Starszy mężczyzna z przeszłością kryminalną - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Starszy mężczyzna z przeszłością kryminalną

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 38 ]

Temat: Starszy mężczyzna z przeszłością kryminalną

Witam wszystkich. Zarejestrowałam się tu, bo czasem łatwiej powiedziec coś obcym osobą które nie oceniają a czasem mogą coś doradzić.
Mam 28, on 44. Poznaliśmy się 4 lata temu przez internet. Początkowo były to tylko zwykłe rozmowy na Skypie, później rozmowy telefoniczne. Wielogodzinne. Powiedział mi, że ma żonę i dwójkę dzieci, ale że ich pożycie małżeńskie ustało dawno temu, ze odbywał karę pozbawienia wolności. Nie brałam sobie tego do serca, bo nigdy nie myślałam że coś nas jednak połączy. Ale stało się inaczej. Początkowo spotykaliśmy się co 3-4 miesiące, kiedy przyjeżdżałam do swojej cioci na wakacje/weekendy. Nie sypialiśmy ze sobą. Nigdy nie powiedziałam nikomu że znam kogoś takiego jak on. Wiedziałam, że nikt tego nie zrozumie i nie zaakceptuje (wiedział tylko jeden znajomy).
Po ok. 2 latach przeprowadziłam się tam skąd on pochodzi, ponieważ dostałam pracę w swoim zawodzie. Przyznaję, wielokrotnie go naciskałam by się ze mną spotkał, by przyjechał, a on nie odmawiał. Mimo, że powtarzał że nie jesteśmy razem, że unikał tematu wspólnej przyszłości i złościł się kiedy o tym wspominałam,jednak nadal przy nim trwałam. Stałam się kochanką. Bolało mnie to. Ale wszystko ma swoje granice, zrozumiałam że pewne rzeczy mnie przerosły, jak np to że zostało mu do odsiedzenia kilka lat wyroku. Kiedy on wyjdzie ja będę mieć ponad 30 lat, kiedy wszyscy wkoło będą mieli rodziny ja będę nadal czekać. Że zostanę sama,bo wszyscy się ode mnie odsuną. Nie chciałam takiego życia, w ukryciu, niepewnego. Wtedy on zadzwonił, że żona złożyła pozew o rozwód. Jak się okazało, zaszła w ciąże z kimś innym. Nie mogłam go wtedy zostawić,mimo że on chciał mnie od siebie odsunąć. Chcialam go wesprzeć w tych trudnych chwilach. To były najlepsze 2 miesiące, jednak po tym czasie znowu zaczęło się psuć. Tyle,że tym razem role się odwróciły i to on chciał nagłego ślubu, dzieci, przeprowadzki. Nie byłam w stanie mu tego dać. Nie byłam w stanie nawet przyznać się rodzicom o istnieniu takiego związku. Zrozumiałam, że w takim razie to nie miłość, może to było tylko zauroczenie?
Zerwałam z nim w lutym, i od tamtego czasu toczy się batalia. On nie odpuszcza, nie rozumie moich tłumaczeń że go nie kocham, ze nikt tego nie zrozumie, ze jego nie będzie, że ja nie bede w stanie czekać na niego kilka kolejnych lat. Raz nawet mnie zastraszył, że zrobi mi krzywdę jeśli do niego nie wrócę. Stał się dla mnie człowiekiem nieobliczalnym. Miłość czasem zaślepia wiem, ale jestem już tym tak bardzo zmęczona sad najgorsze że nie wiem nawet z kim o tym porozmawiać. Moja mama jest schorowana, nie mogę i nie chcę jej tego wszystkiego mówić. Zawiodłaby się na mnie sad
Czasem czuje, że mnie od siebie uzależnił, nie wiem jak się z tego wyplątać.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2017-05-30 10:25:58)

Odp: Starszy mężczyzna z przeszłością kryminalną
Achajka89 napisał/a:

