Seks Bez zobowiazan a zwiazek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Seks Bez zobowiazan a zwiazek

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 67 ]

Temat: Seks Bez zobowiazan a zwiazek

Witam. Wstyd pisac ale nie mam z kim porozmawiac.
Dokladnie rok temu zaczal do mnie pisac facet. Znalismy sie z widzenia i zawsze nie moglismy oderwac od siebie wzroku. To trwalo jakies poltora roku. Napisal gdy zobaczyl mnie na FB jakis rok temu. Chcial wszystko o mnie wiedziec i koniecznie spotkac sie ze mna. Pisalismy jakis czas Po czym napisal ze mu przykro bo za nadto zareagowal. Ma 2 dzieci ,wychowuje je sam i prowadzi swoja firme budowlana. Ja tez mam corke dlatego czesto sie widujemy bo chodza do rownoleglych klas. Powiedzial ze nie ma czasu na normalny zwiazek i ze przeszedl dosyc z matka swoich dzieci. Po jakims miesiacu znowu zaczelam czuc na sobie jego wzrok. Napisalam do niego. Bylam w separacji a ten facet dziala na mnie nie do opisania.
Umowilismy sie,ze bedzie sie spotykac tylko na seks. Oczywiscie bylo cudownie! On chcial kilka razy zrobic pauze bo mial za duzo na glowie. Ale za kazdym razem Po jakims czasie znow sie spotykalismy.  Rzadko ale zawsze bylo cudownie. Po kilku miesiacach chcial znowu pauze i podeszlam do tego Tak samo. Jednak okazalo sie ,ze sie z kims spotyka. Codziennie. Mimo firmy itd. Jezdzil z nia konno wszedzie ich spotykalam. Nawet nie wiedzialam ze on ma konie... chcialam z nim pogadac bo umowe mielismy taka,ze powiemy sobie szczerze Jak pojawi sie ktos inny. Nie przyznal mi racji tylko twierdzil ze to kolezanka i ze dalej chce pauze bo jest zmeczony. Oczywiscie bylam juz zakochana i powiedzialam ze mam dosc i nie chce wiecej. Powiedzial ze mu przykro i zebym zostawila nas w pauzie tylko bo moze pozniej bedzie to lepiej pasowalo. Pojechalam do niego wtedy bo bylo ok 23 wieczorem i pomyslalam ze oddam mu jego wiertarke i bede mial a pretekst,zeby go zobaczyc. Oczywiscie okazalo sie ze kolezanka jest u niego. I zostaje na noc. Czyli nie boi sie zwiazku Tak bardzo! Powiedzialam mu,Ze nigdy wiecej sie nie spotkamy bo wystarczylo powiedziec prawde.
Byl sierpien. Po 3 miesiacach czyli tydzien temu przyszedl do mnie Po imprezie totalnie pijany oddac mi moja swiece do masazu. Prosilam Go o to we wrzesniu ale twierdzil ze nie moze jej znalesc.  Oczywiscie wiadomo Co sie Stalo...
Po ponad 2 godzinach fantastycznego seksu chcial zostac na noc ale nie chcialam tego. Poszedl do domu mowiac ze jutro sie odezwie to wypijemy kawe i ze nastepnym razem napewno zostanie na noc. Nie trudno sie domyslec ze sie nie odezwal. Wieczorem napisal dopiero ze mu przykro ze byl zbyt pijany. Zapytalam czy tylko dlatego to sie stalo ale juz nie odpowiadal. Napisalam wiec Co to mialo byc i on napisal ze od jakies czasu myslal czy sprobowac ze mna znowu ale na drugi dzien zle sie czul Po tym i ze nie chce kontynuowac. Powiedzialam ze nie rozumiem bo bylo cudownie. Bo bylo !!! I napisal ze mu bardzo milo ze to napisalam i zebym nie czekala na niego bo mial ciezki rok i musi odpoczac. Ale ze spotkamy sie napewno . Oczywiscie ja za nim szaleje i okropnie sie czuje. Czy jest tu szansa na cos wiecej czy Tak Jak mysle,w ogole Go nie interesuje?
Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Seks Bez zobowiazan a zwiazek

Jest szansa na coś więcej o ile on się Tobą zauroczy. Dobrze, że macie seks. Ale jeśli on Cię duchowo nie chce, nie pasujecie do siebie, nie ma zakochania, chęci spędzania razem czasu poza seksem, to nie będzie związku.

Podkreślam że dobrze że jest seks, a duchowość to level wyżej.

3

Przeciez od poczatku mieliscie jasny uklad,tylko seks i nic poza tym. Facet trzyma sie tego,to Ty sie zakochalas.
Zachowaj troche godnosci i odpusc. Nie kontaktuj sie z nim,nie narzucaj sie. Przeciez nic Ci nie obiecywal,a Ty czujesz sie zazdrosna o kolezanki? Planujesz wasza wspolna przyszlosc?
Taki uklad jest fajny tylko jesli obie strony naprawde wiedza czego chca. On Ci powiedzial wyraznie ze nie chce zwiazku,ze masz nie czekac. Po co sobie wymyslasz cos czego nie ma?

4

Umówiłaś się tylko na relację FF, więc dlaczego oczekujesz czegoś więcej? : ) Nie wiem, w czym problem. Odpuść temat.

jchrulezzz, złe miejsce do ewangelizowania sobie wybrałeś. I mówię Ci to sam jako protestant konserwatysta, ale open minded. A kobiety są dużo gorsze, niż sobie teraz zakładasz : ) Zrozum to, to zbudujesz fajną relację i unikniesz potężnych rozczarowań w przyszłości.

5

Nic sobie nie obiecywaliście. Nie rozważaj jego zwiazku z tamtą kobietą, bo to sprawa miedzy nimi. Nie jesteś przez to gorsza, ani Ona lepsza, nie byłyście rywalkami. Jeżeli to dla Ciebie za trudne, to zerwij relację.

6

Twoje ciało i twoja sprawa co z nim robisz. Nie oceniam Cię, ani nie potępiam. Nikt nie powinien tego robić. Ale jak widzę niektórzy tu już Cię klasyfikują. Nie przejmuj się. Współczuję Ci tylko malo zdecydowanego kolesia, jakkolwiek nic jak zauważyli poprzednicy Ci nie obiecywał.

