Czy ona była dziewicą? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy ona była dziewicą?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 40 ]

Temat: Czy ona była dziewicą?

Hej. Bardzo mnie zastanawia pewna sprawa.
Mianowicie kiedyś byłem z dziewczyną, taka pierwsza miłość. Ja 18 ona 17 lat. Nie mieliśmy wcześniej partnerów seksualnych. Zaczynaliśmy od seksu oralnego, pieszczot itp. Gdy już przyszedł czas na ten pierwszy raz, nie wyczułem nic takiego jak błona dziewicza, nie leciała krew. Miała z tego samą przyjemność. Mówiła mi, że nigdy się nie masturbowała. Czy to możliwe, że pierwszy raz dla niej był aż tak przyjemny? Już przy pierwszym seksie mówiła, że woli jak to robimy ''mocniej''. Teraz z biegiem czasu zaczęło mnie to zastanawiać czy to możliwe?
Przed seksem często bawiliśmy się palcami, tak trochę mocniej, więc może wtedy przerwaliśmy błonę? Jednak nigdy ani krwi nie było ani nic...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy ona była dziewicą?

A jakie to ma znaczenie??

3 Ostatnio edytowany przez denita99 (2017-06-18 22:24:28)

Monoceros napisał/a:

A jakie to ma znaczenie??

Jestem ciekaw czy mówiła prawdę z tym, że jest dziewicą wink

4

Nie każda kobieta rodzi się z błoną. Błona może zostać przerwana na różne sposoby, często przypadkiem. Nie zawsze da się ją wyczuć i nie zawsze przy przerwaniu występuje ból i krwawienie.
Wniosek - mogła kłamać, mogła nie kłamać. Tylko po co wracać do tego po latach wink

5

Monoceros napisał/a:

Nie każda kobieta rodzi się z błoną. Błona może zostać przerwana na różne sposoby, często przypadkiem. Nie zawsze da się ją wyczuć i nie zawsze przy przerwaniu występuje ból i krwawienie.
Wniosek - mogła kłamać, mogła nie kłamać. Tylko po co wracać do tego po latach wink

Hmm a bardziej myślisz, że kłamała czy było tak jak napisałaś? wink

6

Czekaj, skonsultuję to ze szklaną kulą... wink

7

Ja mam inne pytanie.
Autorze: a co to zmienia? tongue

8

Monoceros napisał/a:

Czekaj, skonsultuję to ze szklaną kulą... wink

Oj tam no nie naśmiewaj się big_smile Miałem na myśli co jest bardziej prawdopodobne wink

9

Lady Loka napisał/a:

Ja mam inne pytanie.

Nic nie zmieni tongue chęć poznania prawdy wink

10

denita99 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ja mam inne pytanie.

Nic nie zmieni tongue chęć poznania prawdy wink

No to my Ci raczej nie sprawdzimy tego...
Ja przy moim pierwszym razie byłam pewna tego co robię, mój facet nie wiedział, że to pierwszy raz, błony nie było, nie bolało, krew się nie lała i też podobało mi się mocniej tongue
ale to nie zmienia tego, że był to mój pierwszy raz.

No i co z tego? To w żaden sposób nie zmienia tego kim jestem i kim byłam.

11

dobrze, że u faceta to już w ogóle się tego nie da sprawdzić czy już z kim spał, bo takich tematów byłoby dwa, trzy razy więcej.
autorze, zajmij się poważniejszymi sprawami w swoim życiu.

12

Rising_Sun napisał/a:

dobrze, że u faceta to już w ogóle się tego nie da sprawdzić czy już z kim spał, bo takich tematów byłoby dwa, trzy razy więcej.
autorze, zajmij się poważniejszymi sprawami w swoim życiu.

Domagam się równouprawnienia. Faceci też powinni mieć jakąś "metodę sprawdzenia, czy nie kłamie, że jest prawiczkiem".

