Dziewczyna ciągle chce pisać - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna ciągle chce pisać

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez cslady (2017-11-22 11:10:51)

Temat: Dziewczyna ciągle chce pisać

Witam was wszystkich bardzo serdecznie smile
Od bardzo dawna przymierzam się do rejestracji na tym forum i napisania o dręczących mnie problemach. Dzisiaj chyba stało się apogeum i stwierdziłem, że potrzebuję waszej pomocy.

Do rzeczy - jestem z dziewczyną, nazwijmy ją "X". Z X poznałem się na początku 2016. Jesteśmy ze sobą dłużej niż półtora roku i nasze początki były takie, że bardzo dużo pisaliśmy. Czyli - żebyście wiedzieli - robiliśmy to, co ona uwielbia. Wstukiwanie kolejnych literek w ekran i czekanie na odpowiedź. Spotykaliśmy się średnio raz w tygodniu, ale z tego co mogłem dostrzec to ona potrzebuje bliskości w postaci pisania. Owszem, spotkania się równie ważne jak pisanie, ale z moich spostrzeżeń wynika, że ona najlepiej się czuje jak piszemy.
Na początku naszej znajomości wyglądało to tak, ze poznawaliśmy się, pisaliśmy dniami, nocami, godzinami. Wtedy byłem w połowie 3 klasie technikum, a ona w 3 gim. Jakoś tak czas mijał, kłóciliśmy się raz na jakiś czas, ale zawsze do przodu. U mnie małymi kroczkami zbliżała się matura i musiałem zacząć się uczyć, jakoś to zniosła, choć nie ukrywam - pisała mi dużo, że mnie jej brakuje itp. Po egzaminach dojrzałości wyjechałem do stolicy (ona mieszka tam) aby zacząć lepsze życie. Zaczęły się obowiązki - sprzątnij dom, zrób zakupy, zrób sobie obiad, kolację. I moi drodzy - właśnie tutaj leży problem. Moje obowiązki sprawiają, że piszę z nią troszkę mniej niż przed maturą i z tego też powodu od dłuższego czasu bardzo się kłócimy. Ona mi zarzuca, że nie mam dla niej czasu, że to, że tamto. Jestem wobec niej naprawdę lojalny, nigdy jej nie zrobiłem nic złego, nigdy jej nie skrzywdziłem, żadnych zdrad, potajemnych kontaktów z koleżankami (jest bardzo zazdrosna). Staram się organizować sobie czas tak abym mógł zająć się swoimi pasjami, coś porobić, ale nie mogę. Ona uwielbia długie pisanie. Mamy tematy do rozmów mimo długiego stażu, sam wiem, że to nigdy się nie skończy, nie znudzi, bo każdego dnia potrafimy się odkrywać na nowo, aczkolwiek drażnią mnie kłótnie o mój brak czasu. Wkroczyłem w dorosłość i widzę jak to wszystko wygląda. Przed maturami jeszcze to rodzice za mnie robili zakupy, prasowanie itp. A teraz to spada na mnie i bardzo źle mi jest z tym, że ona, tak bliska mi osoba, nie jest w stanie zaakceptować mojej rzeczywistości.
Mieszkamy od siebie 10km, nie jest to dużo i wiem, że gdyby jej zależało to by się zobaczyła. Ale, jak to stwierdziła - dużą bliskość daje jej pisanie. Z przyczyn zdrowotnych na chwilę obecną ona nie jest w stanie kontynuować swoich pasji, w przyszłości się to zmieni, bo skończy rehabilitację (normalnie chodzi, więc może się spotkać). Lubi taniec, basen, rower, rolki i inne, którymi się nie zajmuje.