7

Wiem jaka byla umowa i wiem,ze nie obiecywal. Na poczatku chcial sie umawiac normalnie. Pomyslalam ze z czasem bedzie chcial wiecej. Raz nawet sie odseparowal a Jak zapytalam dlaczego to odpowiedzial ,ze Jak czuje ,ze to sie robi zbyt intensywne i jestesmy zbyt blisko to on stara sie trzymac dystans,zebysmy obydwoje nie cierpieli. Wiec mialam nadzieje ,ze jestem w stanie cos w nim rozbudzic.
A dla pana od pierwszego komentarza dodam,ze bylam z moim mezem przez 9 lat gdzie mnie gnojono ,wykorzystywano i maltretowano. Mimo to jako wyrachowana suka trwalam przy nim dalej. Ucieklam wkoncu z 7 letnia corka,ktora prosila zebysmy sie wyniosly. A ten facet byl pierwszym w moim zyciu,ktorego sie nie balam i czulam jakas namietnosc. Wiec nie oceniaj innych kobiet bo tobie jakas zrobila swinstwo...

8

Karolab napisał/a:

Wiem jaka byla umowa i wiem,ze nie obiecywal. Na poczatku chcial sie umawiac normalnie. Pomyslalam ze z czasem bedzie chcial wiecej. Raz nawet sie odseparowal a Jak zapytalam dlaczego to odpowiedzial ,ze Jak czuje ,ze to sie robi zbyt intensywne i jestesmy zbyt blisko to on stara sie trzymac dystans,zebysmy obydwoje nie cierpieli. Wiec mialam nadzieje ,ze jestem w stanie cos w nim rozbudzic.
A dla pana od pierwszego komentarza dodam,ze bylam z moim mezem przez 9 lat gdzie mnie gnojono ,wykorzystywano i maltretowano. Mimo to jako wyrachowana suka trwalam przy nim dalej. Ucieklam wkoncu z 7 letnia corka,ktora prosila zebysmy sie wyniosly. A ten facet byl pierwszym w moim zyciu,ktorego sie nie balam i czulam jakas namietnosc. Wiec nie oceniaj innych kobiet bo tobie jakas zrobila swinstwo...

Dokładnie, najłatwiej komuś oceniać nie znając od początku do końca sytuacji hmm

Karolab napisał/a:

I tu jest sedno. To, że Ty pomyślałaś i miałaś nadzieję mimo wyraźnych ustaleń, nie oznacza, że tak będzie. Sama sobie zrobiłaś krzywdę. Zastanów się, dlaczego - w razie wątpliwości polecam psychoterapię. Twój poprzedni związek również wskazuje na to, że możesz potrzebować takiej pomocy.

10

Nikt nie musi mnie oceniac bo zdaje sobie sprawe z tego Co robie... jestem Sama sobie winna. Ale przez te ostatnie miesiace kiedy nie utrzymywalam z nim kontaktu bylo mi okropnie. Dlatego chcialabym wiedziec czy jest tu mozliwosc z mojej strony cos zrobic ,zeby go jakos zauroczyc...

11

Jesli dotad sie nie zauroczyl,jak piszesz,to marne szanse zeby teraz to zrobil.
Problem polega na tym ze po dlugim,ciezkim zwiazku on byl pierwszy ktory dal Ci czulosc,namiastke milosci i to wszystko czego Ci brakowalo w malzenstwie. Nic dziwnego ze sie zakochalas,na wlasna zgube. Ale nie przeciagaj tego,sama siebie krzywdzisz. On kilka razy wyraznie powiedzial ze nie chce nic wiecej ponad to na co sie umowiliscie. A faceci z reguly mowia to co mysla,to my dorabiamy do tego ideologie wink
Santapietruszka ma racje,powinnas poszukac jakiegos psychologa czy psychoterapeuty i popracowac nad soba i wlasnym poczuciem wartosci.
Cala tajemnica tkwi w tym zeby szanowac i kochac sama siebie. A Tobie tego zabraklo po przejsciach w toksycznym malzenstwie. To jest dobry czas zeby odpuscic zwiazki i skupic sie na sobie,zadbac o siebie,o wlasna psychike i poczucie wartosci.

12

Karolab napisał/a:

Nikt nie musi mnie oceniac bo zdaje sobie sprawe z tego Co robie... jestem Sama sobie winna. Ale przez te ostatnie miesiace kiedy nie utrzymywalam z nim kontaktu bylo mi okropnie. Dlatego chcialabym wiedziec czy jest tu mozliwosc z mojej strony cos zrobic ,zeby go jakos zauroczyc...

Nikt nie ma prawa cię oceniać ale ty też nie powinnaś się tłumaczyć - uzasadniasz w ten sposób ataki na siebie.

13

Witaj
Nie przejmuj się tymi komentarzami przeżyłam coś podobnego i nie robiłam tego z wychowania niestety my kobiety chcemy miłości bliskości a facet sprytnie to wykorzysta a na koniec powie że nic nie obiecywał. Straszne. Nic nie zrobisz jego strata niech spada ja poszłam na terapię i pomogło pozdrawiam

14

Idź dalej uprawiać sex z nim. Może to i fajne ale trzeba być razem a nie ...

15

Anet19 napisał/a:

Idź dalej uprawiać sex z nim. Może to i fajne ale trzeba być razem a nie ...

Hmmm... Ciekawe w jaki sposob tym komentarzem chcialas pomoc,doradzic autorce. ?

16

Dziekuje wszystkim za komentarze.

17

Ludzie dlaczego jesteście tacy podli kto was upoważnil do oceniania ten portal ma pomagać a nie szykanowac

18

Ludzie dlaczego jesteście tacy podli kto was upoważnil do oceniania ten portal ma pomagać a nie szykanowac

19

Witam, Dokładnie Cię rozumiem co przechodzisz jestem w podobnej sytuacji i sobie z tym nie radzę. Pamiętaj, że  nie jesteś sama z takimi problemami.

