Tsh, termin wizyty, czy warto iść ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Tsh, termin wizyty, czy warto iść ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez senszyciax3 (2017-06-11 10:14:50)

Temat: Tsh, termin wizyty, czy warto iść ?

We wrześniu 2016 roku miałam podwyższone tsh było lekko ponad 5 byłam u endokrynologa zrobił usg i z tarczyca wszystko wporzadku, żadnych zmian albo gozkow, zapisał mi letrox 75 i po 3 miesiącach nadal tsh było ponad lekko 4, wiec sprawdzil sprawdził mi łokcie żeby, ręce przepisał euthyrox75 i za pół roku na kontrolę, po 3 misiacach robiłam badania i tsh było 2,20 wiec dobre,  teraz wypada termin kontroli, i zastanawiam się czy jeśli tsh będzie dobre to iść na ta kontrolę ? Bo szczerze szkoda mi pieniędzy ponad 170 zł na to żeby powiedział mi ze wszystko dobrze i sprawdził tylko ręce itd. Przepisał recepte i tyle. Jak sądzicie czy to dobry pomysł żeby nie iść na wizytę i nadal brać  ten euthyrox75. Ale wiem ze jeśli wyjdą źle wyniki to wtedy na pewno pójdę na wizytę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Tsh, termin wizyty, czy warto iść ?

Proszę podać wszystkie wyniki z okresu leczenia a nie samo TSH.
Dobry wynik nie oznacza,że TSH jest unormowane, to może być efekt stosowania leku.

3

Wiesz z tarczycą niea żartów sama od 4 lat choruje na Haschimoto i zażywam euthyrox. Teraz już nie muszę chodzić do endokrynologa bo mam rozpoznana chorobę ale donkońca życia lekarz rodzinny musi przepisywać mi leki i co jakiś czas robić kontrole TSH. Idź na tą kontrolę i się dopytaj co właściwie Ci jest a zawsze też możesz pójść po skierowanie do rodzinnego i umówić sie na NFZ trochę poczekasz na wizytę. Czasami lepiej odżałować te 170zl

4

Mało skomplikowane przypadki może leczyć internista.

Ja miałam swego czasu TSH ponad 10 leków praktycznie nie brałam, samo spadło i jest ok ;p

5 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-08-25 02:01:01)

Wydaje mi się, że powinnaś być pod stałą kontrolą endokrynologa, to że obecnie tsh się unormowało, nie oznacza całkowitego wyleczenia, a potem może być jeszcze gorzej. Praca tarczycy wpływa na nasz cały organizm, samopoczucie, to jak fizycznie się czujemy czy np. na bezpłodność. Liczysz się z pieniędzmi, to zrozumiałe, ale lepiej mieć to pod stałą kontrolą. Osobiście nie korzystałam, ale podobno [spam] ma dobrych specjalistów.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Tsh, termin wizyty, czy warto iść ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024