mężatka... po ślubie wzrost samooceny a inni faceci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » mężatka... po ślubie wzrost samooceny a inni faceci

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: mężatka... po ślubie wzrost samooceny a inni faceci

Witam wszystkich, chce się podzielić moją historią.
Jestem młodą mężatką od około roku, po roku narzeczeństwa i 4 latach być w związku z tym samym mężczyzną. Od zawsze byłam zakompleksiona, ani urody ani nic nie osiągnęłam w życiu. Taka była moja opinia o sobie samej, ale patrząc z perspektywy czasu nie było aż tak źle.
W czasie studiów małe miłostki ale w sumie nic poważnego do czasu aż nie spotkałam A. Najpierw była przyjaźń (jak się okazało z mojej strony) z jego raczej coś więcej iskrzyło. Po długim czasie w końcu się przyznał i potoczyło się wszystko dalej aż do ślubu i teraz. Czy były motylki w brzuchu hmm nie do  końca, z rozsądku? Nie wiem.
TO jest bardzo dobry chłopak, bez nałogów i mamy duużo wspólnego ale też trochę nas dzieli. On góry, ja żagle. Nie pijemy, nie palimy, dużo sportu i mole książkowe.
W okolicy ślubu już się psuło, dużo z tym miała wspólnego i jedna i druga rodzina. Każdy miał swoją wersję wesela. A my musieliśmy walczyć o swoje bo robiliśmy po swojemu i za swoje. /niestety mój mąż nadal ma bardzo dużą urazę do mojej siostry i mamy. Ja już teściowej odpuściłam.

Ale chodzi o coś innego.
Po ślubie mam wrażenie że wzrosłą moja samoocena, do tego pewnie dołączyło się to że też w końcu skończyłam studia i pracować w zawodzie. Zarabiać pieniążki. Niestety więcej niż mój mąż bo też więcej pracuję (muszę a nie chcę, najmłodszy w pracy zawsze ma najwięcej).
Nie wiem czy Bóg wystawia mnie na próbę i dlaczego, ale po ślubie mam mojej drodze pojawiają się naprawdę "fajni" faceci. Ułożeni. Pracujący. Inteligentni. Z perspektywą na życie a nie tylko zabawę. Wcześniej z racji moich kompleksów nie umiałam z facetami gadać a w szczególności jak były też inne dziewczyny/kobiety. Zawsze stałam z boku. Teraz nie mam z tym problemów.
Nie wdaję że w żaden flirt mimo (tak mi się wydaję) że czasem prowokują. Opowiadam że z mężem to i z mężem tamto ale gdzieś z tyłu głowy zastanawiam się czemu spotykam ich teraz. Nie porównuję ich z moim mężem ale nie ukrywam że zdarzyło mi się o nich myśleć. Piszę w liczbie mnogiej bo zdarzyło mi się to w stosunku do 2 mężczyzn.
Nie wiem dlaczego tak się dzieje.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: mężatka... po ślubie wzrost samooceny a inni faceci

Może dlatego, że nabrałaś pewności siebie - a to jest atrakcyjne i przyciąga facetów. Widzą fajną babkę, która wie, że jest fajną babką i lecą jak pszczoły do miodu.

Ale co Ty na to? Jaki jest Twój zwiazek z mężem? Kusi Cię, by wymienić go na lepszy model?

3

Szkoda mi tego męża. Mam nadzieje, że go za bardzo nie skrzywdzisz i szybko się rozstaniecie.:)

4

balin napisał/a:

Szkoda mi tego męża. Mam nadzieje, że go za bardzo nie skrzywdzisz i szybko się rozstaniecie.:)

Ja rowniez jestem tego zdania bo z postu autorki az kipi zal ze "branie" nie zaczelo sie przed slubem z tym malozarabiajacym poczciwina mezem.
A co do samego pytania to tak jak napisal ktos wyzej, tak jak siebie widzi tak widza nas inni. Nabralas Autorko pewnosci siebie, rozkwitlas zawodowo, stalas sie niezalezna finansowo i pojawil sie wkoncu blysk w oku...blysk ktorzy dostrzegli rowniez mezczyzni wokol Ciebie i teraz podbijaja.