13 Ostatnio edytowany przez Revenn (2017-06-19 00:31:35)

Autorze, nie zdziwiłbym się jakbyś pytał się o to będąc w związku. Ale już nie jesteś z tą dziewczyną więc po co ci ta informacja. Zrozumie jeśli chcesz dowiedzieć się na przyszłość żeby być bardziej pewny? Wtedy to miało by jakiś sens. Ale to raczej polecam przestudiować dane medyczne, statystyki itp. Niż pytać się o to na damskim forum, bo strzelasz sobie tutaj samobója.

14

Pierwszy raz nie musi boleć, nie musi lać się krew, nie musi być nieprzyjemny, tym samym jak najbardziej może wiązać się z dobrymi skojarzeniami, nie tylko pod względem emocjonalnym, co warto tutaj oddzielić od fizyczności. Jest jakiś procent kobiet, które nie posiadają błony dziewiczej albo jest ona tak cienka, że pęka prawie niezauważalnie. Tak więc Twoja dziewczyna jak najbardziej mogła mówić prawdę. Jednak nie musiała.

15

Ja nie miałam żadnej błony

16

Denita,
a jak będziesz miał 60 lat, to też się będziesz nad tą prawdą zastanawiał?

Albo jak się spotkacie po iluś latach i ona Ci powie, że nie była dziewicą - i co, będziesz wkurzony?

O co dokładnie? Po co Ci ta prawda?

17

denita99 napisał/a:

Mianowicie kiedyś byłem z dziewczyną, taka pierwsza miłość.

Chciałeś napisać: "Mianowicie jestem z dziewczyną, taka pierwsza miłość" i dlatego tak bardzo nurtuje Cię ta kwestia i dlatego tak niewielkie masz pojęcie o kobietach, w tym ich fizjologii. Musisz wiedzieć na pewno bo taka to pierwsza miłość, ale własna...

18

Człowiek się normalnie pyta co mogło być bardziej prawdopodobne to ludzie bez sensu się pytają po co, dlaczego, i tak to nic nie zmieni... Jak nie potraficie odpowiedzieć normalnie na zadane pytanie to po co odpowiadacie.
Jedna osoba potrafiła normalnie odpowiedzieć - Olinka - Dziękuję wink

19

Ważne żeś kolego ojcem nie został. smile

20

Tak, to normalne. Ja też nie krwawiłam.

21

Trzeba było się mamy zapytać

22

Pragnę opowiedzieć o żeńskich genitaliach jako o urządzeniu zapamiętującym. Zaprogramować genitalia kobiety może zawsze tylko pierwszy mężczyzna. Wszyscy pozostali - nawet jeśli postrzegają dzieci urodzone przez kobietę jako swoje powinni w końcu poznać prawdę. Są to dzieci pierwszego mężczyzny ich matki. Kim on był? Wesołym kolegą z klasy, podpitym gawędziarzem, który uwiódł już niejedną dziewczynę nie chcąc brać na siebie odpowiedzialności? Lekkoduchem lub po prostu pasożytem? Dlatego dziewczyna, wykorzystana przez to zwierzę dla zaspokojenia i naturalnego instynktu i porzucona uważana była za zepsutą. Pierwszy mężczyzna zaszczepił jej dzieciom swój genotyp. Dlatego nasi przodkowie gardzili tymi, które nie zachowywały dziewictwa i nie pozwalali swym synom żenić się z nimi.

