024