Witajcie,
Tak jak w temacie, borykam się z tą chorobą, choć jak na razie - podobno nie ma jeszcze tragedii. Właśnie dostałam okresu, ból krzyża i brzucha są nie do opisania a ja mam takie obfite krwawienia, że czuję jakby wypadaly ze mnie ogromne strzępy narządów. Biorę tabletki antykoncepcyjne i było trochę lepiej, ale znowu plamienia między okresami trwały niemalże non stop. Czy któraś z Was miała operację? U mnie endometrioza umiejscowiła się w bliźnie...Mam 170 cm wzrostu i ważę już niecałe 50 kg, wyglądam i Czuję się fatalnie
Również borykałam się z endometriozą, która dopiero wyszła przy laparoskopii jajnika. Operacja to moim zdaniem ostateczność - spróbuj najpierw naturalnych metod. Stosujesz jakąś dietę? Przy endometriozie kobietom służy dieta bez glutenu, cukru rafinowanego, nabiału i ograniczenie mięsa. Poczytaj o odrobaczaniu ponieważ pasożyty również mogą być przyczyną endometriozy. Posłuchaj Jerzego Zięby o stosowaniu płynu lugola, który pomaga też przy problemach kobiecych. Na czczo codziennie rób sobie taką herbatkę - skrój kawałek świeżego imbiru i pogotuj go w szklance wody kilka minut, jak woda będzie dobra do picia, nie za gorąca, dodaj 1/4 łyżeczki sproszkowanej kurkumy, ciut pieprzu cayenne lub zwykłego pieprzu bo wspomagają one dobroczynne działanie kurkumy, możesz dodać też cytrynę i gotowe. Poczytaj o perłach księżniczki, ja je stosowałam i bardzo polecam. Nawadniaj się, zbadaj poziom witaminy D3, uzupełnij witaminy i minerały. Będzie dobrze
W jaki sposb gluten, cukier czy pasozyty mialy by wplywac na endometrioze? Ciekawa jestem, prosze o przedstawienie drogi dzialania i stosownych badan.
W jaki sposb gluten, cukier czy pasozyty mialy by wplywac na endometrioze? Ciekawa jestem, prosze o przedstawienie drogi dzialania i stosownych badan.
Nie jestem lekarką ani dietetyczką i nie znam mechanizmów, jednak mogą one najwyraźniej działać drażniąco i pogłębiać chorobę a ich wyeliminowanie cofać. Podobnie jak i przy wielu innych schorzeniach podstawą jest zmiana diety. Akurat o tym dowiedziałam się przeprowadzając detoks i odrobaczanie od Pani, która mnie prowadziła i jej podopieczne bardzo chwaliły sobie poprawę komfortu życia. Po sobie wiem, że największą poprawę odczułam po zmianie diety. Z całą pewnością nie zaszkodzi spróbować choćby miesiąc i obserwować organizm a nie od razu negować A jeśli chodzi o endometriozę i pasożyty to poczytaj o Huldzie Clark o ile oczywiście interesujesz się medycyną naturalną.
5 2017-11-27 21:14:45 Ostatnio edytowany przez cslady (2017-12-13 22:50:03)
Najważniejsza na pewno jest dieta i konsultacje z lekarzem itd może bez operacji się obejdzie a skąd jesteś? U nas w komorowicach w szpitalu wielospecjalistycznym robią takie różne operacje ale czy dokładnie to to nie wiem byś musiała dopytać albo chociaż na konsultacje się umów to będziesz wiedziała na czym stoisz i spokojniejsza tu masz ich namiary [niedozwolony link]