Mąż bez uczuć. Zdrady . Rozstanie . Ktoś inny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mąż bez uczuć. Zdrady . Rozstanie . Ktoś inny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 48 ]

Temat: Mąż bez uczuć. Zdrady . Rozstanie . Ktoś inny

Witam. Dziewczyny proszę o pomoc. Chciałabym opowiedzieć o sobie...
Z mężem jestem 15 lat mamy 2 dzieci. Mąż należy do ludzi bardzo mało uczuciowych. Praktycznie w ogóle nie okazywał uczuć mi jak i dzieciom. Był moim pierwszym i jedynym facetem. Nigdy nie miałam z nim przyjemności w łóżku, nigdy orgazmu.... Nigdy nie przytulił.zdradzil mnie nie raz. Ja wiem o trzech razach ,to było dawno temu jeszcze przed ślubem ale przez ten brak uczuć nigdy nie zapomniałam o tym. Ogolnie przeszłam z nim ciężkie chwile Ale kochałam go. Nie raz prosilam rozmawiałam żeby był inny, porozmawiam,przytulił,postarał się w łóżku, ale nic z tego. Wreszcie postanowiłam bardziej zainteresować się sobą.  Zaczęłam chodzić na siłownię dbać o siebie. Odkryłam że to moja pasja. Mężowi się to nie podobało ale nie zmienił się. Wreszcie poznałam kogoś. Na tej właśnie siłowni.. w końcu zdradzilam męża. Pierwszy raz w życiu miałam orgazm... Odkryłam że seks może być piękny, nie wiedziałam tego wcześniej. Zaczęliśmy się spotykać i on okazał się cudownym człowiekiem. Wyprowadziłam się od męża i wtedy dopiero mąż jakby dostał młotkiem... zaczął wręcz mnie nekac że kocha że nie może żyć beze mnie. Nie mieszkamy już pół roku razem a nadal jest tak samo... wiem że się z kimś spotyka Ale nadal codziennie dzwoni prosi ,też krzyczy wyzywa,zależy jaki ma dzień. Czy taki człowiek może się zmienić? Ciężko mi jest z tym że zostawiłam dom.ciezko zmienić swoje życie i mam wyrzuty sumienia że nie dałam szansy... proszę o pomoc. Nie śpię po nocach
Ciągle czuje niepokój.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mąż bez uczuć. Zdrady . Rozstanie . Ktoś inny

Dzieci zostawiłaś z mężem?

3

Nie. Oczywiście są ze mną

4

Opisałam moja sytuację w skrócie.  Dzieci są ze mną.  Mąż spotyka się z kimś mimo to chce żebym wróciła. Ja nie wiem co robić bo z jednej strony mam wyrzuty sumienia że nie dałam szansy a z drugiej strony nie do końca wierze ze może się zmienić. Miał ma to całe zycie

kasia091106 napisał/a:

Opisałam moja sytuację w skrócie.  Dzieci są ze mną.  Mąż spotyka się z kimś mimo to chce żebym wróciła. Ja nie wiem co robić bo z jednej strony mam wyrzuty sumienia że nie dałam szansy a z drugiej strony nie do końca wierze ze może się zmienić. Miał ma to całe zycie

Przez 15 lat dawałaś szansę. Złóż pozew o rozwód i będzie po problemie. Niech każde z Was układa sobie życie na nowo.

6

kasia091106 napisał/a:

wątpliwą jakością jest generalizowanie "miał całe życie" to ile tego jego życia?? wink ile z Tobą

skoro podjęłaś decyzję, bądź konsekwentna, atakujesz sama swoje poczucie wartości takimi rozterkami

czymś się kierowałaś, jakieś pragnienia zostały pobudzone,

problem często leży w tym, ze czegoś oczekujemy, a sposób komunikowania/artykułowania niestety wraca bez echa

w moim prywatnym odczuciu, we dwoje nie wiecie naprawdę czego chcecie,
trochę kuriozum, być z kimś i myśleć o powrocie

pytanie, do czego??