20

opolanka1982 napisał/a:

Jesli dotad sie nie zauroczyl,jak piszesz,to marne szanse zeby teraz to zrobil.
Problem polega na tym ze po dlugim,ciezkim zwiazku on byl pierwszy ktory dal Ci czulosc,namiastke milosci i to wszystko czego Ci brakowalo w malzenstwie. Nic dziwnego ze sie zakochalas,na wlasna zgube. Ale nie przeciagaj tego,sama siebie krzywdzisz. On kilka razy wyraznie powiedzial ze nie chce nic wiecej ponad to na co sie umowiliscie. A faceci z reguly mowia to co mysla,to my dorabiamy do tego ideologie wink
Santapietruszka ma racje,powinnas poszukac jakiegos psychologa czy psychoterapeuty i popracowac nad soba i wlasnym poczuciem wartosci.
Cala tajemnica tkwi w tym zeby szanowac i kochac sama siebie. A Tobie tego zabraklo po przejsciach w toksycznym malzenstwie. To jest dobry czas zeby odpuscic zwiazki i skupic sie na sobie,zadbac o siebie,o wlasna psychike i poczucie wartosci.

Koleżanki forumowiczki dobrze ci radzą. Posłuchaj ich a wyjdziesz na prostą.

21

Ja wiem uwierz mi że trudno zapomnieć mnie tak facet wykorzystał a z dnia na dzień zostawił a ja strasznie nie chce być sama pewnie jak każda z nas a gdzie poznać porządnego faceta. Ale nie ma wyjścia nikogo nie zmusisz do miłości

22

Przykro mi, ale coś takiego, jak "seks bez zobowiązań", nie występuje w przyrodzie.
Któraś ze stron proponuje drugiej tzw. niezobowiązujące bzykanko.
Kto winien tej propozycji? Żadne się nie przyzna, że o "zaliczenie" chodziło Pierwszy raz, miły nawet był. I o to miało chodzić.
Pytanie, kto komu? To, akurat, żadnego z nich, nie obchodzi w tym momencie.
Warto powtórzyć więc starania o to miłe uczucie.
Kto komu robi przysługę lub wykorzystuje, okazuje się niedługo po pierwszym wspólnym śniadaniu.

23

Pomoc może nie ale warte do przemyślenia czy warto kochać się tylko dla przyjemności bez miłości czy z przyjemnością i miłością.

24

Trafne spostrzeżenia ale nie zrozumie ten kto tego nie przeżył. W moim przypadku od początku wierzyłam że to będzie coś więcej bo mówił że czas pokaże żeby się nie spieszyć więc czekałam a potem odszedł bez słowa.

25

Karolab napisał/a:

nie mozna nikogo zmusissc do milosci. Gdyby mial sie zauroczyc, to by juz to nastapilo, po tylu fantastycznych seksach i takim dlugim czasie.
To ty musisz sie odkochac:) bo z tego nic nie bedzie, on cie nie traktuje powaznie, zapewne pasuje mu seks z toba i na taka relacje liczyl.

26 Ostatnio edytowany przez vicky85 (2017-12-07 15:36:04)

Anet19 napisał/a:

czy warto kochać się tylko dla przyjemności bez miłości

warto:)

Anet19 napisał/a:

czy z przyjemnością i miłością.

tym bardziej warto:)

27

Zależy kto co lubi.

28

Droga autorko , każdy kto wchodzi w układ FF z myślą, że tym samym zmieni podejście drugiej strony i ta na pewno zapragnie czegoś więcej od Nas, zawsze wychodzi z tej relacji zraniona.  My faceci nie potrzebujemy miłości do seksu, owszem zdarza się, że przywiązujemy się do drugiej osoby w takim "związku" ale i tak przeważnie szukamy kogoś dalej do relacji gdzie zaczynamy angażować się uczuciowo.

29

Markuss88 napisał/a:

Droga autorko , każdy kto wchodzi w układ FF z myślą, że tym samym zmieni podejście drugiej strony i ta na pewno zapragnie czegoś więcej od Nas, zawsze wychodzi z tej relacji zraniona.  My faceci nie potrzebujemy miłości do seksu, owszem zdarza się, że przywiązujemy się do drugiej osoby w takim "związku" ale i tak przeważnie szukamy kogoś dalej do relacji gdzie zaczynamy angażować się uczuciowo.

Czy dobrze rozumiem że ty (czy wy faceci) sypiacie z kobietami tak po prostu żeby zaspokoić swoje potrzeby wiedząc że ona ma nadzieje na coś więcej a między czasie szukacie lepszego modelu na żonę na przykład? Jeśli dobrze zrozumiałam to mi to trochę odbiera wiarę w facetów.;(

30

Soogie napisał/a:
Markuss88 napisał/a:

Czy dobrze rozumiem że ty (czy wy faceci) sypiacie z kobietami tak po prostu żeby zaspokoić swoje potrzeby wiedząc że ona ma nadzieje na coś więcej a między czasie szukacie lepszego modelu na żonę na przykład? Jeśli dobrze zrozumiałam to mi to trochę odbiera wiarę w facetów.;(

jedni szukaja tylko seksu, wiec maja seks z kobietami nawet bez angazowania sie i bez wzgledu na to, na co one licza. Drudzy chca seksu, dostaja go, a potem moga sie mocno zaangazowac i zakochac. Inni stawiaja dla romansu zasade: jawnie, bez zobowiazan, bez wylacznosci,  bez klotni, tylko przyjemnosci. Jedne takie pary beda razem, inne nie. Jedne sie poiora, inne nie. Jedne sie zakoncza definitywnym rozstaniem "bylo milo" a inne pozostana we friendzonie, z seksem czy bez.

nie wiem, dlaczego ci to wiare odbiera we facetow:) kobiety postepuja podobnie, choc rzadziej decyduja sie na seks dla sportu, bez uczuc. Ot, cala roznica.

