Wybór między facetami... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wybór między facetami...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Wybór między facetami...

Sytuacja wygląda tak, że mam faceta od 4 lat i jest OK. Dogadujemy się, mamy wspólne zainteresowania, ufamy sobie, seks jest świetny i jest między nami wielkie uczucie, bardzo delikatne ale i namiętne, każdy nam mówi, że niedługo się zaręczymy i będziemy idealnym małżeństwem - dosłownie, kłócimy się pewnie, że tak ale zawsze dochodzimy do porozumienia i mamy tak podobne poglądy i sposoby bycia, że we wszystkim się dogadujemy. Niedawno zaś poznałam innego (Hiszpan) - tak wiem ma w sobie ten cały śródziemnomorski urok i wgl - iskrzy między nami niesamowicie, ciągnie mnie do niego jak do nikogo innego. Niestety będzie w Polsce tylko przez kilka miesięcy. Mówi mi jak bardzo mu się podobam i jak bardzo go pociągam, on mnie też. Nie wiem czy powiedzieć mu wprost, żeby zostać tylko przy przyjaźni i za każdym razem jak się będziemy widzieli (jesteśmy w wspólnej paczce przyjaciół) będziemy po prostu ciągnąć się do siebie ale będziemy czuli zakaz bliższego kontaktu (wiecie o co chodzi... żeby do niczego nie doszło bo mam faceta) albo zerwać z obecnym wspaniałym facetem dla bardzo namiętnego romansu. Ew. co mi się bardzo nie uśmiecha - widywać się z nim mimo bycia w związku.
Nie wiem jak zrobię, pewnie czas pokaże ale chciałabym usłyszeć wasze głosy, głosy innych kobiet.
Pomóżcie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wybór między facetami...

Nie wiem czemu, ale wydaje mi się że wiem co zrobisz.
Oczywiście nie oceniam, nie mój problem.
Może postaraj się chociaż żeby ten twój obecny się nie dowiedział.
Chociaż moralnie to złe, ale narkotyki i alkohol też są niby moralnie złe, a nie chce być hipokrytą.

Pozdrawiam

3

Zawsze mnie szokuja takie sytuacje i to niezaleznie od plci. Jeszcze gdy w zwiazku sie nie uklada to rozumiem takie mysli, bo wtedy wydaje sie, ze ktos inny daje Ci to czego nie masz w zwiazku. Tu jednak mamy teoretycznie swietny zwiazek (tzn sama tak piszesz), kogos z kim jest swietnie i planujecie wspolna przyszlosc, a Ty na chlodno planujesz odejscie lub zdrade? No i caly zwiazek chcesz zepsuc dla samego seksu, ktory i tak w koncu sie skonczy? Kochasz swojego faceta czy tylko wydaje sie bezpieczna opcja? Jak juz taki romans wazny to z nim zerwij... Chlopak wydaje sie bardzo fajny, stara sie, nie zasluguje bys robila mu takie swinstwo.

4

Widać tak idealnie w tym związku nie jest, aktualny partner nie jest autorce w stanie dać tych uczuć i emocji których potrzebuje. Wiec szuka ich gdzie indziej. Myślę ze kocha go na jakiś swój sposób ale nie tak jak jemu się wydaje albo jakby chciał. Zostaw go, bo tylko go skrzywdzisz, a z tego co piszesz to fajny facet i nie zasługuje na to, a tak tylko marnujesz mu czas, życie ma się jedno, daj mu szansę by znalazł kobietę która wie czego chce i stworzenie związku w którym to on będzie najważniejszy.

5

zabpth napisał/a:

Chociaż moralnie to złe, ale narkotyki i alkohol też są niby moralnie złe, a nie chce być hipokrytą.

Pozdrawiam

Hm..., tylko, że narkotyki i alko aplikujesz sobie i wtedy druga osoba może zdecydować, czy chce żyć we „współuzaleznieniu” a tutaj mamy zdaje się kolejny przykład niedorozwoju sumienia zastępowanego cynizmem.

6

Jeśli te wypociny nie są trollingiem, w co szczerze wątpię, to proponuję nie zaśmiecać Twą bytnością przestrzeni życiowej faceta nr 1, a cała reszta sama się ułoży.

7

truskaweczka19 napisał/a:

Zawsze mnie szokuja takie sytuacje i to niezaleznie od plci. Jeszcze gdy w zwiazku sie nie uklada to rozumiem takie mysli, bo wtedy wydaje sie, ze ktos inny daje Ci to czego nie masz w zwiazku. Tu jednak mamy teoretycznie swietny zwiazek (tzn sama tak piszesz), kogos z kim jest swietnie i planujecie wspolna przyszlosc, a Ty na chlodno planujesz odejscie lub zdrade? No i caly zwiazek chcesz zepsuc dla samego seksu, ktory i tak w koncu sie skonczy? Kochasz swojego faceta czy tylko wydaje sie bezpieczna opcja? Jak juz taki romans wazny to z nim zerwij... Chlopak wydaje sie bardzo fajny, stara sie, nie zasluguje bys robila mu takie swinstwo.

