Jak odbierać sygnały? To tylko seks bez zobowiazan? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak odbierać sygnały? To tylko seks bez zobowiazan?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Jak odbierać sygnały? To tylko seks bez zobowiazan?

Cześć! Jestem tu nowa, jeśli był już taki wątek to przepraszam. Potrzebuje pomocy. Byłam ponad 3 lata z facetem ("krecilismy" tzn spotykalismy się od 6 lat). Wydawało mi się ze jesteśmy szczęśliwi, nie mieszkamy razem jednak weekendy całe były spędzane razem, albo on spał u mnie albo ja u niego. Planowaliśmy wspólna przyszłość, świetnie się bawiliśmy i dogadywalismy. Wiadomo że czasami bywały kłótnie. Wróciliśmy ze wspólnego wyjazdu na którym było cudownie i dzień później zwyczajnie przestał się do mnie odzywać. Zapytałam co jest grane a on ze nie chce mnie znać bo od około roku czuje się nieszczęśliwy. Nie mogło to do mnie dotrzeć bo nic nie zauważyłam ani ja ani nikt z naszego otoczenia. Zawalił mi się świat, pisałam, dzwoniłam, jeździłam do niego, płakałam, prosiłam o spotkanie on twierdził że to pogarsza tylko moja sytuacje. Nie mieliśmy kontaktu prawie dwa tygodnie w końcu nie wytrzymałam i odezwałam się. Stwierdziłam ze mamy wspólnych znajomych wiec bez sensu udawać ze się nie znamy bo oni później muszą wybierać między mną a nim. Zaproponowałam kolezenstwo. Zgodził sie pod warunkiem że nie będę naciskać ani do niczego go zmuszać. Dzień później zaproponował spotkanie. Spedzalismy czas ze znajomymi, jak wszyscy już sobie poszli siedzieliśmy jeszcze do późnej nocy rozmawiając. Zachowywal się dokładnie tak jakbyśmy byli razem. Wyznawać mi miłość, chciał się przytulac ale równocześnie twierdzil ze lepiej być kolegami niż para. Cały czas wyznawal mi ze nie ma zamiaru układać sobie nigdy życia z inną bo liczę się tylko ja. Obiecał ze nigdy nie pojedzie na żadną imprezę itd bo go to po prostu nie interesuje. Chyba z godzinne mówił o tym jak go podniecam i jak fantazjuje ze w końcu doszło do zbliżenia. Było cudownie jak zawsze. Nie jest mi z tym dobrze jednak ja wciąż mam nadzieje na powrót bo to wszystko stało się tak szybko i nieoczekiwanie ze mam straszny mętlik w głowie. Z jednej strony mówi mi ze mnie kocha i nie ma zamiaru spotykać się z inną a z drugiej nie chce ze mną być bo musi odpocząć. Od tamtego spotkania które zakończyło się seksem minęły 3 dni. Od tamtej pory cały czas pozostajemy w kontakcie telefonicznym tyle ze wygląda to inaczej, pisze do mnie głównie o seksie, opisuje mi sytuacje jak mógłby wyglądać nasz kolejny numerek albo fantazjuje o różnych pozycjach. Chce zrobic tak aby on zechciał wrócić. Co radzicie? Zerwac chwilowo kontakt i pozwolić mu zatesknic? Brnac w to dalej? Jak odczytywać jego sygnały? Momentami czuje się jak dzi..a jak on po prostu tak zwyczajnie pisze do mnie takie rzeczy i pyta czy moglibyśmy spotkać się na jakiś numerek.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak odbierać sygnały? To tylko seks bez zobowiazan?

Sorry, że tak wprost, ale dupą go nie zatrzymasz. Tzn może zatrzymasz, ale ma to sens? Albo facet ma nie po kolei w głowie (przychylam się do tej wersji) albo Ty źle interpretowałaś tą znajomość. Ewentualnie jest niedojrzałym dupkiem, który przestraszył się bliskości jaka być może wytworzyła się na tym wyjeździe, a jemu takie coś nie odpowiada. Ja bym sobie nadziei nie robił. Gdyby to się działo po znajomości trwającej, nie wiem, miesiąc to jeszcze diagnoza byłaby prosta - chodzi mu o seks. Ale po tylu latach jest to na tyle dziwaczne, że ja bym na Twoim miejscu poważnie rozważył sens kontynuowania tego. Jak możesz mu zaufać, ze znów będzie dobrze, skoro on w dowolnym momencie może odwalić taki numer?

3

Zastanów się jak wyglądał wasz seks w tym związku.On ci powiedział,że od roku czuje się nieszczęśliwy,czyli coś mu nie pasi.Może to tylko tobie się wydawało,że wszystko gra,a on fantazjował o czymś innym,i w końcu go to zmęczyło.Dziwne,że ci o tym od razu nie powiedział.Może kręci go po prostu wyuzdany seks,dziwki,lubi dominować itd.To nie pasuje do stałego związku,on próbuje ciebie wpasować w ten model,ale średnio ci się to podoba.

