Poprawki, zabiegi medycyny estetycznej, zeby lepiej sie czuc/wygladac - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Poprawki, zabiegi medycyny estetycznej, zeby lepiej sie czuc/wygladac

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1 Ostatnio edytowany przez Loto (2017-08-16 23:29:41)

Temat: Poprawki, zabiegi medycyny estetycznej, zeby lepiej sie czuc/wygladac

Wyglad... poprawiac czy nie? skoro cos nam przeszkadza, nie podoba nam sie ?
Znalazlam filmik jednej z youtuberek ktora zna sie na tym temacie, jest to osoba naprawde godna zaufania, rzetelna i opowiada jak to wszystko wyglada,
i czego lekarze nie mowia, na jaki zabieg warto sie udac by poprawic wyglad, czesto i samopoczucie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poprawki, zabiegi medycyny estetycznej, zeby lepiej sie czuc/wygladac

Myślę, że jeśli wady nie są na tyle poważne, że ludzie się oglądają na ulicy, to lepiej się zrobi, jak się zainwestuje parę spotkań z psychologiem, żeby nauczyć się być ze sobą, lubić siebie, akceptować siebie, nie przejmować się opiniami innych, pozbyć się wpływu reklam i prania mózgu, jakie fundują nam dzisiejsze media. Myślę, że to będzie lepsza inwestycja na lata, bo w sumie dłużej spędzisz czas ze sobą niż z powiedzmy cudownie poprawioną skórą - w końcu i tak kiedyś wszyscy będziemy starzy i brzydcy, a lubić siebie - to nie przemija ot tak.

3

Może postaraj się zaakceptować to kim jesteś?  Każdy ma jakieś mankamentu urody, ale nie zawsze trzeba się od razu uciekać do takich zabiegów.

4 Ostatnio edytowany przez Loto (2017-10-14 18:58:57)

lenamoss napisał/a:

Może postaraj się zaakceptować to kim jesteś?  Każdy ma jakieś mankamentu urody, ale nie zawsze trzeba się od razu uciekać do takich zabiegów.

Chodzilo mi o ogol.Oczwiscie trzeba siebie akceptowac, kazdy czlowiek jest niepowtarzalny i to jest piekne, drugiego takiego samego nie znajdziemy.
Warto siebie doceniac, sluchac siebie, a nie sluchac innych to co modne, to jak nas manipuluja i wmawiaja jak powinno sie wygladac,
a jak tak nie wygladasz to jestes "be" "brzydki"... niewarty...
Kompletna bzdura manipulacja, na ktora duzo osob sie nabiera, i  poprzez to staja sie nieszczesliwi, cierpia.
Sa ludzie ktorym zalezy na tym bys czul/czula  sie gorsza brzydki/brzydka...Warto tez pamietac ze sa rozne gusta.
Madry czlowiek wie, ze nawet jak ktos sobie cos poprawi to i tak NAJWAZNIEJSZE jest jakim jest sie czlowiekiem, jaki ma sie stosunek do drugiego czlowieka,
do zwierzat.Np nasza Droga pani Marylka Rodowiczma  nosek poprawiony, botoks i inne rzeczy, ale najwazniejsze ze jest Serdeczna  wartosciowa  osoba,
a to ze cos poprawila... no i co z tego, skoro lepiej sie z tym czuje to ok, oczywiscie jezeli sie juz taki krok podejmuje to tez trzeba to z glowa robic.
Wiadomo tez ze sa ludzie zlosliwi hejty hiety ktore zawsze sie czegos doczepia, ale czy warto przejmowac sie "HEJTEM HIENIOM" czyli osoba zlosliwa, niedoskonala z podlym charakterkiem, ktora wysmiewa drugiego czlowieka?
Czy warto?Warto samemu sobie odpowiedziec na to pytanie, i wtedy przychodzi zrozumienie i odpuszczenie.
To moja opinia odnosnie tematu.

5

Najtrudniejsza w życiu jest nauka akceptacji siebie samego w świecie, w którym wszyscy wszystkich oceniają. Jesteśmy nauczeni by skupiać uwagę na obrazku, przy czym, jeżeli jest ładny, to go "lajkujemy", a jeśli nie - pojawia się głupi uśmieszek i wredny komentarz. Uważam, że trzeba przede wszystkim być sobą w najlepszym tego słowa znaczeniu - to znaczy dbać o siebie, uśmiechać się i wierzyć we własne siły i własną wyjątkowość.To wszysko łatwo mówić, ale... NIe ma innego wyjścia. Sama się paru rzeczy w sobie wstydzę. Wstydzę się szeroko uśmiechać, bo mam kiepskie zęby. Ale już nad tym pracuję i zrobię wszystko, pojadę nawet za granicę, żeby móc się uśmiechać jak marzenie!!!!!

