Operacja plastyczna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Operacja plastyczna

Cześć, zdecydowałam, że wezmę się za siebie i poddam się operacji plastycznej nosa i odstających uszu.

Nie oszukujmu się. Każdy patrzy na wygląd i nie znajdę nikogo. Trudno być piękną mając zbyt długi nos. Mam małą buzię i na zdjęciach zawsze nos rzuca się w oczy i jest najdłuższy. Dominuje nad całością .

Chcę być piękna i przede wszystkim kochana. A nie zawsze słyszeć, że kocha inną bo jest ładniejsza ode mnie. A ze mną nie chce być.

Tylko co najpierw zoperować. Uszy czy nos? I tak to zrobię, bo mam dosyć samotności z powodu wyglądu.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Operacja plastyczna
ASeyfried napisał/a:

Cześć, zdecydowałam, że wezmę się za siebie i poddam się operacji plastycznej nosa i odstających uszu.

Nie oszukujmu się. Każdy patrzy na wygląd i nie znajdę nikogo. Trudno być piękną mając zbyt długi nos. Mam małą buzię i na zdjęciach zawsze nos rzuca się w oczy i jest najdłuższy. Dominuje nad całością .

Chcę być piękna i przede wszystkim kochana. A nie zawsze słyszeć, że kocha inną bo jest ładniejsza ode mnie. A ze mną nie chce być.

Tylko co najpierw zoperować. Uszy czy nos? I tak to zrobię, bo mam dosyć samotności z powodu wyglądu.

Nos. Uszy można maskować odpowiednią fryzurą.

3

Mnie się wydaje, ze Ty masz znacznie poważniejsze problemy niż duży nos czy uszy, więc może zacznij od psychologa?

4

Dopiero niedawno narzekalas, ze masz problemy ze wzrokiem, sluchem... a teraz chcesz wydawac kase na operacje nosa... moze zdecyduj co jest w zyciu wazniejsze...

5

A może po prostu warto wziąć pod uwagę, że do związku potrzebne jest coś więcej niż ładna buzia, na przykład stabilność emocjonalna. Dopóki nie zrobisz z tym porządku, możesz mieć trudno.
Powtórzę za Adiaphorą - może zacznij od psychologa? Bo cóż z tego, że zoperujesz nos czy uszy, a nawet kolejne części ciała, jeśli nie będziesz atrakcyjna jako partnerka życiowa.

6

Konsultacja poprzedzająca zabieg powinna pomóc w podjęciu decyzji.

7

Zastanów się czy nie będziesz żałować wydanych pieniędzy, bo operacje są bardzo drogie, bardzo kosztowne.

8

Mozesz sobie całe ciało zoperować,  ale to nie sprawi, że pokochasz siebie.
Przykro mi.

9

Weźmy zresztą pod uwagę, że żaden szanujący się chirurg nie powinien wykonać operacji, jeśli stwierdzi u pacjentki takie oczekiwania, jakie ma Autorka, czyli że poprawa wyglądu ma wpłynąć na całe jej życie, jak za dotknięciem magicznej różdżki. To tak niestety nie działa i można się dotkliwie rozczarować.

10

Jeśli faktycznie masz zły nos (i nie jest to Twoim urojeniem, nie wiem tego, bo Cię nie widziałam) to lepiej zoperuj go, niż uszy. Uszy można zakryć włosami.

Radziłabym jednak najpierw zastanowić się czy faktycznie brzydota nosa jest umocowana w rzeczywistości, bo jednak wielu ludzi ma zwyczajne urojenia.

11 Ostatnio edytowany przez osobliwy nick (2017-06-14 21:47:36)

Operacja uszu jest o wiele tańsza i prostsza. Operacja nosa nie dość, że jest kosztowna, to bolesna i miewa wiele powikłań. Zwykle ludzie oglądają nas od przodu, a nie z profilu, więc w wyglądzie uszy wydają się ważniejsze. Z małym zastrzeżeniem - nikt normalny, w dorosłym życiu nie zwraca na to uwagi.