31

Chcesz tyle czekac?
''Napewno kiedys sie spotkamy'' brzmi cudownie jak ten wasz seks ale kiedy dokladnie to ma byc?
Przeciez tutaj chodzi tez o twoje zycie ktore tym czekaniem spowoduje ze stracisz pare dni,miesiecy,lat czekajac na co? Az On stwierdzi ze chce byc z Toba bo po drodze zadna nie sprawila ze poszedl do innej tylko moze zadna go nie chciala.Ty patrz na siebie a on wcale takim idealem nie byl,beda inni i uwierz mi ze kazdy nastepny bedzie nowy,ciekawy,zabawny a o tamtym zapomnisz bo on pewnie bedzie siedzial w welnianych kapciach i wspominal ,,co by bylo gdyby''.Ake on swoja okazje mial a ty tylko chcialas meskiej odpowiedzi tak albo nie.Jak sie kocha to jest to kiedy sie rzuca nawet parasolka na widok jej czy jego.Zadaj mu jedno i ostatnie pytanie o was a potem sama wybierz ktora droga pojdziesz dalej z nim czy bez niego.Powodzenia Ci zycze.

32

vicky85 napisał/a:
Soogie napisał/a:
Markuss88 napisał/a:

jedni szukaja tylko seksu, wiec maja seks z kobietami nawet bez angazowania sie i bez wzgledu na to, na co one licza. Drudzy chca seksu, dostaja go, a potem moga sie mocno zaangazowac i zakochac. Inni stawiaja dla romansu zasade: jawnie, bez zobowiazan, bez wylacznosci,  bez klotni, tylko przyjemnosci. Jedne takie pary beda razem, inne nie. Jedne sie poiora, inne nie. Jedne sie zakoncza definitywnym rozstaniem "bylo milo" a inne pozostana we friendzonie, z seksem czy bez.

nie wiem, dlaczego ci to wiare odbiera we facetow:) kobiety postepuja podobnie, choc rzadziej decyduja sie na seks dla sportu, bez uczuc. Ot, cala roznica.

Nic dodać, nic ująć. Prawda, że proste? smile

33

Arsenalo napisał/a:
vicky85 napisał/a:
Soogie napisał/a:

Dla mnie nie takie fajnie i nie takie proste, jeśli facet sypia z kobietą wiedzą że nie chcą z nią związku oraz widząc że jest w nim zakochana, to jest zwykłe wykorzystywanie, mimo tego że była jakaś umowa wcześniej.

34

Soogie napisał/a:
Arsenalo napisał/a:
vicky85 napisał/a:

Dla mnie nie takie fajnie i nie takie proste, jeśli facet sypia z kobietą wiedzą że nie chcą z nią związku oraz widząc że jest w nim zakochana, to jest zwykłe wykorzystywanie, mimo tego że była jakaś umowa wcześniej.

Ale, że niby co? To jeśli kobieta wie, że go kocha, a on ją nie, to przecież nikt jej nie zmusza do tego by szła z facetem do łóżka. Idąc z nim wie, że nie może na nic liczyć. Nie musi się na to godzić. I tak samo działa to w drugą stronę.

35

Arsenalo napisał/a:
Soogie napisał/a:
Arsenalo napisał/a:

Ale, że niby co? To jeśli kobieta wie, że go kocha, a on ją nie, to przecież nikt jej nie zmusza do tego by szła z facetem do łóżka. Idąc z nim wie, że nie może na nic liczyć. Nie musi się na to godzić. I tak samo działa to w drugą stronę.

dokladnie tak. Nie mezczyzna w tej sytuacji wykorzystuje, ale kobieta swiadomie zachwiewa wlasna psychika brnac dalej w jednostronne uczucie. Madra kobieta umie sie wycofac z niekorzystnej relacji. Mezczyzna nie potrafi odmowic sobie dostepu do kobiety, ktora chce z nim seksu, nie lezy to w jego naturze.

36 Ostatnio edytowany przez navelbina (2017-12-18 00:11:52)

vicky85 napisał/a:

Nie mezczyzna w tej sytuacji wykorzystuje, ale kobieta swiadomie zachwiewa wlasna psychika brnac dalej w jednostronne uczucie.

Bo kieruje się emocjami a nie rozsądkiem smile

vicky85 napisał/a:

Madra kobieta umie sie wycofac z niekorzystnej relacji. Mezczyzna nie potrafi odmowic sobie dostepu do kobiety, ktora chce z nim seksu, nie lezy to w jego naturze.

I to ma usprawiedliwiać faceta z jego zachowań wobec kobiety ? smile No chyba teraz troszke przesadziłaś wink  Mądry facet będzie wiedział kiedy odmówić zakochanej kobiecie i wycofać się z takiego układu z czystego szacunku do niej i do jej uczuć.
Jeśli tego nie robi to tylko oznacza, że wykorzystuje sytuacje - tłumaczenia o naturze nie mają tu nic do rzeczy wink

37

Ja bym powiedział takiej kochance -- "Wiesz... sorki... ale nie jestem w Tobie zakochany. Tak to jest... Nie będziemy razem żyć. Ale chwile z Tobą są dla mnie cudowne, seks cudowny, i tylko tyle możemy razem mieć. Z doświadczenia wiem, że seks z osobą w której się jest zakcohanym to cudowne przeżycie. I Ty teraz decyduejsz czy chcesz się ze mną spotykać, bo to dobre dla Ciebie... dla Ciebie!!! powtarzam... czy raczej wolisz ze mną zerwać aby zabijać uczucia które są w Tobie. Jest mało prawdopodobne, że się w Tobie zakocham i nie dlatego że jesteś taka lub siaka -- po prostu zauroczenie, zakochanie przychodzą same. Tak samo same odchodzą. Nie chcę Ci zabierać czasu, Ty jesteś odpowiedzialna za twoje życie, Ty podejmujesz decyzje dobre dla siebie. Ja podejmuję decyzje dobre dla mnie. Spotkania z Tobą są cudowne i dlatego chcę się z Tobą spotykać. "

38

navelbina napisał/a:
vicky85 napisał/a:

Nie mezczyzna w tej sytuacji wykorzystuje, ale kobieta swiadomie zachwiewa wlasna psychika brnac dalej w jednostronne uczucie.

Bo kieruje się emocjami a nie rozsądkiem smile

vicky85 napisał/a:

Madra kobieta umie sie wycofac z niekorzystnej relacji. Mezczyzna nie potrafi odmowic sobie dostepu do kobiety, ktora chce z nim seksu, nie lezy to w jego naturze.

