Ciągłe kłotnie z moją mamą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Ciągłe kłotnie z moją mamą

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Ciągłe kłotnie z moją mamą

Cześć wszystkim.
Nawet nw co na poczatku napisac, od czego zaczac. Poprostu dzień w dzień kłóce sie z moją mamą.
Moja mama ma 38 lat dodaje od razu ze nie jest jakas alkoholiczka czy cos, tata mocno ją skrzywdzil i wiele sie przez niego nacierpiala, przez niego ma tez nerwice bo strasznie szybko i mocno sie denerwuje. Np dzisiaj w dzień matki od samego poczatku jak weszla do domu zaczela do mnie tak opryskliwie mówić. Dodam ze ja tez jestem nerwowy. Dalem mojej mamie kwiaty ona tak lekko się usmiechnela i powiedziala no postarales sie. Bylo w miare ok wszystko do poki mama nie dowiedziala sie ze dzisiaj z prawie wszystkimi moimi kolegami nie poszlismy na ostatnia lekcje w szkole. Tu moja mama zaczela sie na mnie drzec i mnie wyzywac. Zaczeliśmy sie kłócić po czym jej powiedzialem ze nie zasluguje nawet na te kwiaty, wyrzucilem je do kosza i pozniej zaczela plakac i dalej mnie wyzywac hmm ehh ja juz nw co mam robić. Za dwa lata ide na studia... Starac sie to jeszcze przeczekac?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciągłe kłotnie z moją mamą

Szczerze? Pojechałeś po bandzie. Za 2 lata idziesz na studia? Czyli masz lat 17? Poszliście na wagary. Jakiej reakcji od niej oczekiwałeś?
Matka jest nerwowa? Ok. Moja też jest. Też żremy się ze sobą jak bure suki. Ale do nerwowych ludzi trzeba podchodzić ze spokojem. Na jej zachowanie nie masz wpływu, ale na swoje już tak. Matka wyzywać Cię nie powinna. Co Ty powinieneś zrobić w takiej sytuacji? Wyjść. Nie wdawać się w pyskówkę, tylko po prostu wyjść. I tak za każdym razem jak ona zaczyna się nakręcać. Jak pójdziesz na studia do innego miasta to będzie trochę łatwiej "nabrać dystansu" ale on przede wszytkim jest w Twojej głowie smile

3

smile
Lećże po następne kwiaty, w jęzor się ugryź, do szkoły : marsz ! wink

4 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2017-05-27 22:01:19)

Wyrzuciłeś kwiaty na dzień matki i powiedziałeś jej, że nie zasługuje nawet na kawałek zielska. Mimo że powodem jej wkurzenia było olanie zajęć czyt. z Twojej winy. Napisze tak. Puknij się w głowę i nie piszę złośliwie. Stracisz kiedyś jedną z najważniejszych osób w swoim życiu i zabranie Ci zwykłych z nią rozmów. I nie piszę o wyjeździe na studnia, ale długo, długo później. Nawróć się chłopaku, bo naprawdę niewiele osób zostaje do końca w życiu człowieka. I zapamiętaj, że w życiu mężczyzny są ewentualnie trzy kobiety tj. matka, kobieta z którą się wiążesz i córka. Reszta to przejściowe stany emocjonalne wink

5

Moim zdaniem powinieneś nie wdawać się w te kłótnie. Dlaczego? Bo ona sama się nakręca. To, że ktoś ją skrzywdził nie znaczy, że ma swoje cierpienie przerzucać na innych. Skoro nie potrafi się podnieść to jej sprawa - jest dorosła. Jak będziesz unikał kłótni to ona być może (nie koniecznie) się uspokoi a ty będziesz miał mniej nerwów.

Myślę, że dobrze jej nie powiedziałeś, ale cię rozumiem, bo z takimi ludźmi nie da się normalnie żyć, a tylko cię niszczą psychicznie. To są toksyczne osoby, które się raczej nie zmienią, a ty się wyniszczysz. Jak cię ktoś skrzywdzi to popadasz w depresję i stajesz się wku*wiający? (jak twoja matka) NIE! Więc to, że ona nie radzi sobie sama ze sobą to jej sprawa i powinna iść na terapię, która jej pomoże (ale takie osoby nie chcą iść do psychologa bo uważają że są ok...).

Jak zaczyna ona się wydzierać i postanawiasz w tym uczestniczyć to odpowiadaj ze spokojem, ale będzie najlepiej jak po prostu wyjdziesz. Wtedy ona sama zostaje ze swoimi złymi słowami.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Ciągłe kłotnie z moją mamą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024