Dobrego Dnia

7

Tak to prawda że nie wiemy czego chcemy. Tzn chyba ja nie wiem. Mąż chce żebym wróciła.  A ja się tak strasznie pogubiłam. . Po rozstaniu mąż bardzo mnie atakował. Mówił dużo złych rzeczy , potrafił wysłać mi w ciągu jednego dnia około 100sms a w nich prośby groźby i wyzwiska . Mam wyrzuty sumienia że zdradzalam.  Mąż uważa mnie teraz za zła osobę.  Ale przez te 15 lat byłam mu bardzo oddana lecz zawsze brakowało mi czegoś.. miłości z jego strony.

8 Ostatnio edytowany przez beckett (2017-12-14 15:28:05)

prośby, groźby i wyzwiska?

i to ma niby być jego praca nad odbudową relacji?

zaiste kontrowersyjna metoda...

Ty masz poczucie winy (wg mało bezzasadne, choć znamy wyłącznie Twój pkt widzenia), a on?

9

Mąż raczej za wszystko wini mnie. Że go zdradzilam i tyle. Nie interesuje go dlaczego to zrobiłam. A brak uczucia tłumaczy praca.  Że nie miał czasu i głowy na to żeby mi się poświęcić. Ale czy to jest poświęcenie? Czy ma to być też przyjemność dla niego...usiasc z żoną wieczorem,przytulić się, porozmawiać.  Teraz oboje siebie oskarżamy.,ciągle się kłócimy ale żaden z nas nie zrobi kroku dalej. Ja się boję  Po prostu a on ...nie wiem.

10 Ostatnio edytowany przez beckett (2017-12-14 15:49:14)

Zadaj sobie pytanie czy nie jesteś uzależniona emocjonalnie.
Czy to jest miłość? Czy z jego strony to jest miłość?

Czy normalnym jest wysyłanie 100 smsów dziennie, w których okazuje skrajne emocje, od błagalnych próśb po wyzwiska?
Czy normalnym jest szukanie winy wyłącznie w Tobie?

Jego zdrady, brak zaangażowania, zapewne stała bierna agresja - czy ponownie tego chcesz?

11

beckett napisał/a:

Zadaj sobie pytanie czy nie jesteś uzależniona emocjonalnie.
Czy to jest miłość? Czy z jego strony to jest miłość?

Czy normalnym jest wysyłanie 100 smsów dziennie, w których okazuje skrajne emocje, od błagalnych próśb po wyzwiska?
Czy normalnym jest szukanie winy wyłącznie w Tobie?

Jego zdrady, brak zaangażowania, zapewne stała bierna agresja - czy ponownie tego chcesz?

Nie chce tak żyć. Najgorsze jest to że nie wyobrażam sobie już spać z własnym mężem. On twierdzi że da się to naprawić.  Że wszystko da się naprawić,bylebym wrocila do domu. Że się zmieni...

Mówi tak po czym na drugi dzień lecą tak straszne wyzwiska że nie mam siły tego słuchać i czytać.

A ja to jego zachowanie tłumacze tym że go zdradzilam i zostawiłam

Mój mąż potrafi wejść na głowę. Stlamsic człowieka i chyba zrobił to ze mną. Nie potrafię podjąć jakiejś decyzji, to jest straszne.  Tkwie w miejscu ,w klotniach,ciągłym wysluchiwaniu że jestem zerem , już nie wspomnę o tym że też kilka razy jego zachowanie przerodziło się w agresję.  Po czym potrafi przepraszać i mówić że to wszystko bo tak bardzo mnie kocha a ja zostawiłam to

12

Nie rozumiem z jakiego powodu w ogóle rozważasz powrót do męża ?
Oboje tworzycie już związki z innymi osobami, dodatkowo zachowanie Twojego męża i jego stosunek do Ciebie kompletnie nie uległy choćby najmniejszej zmianie.