6

Zwykłe widzi mi się typu: mam za duży nos, za mały biust lub za małe usteczka- kategorycznie odradzam. Jeśli nie akceptujemy siebie to oznacza, że mamy problem z samooceną, poczuciem wartości. Szybciej bym wysłała na psychoterapie.
Co innego wady typu brak małżowiny usznej, czy inne  deformacje np. powypadkowe. Tutaj bym się nie sprzeciwiała, a nawet namawiała.

7

Mam blizny na twarzy, które totalnie odbierają mi pewność siebie. Zabieg laserem frakcyjnym kosztuje, trzeba go powtarzać, na razie mnie na to nie stać. Do tej pory mialam tylko zabieg Dermapenem. Skutek prawie nijaki. Oddałabym wszystko żeby nigdy nie musieć oglądać gabinetów medycyny estetycznej tylko i wyłącznie dla jakiegoś widzi mi się. Takie zabiegi powinny być wykonywane tylko jeśli są ku temu medyczne wskazania. Uwierzcie, latanie od gabinetu do gabinetu wcale nie poprawia mojego nastroju. Co najwyżej odchudza portfel.

8

abstrahując od tej pani blogerki, bo jej nie znam, wiec nie wiem czy ma jakąś rzetelna wiedzę w temacie i czy godna jest zaufania.. to odpowiadając na główne pytanie - tak, medycyna estetyczna jest dla ludzi, wlasnie po to, aby byli bardziej zadowoleni ze swojego wyglądu. I jak najbardziej za duży nos, za mały biust czy usteczka, jak to ujęła Tajemnicza,  są właśnie wystarczającym powodem. Ludzi nie trzeba wysyłać na psychoterapię z powodu odstających uszu. Bez problemu szybko można je skorygować i być zadowolonym i bez kompleksu. Na psychoterapię to wysyła się ludzi, którzy w ogóle się nie akceptuja i nic im się w sobie nie podoba. Jak we wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek. Żeby nie zrobić z siebie karykatury człowieka. Uzależnienie od operacji plastycznych to rownie grozny nalog jak  alkoholizm.

9

Kompleksy, kompleksami, ale na drugim biegunie takich zabiegow może tez byc zwykla, najzwyklejsza próżność, i porównywanie się - z koleżankami, czy celebrytkami  - dotyczy to zwłaszcza osob, które bardzo na celebrytkach się wzorują - taka dziewczyna może byc calkiem ladna z wyglądu, co nie przeszkadza jej  ciagle doszukiwac się jakichs rys czy wad w swojej urodzie. Wtedy żadne zabiegi nie pomoga, bo problem jest w jej postrzeganiu samej siebie.

10

Benita> o to właśnie chodzi. W większości jest to problem w postrzeganiu siebie. Wydaje nam się, że jeśli zlikwiduję garbaty nos (ja akurat taki mam), to będą mnie bardziej lubić i lepiej postrzegać. Tymczasem tak nie musi być, to jest nasze wyobrażenie.

Co innego jeśli nos przez to nie pełni swojej funkcji i ma krzywą przegrodę nosową, co powoduje jakieś choroby/dysfunkcje. Jednak samo w sobie usuwanie garbu z nosa nie poprawi mojego samopoczucia, nooo na chwilę może. Jedak nie mając wiary w siebie, a mając niskie poczucie wartości i samoocenę do bani, to raczej wiele nam ta korekcja nosa nie da. Za chwile uznamy, ze nas jednak nie lubią z powodu odstających uszu i kościstych policzków wink . Heloł!!! Wystarczy się polubić, podwyższyć samoocenę i własną wartość, by uznać, ze ten nos nie jest mi przeszkodą do niczego. Dlatego uważam, ze bardziej potrzebna jest akceptacja siebie niż operacja. A jeśli ktoś nie umie sobie sam z tym poradzić, to potrzebna jest mu pomoc specjalisty. To przecież jest takie proste i oczywiste, ze aż nie powinno się tego tłumaczyć hmm .

11 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-10-18 00:18:22)