Zerwałam z nim w lutym, i od tamtego czasu toczy się batalia. On nie odpuszcza, nie rozumie moich tłumaczeń że go nie kocham, ze nikt tego nie zrozumie, ze jego nie będzie, że ja nie bede w stanie czekać na niego kilka kolejnych lat. Raz nawet mnie zastraszył, że zrobi mi krzywdę jeśli do niego nie wrócę. Stał się dla mnie człowiekiem nieobliczalnym. Miłość czasem zaślepia wiem, ale jestem już tym tak bardzo zmęczona sad najgorsze że nie wiem nawet z kim o tym porozmawiać. Moja mama jest schorowana, nie mogę i nie chcę jej tego wszystkiego mówić. Zawiodłaby się na mnie sad
Czasem czuje, że mnie od siebie uzależnił, nie wiem jak się z tego wyplątać.

Jest po wyroku i jednocześnie Ciebie zastrasza. Z czego to wynika? Albo jest porywczy, albo nie myśli nad konsekwencjami. Co by nie było, nie ciągnij tego związku. Zerwanie to nie wszystko. Nie musisz przecież nawet odbierać telefonów. Nie masz osoby bliskiej. Spróbuj psychologa, może jakiegoś księdza. Właściwie zależy czy oczekujesz jedynie wysłuchania czy pomocy. W każdym razie trudno jest zerwać podczas stanu zakochania. Z czasem przejdzie, ale jednak.

3

To on siedzi czy nie?

4

Spędził w więzieniu kilka lat, wyszedł kilka miesięcy przed tym jak go poznałam, ale ma do odsiedzenia jeszcze trochę. Cały czas toczą się postępowania w sprawie.
Po sytuacji z zastraszaniem bardzo przepraszał, tłumaczył się że chwytał się każdego możliwego sposobu, ale szczerze mówiąc kto kochając drugą osobę tak robi? Wiem, że muszę to definitywnie zakończyć, mam nadzieję ze mi się to uda.
Wiem też, że po części sama jestem sobie winna. Może spróbuje porady u jakiegoś księdza ewentualnie psychologa.

5

A ksiądz to skąd posiadałby niezbędną wiedzę, lub doświadczenie w kwestii trudnych, toksycznych związków ?
Bo nie wiem ...

6

Czasem się zastanawiam jak to się stało, że się w to wplątałam. Zazwyczaj wybierałam rozsądnie, aczkolwiek podświadomie zawsze ciągnęło mnie do tych złych. Nawet nie wiem jak zmienić ten mechanizm wewnątrz siebie by na przyszłość wybierać mądrzej.
Najgorsze, że on mi ciągle wmawiał że popełniam najgorszy błąd swojego życia, że chce mnie przed tym uchronić, że oprócz niego nie spotkam w życiu lepszego przyjaciela, a jakbym poznała kogoś innego to wtedy przejrzę co straciłam.

7

Achajka ... wiem, że jesteś zaangażowana emocjonalnie i rozumiem poniekąd Twoje rozterki.
Ale dziewczyno.
Tak naprawdę to jest kryminalista z wyrokami, manipulant i w dodatku żonaty ....
Jaki to materiał na przyjaciela ? Jaka to przyjaźń ?

8

Rozwiódł się, ale to nie zmienia stanu rzeczy. Masz całkowitą rację. O ile na początku myślałam, że możemy się przyjaźnić, tak teraz wiem że to byłby głupi pomysł. Pod wpływem emocji robi się durne rzeczy.
Ciesze się, że tu napisałam, tak bardzo mi to ciążyło i sama już nie wiedziałam co myśleć.
Dziękuje wam:)

9 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2017-05-30 23:30:41)

IsaBella77 napisał/a:

A ksiądz to skąd posiadałby niezbędną wiedzę, lub doświadczenie w kwestii trudnych, toksycznych związków ?
Bo nie wiem ...

Doświadczenie w kontaktach z różnymi osobami, z różnych środowisk. Kwestia na kogo się trafi. Nie trzeba mieć do tego dyplomu.