Truskaweczko Twoje posty sa zawsze takie... prawdziwe. Zgadzam sie w 100%. A sam od siebie dochodze do wniosku, ze zdrady powinny byc normalnie karane jak za kazde inne przestepstwo O.o To szokujace co sie teraz dzieje. A jak czytam takie rzeczy to mnie az sciska. Byc z kims 4 lata i zdradzic go, bo co? K#rwa, ludzie!

8 Ostatnio edytowany przez new88balance (2017-11-11 18:34:43)

Przecież Ty nie kochasz swojego obecnego faceta. Od razu to widać.  Ale oczywiście ... wszystko sobie możecie wytłumaczyć tymi Waszymi ... EMOCJAMI.
Jak kogoś mocno kochałem to żadna inna nie liczyła się dla mnie. Na sytuacje mogące przyczynić się do zdrady mówiłem: "Po prostu, nic z tego!".

Kobiety różnią się od facetów w jednej kwestii i są jak małpki skaczące po drzewach. Trzyma się pierwszej gałęzi, ale w między czasie złapie drugą. Nie puści tej pierwszej, dopóki nie będzie pewna, że ta druga jest stabilna. Przykre to jest!

Czasem ludzie rozchodzą się z różnych powodów, a potem żałują, że nie można cofnąć czasu i że już jest za późno. Czasem można żałować, że straciło się tyle pięknych wspomnień i to już nigdy nie wróci...

9

Docenisz to wszystko jak stracisz to co niby kochasz a wiec do dziela wink

10

new88balance napisał/a:

Przecież Ty nie kochasz swojego obecnego faceta. Od razu to widać.  Ale oczywiście ... wszystko sobie możecie wytłumaczyć tymi Waszymi ... EMOCJAMI.
Jak kogoś mocno kochałem to żadna inna nie liczyła się dla mnie. Na sytuacje mogące przyczynić się do zdrady mówiłem: "Po prostu, nic z tego!"

No dokładnie. Ja przez 10'lat małżeństwa nawet nie spojrzałem na inną, a trochę kobiet, by się znalazło. Ale jestem w związku i inne mam gdzieś.

11

summerka88 napisał/a:
zabpth napisał/a:

Pozdrawiam

Hm..., tylko, że narkotyki i alko aplikujesz sobie i wtedy druga osoba może zdecydować, czy chce żyć we „współuzaleznieniu” a tutaj mamy zdaje się kolejny przykład niedorozwoju sumienia zastępowanego cynizmem.

Dobre big_smile

12 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2017-11-12 01:37:24)

Pokonanis napisał/a:
truskaweczka19 napisał/a:

Truskaweczko Twoje posty sa zawsze takie... prawdziwe. Zgadzam sie w 100%. A sam od siebie dochodze do wniosku, ze zdrady powinny byc normalnie karane jak za kazde inne przestepstwo O.o To szokujace co sie teraz dzieje. A jak czytam takie rzeczy to mnie az sciska. Byc z kims 4 lata i zdradzic go, bo co? K#rwa, ludzie!

Bardzo dziekuje :-) Ja jestem z moim facetem od 8 lat i nie pomyslalam, zeby go zdradzic. Chociaz wiadomo nawet jak sie pomysli, to sa jeszcze zasady moralne o ile sie je ma i po prostu chec bycia uczciwym. Dla mnie to silniejsze od pokusy. Zreszta mnie tam nigdy seks dla samego seksu nie krecil i nie wyobrazam sobie. Co nie znaczy, ze ktos kogo kreci nie moze sie powstrzymac, bo na pewno moze, to kwestia wyboru.

No i fakt autorka pisze, ze to taki swietny zwiazek, wiec tym bardziej pisze dlaczego jakis inny facet ma byc lepszy i sprawic, ze sie to przekresla mimo ze w zwiazku jest i milosc i fajny seks i niczego nie brakuje... Jednak tak jak bylo tu juz pisane wlasnie kochajaca osoba czegos takiego by raczej nie planowala, wiec raczej dla autorki jej facet nie jest wielka miloscia, a taka bezpieczna opcja dobry jako maz ale do seksu by wolala kogos innego i w sumie to nie czuje do niego tyle co on... Jednak zawsze mnie szokuje jak tak mozna...

13

Najlepiej by było żeby Twój obecny znalazł sobie inną i żebyś musiała za nim latać.

Wiesz, ja rozumiem, że ktoś inny Ci się spodobał i nie krytykuję tego, bo nad tym nie da się zapanować, ale spójrz na to z tej strony, że jeśli podobają Ci się inni, to chyba Twój związek nie jest taki jaki powinien być. I moim zdaniem to wszystko z Twojego powodu, bo nie jesteś szczera z osobą, która darzy Ciebie prawdziwym uczuciem. Poza tym traci czas na Ciebie, a czasu już mu nikt nie odda...

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wybór między facetami...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024