Tajemnicza, filozofujesz. Idąc tym tokiem myslenia to  po co się malować, po co ładnie ubierać... po co mieć proste, ładne zęby, ładną cerę skoro można chodzić z pryszczami, krzywymi zębami i garbatym nosem... Pewnie, że można. Ale dlaczego uważasz, że powinno się polubić coś, co nam przeszkadza a mozna to zmienić? Tobie nie przeszkadza a innemu przeszkadza. Ja lubię dobrze wyglądać i nie ma to nic wspólnego z tym, że mam niskie poczucie wartości. Skoro można mieć ładne uszy to dlaczego ktoś ma chodzić z odstajacymi? Co za jakaś moda wysylania wszystkich na psychoterapię tylko dlatego, że chcą poprawić swoj wygląd chocby dla lepszego samopoczucia? Tak, ludzie sa próżni i co w tym złego? Modne ubieranie się to tez przejaw prózności, czy w związku z tym powinno się chodzić w byle jakich łachach? Makijażem i ubiorem tuszuje się też mankamenty urody i figury. Czy te zabiegi też kwalifikują się już do psychoterapii? smile
Po co zmuszać ludzi do polubienia swoich mankamentów jeśli można je usunąć? Znam takich, co uważają aparat ortodyntyczny za fanaberię bo z krzywymi zębami też można żyć. To moja wlasna matka na przykład. No pewnie, że mozna. Nawet bez zębów można big_smile  Ludzie chcą dobrze wyglądać i mają do tego prawo. Co Cie obchodzi ich ciało? Ja nie lubię tatuazy i uważam je za szpetne, ale nie wysylam tych, co je sobie robią do specjalisty. Widocznie im podoba się ich ciało w takiej wersji i ilekroć spojrzą na tatuaż to poprawia im sie humor czy cokolwiek. Ich sprawa.

12

adiaphora, ale to tak jakbys chciała narzucić kobietom, czy maja się malować czy maja robic zabiegi czy "ozdabiać się" tatuazem. Nie. Jedna kobieta czuje się kobieco bez makijażu, inna nawet kiedy będzie jak wymalowana lala będzie czula się nie dość kobieco. Mialam kiedyś znajomą, która BARDZO przywiazywala wage do stroju, ubioru, SPA, paznokietki, nie zalozyla nic, co nie byłoby na topie w danym sezonie, - ale widać po niej było, ze w srodku wcale nie jest zadowolona, ani pewna swojej kobiecości.

Ja tez lubie dobrze wygladac, ale potrafię wyjść bez makijażu do sklepu, albo w dresie na spacer - wydaje mi się, ze tu o tym mówimy.
O zbyt wielkim przywiązywaniu wagi do wyglądu zewnętrznego.
Sa tez pewne "wady", których nie zlikwidujesz - np. - oznaki starzenia. W pewnym zakresie - zabiegi poprawiające kondycje skory - sa ok, sama tez lubie pojsc do kosmetyczki, itd. Ale już chirurgia plastyczna to dla mnie za daleko -  latwo przekroczyć ta cienka linie i popasc w desperacje - wystarczy przyjrzeć się tym kobietom, które stale korygują zmarszczki. To nie lepiej po prostu zaakceptować starzenie się?

A proznosc wcale nie ejst taka fajna, - ja np. nie lubię ludzi próżnych.

13

wszystko jest dla ludzi, i tatuaże i powiekszanie ust czy piersi. Jeśli człowiek źle się z czyms czuje, ewidentnie przeszkadza mu swoj wygląd to czemu ma go nie poprawić? Oby tylko nie wpaść w uzaleznienie od tego wszystkiego i nie przesadzić np w powiększaniem ust, aby na koniec nie wyglądać śmiesznie i groteskowo zamiast atrakcyjnie smile takie mamy czasy, każdy chce byc piękny za wszelka cenę. Nie zapominajmy jednak, że największe piękno mamy w sobie i dbając o wygląd dbajmy też o duszę i intelekt.

14 Ostatnio edytowany przez Loto (2017-10-19 04:01:04)

Dziewczyny tutaj tak piszecie wyrozumiale, a jak  to wyglada w realnym zyciu?
Czy jak Wasza kolezanka zrobi odsysanie tluszczu, wygladzi zmarszczke, badz poprawi sobie biust, to nie krytykujecie nie obrzydzacie jej osoby?
"Ze ja to nie musze, bo  taka  jestem piekna" ?Wiem ze kobiety potrafia byc okrutne w stosunku do innej kobiety.

15

Loto napisał/a:

Czy jak Wasza kolezanka zrobi odsysanie tluszczu, wygladzi zmarszczke, badz poprawi sobie biust, to nie krytykujecie nie obrzydzacie jej osoby?
.

E, no weź smile Przeciez kazdy jest dorosły, i to jego indywidualna sprawa. Ja najczęściej nie komentuję takich rzeczy, chyba, ze ktoś sam pyta o radę, albo co się o tym sadzi. Swojej koleżance kiedyś sama doradzałam aparat orto (sama zresztą tez jestem po takim leczeniu), bo się z tym męczyla, - dodatkowo doszly wzgl zdrowotne.

Ale jak ktoś odsysa tłuszcz (zamiast np. się odchudzić), albo likwiduje chirurgicznie zmarszczki, to po prostu tego nie komentuje, bo i po co?

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Poprawki, zabiegi medycyny estetycznej, zeby lepiej sie czuc/wygladac

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024