Zjawisko utrwalania pamięci o genotypie pierwszego mężczyzny w żeńskich genitaliach nazywa się telegonią. Pierwszy zaś mężczyzna, który nie zostaje jednak ojcem dziecka, umieszcza biologiczną podstawę potomstwa kobiety niezależnie od tego, kiedy i z kogo je urodzi. Mężczyzna, który pozbawia kobietę dziewictwa, zostaje genetycznym ojcem jej przyszłych dzieci.  Polega ona na tym, że decydujący wpływ na całe potomstwo kobiety ma pierwszy mężczyzną w jej życiu. Właśnie on zakłada genotyp (podstawę biologiczną) potomstwa kobiety, niezależnie od tego, kiedy i od kogo będzie ona rodzić swoje dzieci. Mężczyzna, który pozbawił kobietę dziewictwa, staje się genetycznym ojcem jej przyszłych dzieci. Dziewczyny obowiązkowo muszą wiedzieć o tym, żeby uniknąć nieodwracalnego błędu. Odkrycie telegonii natychmiast zostało ukryte przed rozgłosem publicznym, ponieważ zamykało drogę dla wszelkiego rodzaju rewolucji seksualnych i innych globalnych zmian systemu ogólnoludzkiego, takich jak pseudo humanizm, kosmopolityzm, deprawacja młodzieży, rozwój rock- i innych pseudo kultur, narkomanii, alkoholizmu, aborcji, ateizmu, przykrytego i jawnego satanizmu.

23

dzizas, jakie bzdety

24

Wikipedia napisał/a:

Telegonia– teoria dziedziczenia, według której samce mogą wpływać nie tylko na cechy swojego genetycznego potomstwa, lecz także na cechy kolejnych potomków tej samej samicy pochodzących od innych samców[1]. Termin do nauk biologicznych został wprowadzony przez Augusta Weismanna w The Germ-Plasm w rozdziale zatytułowanych "Doubtful phenomena of heredity" i odnosił się do zjawiska opisanego jako infekcja zarodka[2].

W XIX wieku istnienie zjawiska telegonii było dość szeroko akceptowane przez naukowców. Opisywali je tak znani naukowcy jak Charles Darwin, Herbert Spencer czy John Romanes. Rozważania dotyczyły zarówno człowieka, a także zwierząt. Do zwiększenia zainteresowania zjawiskiem przyczynił się opis hodowli mieszańców prowadzonej przez Lorda Mortona. W dziele The variation of animals and plants under domestication w 1868 Darwin opisał jak po pokryciu klaczy konia przez samca kwaggi powstało potomstwo podobne do ojca. Klacz została następnie pokryta przez konia rasy arabskiej, co zakończyło się urodzeniem potomstwa z cechami kwaggi[3]. Jako wytłumaczenie zjawiska Darwin zaproponował teorię pangenezy[4]. Szereg doświadczeń przeprowadzonych przez kolejnych naukowców nie potwierdziło obserwacji Mortona[3]. Środowisko naukowców podchodziło sceptycznie do możliwości istnienia zjawiska telegonii, co w połączeniu ze sprzecznością z nowocześnie rozumianymi prawami Mendla doprowadziło do uznania idei za skompromitowaną[1].

Koncepcja pojawiła się powtórnie w nauce po udanych doświadczaniach przenoszenia DNA pomiędzy komórkami ssaków oraz po poznaniu nie-Mendlowskich reguł dziedziczenia epigenetycznego[4]. Potwierdzenie obecności genów płodu we krwi matki, możliwość penetracji komórek somatycznych przez plemniki oraz możliwość wywoływania zmian genomu przez cząsteczki RNA spowodowały, że telegonia stała się kontrowersyjnym i znów interesującym dla badaczy zjawiskiem[5]. W doświadczeniach na Telostylinus angusticollis potwierdzono, że pierwszy z kryjących samicę samców miał wpływ także na wielkość potomstwa drugiego samca. Za przyczynę obserwowanego zjawiska uznano nie czynniki genetyczne, lecz składniki nasienia pierwszego samca. Efekty międzypokoleniowe mają także znaczenie dla ewolucji strategii rozrodczych[6].