I to ma usprawiedliwiać faceta z jego zachowań wobec kobiety ? smile No chyba teraz troszke przesadziłaś wink  Mądry facet będzie wiedział kiedy odmówić zakochanej kobiecie i wycofać się z takiego układu z czystego szacunku do niej i do jej uczuć.
Jeśli tego nie robi to tylko oznacza, że wykorzystuje sytuacje - tłumaczenia o naturze nie mają tu nic do rzeczy wink

Wchodzą w układ FF, jakieś zasady się ustala. Jeżeli jedna z zasad mówi o nie angażowaniu się uczuciowym ( wiele osób tak umie)  i zakończeniu relacji jeżeli do tego dojdzie, to ukrywając uczucia i brnąc  w to dalej sami robimy sobie krzywdę. Szczerość od początku do końca, uchroni Nas przed takimi rzeczami.

39 Ostatnio edytowany przez navelbina (2017-12-19 14:29:52)

Markuss88 napisał/a:

Wchodzą w układ FF, jakieś zasady się ustala. Jeżeli jedna z zasad mówi o nie angażowaniu się uczuciowym ( wiele osób tak umie)  i zakończeniu relacji jeżeli do tego dojdzie, to ukrywając uczucia i brnąc  w to dalej sami robimy sobie krzywdę. Szczerość od początku do końca, uchroni Nas przed takimi rzeczami.

dokładnie, i te zasady tyczą się obydwu stron, i jeśli jedna  znich zauważa, że druga ze stron nie trzyma się ustaleń, bo zaczyna się zakochiwać etc. to powinna kulturalnie przypomnieć o ustaleniach (Dokładnie tak jak Gary to opisał - aby mieć jasną i czystą sytuację), a jeśli to również nie zadziała to po prostu się wycofać (i to się tyczy również mężczyzn - jak już wcześniej wspomniałam - natura naturą, ale jeśli facet korzysta z premedytacją z sytuacj - to nie jest fair- to facet powinien przerwać układ a nie kobieta w tej sytuacji)

40

navelbina napisał/a:

Mądry facet będzie wiedział kiedy odmówić zakochanej kobiecie i wycofać się z takiego układu z czystego szacunku do niej i do jej uczuć.

To musi byc taki zayebiscie madry facet z zasadami:) Niewielu takich poznalam. Wiekszosc sie nie bedzie powstrzymywac, w tym niewielka czesc zagra jak Gary napisal - otwarcie. Nie zwalam winy na kobiety i nie bronie mezczyzn:) Tlumacze tylko co z czego wynika, i nie ma sie co temu dziwic, bo tak jest, bylo i bedzie. i zeby autorka sobie sprawe z tego zdawala.

41

vicky85 napisał/a:
navelbina napisał/a:

Mądry facet będzie wiedział kiedy odmówić zakochanej kobiecie i wycofać się z takiego układu z czystego szacunku do niej i do jej uczuć.

To musi byc taki zayebiscie madry facet z zasadami:) Niewielu takich poznalam. Wiekszosc sie nie bedzie powstrzymywac, w tym niewielka czesc zagra jak Gary napisal - otwarcie. Nie zwalam winy na kobiety i nie bronie mezczyzn:) Tlumacze tylko co z czego wynika, i nie ma sie co temu dziwic, bo tak jest, bylo i bedzie. i zeby autorka sobie sprawe z tego zdawala.

no niestety
nie powinno się liczyć na innych w kwestii dbania o siebie
o siebie dbamy sami - to naczelna zasada - o swoje bezpieczeństwo, komfort, zdrowie psychiczne - nie ma co liczyć, że ktoś inny (nie ważne, czy facet, czy nie facet) będzie przedkładał nasze dobro nad swoje

ja jestem teraz w bardzo intensywnej relacji erotycznej (plus zaproponowaliśmy sobie przyjaźń) i jestem szaleńczo zakochana big_smile
aczkolwiek u mnie to niczego nie implikuje
tzn. nie muszę być w związku z tą osobą, nie musimy mieszkać razem, ani planować wspólnego życia - nie jest mi to potrzebne.
nie chcę więcej niż dostaję
cieszę się z tego, co on mi daje z własnej woli i po prostu czerpię jak najwięcej przyjemności z tej relacji - równocześnie dając tyle samo od siebie

a przy okazji mam szansę wykorzystać w praktyce wszystkie te rzeczy, których się uczyłam - o relacjach, o miłości, o przyjaźni - bardzo wnikliwie odrobiłam zadanie domowe po związku z psychopatą i uważam, że całkiem nieźle sobie radzę teraz  - jest mi zwyczajnie dobrze smile
nie znaczy to, ze nie dopada mnie zazdrość czy inne tego typu uczucia, ale potrafię się z nimi obchodzić odpowiednio, więc nie wpływają na moje życie i tą relację.

i powiem wam, ze im więcej przestrzeni daję jemu i wolności, tym więcej dostaję w zamian - nie naciskam, nie marudzę, nie focham się, nie jestem zazdrosna, nie chcę więcej, okazuję wdzięczność - tzn. nie uważam, ze cos mi się od niego obowiązkowo należy (więc np. za każdym razem dziękuję za śniadanie, które mi robi - nie traktuję śniadania jako oczywistej oczywistości. i mimo, ze to śniadanie mam za każdym razem, to traktuję je jako coś wyjątkowego), nie mam oczekiwań, ale mówię co myślę i jestem szczera.