10

Chętnie bym porozmawiała z kimś na ten temat, jednak trochę się obawiam że mój problem dla kogoś z boku będzie błahy w porównaniu do problemów jakie mają inni

11

Dziś jest jeden z tych cięższych dni. Mieliście tak, że kiedy następuje definitywne zerwanie początkowo czujecie się świetnie jakby kamień spadł z serca, a po kilku dniach nie pamiętacie już jak było źle i idealizujecie zakończony związek? Jakby klapki na oczach i łzy czy to przypadkiem nie był błąd. I mimo, że z tyłu głowy coś mówi że postąpiliśmy dobrze, coś innego pcha nas do tego by się odezwać? Ja dziś tak mam.
Podczas ostatniej naszej rozmowy poprosił mnie bym mu pomogła przez to przejść bo sobie nie radzi, żebym nie odbierała telefonów gdyby dzwonił, żebym nie pokazywała że jestem, nie wypytywała o niego. Przystałam na tą prośbę, bo czułam się zobowiązana jako osoba która zainicjowała zerwanie. Jednak po kilku dniach kiedy widzę na portalu społecznościowym jak wspólny znajomy (który przestał się odzywać bo uważa że popełniłam błąd) zamieszcza mnóstwo zdjęć z ich wspólnych wypadów i weekendów manifestując jak to dobrze się nie bawią, to zastanawiam się po co były te prośby i to wszystko. Jest mi po prostu ciężko sad

12

właśnie po to smile

13

Tyle, że to ja przez przeszło 2 -3 lata starałam się, kochałam, mimo wielu przeciwności. On tylko bywał. Nie odeszłam do innego, odeszłam bo nie widziałam szans, bo było mi źle. Wycofałam się ze wszystkiego, odsunęłam się od wszystkich. Mimo to, to ja pozostaje tą złą. To mnie boli.

14

Teraz Tobą manipuluje, wzbudza emocje, po to żebyś zmiękła i do niego wróciła - nawet w to kolegę zaangażował.

Nie ulegaj, bo się z tego nie wygrzebiesz. Podjęłaś decyzję i się jej trzymaj, cokolwiek by się działo.
Bo jakoś trudno mi uwierzyć, że on sobie Ciebie tak łatwo odpuścił.

Oby..

15

To odpuszczanie wcale nie było takie łatwe. Trwa to jakieś 4 miesiące. Na początku był to dla niego szok i niedowierzanie, mówił że on tego nie przyjmuje do wiadomości. Później było zaprzeczanie i złość - etap najgorszy i chyba najdłuższy, w między czasie próbował się ze mną targować, co może i ile może dla mnie odpuścić i nagiąć bylebym z nim była. W międzyczasie próbowaliśmy pozostać w relacji koleżeńskich, ale to też się nie sprawdziło. Ciągle wysłuchiwałam monologów jaki to ja błąd popełniam i że będę żałować. Aż przyszedł etap który jest teraz, czyli 7-9 dniowe okresy milczenia, po których on wydzwania przez 2 dni dopóki się nie pokłócimy i znowu następuje cisza. Tak było już 3 razy, mam nadzieję że ten trzeci był ostatnim.
Wydaje mi się, że zrozumiał, że go nie kocham i że nie wrócę. Nie wiem czy szczerze,ale mówił że chciałby już sobie jakoś poukładać życie, odbić się od dna choć sam nie wie jak ma to zrobić, dlatego prosił bym mu pomogła znikając z pola widzenia.
Oby tak było jak mówił.

16 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-06-05 18:10:53)

kurcze na świecie jest tylu fajnych, normalnych facetów a dziewczyny gdzies wynajdują w tym necie takich misiów, żonatych, dzieciatych, z problemami, wyrokami... I jeszcze zakochują się w nich, tęsknią, cierpią... Nie rozumiem...

17

Też bym chciała zrozumieć i naprawdę staram się to zrobić, i wyciągnąć wnioski na przyszłość. Wiem już, że to problem który tkwi we mnie.
Zawsze marzyłam o fajnym miłym chłopaku a jednocześnie ciągnęło mnie do tych gorszych. Chciałam coś w kimś naprawiać, zmieniać na lepsze, pokazać jak bardzo kocham. Odnajdywałam się w tym. Natomiast Ci mili, fajni, przy nich czułam się nieswojo, bo to oni o mnie zabiegali a nie ja o nich.

