Życzenie komuś śmierci a nawoływanie do popełnienia przestępstwa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Życzenie komuś śmierci a nawoływanie do popełnienia przestępstwa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez authority (2017-08-02 13:22:28)

Temat: Życzenie komuś śmierci a nawoływanie do popełnienia przestępstwa

Witam mam takie pytanie ponieważ były mojej kuzynki na ulicy wywrzeszczał do mnie "obyś umarł jak najszybciej naprawdę życzę ci tego z całego serca" po tym jak w pierwszym procesie powołała mnie na świadka sytuacja odwróciła się o 360 stopni. Jego zdaniem oczerniłem go (choć wcześniej do 7 roku życia  w ogóle nie zajmował się dzieckiem). Ona to nagrała czy jest to groźba karalna ? Dotąd sądziłem iż to życzenie śmierci. Ale ostatnio podobne słowa padły pod adresem JK i zgłoszono do prokuratury zawiadomienie o popełnienie przestępstwa  powołując się na artykuł 255 (chodzi o nawoływaniu do popełnienia przestępstwa).

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Życzenie komuś śmierci a nawoływanie do popełnienia przestępstwa

Art 304 KPK to społeczny obowiązek zawiadomienia o przestępstwie, więc nic w tej sprawie nie wnosi. Życzenie śmierci literalnie nie jest groźbą karalną i nie sądzę żeby jakikolwiek sąd za taką uznał.

3

authority napisał/a:

Ale ostatnio podobne słowa padły pod adresem JK i zgłoszono do prokuratury zawiadomienie o popełnienie przestępstwa  powołując się na artykuł 255 (chodzi o nawoływaniu do popełnienia przestępstwa).

Masz na myśli TEGO JK? "Naczelnika" big_smile hahaha chłopie, przecież jak jemu kot zdechnie to prokuratura Pana "zero" będzie to badała big_smile

4

Dobrze wiedzieć. No w sumie dobrze jednocześnie źle. Dobrze Kurdupel nie będzie miał nic do gadania, źle ja na tym nie zyskam ale w sumie ważniejsze jest dobro kraju niż mój zysk smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Życzenie komuś śmierci a nawoływanie do popełnienia przestępstwa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024