Przypisy
1. D. E. Rozen. Different explanations for looking like the mailman. „Journal of Experimental Biology”. 218 (2), s. 166–166, 2015. DOI: 10.1242/jeb.111286. ISSN 0022-0949 (ang.).
2. Hermon C. Bumpus. Facts and Theories of Telegony. „The American Naturalist”. 396 (33), s. 917-922, 1899.
3. YS Liu. Telegony, the Sire Effect and non-Mendelian Inheritance Mediated by Spermatozoa: A Historical Overview and Modern Mechanistic Speculations. „Reproduction in Domestic Animals”. 46 (2), s. 338–343, 2011. DOI: 10.1111/j.1439-0531.2010.01672.x. ISSN 09366768 (ang.).
4.b Yongsheng Liu. A new perspective on Darwin’s Pangenesis. „Biological Reviews”. 83 (2), s. 141–149, 2008. DOI: 10.1111/j.1469-185X.2008.00036.x. ISSN 1464-7931 (ang.).
5. Yongsheng Liu. Fetal genes in mother's blood: A novel mechanism for telegony?. „Gene”. 524 (2), s. 414–416, 2013. DOI: 10.1016/j.gene.2013.03.061. ISSN 03781119 (ang.).
6. Angela J. Crean, Anna M. Kopps, Russell Bonduriansky, Dustin Marshall. Revisiting telegony: offspring inherit an acquired characteristic of their mother's previous mate. „Ecology Letters”. 17 (12), s. 1545–1552, 2014. DOI: 10.1111/ele.12373. ISSN 1461023X (ang.).

25 Ostatnio edytowany przez internetowy (2017-07-08 16:18:31)

_v_ napisał/a:

dzizas, jakie bzdety

Post wyzej, mnie osobiscie malo to obchodzi bo nie chce miec dzieci.
Moze byc tak ze jest w tym jakas prawda, jesli sie to potwierdzi to nie chce myslec co sie na swiecie bedzie dzialo...
Pytanie co sie dzieje jesli pierwszy raz byl w gumce?

26

internetowy napisał/a:
_v_ napisał/a:

dzizas, jakie bzdety

Post wyzej, mnie osobiscie malo to obchodzi bo nie chce miec dzieci.
Moze byc tak ze jest w tym jakas prawda, jesli sie to potwierdzi to nie chce myslec co sie na swiecie bedzie dzialo...

a co sie ma dziać?
głupcy zawsze znajdą powód do konfliktu

27

Wielokropek napisał/a:
Wikipedia napisał/a:

Telegonia– teoria dziedziczenia, według której samce mogą wpływać nie tylko na cechy swojego genetycznego potomstwa, lecz także na cechy kolejnych potomków tej samej samicy pochodzących od innych samców[1]. Termin do nauk biologicznych został wprowadzony przez Augusta Weismanna w The Germ-Plasm w rozdziale zatytułowanych "Doubtful phenomena of heredity" i odnosił się do zjawiska opisanego jako infekcja zarodka[2].

W XIX wieku istnienie zjawiska telegonii było dość szeroko akceptowane przez naukowców. Opisywali je tak znani naukowcy jak Charles Darwin, Herbert Spencer czy John Romanes. Rozważania dotyczyły zarówno człowieka, a także zwierząt. Do zwiększenia zainteresowania zjawiskiem przyczynił się opis hodowli mieszańców prowadzonej przez Lorda Mortona. W dziele The variation of animals and plants under domestication w 1868 Darwin opisał jak po pokryciu klaczy konia przez samca kwaggi powstało potomstwo podobne do ojca. Klacz została następnie pokryta przez konia rasy arabskiej, co zakończyło się urodzeniem potomstwa z cechami kwaggi[3]. Jako wytłumaczenie zjawiska Darwin zaproponował teorię pangenezy[4]. Szereg doświadczeń przeprowadzonych przez kolejnych naukowców nie potwierdziło obserwacji Mortona[3]. Środowisko naukowców podchodziło sceptycznie do możliwości istnienia zjawiska telegonii, co w połączeniu ze sprzecznością z nowocześnie rozumianymi prawami Mendla doprowadziło do uznania idei za skompromitowaną[1].