18

Achajko, Ty sobie jeszcze przemysł, dlaczego tak szalałaś za człowiekiem, który Cię nie chciał i był niedostępnym dla Ciebie.

Powodem może być u Ciebie niskie poczucie własnej wartości.
Gdy Twoja samoocena zawodzi – nie przyjmujesz odmowy do wiadomości i zamiast odpuścić sobie mężczyznę, który mówił wyraźnie, że Ciebie nie chce - postanawiasz starać się o jego względy.
Jeśli podważasz własną wartość, znacznie wyżej cenisz osoby, które Cię odrzucają.

Działa to mniej więcej tak - skoro Ty czujesz się nic nie warta, to osoba, która chce być z Tobą, też musi być niewiele warta - inaczej by z Tobą nie była.
A ten, kto Ciebie odrzuca musi być lepszy od Ciebie i to, że Ciebie nie chce, tylko potwierdza Twoją bezwartościowość.
Wydaje Ci się, że kiedy już zdobędziesz tę osobę, będzie oznaczać, że Ty też jesteś coś warta - tak więc, zdobycie tego, który Cię odrzucił, staje się wyzwaniem i najważniejszym celem w życiu.

Jeśli to Ci się uda - wracasz do początku - znowu staje się bezwartościowy.

Często jest to nieświadome myślenie - dzieje się samo - możliwe, że Twoje zaangażowanie wyzwalają właśnie ci, którzy Ciebie nie chcą.
Wydają Ci się tym wspanialsi, im bardziej są niedostępni.

Oczywiście są to tylko moje przemyślenia i niekoniecznie muszą odnosić się do Ciebie - ale przemyśl to sobie.

Za chwilę możesz poczuć się przez tego człowieka odrzucona i oby on nie stał się dla Ciebie ponownie wyzwaniem.

19

Trafiłaś w sedno. Masz stu procentową rację sad
Przeczytałam o tym niedawno w książce "kobiety, które kochają za bardzo". Żyję wyobrażeniem o związku jaki mogłabym stworzyć z facetem niedostępnym, który mnie nie chce. Jednak kiedy mnie już zachce, tak jak napisałaś, "staje się bezwartościowy".
Nie wiem tylko jak wyjść z tego błędnego koła..

20

Jesteś DDA lub musiałaś w jakiś sposób zasłużyć sobie na uwagę, czy miłość w domu, np. ojca?
Często przyczyny tkwią w dzieciństwie, w jaki sposób byliśmy traktowani w domu rodzinnym.
Trudno z tym walczyć, ale sama świadomość działania mechanizmów, które Tobą rządzą i ich powstawaniem, znacznie ułatwiają życie.

21

Nikt z moich rodziców nie był/nie jest alkoholikiem (choć muszę przyznać, że tacie zdarza się popijać w sobotę, czasem za dużo, za co następnego dnia zawsze przeprasza. Jego brat jest AA). Ja raczej miałam normalny dom i wsparcie w nich. Owszem kłócili się, ale kto się nie kłóci (choć zdarzało się nawet dość często, że brałam w obronę mamę czy brata, ponieważ było mi ich tak szkoda, że nie potrafią się odezwać i zawalczyć).
Do dziś tata powtarza, że jest ze mnie dumny, co mnie bardzo zawstydza zwłaszcza gdy chwali się mną przy innych. Z mamą mam teraz lepszy kontakt, niż miałam gdy byłam dzieckiem, ale nie jesteśmy na etapie najlepszych przyjaciółek.
Nieraz mam ochotę się im czymś pochwalić, opowiedzieć coś, ale kiedy przychodzi co do czego to milczę, jak gdybym chciała ich za coś ukarać, tylko nie wiem za co..
Sama próbuję dociec w czym jest problem, ale ciężko mi samej zlokalizować przyczynę.