42

_v_ napisał/a:

o wlasnie:) lepiej dobralas w slowa to, co ja mialam na mysli

_v_ napisał/a:

ja jestem teraz w bardzo intensywnej relacji erotycznej (plus zaproponowaliśmy sobie przyjaźń) i jestem szaleńczo zakochana big_smile
tzn. nie muszę być w związku z tą osobą, nie musimy mieszkać razem, ani planować wspólnego życia - nie jest mi to potrzebne.
cieszę się z tego, co on mi daje z własnej woli i po prostu czerpię jak najwięcej przyjemności z tej relacji - równocześnie dając tyle samo od siebie

cudowne masz podejscie do zwiazku... bo bycie ze soba powinno byc przyjemnoscia, a nie pasmem wyrzeczen i cierpien. Tez sie niedawno zupelnie nauczylam bardzo doceniac to, co dostaje, i celebrowac dobre chwile, a jednoczesnie nie chciec nic wiecej (tego drugiego to w zasadzie nauczylam sie w ostatnich dniach:))

_v_ napisał/a:

i powiem wam, ze im więcej przestrzeni daję jemu i wolności, tym więcej dostaję w zamian - nie naciskam, nie marudzę, nie focham się, nie jestem zazdrosna, nie chcę więcej, okazuję wdzięczność - tzn. nie uważam, ze cos mi się od niego obowiązkowo należy (więc np. za każdym razem dziękuję za śniadanie, które mi robi - nie traktuję śniadania jako oczywistej oczywistości. i mimo, ze to śniadanie mam za każdym razem, to traktuję je jako coś wyjątkowego), nie mam oczekiwań, ale mówię co myślę i jestem szczera.

tak, tak, tak, wlasnie tak to dziala... Mezczyzni najbardziej kochaja takie wlasnie kobiety, ktore tak mysla, i potrafia nie odbierac im wolnosci; oraz szczere, ktoe mowia co mysla.
Fajna z ciebie kobieta, bardzo fajna:)
(tak, tak,mysle o tym teraz, zgadlas - ale nie komentuj:)))

43

vicky85 napisał/a:
_v_ napisał/a:

o wlasnie:) lepiej dobralas w slowa to, co ja mialam na mysli

_v_ napisał/a:

cudowne masz podejscie do zwiazku... bo bycie ze soba powinno byc przyjemnoscia, a nie pasmem wyrzeczen i cierpien. Tez sie niedawno zupelnie nauczylam bardzo doceniac to, co dostaje, i celebrowac dobre chwile, a jednoczesnie nie chciec nic wiecej (tego drugiego to w zasadzie nauczylam sie w ostatnich dniach:))

_v_ napisał/a:

tak, tak, tak, wlasnie tak to dziala... Mezczyzni najbardziej kochaja takie wlasnie kobiety, ktore tak mysla, i potrafia nie odbierac im wolnosci; oraz szczere, ktoe mowia co mysla.
Fajna z ciebie kobieta, bardzo fajna:)
(tak, tak,mysle o tym teraz, zgadlas - ale nie komentuj:)))

hahahaha, vicky big_smile

coś czuję, że bysmy się ekhm... dogadaly na zywo big_smile

i już nic nie mówię tongue

44

navelbina napisał/a:
Markuss88 napisał/a:

dokładnie, i te zasady tyczą się obydwu stron, i jeśli jedna  znich zauważa, że druga ze stron nie trzyma się ustaleń, bo zaczyna się zakochiwać etc. to powinna kulturalnie przypomnieć o ustaleniach (Dokładnie tak jak Gary to opisał - aby mieć jasną i czystą sytuację), a jeśli to również nie zadziała to po prostu się wycofać (i to się tyczy również mężczyzn - jak już wcześniej wspomniałam - natura naturą, ale jeśli facet korzysta z premedytacją z sytuacj - to nie jest fair- to facet powinien przerwać układ a nie kobieta w tej sytuacji)

Tylko często a nawet przeważnie, osoba zakochana ukrywa to i po cichu liczy na inny obrót sprawy. Z drugiej strony każdy facet szybko zauważy kiedy kobieta się angażuje i powinien (jeżeli nie chce czegoś więcej) przerwać to. A najlepiej jak już ludzie są doświadczeni życiowo i umieją sobie radzić jak Pani  _v_ (bardzo podoba mi się Twoje podejście do swojej relacji smile )

45

Pani V - jak to brzmi fajnie smile

wydaje mi się, ze wiele problemów bierze sie z tego, ze ludzie maja ogromne oczekiwania. wymagaja, zeby inni im dawali i dawali, coraz więcej i wiecej. zeby wypełniali ich braki. organizowali ich zycie, rozrywki, zabawy.

plus większość kobiet nie ma kompletnie pojęcia jak dziala oksytocyna wink

46 Ostatnio edytowany przez Gary (2017-12-20 00:15:20)

@Viki... zauważyłem, że mnie zacytowałaś w sygnaturce... Dziękuję Wiki! To dla mnie cudowny komplement smile smile  W pewnym sensie powiedziałem to samo co Sopporno -- czasem życie jest bardziej czarne, czasem bardziej białe, mamy mieszaninę szarości, ale mimo tego można mieć poczucie szczęścia, radości chwil. Nawet niewielkie problemy mogą powodować, że jesteśmy nieszczęśliwi. Więc dlaczego małe radości nie mogą powodować, że jesteśmy szczęśliwi?

@_V_   Motto:   "To dlatego że mnie kochasz tak wiele ode mnie wymagasz?"   Tak bywa, że jak pojawia się relacja z drugim człowiekiem, to rosną wymagania, chcemy coraz więcej i więcej, wymagamy tego. Ale to zła droga. Trzeba brać co druga osoba daje, ale nie wyrywać jej tego czego nam nie daje. Jesteś w relacji z kimś, kogo nazywasz przyjacielem, z kim masz seks, w kim jesteś zakochana, z kim możesz spędzać piękne chwile swojego życia -- gratuluję takiego szczęścia. Pewnie sobie na to zapracowałaś.

