Witam,robie babskie spotkanie ,ktore juz probowalam zorganizowac od jakiegos czasu,ale ,ze jest to siedem dziewczyn wiec trudno zebrac nas razem bo kazda ma cos do zrobienia w wolnym czasie .W ten weekend uda nam sie w koncu zebrac i zastanawiam sie ,czy moglby ktos mi podpowiedziec jakies zabawy dla doroslych dziewczyn ,zeby sie posmiac ,nie wiem jakies kalambury czy cos innego.Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie sugestie.M.
Gra "Tabu" jest fajna
3 2017-08-04 20:14:54 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-08-04 20:16:27)
http://www.netkobiety.pl/t106154.html w wersji papierowej, jak dla mnie znacznie lepszej
Bierze się długą kartkę, 1 osoba pisze pytanie "co by było, gdyby..." i zagina kartkę tak, żeby pytanie było niewidoczne. Następna odpisuje, nie znając pytania "to by...", dodaje swoje pytanie i zagina kartkę. Itd, itd, itd. Kupa śmiechu, jak kartka się skończy i czyta się to na głos
4 2017-08-04 23:33:00 Ostatnio edytowany przez Zielona75 (2017-08-04 23:41:03)
http://www.netkobiety.pl/t106154.html w wersji papierowej, jak dla mnie znacznie lepszej
Bierze się długą kartkę, 1 osoba pisze pytanie "co by było, gdyby..." i zagina kartkę tak, żeby pytanie było niewidoczne. Następna odpisuje, nie znając pytania "to by...", dodaje swoje pytanie i zagina kartkę. Itd, itd, itd. Kupa śmiechu, jak kartka się skończy i czyta się to na głos
Czyli,ze np.Ja jako pierwsza osoba napisze np.Co by bylo gdyby.....i nie mowie jakie pytanie napisalam na kartce tylko zakrywam to pytanie podaje nastepnej osobie ,zeby napisala swoje wlasne pytanie ,nastepne po moim pytaniu,a czy "to by "to ma byc widoczne dla drugiej osoby ,ktora pisze nastepne pytanie ?czy tylko pisze swoje pytanie ?zawijam i podaje kolejnej osobie zeby napisala swoje pytanie .
Czy w ta zabawe mozna grac tylko na bazie tego pytania czy tez jest jakies inne pytanie startowe?
Gra "Tabu" jest fajna
Moge wiedziec cos jasniej na temat tej gry?
rampampam napisał/a:Gra "Tabu" jest fajna
Moge wiedziec cos jasniej na temat tej gry?
Najlepiej sobie wygugluj i zobaczysz. Fajna jest
7 2017-08-07 12:41:20 Ostatnio edytowany przez bi_ania (2017-08-07 12:44:27)
Gra "Czarne historie" jest bardzo zabawna i wiele osób równocześnie może brać w niej udział.
Są to karty, na których po jednej stronie przedstawiony jest skutek jakiejś historii, a na drugiej stronie opisane są szczegóły, które należy odgadnąć poprzez zadawanie pytań osobie, która ma do niej dostęp.
Reszta do wyguglowania.
Polecam, zawsze bawimy się świetnie i jest dużo śmiechu historie często są absurdalnie śmieszne
"Tabu" również polecam!
Bardzo fajna jest też gra "Dobble"
oraz "Activity" - to są kalambury.
8 2017-08-07 13:23:06 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-08-07 13:24:31)
santapietruszka napisał/a:http://www.netkobiety.pl/t106154.html w wersji papierowej, jak dla mnie znacznie lepszej
Czyli,ze np.Ja jako pierwsza osoba napisze np.Co by bylo gdyby.....i nie mowie jakie pytanie napisalam na kartce tylko zakrywam to pytanie podaje nastepnej osobie ,zeby napisala swoje wlasne pytanie ,nastepne po moim pytaniu,a czy "to by "to ma byc widoczne dla drugiej osoby ,ktora pisze nastepne pytanie ?czy tylko pisze swoje pytanie ?zawijam i podaje kolejnej osobie zeby napisala swoje pytanie .
Czy w ta zabawe mozna grac tylko na bazie tego pytania czy tez jest jakies inne pytanie startowe?
Nie, odpowiedzi też ma nie być widać. Jakby to dokładniej wytłumaczyć? Piszesz pytanie w 1 linijce i zaginasz górę kartki, taki paseczek z Twoim pytaniem - kolejna osoba pisze odpowiedź "to by w stawie rosły grzyby" czy "to by żyrafy chodziły w trampkach" i dopisuje swoje pytanie, i też zagina dalej. I tak aż do końca kartki, aż zagniecie całą. To nie muszą być pytania "co było, gdyby", ale 1. te wychodzą najśmiesznej 2. trzeba by było za każdym razem podpowiadać kolejnej osobie, że ma np. odpowiedzieć "dlatego, że..." itp.
Wiem, że już po weekendzie, ale nie widziałam pytania Może przynajmniej następnym razem się pomysł przyda
Zielona75 napisał/a:santapietruszka napisał/a:http://www.netkobiety.pl/t106154.html w wersji papierowej, jak dla mnie znacznie lepszej
Czy w ta zabawe mozna grac tylko na bazie tego pytania czy tez jest jakies inne pytanie startowe?Nie, odpowiedzi też ma nie być widać. Jakby to dokładniej wytłumaczyć? Piszesz pytanie w 1 linijce i zaginasz górę kartki, taki paseczek z Twoim pytaniem - kolejna osoba pisze odpowiedź "to by w stawie rosły grzyby" czy "to by żyrafy chodziły w trampkach" i dopisuje swoje pytanie, i też zagina dalej. I tak aż do końca kartki, aż zagniecie całą. To nie muszą być pytania "co było, gdyby", ale 1. te wychodzą najśmiesznej 2. trzeba by było za każdym razem podpowiadać kolejnej osobie, że ma np. odpowiedzieć "dlatego, że..." itp.
Wiem, że już po weekendzie, ale nie widziałam pytania
Może przynajmniej następnym razem się pomysł przyda
Dzieki wielkie ,bawilysmy sie swietnie ,na poczatku bylo pare nieporozumien zwiazanych z regulami gry ,ale w koncu ruszylo:-))
a możecie polecić jakieś planszówki dla dorosłych?