22

Możliwe, że jesteś kobietą kochająca za bardzo, czyli uzależnioną od miłości - one wybierają mężczyzn niedojrzałych, emocjonalnie niedostępnych, unikających zaangażowania. Takich do których im bardziej chcesz dotrzeć - tym bardziej oni uciekają.

Tutaj na forum jest temat: Grupa Wsparcia dla KOBIET kochających za bardzo - poczytaj, może odnajdziesz powód i wsparcie.
http://www.netkobiety.pl/t17705.html

23

ale czy on jest dla ciebie czuły? bije cie?

24

Nigdy mnie nie uderzył. Dwa razy po zerwaniu groził że zrobi krzywdę mi i moim bliskim.
Czy był czuły? Dopóki jego żona mieszkała z nim to bardzo rzadko, ale nie był też oschły, powiedziałabym że raczej obojętny. Później gdy ona się wyprowadziła, tak, można powiedzieć że pokazywał swoje uczucia.

25

Facet ma przeszłość a nawet przyszłość kryminalną, grodził, że zrobi coś Tobie lub Twoim bliskim - nie ignoruj tego.
Teraz kiedy żona już go zostawiła, kiedy już nie ma nic do stracenia - nagle okazuje uczucia - nie widzisz w tym fałszu?

Achajka, Ty zakończ tę znajomość i nie miej wobec tego człowieka żadnych wyrzutów sumienia - bo on ich nie ma i nigdy nie miał wobec Ciebie.
Byłaś i nadal jesteś tylko narzędziem w jego rękach.

26

Dokładnie robię jak mówisz, w dodatku czytam sporo poradników, nawet konsultowałam się z psychoterapeutą.
Wiesz, kiedy zaczął okazywać mi uczucia, a w sumie kiedy zaczął się starać gdy go zostawiłam to zobaczyłam że jak chce to potrafi. Jednocześnie zasmuciło mnie to, bo dostrzegłam że przez 3 lata nie widziałam go takiego jakim potrafił być przez ostatnie miesiące. A więc masz rację, to było zakłamanie i manipulowanie, robił to co chciał.
Dziś mija 10 dzień odkąd się nie odzywa, mam nadzieję że tak już zostanie

27

Jaka ja jestem głupia.. doradzam innym a sama nie słucham porad mądrzejszych. Oczywiście odezwał się, dzwonił kilka razy a ja dostałam zaćmienia i odebrałam. Wydawało się, że to będzie zwykła rozmowa pytał "jak sobie radzisz?" itd. Niedługo uszło i zaczął się stary repertuar:
- zniszczyłaś mi życie
- oby tobie nikt nie powiedział nigdy że cię nie kocha
- tak bardzo się co do ciebie pomyliłem
- zobaczysz pojadę do twoich rodziców
- po co pisałaś mi maila (maila napisałam do niego ponad miesiąc temu kiedy jeszcze ze sobą rozmawialiśmy, żeby wytłumaczyć mu czemu z nim zerwałam, oczywiście dałam ponieść się wtedy emocjom i przyniosło to odwrotny skutek. Moje tłumaczenia że go nie kocham nie pomagają).
Ciągle zadaje mi pytania "jesteś pewna, że nie chcesz ze mną być?", "to ostateczna decyzja?", "nie znajdziesz lepszego przyjaciela".
Zapytałam go, czego ode mnie oczekuje, że związek polega na tym że dwie osoby chcą być ze sobą a ja z nim nie chcę być, że jak to sobie wyobraża, że będzie mnie trzymać przy sobie za wszelką cenę nawet kiedy ja nie chcę.
Najśmieszniejsze że o sobie mówi, że on to nigdy w życiu nikogo nie skrzywdził i może patrzeć na siebie w lustrze.

Za każdym razem obiecuje sobie, że nie odbiorę, a później znowu to robię. Jestem taka słaba sad

28

adiaphora napisał/a:

kurcze na świecie jest tylu fajnych, normalnych facetów a dziewczyny gdzies wynajdują w tym necie takich misiów, żonatych, dzieciatych, z problemami, wyrokami... I jeszcze zakochują się w nich, tęsknią, cierpią... Nie rozumiem...