13

Wyprowadzilas się od męża do kochanka.czy postanowilas że lepiej Ci będzie samej.?
Widzisz.on nie akceptuje faktu że został porzucony i dlatego chce zmienić ten stan. Tobie zaś nie wyszlo do końca z kochankiem i dlatego rozwazasz wersję powrotu.
Żadna z.Waszych dróg nie jest dobrą do naprawienia relacji. Najpierw trzeba odpowiedzieć samemu.sobie czego oczekujesz od życia. Nic i nikt sie nie zmieni jeśli nie zaczniesz od zmiany samej siebie.

14

Ja już z nikim się nie spotykam a mąż twierdzi że ma tylko koleżankę Ale czeka na mnie.

Myślę o powrocie ponieważ mam wyrzuty sumienia że nie dałam mu szansy. Słyszę to od pół roku codziennie. Dzień w dzień... odchodząc byłam pewna że chce zmienić życie...teraz już nie wiem nic. Byłam kilka razy u psychologa,nic nie pomogło...ogolnie jestem już zmęczona

15

takata napisał/a:

Wyprowadzilas się od męża do kochanka.czy postanowilas że lepiej Ci będzie samej.?
Widzisz.on nie akceptuje faktu że został porzucony i dlatego chce zmienić ten stan. Tobie zaś nie wyszlo do końca z kochankiem i dlatego rozwazasz wersję powrotu.
Żadna z.Waszych dróg nie jest dobrą do naprawienia relacji. Najpierw trzeba odpowiedzieć samemu.sobie czego oczekujesz od życia. Nic i nikt sie nie zmieni jeśli nie zaczniesz od zmiany samej siebie.

Zostawiłam męża nie dla tego drugiego. Dzięki niemu zobaczyłam że można inaczej żyć ,ale nie miał nic wspólnego z moim odejściem . Moze dzieki niemu stalo się to wcześniej

16

Twój mąż nie zachowuje się w sposób normalny i zrównoważony.
Dodałaś jeszcze że stosował agresję - jak rozumiem fizyczną. Bo to że stosował i nadal stosuje psychiczną to oczywiste.

Twój mąż nie wydaje się osobą zdolną do budowania normalnego związku, przynajmniej z tego co tu piszesz.

beckett napisał/a:

Twój mąż nie zachowuje się w sposób normalny i zrównoważony.
Dodałaś jeszcze że stosował agresję - jak rozumiem fizyczną. Bo to że stosował i nadal stosuje psychiczną to oczywiste.

Twój mąż nie wydaje się osobą zdolną do budowania normalnego związku, przynajmniej z tego co tu piszesz.

A do tego świetnie opanował sztukę manipulacji.

18

Jego słowa " jak mam się zachowywać jak mnie k.... zdradzasz ? Moje zachowanie jest normalne,tak zachowuje się osoba która bardzo kocha"

19

Wyrzuty sumienia to najgorsza motywacja.

20 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2017-12-14 17:09:17)

kasia091106 napisał/a:

Jego słowa " jak mam się zachowywać jak mnie k.... zdradzasz ? Moje zachowanie jest normalne,tak zachowuje się osoba która bardzo kocha"

To tylko manipulacja, i to nawet nic wyrafinowanego, tylko naprawdę podłe głupie działanie.
Już samymi takimi wiadomościami pokazuje Ci, jak bardzo Cię deprecjonuje.

Ty po latach przemocy emocjonalnej, psychicznej i pewnie też fizycznej - odwazylas się odejść od niego - to to się nazywa, że jesteś szmatą, dziwka, i że to Ty wszystko zepsulas.

On przez lata traktował Cię bardzo źle i stosował różne formy przemocy, dodatkowo również związał się z kimś innym - to to jest normalne, i to jest ok, bo tak się zachowuje osoba która kocha ?

Bez jaj, to nawet śmieszne nie jest takie głupie gadanie, a wyłącznie niesmaczne i żałosne.

21

Pokręcona Owieczka napisał/a:

A do tego świetnie opanował sztukę manipulacji.