47

_v_ napisał/a:

Właśnie, dlatego wiele kobiet myśli, że bez problemu sobie poradzi z taką relacja smile Oksytocyna, dopamina, noradrenalina to chyba najważniejsze "hormony miłości", jeżeli wydzielamy je dzięki jednej osobie nie ma bata aby się nie "uzależnić" i chcieć więcej smile dlatego w relacji FF warto mieć inne osoby z którymi można się spotkać ( nie koniecznie sypiać z nimi) ale mieć inne źródło przyjemności (czy to psychicznej lub fizycznej) wtedy nie idealizujemy naszego seks partnera smile ale co się odwlecze to nie uciecze big_smile

48

Markuss88 napisał/a:
_v_ napisał/a:

Właśnie, dlatego wiele kobiet myśli, że bez problemu sobie poradzi z taką relacja smile Oksytocyna, dopamina, noradrenalina to chyba najważniejsze "hormony miłości", jeżeli wydzielamy je dzięki jednej osobie nie ma bata aby się nie "uzależnić" i chcieć więcej smile dlatego w relacji FF warto mieć inne osoby z którymi można się spotkać ( nie koniecznie sypiać z nimi) ale mieć inne źródło przyjemności (czy to psychicznej lub fizycznej) wtedy nie idealizujemy naszego seks partnera smile ale co się odwlecze to nie uciecze big_smile

o to to
obecność innych partnerów seksualnych czy właśnie innych przyjemności pomaga rozłożyc ciezar pomiedzy nich (je).

49 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-12-21 22:23:07)

V, a to jest ciężar?? big_smile
Ciężko zabrzmiało..
Autorka już sobie poszła i chyba nie oczekiwała tłumaczenia rzeczy oczywistych, ale pewnie chciała usłyszeć, czy u kogoś podobna historia zakończyła się inaczej..czy jest jakaś ku temu droga magiczna. Ale jesli nawet ktoś by tu taką historię opowiedział, to jakie przełożenie miałoby to jej związek? żadnego, bo każdy związek jest inny. Ktoś może komuś zagwarantować wieczną miłość w małżeństwie? Też nie.
Osób, które są singlami i boją się jak diabeł święconej wody tej Oksytocyny ( swoją drogą straszna cholera, zaaplikowano mi dla przyspieszenia porodu kiedyś) nie rozumiem.. Jeśli można mieć wszystko w jednym, to nie jest to warte ryzyka?
V, w wigilijną NOC oksytocyna mocniej działa?

50

hihihii
tak, to ciężar - ale taki bardzo słodki tongue

ja się nie boję oksytocyny - w ciągu ostatnich sześciu miesięcy byłam zakochana dwa razy big_smile
bardzo miłe uczucie wink

ale... przykro mi to mówić i niszczyć niektórym bajkę - nie można mieć wszystkiego w jednym wink
jedna osoba nigdy nie zaspokoi wszystkich naszych potrzeb, bo to po prostu niemożliwe.

51

_v_ napisał/a:

hihihii

ja się nie boję oksytocyny - w ciągu ostatnich sześciu miesięcy byłam zakochana dwa razy big_smile
bardzo miłe uczucie wink

ale... przykro mi to mówić i niszczyć niektórym bajkę - nie można mieć wszystkiego w jednym wink
jedna osoba nigdy nie zaspokoi wszystkich naszych potrzeb, bo to po prostu niemożliwe.

Pewnie można, tylko pytanie na jak długo??
Ludzie nie są od zaspokajania naszych potrzeb, raczej do dzielenia się czymś, czym podzielić się zechcą..:)

52

Ela210 napisał/a:
_v_ napisał/a:

hihihii

bardzo miłe uczucie wink

Ludzie nie są od zaspokajania naszych potrzeb, raczej do dzielenia się czymś, czym podzielić się zechcą..:)

otóż to
ale większość szuka zaspokajaczy potrzeb - partner ma byc przyjacielem, kochankiem, matką, ojcem, dzieckiem, psychoterapeutą, opiekunem i bog wie kim jeszcze. ma zapewniać rozrywki, seks, czułość, rozmowy, i ogólnie robienie wszystkiego razem wink

53

_v_ napisał/a:

otóż to
ale większość szuka zaspokajaczy potrzeb - partner ma byc przyjacielem, kochankiem, matką, ojcem, dzieckiem, psychoterapeutą, opiekunem i bog wie kim jeszcze. ma zapewniać rozrywki, seks, czułość, rozmowy, i ogólnie robienie wszystkiego razem wink

Przepis na idealną drugą połówkę big_smile ale to już chyba musi być jakiś robot nie człowiek big_smile bo nie wykonalne D:

54

Warto się zakochiwać, być zauroczonym, myśleć o kimś. Warto pragnąć, pożądać, mieć seks. Emocje to sens życia.

Markuss88 napisał/a:

Przepis na idealną drugą połówkę big_smile ale to już chyba musi być jakiś robot nie człowiek big_smile bo nie wykonalne D:

Jak patrzę na tempo rozwoju techniki to już raczej bliska przyszłość :-)
Partnerzy spełniający każde życzenie i bez zrzędzenia w stylu ......."marchewkę kupiłeś?"

56 Ostatnio edytowany przez ślisko&mokro (2017-12-23 23:47:28)

Droga Karolab. Powiem Ci jak ja to widzę z perspektywy faceta. Nie mi jest osądzać ale czasami ciężko tego aż nie zrobić.. także sorki jeśli coś mi się wymknie z pod kontroli.
A więc tak. Czym będziesz dalej robiła na zawołanie to co on chce, tym bardziej będzie miał Cię w dupie.. to jedno. Druga sprawa, skoro już widziałaś w jaki sposób on działa to nie licz że dla Ciebie się zmieni.. bo tak nie będzie, to nie film ani bajka. A jeśli tak sobie uważasz, to lepiej szybko wyprowadź się z tego snu, bo obudzisz się w przysłowiowym nocniku w ręką wewnątrz.
Z tego co piszesz to on traktuje Ciebie jako ..... ok powstrzymam się od wypisywania, ale każdy gołym okiem to widzi, lecz stara się tego nie powiedzieć na głos. Ci co nie widzą, to chyba odjechali do innej rzeczywistości..
I czy jest szansa na coś więcej? - no tak. Czym więcej będziesz tak się zachowywała, to tym bardziej będziesz się do tego profilu z kilku kropek ominiętych wyżej wpasowywała.

57

Dziekuje "Slisko & mokro " .
Super nazwa

58

Święta racja facet wyssie z ciebie wszystko co najlepsze ty się coraz bardziej angażujesz a on na końcu nawet nie powie dowodzenia szkoda energii i czasu.

