Przemoc psychiczna,ekonomiczna, rozwód, wiara w siebie, nowe życie - Netkobiety.pl
Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Posty [ 6 ]
Temat: Przemoc psychiczna,ekonomiczna, rozwód, wiara w siebie, nowe życie
Witam!
Chciałabym zaprosić do czytania mojego bloga Darmozjad bloguje. Jestem ofiarą przemocy psychicznej i ekonomicznej. Rozwodzę się już ponad cztery lata. Myślę, że wiele kobiet jak i mężczyzn boryka się z tym problemem. Chciałabym podzielić się swoją wiedzą, doświadczeniem. Być może komuś wiedza ta się przyda i pomoże w podjęciu decyzji lib ułatwi przejście przez krętą drogę jaką jest trudny rozwód.
- CatLady
- Przyjaciółka Forum
- Nieaktywny
Odp: Przemoc psychiczna,ekonomiczna, rozwód, wiara w siebie, nowe życie
Aż 4 lata to trwa? Dlaczego tak długo? To chyba nie jest standard?
Z tego co mi wiadomo w Warszawie to jest standard jeśli rozwód jest z orzeczeniem winy. Bo o takim mowa. W moim przypadku sprawy odbywają się co pół roku.Prawie rok czekamy na badania RDK- a. Rozwody związane z przemocą psychiczną są trudne do udowodnienia. Praktycznie słowo przeciwko słowu. Mąż składa kolejne wnioski, które muszą zostać rozpatrzone. A to wszystko trwa
- Zawód: Menager
Bardzo poważny temat. Bardzo współczuję. Dobrze że się o tym mówi głośno.
Myślę, że jeszcze cały czas za mało. A to naprawdę poważny problem i ciężki do udowodnienia. Wiele osób się z nim spotyka nie tylko w domu ale również w pracy itp.
Przemoc psychiczna jak i fizyczna coraz częściej się zdarza niestety;/ … zwłaszcza wobec kobiet. Ale można temu jakoś zaradzic nie trzeba całe życie siedziec cicho, można z tym coś zrobic i być znowu szczęślwą. Polecam zajrzec tutaj https://www.kochamszanuje.pl/ właśnie ruszyła nowa kampania na temat przemocy wobec kobiet. Nie bójmy się, zacznijmy mówic o tym otwarcie !
Posty [ 6 ]
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zobacz popularne tematy :
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024