No.
Nie chciałem tego zaznaczać wprost, ale to nie wygląda dobrze w połączeniu z innymi cechami.
Wręcz...skrajnie źle.

kasia091106 napisał/a:

To się dobraliście. I to nie żart...

Ty kochasz za bardzo, takie mam wrażenie...

22

Maz wzbudza we mnie ogromne poczucie winy. Że go zostawiłam, że zabrałam dzieci,że go zdradzam,że jestem zła, że jestem egoistka.  Nie dostrzega w sobie winy.  Nie przyznaje się do błędów, zawsze taki był. Ja wiem że wina leży po obu stronach.  Nie powinnam była go zdradzac, nawet jeśli było mi źle

23

Mleko się wylalo.
Z tego co napisałaś wynika, że i mąż kilkukrotnie Cię zdradził.
Z jego obecnego zachowania nie wynika, żeby potepial takie postępowanie u siebie.
To świadczy o obludzie i nie wróży dobrze na przyszłość.
Moim zdaniem ten człowiek nie zmienił się ani na jotę.
Jeśli wrócicie do siebie, to ani się obejrzysz, a będziesz znowu w punkcie czarnej beznadziei, z dodatkowym bonusem bycia puszczalska zdzira.

24

Dokładnie Gdybyś go kochała to byś go nie zdradziła. Teraz jesteś sama i żle Ci z tym. On nie czuje się winny bo tolerowalas jego zdrady więc nie rozumie co się zmieniło.
Psycholog i terapia to jedyne rozsądne wyjście. Sam fakt powrotu nic nie zmieni bo problemy zostaną.

25

Jestem już klebkoem nerwów.  Myślę żeby wrócić i przekonać się co będzie,dac tą szansę której się domaga

26

Będzie to samo co i wcześniej było.
Nie ma ani promila powodów, które wskazywalyby, że on się zmienił.
A skoro się nie zmienił, to i jego stosunek do Ciebie nie uległ żadnej zmianie.
W związku z tym Wasza relacja automatycznie wejdzie w ten sam schemat.

27

IsaBella77 napisał/a:

Mleko się wylalo.
Z tego co napisałaś wynika, że i mąż kilkukrotnie Cię zdradził.
Z jego obecnego zachowania nie wynika, żeby potepial takie postępowanie u siebie.
To świadczy o obludzie i nie wróży dobrze na przyszłość.
Moim zdaniem ten człowiek nie zmienił się ani na jotę.
Jeśli wrócicie do siebie, to ani się obejrzysz, a będziesz znowu w punkcie czarnej beznadziei, z dodatkowym bonusem bycia puszczalska zdzira.

Nie potępia u siebie bo to było kiedyś A kiedyś się nie liczy jego zdaniem. A teraz mu wolno bo go przecież zostawiłam.

28

Bedzie wiele gorzej, jesli wrocisz, bo poczuje, iz ma Cie w garsci.
Co Ty chcesz zafundowac swoim dzieciom ? Powrot do domu, pelnego klotni, oskarzen i niecheci?

29

Twój mąż ma ogromny problem z agresją- niestety jest to również Twój problem, bo jest ojcem Twoich dzieci. Gdyby nie był, poradziłabym Ci uciekać od niego jak najdalej.
Na pewno bym do niego nie wracała- dzieci potrzebują spokojnego domu, dobrze że mieszkacie osobno.
nie wiem czy nie postawiłabym wstępnego warunku do jakichkolwiek rozmów z mężem- jego terapii ..

30

Wiecie co... Po przeczytaniu tych wszystkich odpowiedzi wcale nie jest mi lepiej ☹ Ja już przez to wszystko mam bardzo niskie poczucie własnej wartości... Myślę chyba tak jak on,że to moja wina ,że odeszlam bez dobrego powodu. Że jego zachowanie jest normalne bo go skrzywdzilam.  Że może za mało kiedyś z nim rozmawiałam. Za mało mówiłam czego chcę,  a potem odeszlam.