5 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-06-22 18:36:36)

Jak widać Panowie i Panie nie warto wiązać się z zakomplesionymi ludźmi- bo oto jakie myśli chodzą im po głowie rok po ślubie.
Nie jesteś też zakochana, bo dla zakochanej mężatki rok po ślubie nie istnieją inni faceci.
a Tobie autorko radzę pracować nad swoją samooceną- bo wcale nie wzrosła- ale jest bardzo niska co pokazują te sytuacje ;(

PS. w tekscie pojawia się słowo papierek lakmusowy- "pieniążki"
Nigdy nie spotkałam nikogo sympatycznego, kto by tego słowa używał. Tyle lat i to się zawsze sprawdza..

6

też myślę, że twoja samoocena nie wzrosła. rajcujesz się tym, że inni zwrócili na ciebie uwagę, jakby nie zwracali to dalej byś biadoliła.
samo to mnie zaskoczyło, że wzięłaś ślub raczej z rozsądku... współczuję twojemu mężowi.

7 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-06-22 19:48:34)

Ela210 napisał/a:

PS. w tekscie pojawia się słowo papierek lakmusowy- "pieniążki"
Nigdy nie spotkałam nikogo sympatycznego, kto by tego słowa używał. Tyle lat i to się zawsze sprawdza..

Nigdy nie zwróciłam na to uwagi do tej pory, ale teraz przemyślałam - i fakt, racja... chyba że ewidentnie ktoś żartuje, ale to co innego...

8

hornae napisał/a:

...zastanawiam się czemu spotykam ich teraz....

Sama sobie odpowiedziałaś:

hornae napisał/a:

Wcześniej z racji moich kompleksów nie umiałam z facetami ["fajnymi"] gadać...

Oni byli wokół Ciebie, ale Twoja niska samoocena i kompleksy kazały Ci trzymać się od nich z dala, a z kolei ich one odstraszały. Byłaś przekonana, że "nie zasługujesz na nich".

9

Ja powiem tylko tyle, że nigdy nie darzę sympatią ludzi zakompleksionych.Ponieważ z takimi, to więcej szkody niż pożytku.Dla przykładu kobieta pełna kompleksów jest, kipiącą od zazdrości osobą, patrzy z pod byka i strzela miny.....Facet zakompleksiony jest w zachowaniu arogancki i ciągle szukający potwierdzenia swojej atrakcyjności u płci przeciwnej....I autorka z gąsieniczki zrobił się motyl....wcześniej myślała, że jest gorszej kategorii, więc wzieła faceta w jej mniemaniu z tej samej półki.A teraz swoją wyższość nad nim mierzy miarą swoich zarobków...No jak tu podchodzić z uśmiechem do takich ludzi?

10

Dokładnie - zakompleksiony pierwszy zdradzi, podkopie w robocie, zrobi świństwo. .. nawet swoim dzieciom nie odpuści.
Autorka jest zakompleksiona więc próbuje sobie teraz coś udowodnić.

masz super meza, a chcesz go wymienic na niewiadomo co. przeciez oni moga sie wydawac tacy fajni, ale prawdziwego charakteru w pracy czy zwyklym kolezenstwie nie poznasz.
zawsze gdzies na swiecie beda przystojni mezczyzni, tylko co to ma wspolnego z twoim zwiazkiem? chcesz sie na tych 2 rzucic, nie zbaczajac na meza, ktoremu obiecywalas milosc? naprawde uwazasz, ze dopiero teraz poznalas takich facetow? tylko tobie sie to zdarzylo na cala Polske i rozmyslasz, ze to znak czy inne farmazony big_smile
poczytaj se na forum, jakie kobiety maja prawdziwe problemy z mezami. mysle ze niektore chetnie by sie z toba zamienily.

12

Klasyczny przypadek hipergamii, nie ma w tym nic dziwnego... Upolowałaś najlepsze co mogłaś, męża, którego nie kochasz. Teraz okazalo się, że są fajniejsi, lepiej zarabiający faceci, którzy są Tobą zainteresowani i nagle pojawiają się wątpliwości, czy to wszystko na co Cię stać.

Smutno się to czyta...

Rób jak uważasz, tylko taka rada. To, że jakiś fajniejszy facet od Twojego męża się Tobą interesuje, nie znaczy że chciałby z Tobą być. Może chcieć być z Tobą, ale tylko na chwilę....

ps. Boga w to nie mieszaj big_smile

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » mężatka... po ślubie wzrost samooceny a inni faceci

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024