Mężczyźni i zapewne również kobiety oceniają innych po całokształcie wyglądu, jeśli ktoś im się podoba uznają teoretyczne wady, jak odstające uszy, grube uda i inne za zalety lub cechy neutralne, towarzyszące danym wzorcom piękna.

Przykładowo, jeżeli komuś podobają się kobiety o urodzie Pameli Anderson, Dody to naturalnie zaakceptuje ich duży biust i uczyni z niego zaletę, nawet jeśli autotelicznie mogłyby mu się nie podobać duże piersi. Podobnie, gdy kobieta ma grube uda, ale podoba się mężczyźnie, ten podczepi to pod wydatną talię. Jeżeli kobieta ma odstające uszy, ale jest w subiektywnym odczuciu ładna, prędzej będzie kojarzona z elfką, cosplayem, niż z Urbanem.

Wynika z tego, że jeśli jesteś ładna, to nie ma sensu przejmować się wadami, czy skazami, bo każdy komu się spodobasz przymknie na nie oko. Jeżeli zaś w czyichś oczach jawisz się jako przeciętna lub brzydka, żadna operacja Ci nie pomoże i nie zmieni tego.

12

ASeyfried napisał/a:

Chcę być piękna i przede wszystkim kochana.

Piękno miłości nie gwarantuje, ale jeśli rozumiesz miłość jako zakochanie się w pięknym nosie czy uszach to idź pod nóż.

ASeyfried napisał/a:

Tylko co najpierw zoperować. Uszy czy nos?.

Rzuciłabym monetą wink Orzeł - nos, reszka - uszy wink

Tak na poważnie. Jeśli to nie są jakieś deformacje to czy warto ryzykować zdrowie?

13 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2017-06-15 12:18:52)

Hmm.. a w innym wątku piszesz:
"Nie wiem jak wy uważacie, ale mi uroda przeszkadza w życiu, bo mężczyźni patrzą na mnie jak na objekt do skonsumowania, ale nie do związku"

No chyba że ja tego cytatu nie rozumiem, i chodziło Ci że nie jesteś ładna?

Przejrzałam inne Twoje wątki/wpisy, i zrobiło mi się przykro widząc jak ludzie (z forum) Cię potraktowali, ale nie przejmuj się nimi. Nie słuchaj też gdy mówią Ci że nikogo nie obchodzisz, bo mnie np. to obeszło jak Ci 'pojechali'.

Jeśli masz ochotę to możemy porozmawiać prywatnie przez internet (tylko daj znać na - kalina27@onet.eu), lubię jak ludzie mi się zwierzają/gdy mogę doradzić/pocieszyć.

14

Cyngli napisał/a:

Mozesz sobie całe ciało zoperować,  ale to nie sprawi, że pokochasz siebie.
Przykro mi.

Zgadzam się. Miałam podobny problem, operacja nie pomogła w zaakceptowaniu siebie, nadal czułam się brzydka, dopiero walka o lepszą sylwetkę i kochający facet sprawił że polubiłam swoje ciało. "Chodzi o to żeby gonić króliczka a nie złapać go" - operacja to złapanie króliczka, gonienie to ćwiczenia, dieta, odpowiedni ubiór, fryzjer, praca nad zaakceptowanie swoich wad i zaprzyjaźnienie się z nimi. W moim przypadku pomocna okazała się rozmowa z dietetykiem (psychodietetykiem właściwie bo to było mentalne wsparcie) z lionfitness czyli platformy z której mam dietę.

15

ASeyfried, brutalnie Ci napisze, ze mozesz sobie zrobic nos, uszy, biust, liposukcje i inne cuda na kiju, a Twoja sytuacja sie wcale nie zmieni, bo ciagle bedziesz zakompleksiona kobieta, ktora siebie nienawidzi i szuka zrodla szczescia poza soba.