Ja chyba mam problem ze samą sobą

31

Dokładnie tak. Zacznij od siebie bo to Twoje życie. Jesteś mądrą kobietą i nie potrzebujesz toksycznego związku aby żyć szczęśliwie. Zacznij od siebie. Powodzenia.

32 Ostatnio edytowany przez josz (2017-12-14 18:57:49)

Kasiu, zrobiłaś pierwszy, bardzo ważny krok, odeszłaś od męża, więc czas na kolejny - rozwód.
Nie miej wątpliwości, on się nie zmieni. Ja także uważam, że gdybyś wróciła, będzie jeszcze gorzej, staniesz się obiektem jego zemsty.
Będzie wypominał Ci tę zdradę i dręczył Cię do końca Twoich dni.
Nie wierz w jego wyznania miłości, gdyby Cię kochał, nie znalazłby sobie kochanki tak od razu. Gdyby Cię kochał, nie ignorowałby Cię i nie zaniedbywał przez te wszystkie lata.
On nie tyle cierpi z powodu Twojego odejścia, tylko z powodu swojego zranionego ego.
Pozbądź się wątpliwości, jeśli wrócisz, przegrasz życie, a dzieciom także zgotujesz smutny los.
Nie oglądaj się za siebie, układaj sobie zycie bez niego.
Masz wyrzuty z powodu jego krzywdy? Ok, zdrada nie jest chwalebna, ale postaw na szali jego przewinienia wobec Ciebie, zwłaszcza, że przezz te lata rozmawiałaś, więc za każdym razem dawałaś szansę. Przypomnij sobie własną krzywdę. Nie lituj się nad nim i nie wpędzaj siebie w poczucie winy.

33

Jakem spokojny facet tak zaraz nie wytrzymam i napiszę wprost.

Kasia, Twój były partner stosuje nadal wobec Ciebie bardzo poważną przemoc.
Powoduje w Tobie poczucie winy i obniża poczucie własnej wartości. To mechanizmy manipulacji i kontroli, z których nota bene on sam nie do końca zdaje sobie sprawę - wg niego jego postępowanie jest ok, on w to wierzy.

Polecam Ci lekturę bloga "moje dwie głowy".
Forum nie jest od diagnoz, ale...poczytaj.

34

beckett napisał/a:

Jakem spokojny facet tak zaraz nie wytrzymam i napiszę wprost.

Kasia, Twój były partner stosuje nadal wobec Ciebie bardzo poważną przemoc.
Powoduje w Tobie poczucie winy i obniża poczucie własnej wartości. To mechanizmy manipulacji i kontroli, z których nota bene on sam nie do końca zdaje sobie sprawę - wg niego jego postępowanie jest ok, on w to wierzy.

Polecam Ci lekturę bloga "moje dwie głowy".
Forum nie jest od diagnoz, ale...poczytaj.

Dziękuję bardzo ,poczytam. Już tyle razy słyszałam że to przemoc psychiczna,ale dlaczego ja ciągle to zachowanie tlumacze i mam coraz większe wyrzuty sumienia.. czuję się strasznie,ciągle przygnębiona, w nocy nie śpię,strasznie się poce, mam glupie sny. 

Mam do siebie pretensje bo kiedyś zanim odeszlam problemem był brak uczuć Ale mąż mnie nie dreczyl.  Zawsze miał ciężki charakter Ale nie na taką skalę.  Teraz to jest pieklo i dla mnie i dla niego. Czasem myślę że trzeba było zostać.  Nie klocilismy się, miałam wolna rękę we wszystkim. Tylko ten kompletny brak uczuć i zainteresowania rodziną.

35

a co Cię w ogóle skłoniło do związku i ślubu z nim?

bo ja z psychopata to mialam przynajmniej boski seks, czułość na kilogramy i czułam się jak księżniczka - przynajmniej przez kilka poczatkowych miesiecy.

ale gdyby nie bylo czułości, seksu, zainteresowania ze strony partnera to jaki bylby sens wchodzenia w cokolwiek więcej niz znajomość??