Koncepcja pojawiła się powtórnie w nauce po udanych doświadczaniach przenoszenia DNA pomiędzy komórkami ssaków oraz po poznaniu nie-Mendlowskich reguł dziedziczenia epigenetycznego[4]. Potwierdzenie obecności genów płodu we krwi matki, możliwość penetracji komórek somatycznych przez plemniki oraz możliwość wywoływania zmian genomu przez cząsteczki RNA spowodowały, że telegonia stała się kontrowersyjnym i znów interesującym dla badaczy zjawiskiem[5]. W doświadczeniach na Telostylinus angusticollis potwierdzono, że pierwszy z kryjących samicę samców miał wpływ także na wielkość potomstwa drugiego samca. Za przyczynę obserwowanego zjawiska uznano nie czynniki genetyczne, lecz składniki nasienia pierwszego samca. Efekty międzypokoleniowe mają także znaczenie dla ewolucji strategii rozrodczych[6].

Przypisy
1. D. E. Rozen. Different explanations for looking like the mailman. „Journal of Experimental Biology”. 218 (2), s. 166–166, 2015. DOI: 10.1242/jeb.111286. ISSN 0022-0949 (ang.).
2. Hermon C. Bumpus. Facts and Theories of Telegony. „The American Naturalist”. 396 (33), s. 917-922, 1899.
3. YS Liu. Telegony, the Sire Effect and non-Mendelian Inheritance Mediated by Spermatozoa: A Historical Overview and Modern Mechanistic Speculations. „Reproduction in Domestic Animals”. 46 (2), s. 338–343, 2011. DOI: 10.1111/j.1439-0531.2010.01672.x. ISSN 09366768 (ang.).
4.b Yongsheng Liu. A new perspective on Darwin’s Pangenesis. „Biological Reviews”. 83 (2), s. 141–149, 2008. DOI: 10.1111/j.1469-185X.2008.00036.x. ISSN 1464-7931 (ang.).
5. Yongsheng Liu. Fetal genes in mother's blood: A novel mechanism for telegony?. „Gene”. 524 (2), s. 414–416, 2013. DOI: 10.1016/j.gene.2013.03.061. ISSN 03781119 (ang.).
6. Angela J. Crean, Anna M. Kopps, Russell Bonduriansky, Dustin Marshall. Revisiting telegony: offspring inherit an acquired characteristic of their mother's previous mate. „Ecology Letters”. 17 (12), s. 1545–1552, 2014. DOI: 10.1111/ele.12373. ISSN 1461023X (ang.).

Wielokropku,zwykle cenie Twoje posty,ale tym razem dałaś ciała.
telegonia nie ma nic wspólnego z nauką
jedyne strony na ktorych znalazłam ten temat to te o wrozbach,wolnej polsce,jakichś slowianskich czy jarek-kefir.

nawet na racjonaliscie sie z tego śmieją smile

swoja drogą dobrze,ze np DNA krowy czy swini na nas nie przechodzi w trakcie jedzenia- to by dopiero bylo big_smile chociaż niektórzy antyGMO się tego boją smile

niby 21 wiek, a ciemnota gorsza niż w czasach analfabetyzmu smile

28

Dałam ciała? Hm... .
W takim razie ponownie zacytuję dwa zdania:

Wikipedia napisał/a:

(...)  Szereg doświadczeń przeprowadzonych przez kolejnych naukowców nie potwierdziło obserwacji Mortona[3]. Środowisko naukowców podchodziło sceptycznie do możliwości istnienia zjawiska telegonii, co w połączeniu ze sprzecznością z nowocześnie rozumianymi prawami Mendla doprowadziło do uznania idei za skompromitowaną[1]. (...)

29

Wielokropek napisał/a:

Dałam ciała? Hm... .
W takim razie ponownie zacytuję dwa zdania:

Wikipedia napisał/a:

(...)  Szereg doświadczeń przeprowadzonych przez kolejnych naukowców nie potwierdziło obserwacji Mortona[3]. Środowisko naukowców podchodziło sceptycznie do możliwości istnienia zjawiska telegonii, co w połączeniu ze sprzecznością z nowocześnie rozumianymi prawami Mendla doprowadziło do uznania idei za skompromitowaną[1]. (...)