Zamiast wydawac pieniadze bez sensu, lepiej zainwestuj w dobrego terapeute, ktory pomoze Ci pracowac nad poczuciem wlasnej wartosci.

16

Beyondblackie napisał/a:

ASeyfried, brutalnie Ci napisze, ze mozesz sobie zrobic nos, uszy, biust, liposukcje i inne cuda na kiju, a Twoja sytuacja sie wcale nie zmieni, bo ciagle bedziesz zakompleksiona kobieta, ktora siebie nienawidzi i szuka zrodla szczescia poza soba.

Zamiast wydawac pieniadze bez sensu, lepiej zainwestuj w dobrego terapeute, ktory pomoze Ci pracowac nad poczuciem wlasnej wartosci.

bardzo mądrze powiedziane. Moim zdaniem to świetnie, że  medycyna estetyczna  i chirurgia się rozwijają, ale to co innego usuniecie np. blizn po wypadku czy  poważnej operacji, a co innego  poprawianie urody z próżności.

17

reniabug napisał/a:

Moim zdaniem to świetnie, że  medycyna estetyczna  i chirurgia się rozwijają, ale to co innego usuniecie np. blizn po wypadku czy  poważnej operacji, a co innego  poprawianie urody z próżności.

Ja z kolei twierdzę, że jeśli ktoś ma taką możliwość, to jak najbardziej niech poprawia, nawet ze zwykłej próżności. Problem zaczyna się wówczas, jeśli oczekuje, że tych kilka zabiegów czy operacji odmieni całe jego życie w sposób radykalny. Czym innym jest bowiem poprawa własnego samopoczucia, a ono jest przecież bardzo ważne, a czym innym przypisywanie niedoskonałościom winy za wszelkie życiowe niepowodzenia, tym samym oczekiwanie, że pozbycie się drobnych defektów uczyni daną osobę kimś innym. To tak niestety nie działa, bo uroda to zdecydowanie nie wszystko, aby być dla innych atrakcyjnym.

18 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2017-07-19 18:41:23)

Widziałam autorkę na zdjęciach i stwierdzam że wygląda w porządku. Nie zauważyłam w jej rysach/twarzy niczego co można by podciągnąć pod defekt. Jest też osobą zgrabną (ma wąskie ramiona, wcięcie w talii, i zwężajace się ku dołowi nogi). Oczywiście biorę poprawkę na to że fotografie mogą nie oddawać stanu faktycznego bo różnie z tym bywa.
Zupełnie inną sprawą jest to że te zdjęcie są ch****e (zrobione podczas biegania ze zmniejszonymi poprzez przymrużenie na skutek świecenia Słońca oczyma, ze zbyt dużej odległości itd.) Kobiety na ogół wysyłają mężczyznom zdjęcia w odpowiednich pozach/przy odpowiednim świetle (najlepiej gdy oczy są szeroko rozwarte, a źrenica powiększona, najkorzystniej jest wykonać zdjęcie przy świetle żarówki, bo ono sprawia że dodatkowo włosy błyszczą, dalej - warto podkreślić oczy i usta, a także porządnie wyeksponować odżywione włosy, włożyć sukienkę).

19

Ja jestem po operacji plastycznej i zgodzę się ze lepiej jest zacząć od psychologa. Operacja plastyczna tylko na chwilę daje poczucie bycia lepszym, uszczęśliwia. Pamiętaj ze wszystkie operacje nawet plastyczne niosą ze sobą ryzyko że coś pójdzie nie tak albo sam efekt Cię nie zadowoli. Dzisiaj nos i uszy a jutro co? Ja operacje plastyczna przeszłam 4 lata temu i  dziś juz nie pamiętam czemu to zrobiłam.  Nadal jestem tą samą osobą a byłam pewna że  z wygladem zmieni się swiat;)

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024