Też mnie kiedyś naszły przemyślenia na ten temat - bo to jest fenomen, widać to wyraźnie na forum. Nawet wątek na ten temat załozyłam tongue

Niektóre kobiety po prostu lubią wymyślać sobie misje ratownicze: uratuje biednego misia, jej miłość go odmieni, bo miłość prawdziwa może wszystko, dla niej on stanie się lepszym człowiekiem. A jak facet jest normalny, nie ma kogo ratować, to co to za miłość? To pójście na łatwiznę. Miłość to cierpienie.

29

Achajka, dlaczego nie dodasz go po prostu do listy blokowanych numerów ?
To się robi jednym przyciskiem i zajmuje to 2 minuty.
To samo z mailem - jedno kliknięcie i maile delikwenta lądują w spamie, który co jakiś czas automatycznie się opróżnia.

Przecież nikt nie każe Ci utrzymywać z nim kontaktu, nikt Cię do tego nie zmusza.
To Ty sama podejmujesz decyzję o tym, że odbierasz od niego połączenia.
To jest psychol, który znajduje przyjemność w dręczeniu Ciebie, a Ty się temu poddajesz.
Z jednej strony biadolisz, jak to on Cię prześladuje, a z drugiej strony ochoczo odbierasz telefon kiedy zadzwoni. To jaka jest w końcu prawda ?

I te jego zachwyty nad sobą samym. Nad jego uczciwościa, lojalnościa. Ja wybuchnelabym śmiechem słysząc coś takiego.
To w końcu za co on siedział, jeśli taki z niego kryształowy człowiek ?
Za kradzież batonika zapewne ??

30

Mnie to śmieszą takie historie. Ona młoda doopa, on stary facet tongue który ma żonę i dzieci. W dodatku jeszcze "kiblował" a co więcej ma jeszcze do odsiedzenia wyroki. Weź się puknij w czoło, taka porada a później zablokuj/ skasuj i wyślij faceta ogólnie na księżyc. A jak będzie się coś "pruł"-groził to powiedz, żeby spadał, że się nie boisz bo masz mocnego brata/szfagra co jakby co pomoże.

31

Gdy tak się czyta te Wasze wątki, to się oczy otwierają szeroko. Odwracam tę sytuację i widzę siebie, faceta przed trzydziestką, który drugi raz był przez krótki czas z tą samą dziewczyną - w jego wieku, w jego lidze urody, na jego poziomie materialnym, na tym samym poziomie wykształcenia - która ponownie, bez wyraźnego powodu, stwierdza, że nic z tego nie będzie. Nawet bez podania powodu! Bo jeszcze mnie skrzywdzi. I wielkie oburzenie, że nie chcę być żadnym przyjacielem.

Cały problem polega na tym, że Wy, przy całej tej feministycznej narracji, nie chcecie równości. Facet ma być męski, ma mieć "to coś" - ma być od Was lepszy. Ta historia z żonatym kryminalistą mnie jeszcze tylko dobiła, nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać. Krzyż na drogę, większość z Was poszukuje nadal samców alfa, jeżeli tylko warunki materialne Wam jeszcze na to pozwalają. Jak nie pozwalają... wtedy zaczynają się zmiany. Albo i nie.

32

Achajka, Ty mi kitu nie wciskaj o jakimś zaćmieniu. Odebrałaś, bo tak na prawdę czekałaś na ten telefon, odchodziłaś od zmysłów kiedy zobaczyłaś jego zdjęcia na fb - jak świetnie się bawi i w dodatku nie odzywa, aż 10 dni.
Sam fakt, że je liczyłaś już dużo mówi o tym, co czułaś.  Zapewne jak zadzwonił, ręce Ci drżały, nogi zrobiły jak z waty a serce chciało rozwalić klatkę.

To jest to o czym pisałam Ci wcześniejszej - jesteś od niego uzależniona, i chociaż wiesz, że ten związek Cię zniszczy, nie potrafisz tego przerwać.
Wiesz dlaczego? - wiesz.. bo lubisz takie emocje.
Można by rzec, że tworzycie wspaniały toksyczny duet - uzupełniając się wzajemnie.