36

_v_ napisał/a:

a co Cię w ogóle skłoniło do związku i ślubu z nim?

bo ja z psychopata to mialam przynajmniej boski seks, czułość na kilogramy i czułam się jak księżniczka - przynajmniej przez kilka poczatkowych miesiecy.

ale gdyby nie bylo czułości, seksu, zainteresowania ze strony partnera to jaki bylby sens wchodzenia w cokolwiek więcej niz znajomość??

U nas od początku zaczęlo się nie tak jak powinno. Poznałam go i zaraz potem moja mama zachorowała. Miałam 17 lat. Mama zmarła a ja z ojcem zero kontaktu(pil i nie traktował mamy dobrze) zaraz po tym jak mama zmarła przeprowadziłam się do męża, pomógł mi się wyrwać z domu. Potem zaszlam w ciążę i tak już się dalej potoczylo

37

No to młoda jeszcze jesteś, masz pełną szansę na dobry związek. Dla siebie i dzieci.

Tylko najpierw musisz się wyrwać spod jego "czaru", a potem stanąć na nogi - odbudowa poczucia własnej wartości trochę potrwa.

Aha, pytałaś dlaczego ciągle tłumaczysz jego zachowanie - bo uzależnił Cię emocjonalnie.

38

kasia091106 napisał/a:

Mąż raczej za wszystko wini mnie. Że go zdradzilam i tyle. Nie interesuje go dlaczego to zrobiłam. A brak uczucia tłumaczy praca.  Że nie miał czasu i głowy na to żeby mi się poświęcić.

A z ciekawości, swoje zdrady czym tłumaczy? Czy się ich wypiera? Zapomnij o nim, to przegrana sprawa, skup się na sobie, swoim partnerze i dzieciach i składaj o rozwód!

39

Jeśli go nie kochasz, nie będziesz mogła spać z nim w jednym łóżku - to po co do niego wracać? Posprzątać, ugotować, wyprać, oporządzić Pana i udawać małżeństwo? No, zastanów się jaki to ma sens? męczyć się przez kolejne lata i dojść do tych samych wniosków, do których doszłaś dzisiaj? Nie szkoda Ci życia?

40

Ciężko mi podjąć decyzję ☹ nie wiem dlaczego się jeszcze zastanawiam i łudzę

41

Hej jak się dodaje swój temat tu nie mogę tego znaleźć

42

Ameliorate napisał/a:
kasia091106 napisał/a:

Mąż raczej za wszystko wini mnie. Że go zdradzilam i tyle. Nie interesuje go dlaczego to zrobiłam. A brak uczucia tłumaczy praca.  Że nie miał czasu i głowy na to żeby mi się poświęcić.

A z ciekawości, swoje zdrady czym tłumaczy? Czy się ich wypiera? Zapomnij o nim, to przegrana sprawa, skup się na sobie, swoim partnerze i dzieciach i składaj o rozwód!

Swoje zdrady tłumaczy tym że to było dawno,że był młody i to się nie liczy. Gdy mu mówię że ja wtedy miałam też uczucia, że tak samo cierpiałam, to mówi że jestem śmieszna i że się tłumacze ze  swojej zdrady

43 Ostatnio edytowany przez Amethis (2017-12-15 10:11:59)

kasia091106 napisał/a:
Ameliorate napisał/a:
kasia091106 napisał/a:

Swoje zdrady tłumaczy tym że to było dawno,że był młody i to się nie liczy. Gdy mu mówię że ja wtedy miałam też uczucia, że tak samo cierpiałam, to mówi że jestem śmieszna i że się tłumacze ze  swojej zdrady

podstawa w kierunku budowania relacji szczerość, szacunek, oprzejrzystość

wzięcie odpowiedzialności, zaprzestanie umniejszania, wybielania przyczyn/skutków/wpływu własnych działań big_smile

dorosłość, której brak

budowa na ruchomych piaskach, ufff
to tylko możliwe po dostaniu się do gruntu rodzimego, inaczej bezzasadność/marzeniówka ścietej głowy
w moim odczuciu "Mąż bez uczuć." to znak że nie te uczucia, bo zapewne jakieś ma, błędne interpretacje tychże uczuć

jednak to jest do zrozumienia Autorko w Tobie, inaczej ten rozkrok/wyrzuty sumienia, Cię zjedzą od środka big_smile

