Zdrada emocjonalna - jak sobie z tym poradzić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada emocjonalna - jak sobie z tym poradzić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Zdrada emocjonalna - jak sobie z tym poradzić?

Jestem na tym forum stosunkowo niedługo, ale już wcześniej często tu zaglądałam. Wiem, że jesteście osobami pomocnymi i szczerymi, dlatego proszę o jakieś sensowne rady.

Od dłuższego czasu w moim związku się nie układało. Jesteśmy ze sobą od 3 lat, a od 2 mieszkamy razem. Mój partner (25 lat, ja 24) niemal od razu jak ze sobą zamieszkaliśmy przestał całkowicie spędzać ze mną czas. Całe dnie przesiadywał z kolegami, często wracał bardzo późno w nocy, albo dopiero następnego dnia. Wielokrotnie mówiłam mu, że się rozstaniemy jeśli nie zacznie spędzać ze mną więcej czasu, wtedy on zawsze płakał i obiecywał poprawę deklarując, że mnie kocha.

Ostatnio odkryłam jednak, dla mnie, straszną rzecz. Przez 3-4 miesiące wypisywał z inną dziewczyną (jakaś młoda dziewuszka) jak to ją kocha, że nie może się doczekać kiedy się z nią zobaczy, że nadaje barw jego szarej rzeczywistości i wiele innych słodkich słówek, które dla mnie okazały się potężnym ciosem. Jak mu powiedziałam, że o wszystkim wiem, to zaczął mi wmawiać, że do niczego między nimi nie doszło, że kocha tylko mnie, a to co mówił do niej to puste słowa.

Nie jestem w stanie mu wybaczyć, nie wierzę w to, że do niczego więcej między nimi nie doszło, a w końcu nie jestem w stanie żyć z kimś, kto w przypadku jakichkolwiek trudności szuka pocieszenia u innej sad

Proszę was głównie o kubeł lodowatej wody, który pozwoli mi trwać przy przekonaniu, że zostawiając go podjęłam jedyną słuszną decyzję.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdrada emocjonalna - jak sobie z tym poradzić?

I proszę osoby w takiej samej sytuacji o radę co mogę zrobić z tym cholernym bólem, który mnie zrzera od środka. Byliśmy zaręczeni, a on tak mnie potraktował...

3

współczuję. Musisz dać sobie czas by na to spokojnie spojrzeć. Lepiej jednak rzucić pierścionkiem zaręczynowym niż obrączką...

4

Powinnaś dziękować Bogu, że wydało się przed ślubem, a nie np. kilka tygodni po... Nie każdy miał tyle szczęścia co Ty. Wiem, że to boli, ale masz szansę na to, żeby się szybko podnieść i być szczęśliwą. Bo z tym człowiekiem na pewno nie będziesz.

5

Pisałem o tym na swoim blogu w temacie Żona odeszła. Czy wróci? oraz Mgła w kontekście zdrady.

Zdrada emocjonalna to najgorsza z możliwych zdrad. Kiedy twój partner życiowy przekierował wszystkie uczucia na inną osobę staje się dla ciebie automatycznie oziębły, wrogo nastawiony i obojętny. Ciężko jest sobie z tym poradzić. Świadomość, że ktoś z dnia na dzień przestał się Tobą interesować a tęskni i troszczy się o osobę trzecią...
Odpuść go sobie. Nie walcz, nie proś i nie błagaj by wrócił. Jeśli sam nie wytrzeźwieje i nie zrozumie jaką krzywdę Ci wyrządził to nic do niego nie trafi.

6

Przyczyny może należy szukać głębiej. Dlaczego Wam się nie układało? Rozmawialiście kiedyś o tym?
Czy kiedy mieszkaliście oddzielnie, też nie poświęcał Ci czasu? Możliwe że znajomości z innymi dziewczynami miał jeszcze przed wspólnym zamieszkaniem. Niektórzy już tacy są i nigdy nie będą wierni partnerowi.
Oczywiście nie popieram takiego zachowania, kombinatorstwo i romanse poza plecami partnera, to najgorszy syf świadczący o głupocie osoby kombinującej.
Szczera rozmowa i podjęcie decyzji co dalej, a nie walka na dwa fronty.

7

Kilka miesiecy temu bylam w podobnej sytuacji,tyle ze nie mieszkalismy razem. Po dwoch latach narzeczenstwa partner sam przyznal sie ze od pewnego czasu pisze i rozmawia z inna. Rozstalismy sie,nie umialam tego wybaczyc,a on po tygodniu od zerwania juz byl w zwiazku z nia.
Teraz,z perspektywy czasu,wiem ze to byla najlepsza decyzja,ze nie ciagnelismy tego dluzej,mimo ze nieraz zalowalam ze zerwalam w nerwach. Teraz juz nie zaluje,ciesze sie ze to wydalo sie przed slubem,nie po.
Pierwsze chwile po rozstaniu sa trudne,ciezkie. Nie mysli sie logicznie,przemawiaja przez nas emocje. Ale to mija,z kazdym dniem jest latwiej. Najwazniejsze to nie zamykac sie w swoim swiecie,znalezc sobie zajecie,moze jakas aktywnosc fizyczna,jakis kurs,cokolwiek zeby oderwac mysli od niego i tego ze wam nie wyszlo.
Trzymam kciuki i powodzenia smile

8

Boli ale bol mniejszy bo przed slubem zrobilby to znowu.Ja 26 lat po slubie troje doroslych dzieci trzy bolesne zdrady emocjonalne ostatnia doprowadzila do depresji.Mloda szczupla blondyna wyksztalcona wyniosla dostala od zycia wszystko na tacy o nic nie walczyla wszyscy w pracy patrzom jak na obrazek traktujom slotko 3 lata starsza od mojej corki niedlugo zaliczy praktyki i bede z niom pracowac na jednym posterunku a on na to nie przejmuj sie STRASZNIE BOLI

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada emocjonalna - jak sobie z tym poradzić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024