Ciąża po 40 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża po 40

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Ciąża po 40

Cześć witam serdecznie wszystkich jestem nowicjuszką na forum, mam do was pytanie o ciąże po 40 otóż ja jeszcze nie rodzilam a wiek jak wiadomo trochę późno , nie jestem tak do końca pewna czy w ogóle się decydować na zajście w ciążę w obawie o zdrowie maluszka jak i swoje, a następnym problemem jest to że mój chłopak chce przynajmniej trójkę dzieciaków, nie wiem jak wybrnąć z tego bo trójka jak na mój wiek to zdecydowanie za dużo a on nalega

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciąża po 40

jak nalega,to niech rodzi smile w czym problem? wink

Pralinka2 napisał/a:

Cześć witam serdecznie wszystkich jestem nowicjuszką na forum, mam do was pytanie o ciąże po 40 otóż ja jeszcze nie rodzilam a wiek jak wiadomo trochę późno , nie jestem tak do końca pewna czy w ogóle się decydować na zajście w ciążę w obawie o zdrowie maluszka jak i swoje, a następnym problemem jest to że mój chłopak chce przynajmniej trójkę dzieciaków, nie wiem jak wybrnąć z tego bo trójka jak na mój wiek to zdecydowanie za dużo a on nalega

A ile lat ma ten "chłopak"?

4

Dokładnie ma 42 lat mówi że rodzina to podstawa i jedno dziecko mu nie wystarczy, jego marzeniem jest przynajmniej trójka a jak dobrze pójdzie to więcej

5

ja na Twoim omówiłabym sprawę z lekarzem, niech Cię przebada i stwierdzi jakie jest ryzyko u Ciebie bo jesli jesteś w pełni zdrowa to myślę że ciąża nie byłaby aż takim wielkim zagrożeniem ani dla Ciebie ani dla dziecka, a ryzyko powikłań zawsze jest czy to w wieku 20 lat czy 40 smile w każdym razie życzę powodzenia smile

6

Według mnie to jedynie lekarz może rozwiązać tę wątpliwości. Znam dwie kobiety które urodziły dzieci w podobnym wieku, z dziećmi jest wszystko ok i z matkami też, jedno z tych dzieci zaczyna szkołę średnią.

7

ostatnio czytalam,ze ryzyko chorób u dzieci kobiet starszych wzrasta dwukrotnie

tylko ze nikt nie dopisal,ze chodzi o skok z 0,5% do 1%

8

Pralinka2 napisał/a:

Dokładnie ma 42 lat mówi że rodzina to podstawa i jedno dziecko mu nie wystarczy, jego marzeniem jest przynajmniej trójka a jak dobrze pójdzie to więcej

To chyba jakiś zaburzony ten koleś. W tym wieku to bym najwyżej o jednym myślała a co dopiero o trójce. Kiedy zamierza te dzieci wychowywać na emeryturze?

9

Witaj, jesli faktycznie chcecie mieć dziecko (najpierw jedno-oby sie udało) to proponuję zacząć od lekarza, zleci badania , kwas foliowy juz powinnaś zacząć brać. Potem można działać. Od razu powiem Ci niełatwo zajść w ciąże koło 40-tki , zresztą u młodszych tez to różnie wygląda. Ot tak to się teraz porobiło, oczywiście trzymam kciuki za powodzenie. No a jego materiał genetyczny tez nie jest taki super w wieku 42lat ( i lepszy z wiekiem nie będzie...), chyba nie zdaje sobie z tego sprawy. Ciekawe czy taki chętny do opieki nad trójką dzieci będzie za 10 lat? Choc wg mnie trójka po 40-tce to mało realne możliwości....

10

Tak ja również myślę, że wizyta u lekarza, dobrego ginekologa nieunikniona. Co do Twojego partnera - ciąża to duże obciążenie dla organizmu, zwłaszcza ciąża wyższego ryzyka, a taka była by Twoja z racji na wiek i to że to by było Twoje pierwsze dziecko. Twój facet jest chyba szalony, wymuszając na Tobie tą decyzję, tym bardziej oczekując AŻ trójki dzieci.. skupcie się realnie na jednym i starajcie jak najlepiej merytorycznie przygotować.

11

Jesli ginekolog nie widzi przeszkod to nic-tylko rodzic

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża po 40

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024