Joga dla faceta ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Joga dla faceta ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: Joga dla faceta ?

Hej.

Jak wyglądają zajęcia jogi ?
Są tam faceci ?
Jest jakiś przedział wiekowy ?

Ogólnie faceci nie są jakoś dziwnie odbierani na czymś takim ?
Nie ukrywam, że mi się te wygibasy podobają, ale jakoś tak krępująco to wygląda patrząc na te filmiki xD

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Joga dla faceta ?

Hej,

na zajęcia jogi, na które ja chodzę Panowie przychodzą jak najbardziej. Jogę ćwiczysz dla siebie  i nie zwracasz uwagi na to jak ćwiczą inni. Ciało każdej osoby jest inaczej rozciągnięte.

Zajęcia jogi też bywają różne, w zależności od tego czego szukasz i potrzebujesz. Wybierz się na kilka i sprawdź co  Ci najbardziej odpowiada!

3 Ostatnio edytowany przez Averyl (2017-11-23 17:03:22)

Są faceci (i duuuuuużo kobiet, co dla twojej samotnej duszy chyba atut big_smile).
Mam kilku facetów nauczycieli, więc oni też musieli najpierw chodzić na zajęcia z innymi, zanim zrobili sobie uprawnienia instruktorskie.

Ludzie w bardzo różnym wieku, chociaż są również grupy dedykowane - początkujące, zaawansowane, dla kobiet, dla dzieci, dla kręgosłupa, ... itp (to już zależy od szkoły)

W mojej szkole robią co jakiś czas (raz na miesiąc) dni otwarte, więc możesz przyjść za friko poćwiczyć i zdecydować czy pasuje czy nie.

4

A jak z wyposażeniem? Na miejscu są maty etc czy trzeba ze sobą coś przynieść ?

5

Szkalownik napisał/a:

Nie spotkałam się jeszcze z tym by trzeba było coś przynosić.
Mnie joga dość nudzi,zawsze wolałam bardziej dynamiczne ćwiczenia.
Mój mąz ćwiczy jogę w domu codziennie z córką.
I wiem,że na zajecia jogi blisko nas chodzą tylko dwie panie.Reszta to faceci:)

6

Szkalownik napisał/a:

Na moje zajęcia też nie trzeba nic przynosić, wszystko jest studio np. maty i inne potrzebne rzeczy.

7

Na te zajęcia, na które ja chodzę, chodzą też panowie.

Maty na miejscu są, ale ja i tak noszę swoją, bo się brzydzę tak używać po kimś. Diabli wiedzą, jak często one są czyszczone. tongue

8

CatLady napisał/a:

Maty na miejscu są, ale ja i tak noszę swoją, bo się brzydzę tak używać po kimś. Diabli wiedzą, jak często one są czyszczone. tongue

No właśnie też mnie to zastanawiało . To jak bym poszedł na siłownie i dostał czyiś ręcznik xD Pewnie te podłogi są czyściejsze niż te maty big_smile

A to jest zwykła mata taka jak np karimata ? Taka piankowa ?

9 Ostatnio edytowany przez Averyl (2017-11-23 21:29:12)

Możesz sobie kupić matę. Nie jest to taka "zwykła" karimata, bo chodzi o to, by się nie ślizgała, ale też nic niezwykłego - znajdziesz w sklepie sportowym właściwą.
Mimo wszystko najpierw poszłabym raz na próbę, a potem zadecydowała, czy inwestować ~100.
Ja ma swoją matę, ale często używam szkolne, nie miałam nigdy problemów z tego powodu.

Co do asan, robisz je na tyle na ile ci ciało pozwala, nie ma rywalizacji, nie jest to sport wyczynowy. Czasem nauczyciele poprawiają pozycję, czasem ćwiczysz z kimś w parze. Ja nie mam oporów, by czasem ćwiczyć z kimś, albo by nauczyciel mnie dotknął, ale jeśli się brzydzisz, nie lubisz, to możesz zawczasu powiedzieć, żeby cię nie dotykali, czy jeśli masz jakieś problemy zdrowotne ciśnienie, kręgosłup, cokolwiek to dobrze jest powiedzieć - nauczyciel zaproponuje taką wersję asany, by nie zrobić ci krzywdy.

Moi nauczyciele to bardzo serdeczni i otwarci ludzie.

10

Szkalownik napisał/a:
CatLady napisał/a:

No właśnie też mnie to zastanawiało . To jak bym poszedł na siłownie i dostał czyiś ręcznik xD Pewnie te podłogi są czyściejsze niż te maty big_smile

Bardzo prawdopodobne smile

A to jest zwykła mata taka jak np karimata ? Taka piankowa ?

Nie mam pojęcia tongue swoją kupiłam online, wyszukiwałam "mata do jogi". Chodzi o to, by się nie ślizgała. Nie może też być za gruba - taka jak te do pilatesu, bo wtedy traci na stabilności. 6-8mm powinna być ok.

11 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-11-28 11:03:05)

A jaki problem w tym, żeby uprawiać jogę jak się jest facetem? Wielu instruktorów to właśnie faceci. Płeć nie gra tu roli smile Zajrzyj sobie na tę stronkę: [spam]
To wyszukiwarka trenerów i instruktorów sportowych. Są także obiekty, możesz przejrzeć oferty i się zapisać smile

12

Byłam 4 razy na jodze w różnych miejscach i 2 razy prowadzący był facetem, tak że fifti fifti smile

13

Szkalownik - a może Sylwester z jogą? Zalety:
1. wreszcie doświadczasz jogi
2. masz zapewnioną zabawę w Sylwka
3. poznajesz nowych ludzi (czytaj nowe dziewczyny) smile

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Joga dla faceta ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024