Dziekuje bardzo Wielokropku...
Widze ze pani _v_ nawet czytac nie potrafi, albo juz taka leniwa jest ze trzeba jej wszystko na tacy dawac, moze to tylko potwierdza ta teorie o przechodzeniu genow z jedzenia moze chociaz jedna jest prawidziwa tongue

30

polecam stronke na FB "nauka,glupcze" smile

plus wiarygodne stronki obalajace różne naukowe mity smile

31

internetowy napisał/a:

Dziekuje bardzo Wielokropku...
Widze ze pani _v_ nawet czytac nie potrafi, albo juz taka leniwa jest ze trzeba jej wszystko na tacy dawac, moze to tylko potwierdza ta teorie o przechodzeniu genow z jedzenia moze chociaz jedna jest prawidziwa tongue

Nie masz za co dziękować. Twe złośliwości są zupełnie nie na miejscu.

Z mej strony koniec OT (bo temat wątku nie tyczy 'telegonii').

32

Aragana25 napisał/a:

Pragnę opowiedzieć o żeńskich genitaliach jako o urządzeniu zapamiętującym. Zaprogramować genitalia kobiety może zawsze tylko pierwszy mężczyzna. Wszyscy pozostali - nawet jeśli postrzegają dzieci urodzone przez kobietę jako swoje powinni w końcu poznać prawdę. Są to dzieci pierwszego mężczyzny ich matki. Kim on był? Wesołym kolegą z klasy, podpitym gawędziarzem, który uwiódł już niejedną dziewczynę nie chcąc brać na siebie odpowiedzialności? Lekkoduchem lub po prostu pasożytem? Dlatego dziewczyna, wykorzystana przez to zwierzę dla zaspokojenia i naturalnego instynktu i porzucona uważana była za zepsutą. Pierwszy mężczyzna zaszczepił jej dzieciom swój genotyp. Dlatego nasi przodkowie gardzili tymi, które nie zachowywały dziewictwa i nie pozwalali swym synom żenić się z nimi.

Zjawisko utrwalania pamięci o genotypie pierwszego mężczyzny w żeńskich genitaliach nazywa się telegonią. Pierwszy zaś mężczyzna, który nie zostaje jednak ojcem dziecka, umieszcza biologiczną podstawę potomstwa kobiety niezależnie od tego, kiedy i z kogo je urodzi. Mężczyzna, który pozbawia kobietę dziewictwa, zostaje genetycznym ojcem jej przyszłych dzieci.  Polega ona na tym, że decydujący wpływ na całe potomstwo kobiety ma pierwszy mężczyzną w jej życiu. Właśnie on zakłada genotyp (podstawę biologiczną) potomstwa kobiety, niezależnie od tego, kiedy i od kogo będzie ona rodzić swoje dzieci. Mężczyzna, który pozbawił kobietę dziewictwa, staje się genetycznym ojcem jej przyszłych dzieci. Dziewczyny obowiązkowo muszą wiedzieć o tym, żeby uniknąć nieodwracalnego błędu. Odkrycie telegonii natychmiast zostało ukryte przed rozgłosem publicznym, ponieważ zamykało drogę dla wszelkiego rodzaju rewolucji seksualnych i innych globalnych zmian systemu ogólnoludzkiego, takich jak pseudo humanizm, kosmopolityzm, deprawacja młodzieży, rozwój rock- i innych pseudo kultur, narkomanii, alkoholizmu, aborcji, ateizmu, przykrytego i jawnego satanizmu.

