Byłam u ginekologa parę dni dni temu bo nie miałam okresu 12sni potem dostałam jednodniowe krwawienie. Ginekolog nie zrobił mi usg tylko cytologia i zwykle badanie założył kartę ciąży 6tydzien. Czy bez usg mógł stwierdzić i czy karta ciąży to już pewność że jest ciąża oraz co to te krwawienie jeden dzień mocne na drugi dzień już praktycznie zeeo
A zapytałaś dlaczego nie zrobiono Ci usg? dla mnie to dziwne, to co on tam zobaczył bez usg..? ja bym w każdym razie chciała je mieć. Zmieniłabym lekarza, no i jeśli założył Ci kartę ciąży no to jesteś w ciąży.
powiedziala ze za 4 tygodnie zrobi mi usg a teraz dala ksiazeczke i zlecila podstawowe badania w ciazy wiec niewie czy mam sie cieszyc
W 6 tygodniu ciąży lekarz jest w stanie stwierdzić ciążę przy zwykłym badaniu na podstawie wysokości dna macicy. Skoro założono Ci kartę ciąży, to możesz się cieszyć
a czy to normalne ze kluje mnie w brzuchu podbrzuszu jak przy miesiaczce i wgl tak sie czuje jak bym ja miala miec?
Czy krwawienie nastąpiło już po wizycie u lekarza, kiedy stwierdził ciążę?
nie krwawienie nastapilo 10 dni po spoznieniu miesiaczki jeszce przed wizyta
To skoro lekarz nie stwierdził nic niepokojącego w tym krwawieniu (bo zakładam, że o nim wspomniałaś), to nie było to nic groźnego. Ale jeśli odczuwasz jakieś skurcze i ukłucia, które uznajesz za dziwne, zawsze możesz to z lekarzem skonsultować.
mowilam mu o nim i o tym ze tak jest przy poronieniu to mnie wysmial i powiedzial ze naczytałam sie głupot
dziewczyny mowia ze takie kłucia nieraz sie zdazaja
Bo się zdarzają. Lekarz też wie, co mówi i nie ma co panikować niepotrzebnie
W razie, gdyby coś się np. nasiliło albo znowu pojawiło się krwawienie, zawsze możesz z kartą ciąży zgłosić się do szpitala, tam zbadają i zdecydują.
Bo się zdarzają. Lekarz też wie, co mówi i nie ma co panikować niepotrzebnie
W razie, gdyby coś się np. nasiliło albo znowu pojawiło się krwawienie, zawsze możesz z kartą ciąży zgłosić się do szpitala, tam zbadają i zdecydują.
Dokładnie tak.
Ja całą ciążę miałam kłucia, ciągnięcia, bóle - ale oczywiście każdy przypadek jest inny.
Hej dziewczyny a czy to normalne ze w 7 tc bolom mnie piersi jakbym miala siniaki w nich i podbrzusze jest takie uczucie jak przed moesiaczkom