4

Yuhoooy napisał/a:

Od tamtej pory cały czas pozostajemy w kontakcie telefonicznym tyle ze wygląda to inaczej, pisze do mnie głównie o seksie, opisuje mi sytuacje jak mógłby wyglądać nasz kolejny numerek albo fantazjuje o różnych pozycjach. Chce zrobic tak aby on zechciał wrócić. Co radzicie? Zerwac chwilowo kontakt i pozwolić mu zatesknic? Brnac w to dalej? Jak odczytywać jego sygnały? Momentami czuje się jak dzi..a jak on po prostu tak zwyczajnie pisze do mnie takie rzeczy i pyta czy moglibyśmy spotkać się na jakiś numerek.

Nie rozumiesz swojej obecnej sytuacji, choć Twoje odczucia bycia traktowaną jak dz..wka są trafne. Twój kochać zapewne poczytał braci samców i nauczył się kilku prostych tricków, które przyniosły zamierzony skutek. W ich języku ty robisz za loszkę, a on za pana loszki. To pan decyduje kiedy posiądzie swoją loszkę, a loszka ma czekać i prosić aż jej pan zrobi jej dobrze. Jeśli ładnie poprosisz to numerek będzie. Ale tu przede wszystkim chodzi o panowanie nad loszką. No i pięknie rozumujesz. Co zrobić, żeby on (pan) zechciał wrócić?
Pytasz co rodzimy? No cóż, narazie to niewiele możesz.

5

Dla mnie ta sytuacja jest conajmniej dziwna.......ciężko mi zrozumieć jego zachowanie, bo z tego co piszesz wszystko dobrze się układało aż do czasu tego wyjazdu....nie wiem co tam stało siętakiego że facet postanowił zrobić krok wstecz........związek trwał ładnych pare lat, rozmawialiście o wspólnej przyszłości ...wiec traktował Cie poważnie, a nagle zmiana o 180 stopni..............ja na pewno przede wszystkim chciałabym wyjaśnień, i uparcie trwałabym przy tym by dowiedzieć się jaki jest powód takiej nagłej zmiany....................pytasz co robic dalej?? nic- zwyczajnie zacząć żyć swoim życiem i czerpać z niego ile się da, szkoda czasu na podobne historie-nie sypiaj z nim i nie bądź panienką na telefon, miej  swój honor i nie daj się wciągnąć w taka gierkę..............nie pozwól bys z pozycji partnerki spadła do roli kochanki.....dla niego to bardzo wygodne, mieć kogoś kto zaspokaja jego potrzeby a jednoczesnie unikać wszelkich zobowiązań jakie sa składową związku....dla Ciebie jednak będzie to tylko sztuczne utrzymywanie przy życiu czegos co już chyba umarło....

6

Yuhoooy napisał/a:

Cześć! Jestem tu nowa, jeśli był już taki wątek to przepraszam. Potrzebuje pomocy. Byłam ponad 3 lata z facetem ("krecilismy" tzn spotykalismy się od 6 lat). Wydawało mi się ze jesteśmy szczęśliwi, nie mieszkamy razem jednak weekendy całe były spędzane razem, albo on spał u mnie albo ja u niego. Planowaliśmy wspólna przyszłość, świetnie się bawiliśmy i dogadywalismy. Wiadomo że czasami bywały kłótnie. Wróciliśmy ze wspólnego wyjazdu na którym było cudownie i dzień później zwyczajnie przestał się do mnie odzywać. Zapytałam co jest grane a on ze nie chce mnie znać bo od około roku czuje się nieszczęśliwy. Nie mogło to do mnie dotrzeć bo nic nie zauważyłam ani ja ani nikt z naszego otoczenia. Zawalił mi się świat, pisałam, dzwoniłam, jeździłam do niego, płakałam, prosiłam o spotkanie on twierdził że to pogarsza tylko moja sytuacje. Nie mieliśmy kontaktu prawie dwa tygodnie w końcu nie wytrzymałam i odezwałam się. Stwierdziłam ze mamy wspólnych znajomych wiec bez sensu udawać ze się nie znamy bo oni później muszą wybierać między mną a nim. Zaproponowałam kolezenstwo. Zgodził sie pod warunkiem że nie będę naciskać ani do niczego go zmuszać. Dzień później zaproponował spotkanie. Spedzalismy czas ze znajomymi, jak wszyscy już sobie poszli siedzieliśmy jeszcze do późnej nocy rozmawiając. Zachowywal się dokładnie tak jakbyśmy byli razem. Wyznawać mi miłość, chciał się przytulac ale równocześnie twierdzil ze lepiej być kolegami niż para. Cały czas wyznawal mi ze nie ma zamiaru układać sobie nigdy życia z inną bo liczę się tylko ja. Obiecał ze nigdy nie pojedzie na żadną imprezę itd bo go to po prostu nie interesuje. Chyba z godzinne mówił o tym jak go podniecam i jak fantazjuje ze w końcu doszło do zbliżenia. Było cudownie jak zawsze. Nie jest mi z tym dobrze jednak ja wciąż mam nadzieje na powrót bo to wszystko stało się tak szybko i nieoczekiwanie ze mam straszny mętlik w głowie. Z jednej strony mówi mi ze mnie kocha i nie ma zamiaru spotykać się z inną a z drugiej nie chce ze mną być bo musi odpocząć. Od tamtego spotkania które zakończyło się seksem minęły 3 dni. Od tamtej pory cały czas pozostajemy w kontakcie telefonicznym tyle ze wygląda to inaczej, pisze do mnie głównie o seksie, opisuje mi sytuacje jak mógłby wyglądać nasz kolejny numerek albo fantazjuje o różnych pozycjach. Chce zrobic tak aby on zechciał wrócić. Co radzicie? Zerwac chwilowo kontakt i pozwolić mu zatesknic? Brnac w to dalej? Jak odczytywać jego sygnały? Momentami czuje się jak dzi..a jak on po prostu tak zwyczajnie pisze do mnie takie rzeczy i pyta czy moglibyśmy spotkać się na jakiś numerek.