Nie,no bez jaj.Rozumiem w takim razie,ze w kwestii gdyby moja córka potrzebowała przeszczepu,tudzież przetoczenia krwi to mam się zwrócić do faceta,który pozbawił mnie dziewctwa a nie do ojca mojego dziecka?
Chyba ktoś tu szafuje nieznanym mu pojęciem genotypu smile

33

"Despite the denial by the scientific community, who consider telegony superstition, this concept is accepted among some of the breeders and breeders. as well as radical nationalists (to justify from the standpoint of social Darwinism racist and chauvinistic actions). Some Orthodox theologians used the idea of telegony as a “scientific argument in favor of chastity."

z healthymax.org

teraz możemy zakończyć temat

34

gojka102 napisał/a:
Aragana25 napisał/a:

Nie,no bez jaj.Rozumiem w takim razie,ze w kwestii gdyby moja córka potrzebowała przeszczepu,tudzież przetoczenia krwi to mam się zwrócić do faceta,który pozbawił mnie dziewctwa a nie do ojca mojego dziecka?
Chyba ktoś tu szafuje nieznanym mu pojęciem genotypu smile

Cholerka czy to oznacza ze muszę tego swojego pierwszego sprzed lat odkopać? Nawet nie wiem gdzie on teraz mieszka....muszę mężowi powiedzieć ze przeszczepy i inne takie będziemy uzgadniać z jakimś bliżej mu nieznanym gostkiem...
Normalnie idea z okresu płaskiej ziemi...

35

Mnie interesuje bardziej, co w przypadku, kiedy dziewictwa pozbawia z jakichś powodów ginekolog? Czy to on wtedy zostaje ojcem? A jak to ginekolog-kobieta?

36

A jeśli pierwszy raz odbywa się z użyciem prezerwatywy, to co? Też przechodzą geny? A jeśli kobieta uprawiała seks zawsze z prezerwatywą i dopiero za 158 razem zrobiła to bez, to czyje geny przechodzą? Tego, który był pierwszy bez prezerwatywy, czy geny męskie mogą "zaatakować" tylko dziewice?

Kto wymyśla tego typu teorie?

37

ja jeszcze wyczytałam,że te męskie geny tak sobie żyją cały czas na jajnikach big_smile

38 Ostatnio edytowany przez Iceni (2017-07-08 20:37:52)

Niby historia z ciemnogrodu, a jednak....

Kiedys ludzie, w tym uczeni wierzyli, że Ziemia jest centrum wszechswiata. Tak im wmawiali uczeni profesorowie z Uniwersytetow.
Duzo czasu minelo zanim udalo sie w koncu stworzyc aparature i wykazac obliczeniami, że tak nie jest.

Jeszcze do niedawna uwazalismy, że czas jest jednostką niezmienną, dopiero potrzeba bylo takiego Einsteina, żeby powiazac znane od dawna fakty i teorie, żeby dojsc do wniosku, że czas jest zmienny.

Chcialabym, jako kobieta zwlaszcza, byc pewna, że telegonia, ani nic do niej zblizonego nie jest mozliwe, ale...

Wikipedia napisał/a:

Bajki?
"przenoszenia DNA pomiędzy komórkami ssaków"
"nie-Mendlowskich reguł dziedziczenia epigenetycznego"
"Potwierdzenie obecności genów płodu we krwi matki"
"możliwość penetracji komórek somatycznych przez plemniki"
"możliwość wywoływania zmian genomu przez cząsteczki RNA "

"W doświadczeniach na Telostylinus angusticollis potwierdzono, że pierwszy z kryjących samicę samców miał wpływ także na wielkość potomstwa drugiego samca. Za przyczynę obserwowanego zjawiska uznano nie czynniki genetyczne, lecz składniki nasienia pierwszego samca. "

Jako kobieta naprawdę chcialabym mieć pewność , że telegonia to bzdura.

Jako osoba ciekawa świata czytając o wynikach niektorych badan zastanawiam sie a co jeśli?...

39

Podobno da się to cofnąć, poprzez 7h godzinny orgazm wink
https://www.youtube.com/watch?v=eKPDljYBIAE

40 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2017-07-08 21:55:10)

O telegonii już było:http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?id=57695
Kto chce sobie podyskutować o płaskiej ziemi może właśnie tu smile

Posty [ 40 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy ona była dziewicą?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024