59

mkzam74 napisał/a:

Święta racja facet wyssie z ciebie wszystko co najlepsze ty się coraz bardziej angażujesz a on na końcu nawet nie powie dowodzenia szkoda energii i czasu.

hmm, nie wiedziałam, że seks to taka jednostronna przyjemność i wysysanie z drugiego człowieka energii.
chyba na seks zgadzaja sie dwie strony
i w znakomitej większości wypadków jesli ktos nie chce tego seksu, to może powiedziec "nie" i nie musi sie do niego zmuszać.

60

To prawda że sex jest przyjemny ale ja miałam na myśli sex z miłości czułości chęci okazywania sobie uczuć bliskości a nie dla sportu

61

_v_ napisał/a:
Ela210 napisał/a:
_v_ napisał/a:

hihihii

bardzo miłe uczucie wink

otóż to

Ela, _V_ - no wlasnie, wlasnie... tez mi sie zdaje, ze ludzie zbyt wiele od siebie wymagaja, ograniczaja, a jak pieknie jest gdy zwyczajnie pozwolaja sobie nawzajem byc zwyczajnie soba... wtedy sa razem bo chca nawet wiele, wiele lat, lub cale zycie.
Zarowno ja, jak i moj maz mamy bliskich przyjaciol i czesto kochankow poza zwiazkiem, nie wymagamy od siebie praktycznie...chyba niczego, po prostu bardzo lubimy zyc razem w jednym domu i  znaszymi dziecmi, podrozowac razem, ale w hobby rozjezdzamy sie zupelnie, kazdy robi to co lubi. Zdaje mi sie ze wolnosc moze byc kluczem do szczesliwego zwiazku, choc pewnie wielu ludziom taka swoboda gdy ma sie dzieci, nie miesci sie w glowie, to dla nas to jest naturalne jak szczanie. jestesmy razem 12 lat.

_V_, hmmmm czy bysmy sie w realu dogadaly.... wiesz co...nie jestem pewna....trzeba to bedzie sprawdzic:D

Gary napisał/a:

Warto się zakochiwać, być zauroczonym, myśleć o kimś. Warto pragnąć, pożądać, mieć seks. Emocje to sens życia

Oczywiscie. Emocje rodza wspomnienia, a im wiecej dobrych wspomnien, lub nawet tych slodko-gorzkich, tym barwniejsze i fajniejsze nasze zycie.

mkzam74 napisał/a:

To prawda że sex jest przyjemny ale ja miałam na myśli sex z miłości czułości chęci okazywania sobie uczuć bliskości a nie dla sportu

tak naprawde seks dla sportu jest rzadkoscia, nawet jesli ktos chce sie tylko rozladowac, to najczesciej i tak towarzyszy mu poczucie bycia z seksualnym partnerem bardzo blisko, nie tylko fizycznie. I nieprawda, ze dotyczy to tylko kobiet, mezczyzni tez zzywaja sie duchowo ze swoimi partnerkami, choc w roznym stopniu. To, ze ma sie dystans i zachowuje emocjonalna stabilnosc, bo seks jest bez zobowiazan, poza zwiazkiem, nie znaczy, ze ten seks nie wywolal lawiny emocji w stosunku do partnera.

62

Gary napisał/a:

Ja bym powiedział takiej kochance -- "Wiesz... sorki... ale nie jestem w Tobie zakochany. Tak to jest... Nie będziemy razem żyć. Ale chwile z Tobą są dla mnie cudowne, seks cudowny, i tylko tyle możemy razem mieć. Z doświadczenia wiem, że seks z osobą w której się jest zakcohanym to cudowne przeżycie. I Ty teraz decyduejsz czy chcesz się ze mną spotykać, bo to dobre dla Ciebie... dla Ciebie!!! powtarzam... czy raczej wolisz ze mną zerwać aby zabijać uczucia które są w Tobie. Jest mało prawdopodobne, że się w Tobie zakocham i nie dlatego że jesteś taka lub siaka -- po prostu zauroczenie, zakochanie przychodzą same. Tak samo same odchodzą. Nie chcę Ci zabierać czasu, Ty jesteś odpowiedzialna za twoje życie, Ty podejmujesz decyzje dobre dla siebie. Ja podejmuję decyzje dobre dla mnie. Spotkania z Tobą są cudowne i dlatego chcę się z Tobą spotykać. "

No i bardzo ładnie napisane. Autorka sama się poraniła na własne życzenie. On postawił sprawę jasno, nie okłamał jej. Gdzie tu jego wina? Czy autorka powiedziała mu w prost " kocham cię, chcę z tobą stworzyć związek"? Prawdopodobnie nie. Więc skąd on ma wiedzieć, że ją rani? Ma jej czytać w myślach?
Baby to durne czasem są.

63

Powiedzialam mu,ze darze go uczuciem i nie moge byc w relacji z nim. Po 2 miesiacach nie odzywania sie spotkalam go w sklepu, Po czym dostalam od niego wiadomosc "Jak cie widze to mam ogromna ochote na ciebie".
Jak tu zapomniec ...

64

Karolab napisał/a:

Powiedzialam mu,ze darze go uczuciem i nie moge byc w relacji z nim. Po 2 miesiacach nie odzywania sie spotkalam go w sklepu, Po czym dostalam od niego wiadomosc "Jak cie widze to mam ogromna ochote na ciebie".
Jak tu zapomniec ...

A Ty poczulaś się cudownie bo on napisał? Przecież on tylko chce bzyknąć,tak jak się umawialiście. A Ty cierpisz i tęsknisz.

65

opolanka1982 napisał/a:
Karolab napisał/a:

Jak tu zapomniec ...

A Ty poczulaś się cudownie bo on napisał? Przecież on tylko chce bzyknąć,tak jak się umawialiście. A Ty cierpisz i tęsknisz.

Myślę tak samo. On po prostu sprawdza czy ta przysłowiowa "furtka" jest nadal otwarta. Liczy pewnie, że się złamiesz i zgodzisz się na układ jaki on proponuje. Jeżeli naprawdę chcesz czegoś więcej tzn. normalnego związku to nawet nie odpisuj i pogoń dziada. szacunek do samej siebie jest ważniejszy

Posty [ 1 do 65 z 67 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Seks Bez zobowiazan a zwiazek

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024