Jeśli zgodziłaś się być koleżanką do łózka, to już nią pozostaniesz i nie licz na nic więcej.
Nie odpowiada Ci? - odejdź.

7

W głębi serca zdaje sobie sprawę z tego co piszecie. Wiem ze dałam sie upokorzyc ale to stało się tak nagle, niczego się nie spodziewalam dlatego mam wciąż nadzieje ze wrócimy do siebie i będzie jak dawniej. Nie dociera to do mnie i nie mogę się z tym pogodzic. Ostatnio podczas spotkania oskarżył mnie o zniszczenie sobie życia. Strasznie się wkurzyłma ponieważ nigdy nie zrobiłam nic wbrew jego woli. Cały związek robiłam tak żeby jemu było dobrze i żeby był szczęśliwy, zapominając o tym o sobie. Po tych słowach uznałam ze kończę to całkowicie. Oznajmiłam mu ze niedługo wyjeżdżam i juz mnie raczej nie zobaczy. Czuje ze musze to zrobić bo nigdy się z tej miłości nie uwolnie. Wszystko mam juz zaplanowane. Gdy to usłyszał strasznie był zły, usłyszałam wtedy: "i co? Masz zamiar mnie tu po prostu zostawić? Świetnie, myślałem ze cos do mnie czujesz i choć trochę o mnie myslisz". Zwodzi mnie codziennie, obiecuje ze kiedyś bedziemy razem bo mnie cały czas kocha tylko się pogubić.

8 Ostatnio edytowany przez Martinezkas (2017-05-23 20:50:03)

Yuhoooy, czy to był zatem związek czy "kręcenie/spotykanie się" jak napisałaś w pierwszym poście? Jeśli to drugie, to myślę, że zmarnowałaś już wystarczająco dużo czasu i dziwię się, że dajesz się tak wodzić za nos.

9

Zastanów się dlaczego Ty na to wszystko się godziłaś, bo nie mam wątpliwości, że w tym  związku byłaś stroną bardziej zaangażowaną i pojawiała się dysproporcja, która rosła z czasem trwania tego związku. Rozwinęła się u was relacja zależna, w której Ty próbowałaś zasłużyć na jego miłość, rezygnując ze swoich potrzeb, całkowicie skoncentrowałaś się na zaspokojeniu jego potrzeb. Wierzyłaś, że jeśli jego potrzeby zostaną zaspokojone to w końcu uda Ci się zasłużyć na miłość, co w rezultacie spowodowało, że zostałaś porzucona.

Zastanów się dlaczego pozwalasz się wykorzystywać?
Wierzysz, że on, który zerwał z Tobą i pojawił się znowu jako kolega, tym razem przejrzał na oczy i nagle zobaczy w Tobie coś więcej, niż tylko tę samą osobę, której nie szanował i która mu się znudziła?
Teraz będziesz jego zabawką, którą w każdej chwili może odłożyć na półkę.
Nie daj wciągnąć się w jego gierki, to co robisz to masochizm w najgorszym wydaniu.

10

Martinezkas napisał/a:

Yuhoooy, czy to był zatem związek czy "kręcenie/spotykanie się" jak napisałaś w pierwszym poście? Jeśli to drugie, to myślę, że zmarnowałaś już wystarczająco dużo czasu i dziwię się, że dajesz się tak wodzić za nos.

Znamy się 9 lat, od 6 lat spotykalismy się, pisalismy i właściwie to zachowywalismy się tak jakbyśmy byli razem tylko nieoficjalnie. Od 3 lat razem już oficjalnie, bez żadnego ukrywania się itd

11

Dodam, że przez całe te 6 lat on o mnie zabiegał, nalegał ja nie byłam do końca pewna bo zwyczajnie bałam się związku. Kochałam go do szaleństwa ale bałam się porzucenia przez pewną sytuacje z przeszłości. Myślałam że skoro tyle lat coś do siebie czujemy to będzie to trwać wiecznie.

12

Nie ma sensu rozpatrywać co było. Najważniejsze żeby nie dać sobą pomiatać i traktować jak rzecz. Jeśli nie będziesz siebie szanować, to nikt tego za Ciebie nie zrobi.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak odbierać sygnały? To tylko seks bez zobowiazan?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024