Czy przeprosić po ponad pół roku ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy przeprosić po ponad pół roku ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Czy przeprosić po ponad pół roku ?

Witam wszystkich, zacznę od przedstawienia całej sytuacji. W drugiej klasie szkoły średniej poznałem koleżankę z którą w bardzo krótkim okresie czasu pogłębiliśmy naszą znajomość, od razu powiem iż była wtedy w związku. Po kilku miesiącach rozmów , spotkalismy się, tego dnia mnie pocałowała. Przez cały czas traktowałem ją jak zwykłą koleżankę, nie ukrywam często bardzo poważnie rozmawialiśmy. (Wspominała ,że niestety z jej chłopakiem nie jest w stanie tak porozmawiać jak ze mną i ze jej chłopak strasznie jest zazdrosny ponadto mało lubiany wśród jej znajomych). Potem stało się to normą przez kilka kolejnych miesięcy. Aż do wakacji ubiegłego roku gdzie wyjechaliśmy na dwa dni razem. Przez całe wakacje utrzymywaliśmy kontakt jak nie przez fb to telefon. Rozpoczął się kolejny - ostatni rok szkolny, mielismy bardzo dobry kontakt aczkolwiek traktowałem ją z pewnym dystansem, coraz częściej z niej żartowałem , wiele razy pisała mi iż jest to denerwujące i trochę tęskni za tym jak dawniej potrafiliśmy tak po prostu normalnie porozmawiać,ze nikt nie rozumiał jej tak jak ja , pare razy pisała do mnie lekko podpita ,żaliła mi się i wspominała ze tęskni za "dawnym" mną. Było tak praktycznie przez cały ostatni rok szkolny.Po maturach zorganizowaliśmy wyjazd klasowy, rozmawialismy normalnie , tak się złożyło ,że nawet podczas całego wyjazdu spaliśmy w jednym łóżku. (Przez cały czas jest w związku z swoim chłopakiem ,z którym nigdzie sie nie pokazuje , nie wychodzi itp.). Po wyjeździe coś we mnie pękło , przejrzałem na oczy i nie mogę zrozumieć jak przez ostatni szkolny rok mogłem mieć klapki na oczach i zachowywać się tak wobec niej.Parę dni temu zaproponowałem spotkać się w jej miejscowości , tak po prostu wyjść na piwo, wypiliśmy parę piw i porozmawialiśmy jak wcześniej , wtedy przyznała się ze przez ostatnie parę miesięcy po prostu mnie olała , bo juz nie chciało jej się tego ciągnąć , jak ja cały czas z niej żartowałem i nie traktowałem jej poważnie .Nie miała nic przeciwko spotkaniu się  dodała też iż bardzo się cieszy ,że przyjechałem. Tego samego dnia z mojej inicjatywy się pocałowaliśmy. W tym tygodniu umówiliśmy się do kina. Tutaj potrzebuję pomocy ,jak zachować się na wypadzie do kina , czy przeprosić ją za te pół roku i moją postawę wobec niej, ze ją trochę olewałem i bardzo tego żałuje ?(Nie chce aby pomyślała , ze nagle stałem się pantoflarzem i będę jak za wszystko przepraszał) . Czy , zachowywać się naturalnie i mile spędzić z nią czas ? A dopiero potem czekać na rozwój sytuacji , bardzo mi na niej zależy i na tym aby nasz kontakt wyglądał tak jak wcześniej, mam nadzieję ze jeszcze nie jest za późno. Dzięki

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy przeprosić po ponad pół roku ?
Kamilo12 napisał/a:

z którą w bardzo krótkim okresie czasu pogłębiliśmy naszą znajomość, od razu powiem iż była wtedy w związku. Po kilku miesiącach rozmów , spotkalismy się, tego dnia mnie pocałowała. (Wspominała ,że niestety z jej chłopakiem nie jest w stanie tak porozmawiać jak ze mną i ze jej chłopak strasznie jest zazdrosny ponadto mało lubiany wśród jej znajomych)
(Przez cały czas jest w związku z swoim chłopakiem ,z którym nigdzie sie nie pokazuje , nie wychodzi itp.) (...).Nie miała nic przeciwko spotkaniu się  dodała też iż bardzo się cieszy ,że przyjechałem. Tego samego dnia z mojej inicjatywy się pocałowaliśmy.

Wiesz, czemu zacytowałam te fragmenty? Żeby oszczędzić Tobie i nam czasu w przyszłości. Bo jak już będziesz w końcu z nią w związku, to żebyś nie pytał tutaj za kilka miesięcy, że jak myślimy, kim jest dla niej ten nowy kolega, o którego jesteś zazdrosny i czy oni tylko zwyczajnie piszą ze sobą. Tu masz odpowiedź, jak to będzie wyglądało. Nawet jak pozna innego, to nie zerwie z Tobą, a będzie kilka miesięcy jak nie lat, leciała na dwa fronty. Ale póki co: tak, tak, walcz o dziewczynę, bo jest o kogo.

Kamilo12 napisał/a:

Tutaj potrzebuję pomocy ,jak zachować się na wypadzie do kina

Może zapytaj, czy już zerwała z chłopakiem i czy w ogóle zamierza to zrobić?

Kamilo12 napisał/a:

czy przeprosić ją za te pół roku i moją postawę wobec niej

jak ma pretensje, że olałeś ją jako koleżankę, to przepraszaj. A jak ma pretensje, że olałeś ją jako dziewczynę, to zaśmiej się w twarz i zadaj znów pytanie, czy zdążyła już zerwać z chłopakiem.

Kamilo12 napisał/a:

(Nie chce aby pomyślała , ze nagle stałem się pantoflarzem i będę jak za wszystko przepraszał)

Będziesz, w przyszłości nawet za Twoją "zazdrość" o spotkania i pisanie z "kolegą".

Ale pozdro i szczęścia, każdy ma to, co lubi

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy przeprosić po ponad pół roku ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024