Powiem Ci jeszcze coś, jeśli będziesz się bawić w te uczucia, poza tym, że zmarnujesz swoje piękne, młode lata i stracisz szanse na poznanie wartościowego człowieka, możesz powielać jego zachowania w przyszłości, co w konsekwencji nie pozwoli Ci na stworzenie zdrowego związku.

Dlatego, zanim znajdziesz kogoś na miejsce obecnego - wyzdrowiej!

33

Z jej zdrowiem wszystko w porządku, to biologia wzywa.

34

Nie czekałam, nic mi nie drżało, a w miejscu serca mam czarną dziurę. Łatwo się ocenia kiedy nie jest się w takiej sytuacji. Nigdy mi też nie chodziło o kasę, sama na siebie zarabiam i mi z tym dobrze.
Ciężko kiedy jest się uzależnionym od kogoś, ale walczę z tym. Chciałam się tylko z wami podzielić tym co czuję w danej chwili, bo jest mi wtedy trochę lżej.

35

Ty się na nas tutaj nie obrażaj smile My Cię nie znamy, każdy pisze, co uważa. Twoja mądrość w tym, aby przefiltrować te właściwe i wyciągnąć wnioski.

Wracając do tego mężczyzny, to zastanów się, co Ty zrobisz jak on postanowi wcielić w życie swoje groźby i na przykład powiadomi Twoich rodziców o waszym związku, co skrzętnie trzymasz w tajemnicy. Myślę, że on czym bardziej będzie zdesperowany, tym Ty będziesz w większym niebezpieczeństwie. Możliwe, że teraz jeszcze ma nadzieję, że Cię przekabaci na swoją stronę - jak ją straci, może być niewesoło.

36

Ja do niego nie wracam i nie zamierzam i on doskonale o tym wie. Trzymam się tego już 4 miesiąc, i zdania nie zmienię, bo po prostu go nie kocham.
Jeśli chce jechać do nich, droga wolna, też mu to powiedziałam, każdy rodzic zazwyczaj chce dobra swojego dziecka, więc nic tym nie wskóra.
Nie obrażam się na was smile nie mam powodu. Jak napisałaś, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie.

37

Haha, czytam i nie wierzę - miałam kiedyś wręcz identyczna historię. Poznałam w necie faceta dużo starszego (16 lat). On żonaty, 2 dzieci, wyroki na koncie, do tego alkoholik. Ja dziewczyna z dobrego domu, zakochałam się w nim. On miał gadane, że hej!
Tylko że on bardzo chciał ze mną być, rozwiódł się praktycznie natychmiast po naszym spotkaniu. I prawie zaraz potem zaczęły się cyrki.
Do dziś nie wiem co mnie wtedy opętało, co ja w nim widziałam, przecież to do mnie tak bardzo nie pasuje, jestem rozsądna.
Bardzo żałuję tego głupiego związku, straconego czasu. Po rozstaniu odżyłam, z kolejnym facetem zobaczyłam jakie to wspaniałe związać się ze zwykłym chłopakiem, rówieśnikiem, bez obciążeń, bez wyroków, bez dzieci, byłej żony, nałogów.
Teraz samej z przeszłości dałabym sobie plaskacza w twarz. smile Nie wiem co się wtedy ze mną działo. Dlatego uwazam, że może to się przydarzyć każdemu, nawet największej "pouczalskiej".
A, dodam że on tez nie odpuszczał, walczył jeszcze ze 2 lata. Twardo stałam przy swoim, zmieniłam nr telefonu, NIGDY się z nim nie skontaktowałam. Jego próby kontaktu stawały się coraz rzadsze az odpuścił zupełnie.

38

Haha, może to ta sama osoba, wszystko prawie się zgadza. A myślałam, że takie rzeczy oprócz oczywiście filmów przydarzają się tylko mi.
Cieszę się, że udało Ci się od tego uwolnić, sobie życzę tego samego smile

Posty [ 38 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Starszy mężczyzna z przeszłością kryminalną

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024