44

Witam
Jestem tu nowa więc chcę sie zaznajomić z tym forum i tym tematem:"Mąż bez uczuć. Zdrady . Rozstanie . Ktoś inny"-choć ten mąż bez uczuć tu pasuje jak najbardziej. Może ktoś się zna troszkę na prawie bo ja niestety nie. Jestem w 3miesiącu ciąży i niespelna 5miesięcy po ślubie-gdy mąż się dowiedział o ciąży jakby w diabła się zmienił-człowiek bez uczuć i emocji a tymbardziej że na dniach się okazało że muszę się poddać kolposkopii-brak wsparcia z jego strony. Najgorsze jest to że wielokrotnie kazał mi "wyp******* i"spie******". Mieszkanie formalnie jest jego ale boję się że w każdej chwili może mnie wywalić stąd. Boli mnie to że chciał mną sterować bo tak wg niego małżeństwo ma wyglądać w którym to mąż o wszystkim decyduje a żona nie ma prawa głosu. 3miesiąc ciąży a czuję się "psychicznie wypluta" bo się zachowuje jak furiat bo jeszcze mnie oskarża o to że alkohol wynoszę z mieszkania co jest nie prawda a tylko kolejnym pretekstem do kłótni. Też chciałabym wiedzieć czy jakiekolwiek prawo mi przysługuje.
Dlatego bardzo proszę o jakakolwiek poradę . Z góry dzięki.

45

matka.polka123 napisał/a:

Witam
Jestem tu nowa więc chcę sie zaznajomić z tym forum i tym tematem:"Mąż bez uczuć. Zdrady . Rozstanie . Ktoś inny"-choć ten mąż bez uczuć tu pasuje jak najbardziej. Może ktoś się zna troszkę na prawie bo ja niestety nie. Jestem w 3miesiącu ciąży i niespelna 5miesięcy po ślubie-gdy mąż się dowiedział o ciąży jakby w diabła się zmienił-człowiek bez uczuć i emocji a tymbardziej że na dniach się okazało że muszę się poddać kolposkopii-brak wsparcia z jego strony. Najgorsze jest to że wielokrotnie kazał mi "wyp******* i"spie******". Mieszkanie formalnie jest jego ale boję się że w każdej chwili może mnie wywalić stąd. Boli mnie to że chciał mną sterować bo tak wg niego małżeństwo ma wyglądać w którym to mąż o wszystkim decyduje a żona nie ma prawa głosu. 3miesiąc ciąży a czuję się "psychicznie wypluta" bo się zachowuje jak furiat bo jeszcze mnie oskarża o to że alkohol wynoszę z mieszkania co jest nie prawda a tylko kolejnym pretekstem do kłótni. Też chciałabym wiedzieć czy jakiekolwiek prawo mi przysługuje.
Dlatego bardzo proszę o jakakolwiek poradę . Z góry dzięki.

Na początek załóż swój własny, osobny wątek.

46

A jak idzie założyć nowy temat?bo nie wiem jak to zrobić a już kilkanaście razy próbowałam zrobić to ale klapa mi z tego wychodzi.

47

Nie wiem czy wcześniej wskoczyła moja wiadomość ale jak idzie założyć nowy temat bo niestety nie wiem jak to zrobić.

48

Wchodzisz do działu, w którym chcesz utworzyć nowy wątek, i na górze strony w prawym rogu masz "Utwórz nowy temat" - wystarczy kliknąć i możesz zakładać swój watek

Posty [ 48 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mąż bez uczuć. Zdrady . Rozstanie . Ktoś inny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024