Na jakiej zasadzie to działa, jak ludzie zostają gwiazdami? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Na jakiej zasadzie to działa, jak ludzie zostają gwiazdami?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Na jakiej zasadzie to działa, jak ludzie zostają gwiazdami?

Tak sie zastanawiam jak niektorzy ludzie zostaja gwiazdami tzn sa rozpoznawami w spoleczenstwie. Czy to jest proste do osiagniecia? Byc taka znana osoba?
Np osoby ktore maja po 10 mln fanow itp. Ktos mnie oswieci w jaki sposob to osiagaja ? Wiadomo talent to jedno do czegos ale czy wybicie sie jest  dosyc latwe czy na takie cos pracuje sie latami?
Slyszalem ze sa firmy co promuja itp.Robia tzn marke z osoby. Czy kazdy moze taka osoba zostac jak myslicie? Czy tylko elita ktora ma dobre kontakty z wplywowymi ludzmi?. Dziekuje za odpowiedz

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Na jakiej zasadzie to działa, jak ludzie zostają gwiazdami?

Przede wszystkim, to trzeba chyba jednak mieć co pokazać światu, mieć co dać od siebie... I musi to być coś, co rzeczywiście można w ten sposób przekazać, bo też nie wszystkie talenty są spektakularne i łatwe do "sprzedania". Więc trzeba najpierw mieć to coś, czy to będą zdolności wokalne, czy jakieś inne umiejętności/zdolności.
Czasem wydaje się też ludziom tak, że np. "a co tam jakiś youtuber umie, nic sensownego nie umie, powygłupia sie troche, a ludzie mu nabijają wyświetlenia i kaska leci". Ale moim zdaniem, to się tylko tak wydaje, patrząc z boku. Bo tak na prawdę taka osoba musi na pewno włożyć sporo wysiłku i czasu w to, co robi, plus mieć do tego jakiś talent. Talent aktorski/oratorski często jest tu niezbędny, jak też przydaje się na pewno takiej osobie poczucie humoru i inteligencja.
Tak że o tym się często zapomina, że istnieje talent do aktorstwa, do performingu, do sugestywnego przemawiania. Ludzie muszą chcieć na taką osobę patrzeć i jej słuchać. Do tego dochodzi jeszcze, że jak aktorom ktoś pisze scenariusze, mówi jak i co mają mówić, i pokazywać, tak np. youtuberom tego nikt nie powie i oni sami muszą własne show obmyślać. Więc nie może to być raczej osoba głupia, schematyczna, albo z dużymi brakami w wykształceniu na przykład. Choć oczywiście, tu też są wyjątki od reguły (taka sexmasterka na przykład... jakiejś wielkiej wiedzy mieć nie musi, atlas anatomii przejrzy i pewne znane ogarniętym ludziom fakty, no ale wsród gimbazy robi furorę swoimi "wykładami" wink No chyba, że ludzie wchodzą po prostu jej cyce pooglądać, nie wiem właściwie na czym jej fenomen konkretnie polega wink A może jest zwyczajnie miła? Na prawdę nie wiem na czym jej popularność jedzie smile Choć stawiam, ze na gimbazie wink )
Ogółem, to taki ktoś musi mieć coś do przekazania, na co jest jakby popyt, czego ludzie chcą słuchać i na co chcą patrzeć. Więc też musi ktoś trafić w jakieś społeczne oczekiwania, jesli chciałby mieć większe grono odbiorców...

3 Ostatnio edytowany przez emil2521 (2017-06-25 21:30:01)

Dzieki za odpowiedz . O to mi chodzilo. Czyli liczy sie pomysl  z tego wychodzi i bycie orginalnym poprostu. A to jest akurat strasznie slabe wedlug mnie przynajmniej , zarabianie cialem i ten caly spam w necie ^^ ale to juz innych sprawa.  Byc dobrym mowca i umiec zainteresowac ludzi.  kreatywnosc o to biega.
Dzieki czegos sie nauczylem smile

4

Moja odpowiedź na zadane pytanie: talent, ciężka praca, charyzma i szczęście - w zależności od predyspozycji danej osoby i zaistniałych okoliczności wszystkie te czynniki będą występować w różych proporcjach.
Są niestety i tacy, którzy nic nie mają do zaoferowania, a w najlepszym wypadku bardzo niewiele, ale za to mają pomysł, spryt i są zdeterminowani.

5

jesli pracujesz w TV to bedziesz gwiazda!

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Na jakiej zasadzie to działa, jak ludzie zostają gwiazdami?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024