Uważam, że to wygląda tak, że ja stałem się jej pasją i pisanie ze mną uważa jako jej główne zainteresowanie. Kiedy idę - robi się zła. Powoli zaczynam czuć, że ona wykorzystuje mnie i mój czas na pisanie aby to ona była usatysfakcjonowana i poszła spać szczęśliwa, że pisała. I zauważcie, że czas spędzony na pisaniu moglibyśmy wykorzystać na spotkanie, gdyby chciała sad
Wydaje mi się, że mamy zupełnie inne potrzeby - ja lubię się spotkać i pogadać, a ona... właśnie lubi korespondować sad

Ja tego nie rozumiem. Czy może ktoś mi racjonalnie wyjaśnić co ja robię źle?
Nie chcę aby kontakt między nami ucichł na dobre, ale też chcę zajmować się swoimi marzeniami i dążyć do celu. Z racji, iż porzuciłem studia dla nauki to też chcę się uczyć, czytać, poznawać, ale nie mogę, bo muszę pisać, inaczej się zrobi zła i pójdzie foch.
Napisałem jej dokładnie to wszystko i się obraziła na mnie, że rzekomo mi nie zależy.... rozkładam ręce. Co robić?
Jak u was wygląda związek? Też cały dzień piszecie? A co z pasjami i zainteresowaniami?
Pozdrawiam!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyna ciągle chce pisać

Twoja dziewczyna ma teraz tak z 17 lat, tak?
Pokolenie facebooka smile tylko to mi przychodzi do głowy, że ludzie tak bardzo zafascynowali się wirtualnymi kontaktami, że stracili ochotę na prawdziwe.
Porozmawiaj z nią poważnie, zapytaj, czy jak kiedyś będzie chciała wyjść za mąż to też przysięgę wyklepie na telefonie wink

3

Z mężem wymieniamy średnio kilkanaście smsów dziennie. Oboje mamy swoje zajęcia, ale czas zawsze się znajdzie, by słówko napisać i to nam odpowiada.

Ciebie zaczyna to już nudzić i wkurzać. Dziewczyna jest młoda i zapewne nie wyobraża sobie życia bez smartfona. Możesz spróbować z nią o tym pogadać, zaakceptować jej defekt, albo poszukać kogoś, kto będzie wolał realny kontakt, a nie uprawianie grafomanii sms-owej.

4

Uswiadom jej, ze dorosle zycie i zwiazek nie polega na wiecznym pisaniu ze soba. Tylko na nauce, pracy, wykonywaniu obowiazkow, spotkaniach ze znajomymi, rodzina itp. Takie ciagle wymaganie uwagi, obrazanie sie i zarzucanie komus, ze mu nie zalezy - przy jednoczesnym braku zrozumienia jak wyglada dorosle zycie, jest poprostu infantylne i dziecinne. Ona nie daje ci zadnego wsparcia. Nie motywuje do rozwoju. Nie rozumie.  Mozesz jej powiedziec, ze zawsze uwazales ja za rozsadna i dojrzala jak na swoj wiek. A teraz zaczynasz miec watpliwosci, sadzisz ze dziwcinnieje i zyje w wirtualnym swiecie. Jesli rozmowa nie poskutkuje, to mysle ze mozesz ja troche postraszyc, ze zastanawiasz sie czy ten zwiazek ma sens, jesli ona nie zmieni swojego podejscia. Nie jestem zwolenniczka szantazu emocjonalnego, narzucania swojego zdania, zmieniania na sile i straszenia odejsciem. Lecz czasami drobny wstrzas jest potrzebny, jesli inne metody, a przede wszystkim rozmowa nic nie daja.

5

Ostatnio przypomniał się mi pewien fakt z przeszłości. Jak miałam około 17-18 lat pisałam jeszcze na gg ze swoim facetem, który już pracował i pamiętam, że złościło mnie jak robił bardzo długie przerwy i nie odpisywał. A przypomniało się mi to ostatnio jak siedziałam w pracy i nie miałam kiedy odpisać na wiadomość. Dopiero wtedy zrozumiałam jak ciężko jest pisać w pracy big_smile
Co do Was to ona jest bardzo młoda i ma dużo wolnego czasu, więc jest uczepiona tego swojego telefonu. Jakby miała się czym zająć to by nie była taka wymagająca. Sama najwyraźniej nie ma dużo obowiązków, bo inaczej by rozumiała Twoją sytuację. Niestety wiele z tym nie zrobisz z tego trzeba po prostu wyrosnąć.
Może próbuj ją stopniowo odzwyczajać od tych Waszych intensywnych rozmów albo w odpowiedzi na zarzuty zapraszaj ją do siebie, bo wtedy będziecie mieć czas rozmawiać.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewczyna ciągle chce pisać

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024