Nierówna walka z haluksami - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nierówna walka z haluksami

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Nierówna walka z haluksami

Kochane!

Wiem, że wiele z forumowiczek z pewnością boryka się z takim samym problem jak ja sad HALUKSY! dziewczyny pomóżcie bo co prawda mój haluks nie jest jeszcze duży i nie boli ale chciałabym żeby już nie rósł. Macie jakieś sprawdzone sposoby?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nierówna walka z haluksami

Cześć smile ja używałam bunito duo - taki aparat ktory załkadasz na pare h w ciagu dni i w nim chodzisz. Myslałam ze takie rzeczy nie pomagaja i to ściema ale uzywała go moja mama i ciotka i widziałam na własne oczy jak haluks im sie zmniejszał. Sama uzywam juz 2 msc i widze poprawe. Szczerze polecam. Wejdz sobie tez na ich strone, tam jest wszytsko super opisane co i jak działa.

3 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2017-11-22 15:07:33)

Mam jednego haluksa.Co dwa dni mąż mi robi manualną mobilizację a następnie zakleja plastrem kinesio.
Halluks się wyraźnie zmniejsza jak robię to regularnie i nie boli.
Jest takie urządzenie,które mój mąz poleca na halluksy.Napiszę Ci jak się dowiem smile
Odradzam to bunito duo.Urządzenie nie może nadmiernie odginać palca w drugą stronę.

4

Witam,
ja czytałam ze są specjalnie ćwiczenia na haluksa które robi się codziennie za pomocą gumki elastycznej lub tez bez. Wpisałabym sobie w intrenecie i wypróbowała parę ćwiczeń. Powinni pomóc smile

5 Ostatnio edytowany przez cslady (2017-12-13 22:49:35)

A byłaś z tym u lekarza ? Z tego co wiem to na to jest operacja lepiej iść sprawdzić jak sytuacja wygląda.... nie wiem skąd jesteś ale w [spam] w Komorowicach mają od tego najlepszych specjalistów. Warto tam zajrzeć... i dopytac się chociażby o konkretne ćwiczenia i co dalej z  tym robić bo może bez operacji się obejdzie.

6

gojka102 napisał/a:

Mam jednego haluksa.Co dwa dni mąż mi robi manualną mobilizację a następnie zakleja plastrem kinesio.
Halluks się wyraźnie zmniejsza jak robię to regularnie i nie boli.
Jest takie urządzenie,które mój mąz poleca na halluksy.Napiszę Ci jak się dowiem smile
Odradzam to bunito duo.Urządzenie nie może nadmiernie odginać palca w drugą stronę.

Nie odgina palca w drugą stronę, trzyma go tak jak powinien być smile

7 Ostatnio edytowany przez Swanen (2017-11-29 14:05:19)

Mi w takiej sytuacji pomogło spanie z marcinem - takim aparacikiem, który zakłada się na stopę. Wystarczyło parę dni i tylko w nocy, co też jest zaleta, bo nie trzeba w dzień z czymś takim latac. Mój haluks był mały - nawet go nie dostrzegłam tylko poczułam, ból był straszny. Nawet jak już nie bolało nadal spałam jeszcze z tym ustrojstwem przez parę tygodni. Od kilku miesięcy nie spię i jest nadal dobrze. Szczerze mogę polecić.

8

Jezuuu znów takie kocopoły wypisują tu... Nie ma opcji by haluksy zlikwidować jakimś aparacikiem. Ludzie, nie wprowadzajcie w błąd nieświadomych czytelników. Z Haluksami, zwłaszcza jak bolą należy iść do specjalisty. Julia, masz rację, ale nie trzeba gnać z całej Polski do Wrocławia. Wystarczy iść do dobrego ortopedy w swojej okolicy.

9

Wkładki ortopedyczne i inne wynalazki na haluksy mogą pomóc ale z tego co wiem to zależy od tego w jakim stopniu jest wykoślawiony palec, to już powinien ocenić lekarz. Niestety z własnego doświadczenia wiem, że wada jest dość uporczywa i jeśli komuś bardzo to doskwiera, to często operacja prędzej czy później jest konieczna. Także najlepiej udać się do dobrego specjalisty, a nie robić nic na własną rękę, metodą prób i błędów.

10 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-02-09 22:46:52)

Moja kuzynka nie zdecydowała się jeszcze na operację, bo mówi, że nie przeszkadza jej to estetycznie. Chodzi za to do fizjoterapeutki spam. Tam jej zawsze pomagają jak zaczyna ją coś boleć, ale też zrobili jej odpowiednie badania i zalecenia co robić, żeby się nie powiększało. Także warto tam pójść i się dowiedzieć więcej bezpośrednio u nich na miejscu ona sie rejestruje na spam

11

To wszystko zależy od tego jak bardzo zaawansowany jest stan, od dolegliwości bólowych i samych oczekiwań pacjenta. Dla jednych konkretna sytuacja będzie do zniesienia i nie będą planować operacji nawet mimo dyskomfortu a innych sam wygląd będzie motywował do zabiegu. Haluksom często towarzyszy palec młotkowaty, który dodatkowo zwiększa koszty zabiegu jeśli ktoś robi prywatnie. Łącznie może wyjść nawet 7 tyś zł

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nierówna walka z haluksami

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024