Rozstanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Rozstanie

Witam was wszystkich z góry piszę że jestem facetem ale myśle że mi pomożecie.. zerwała dziś ze mną dziewczyna po 9 miesiącach bycia razem, przez to że zabraniam jej chodzenia na ogniska, do jakiś obcych ludzi, picia oraz palenie , tego jej zabroniłem... i ona oczywiście obiecała mi że nigdy czegoś takiego nie będzie robić ale wczoraj jak się widzieliśmy powiedziała że jest chora i poszła się położyć a ja z myślą że jest chora to kazała mi jechać do domu bo się źle czuje a jednak wyszła do jakiś osób na ognisko i wróciła bardzo późno ja oczywiście się martwiłem czy jest już zdrowa i jak tam u niej ale ona mnie okłamała żeby się mnie najwidoczniej pozbyć żeby pójść na to ognisko a przy mnie była bardzo chora, dzisiaj się z nią widziałem i było zupełnie tak jak zawsze dopiero jak wróciłem do domu powiedziała mi że ją to gryzie i mi musi powiedzieć że była na ognisku i żebym nie był zły po czym się pokłóciliśmy że mnie okłamała bo ja myślałem że jest chora i leży a poszła nie wiadomo z kim i gdzie.. i ja się zdenerwowałem a ona mi powiedziała że zrywa ze mną bo jej zabraniam tego.. teraz się nie odzywa ja to przeżywam a ona ma w czterech literach to sad co ja mam robić proszę pomóżcie mi ;-; ja ją kocham ale nie wiem czy ona mnie również

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozstanie
mechanic123 napisał/a:

Witam was wszystkich z góry piszę że jestem facetem ale myśle że mi pomożecie.. zerwała dziś ze mną dziewczyna po 9 miesiącach bycia razem, przez to że zabraniam jej chodzenia na ogniska, do jakiś obcych ludzi, picia oraz palenie , tego jej zabroniłem... i ona oczywiście obiecała mi że nigdy czegoś takiego nie będzie robić ale wczoraj jak się widzieliśmy powiedziała że jest chora i poszła się położyć a ja z myślą że jest chora to kazała mi jechać do domu bo się źle czuje a jednak wyszła do jakiś osób na ognisko i wróciła bardzo późno ja oczywiście się martwiłem czy jest już zdrowa i jak tam u niej ale ona mnie okłamała żeby się mnie najwidoczniej pozbyć żeby pójść na to ognisko a przy mnie była bardzo chora, dzisiaj się z nią widziałem i było zupełnie tak jak zawsze dopiero jak wróciłem do domu powiedziała mi że ją to gryzie i mi musi powiedzieć że była na ognisku i żebym nie był zły po czym się pokłóciliśmy że mnie okłamała bo ja myślałem że jest chora i leży a poszła nie wiadomo z kim i gdzie.. i ja się zdenerwowałem a ona mi powiedziała że zrywa ze mną bo jej zabraniam tego.. teraz się nie odzywa ja to przeżywam a ona ma w czterech literach to sad co ja mam robić proszę pomóżcie mi ;-; ja ją kocham ale nie wiem czy ona mnie również

Czyli powiadasz, że macie lat naście i jesteście w związku, a Tobie się ubzdurało, że jesteś jej tatkiem tongue Zrobiła to co większość nastolatków robi z tatkami w tym wieku: porady z „dobrego serca” które sprowadzają się do wiązania łańcuchem olała, ale żeby tatkowi przykrości nie robić, okłamała Cię, że dobra z niej córcia i w domu siedzieć będzie po wsze czasy big_smile
Z tego chleba mąki nie będzie bo za bardzo wczułeś się w rolę tatki, a ona tatkę już ma. Więcej jej nie trzeba tongue

3

No ale co ja mam zrobić? jak chodzi na imprezy, mam jej dać czas żeby za tęskniła, no  ja już nie wiem co mam robić ;-;

4

Jak to co? Ona z dodatkowym tatką zerwała bo mocno ją uwierał. Przyzwyczajaj się do stanu wolnego. W następnym związku unikaj wchodzenia w rolę tatusia, to i niedoszła córka się nie zbuntuje big_smile

5

No to co ja mam jej pozwalać żeby mnie okłamywała? chyba szczerość i zaufanie jest najważniejsze w związku, a zaufanie do niej to ja już dawno stracilem

6

mechanic123 napisał/a:

a zaufanie do niej to ja już dawno stracilem

I wykorzystywałeś ten fakt/wymówkę do tego, żeby ją ograniczać i truć jej dooope, a tak dobry tatko nie postępuje...  Tak postępują toksycy. Jak Ci związek nie pasował i dziewczyna nie taka jak trzeba, to powinieneś był się grzecznie z nią dawno pożegnać i znaleźć taką, która tresury nie wymaga. Tymczasem pasowała Ci rola tatki, a to już dobrze o Twoich kompetencjach związkowych nie świadczy.

7

No to niby moja wina tak? to ja się nią zaopiekowałem bo była chora a i pojechałem do domu jak się położyła i poszła spać a ona poszła na impreze i cały czas ze mną potem pisała jak niby wstała że się dobrze czuję a ujj wie co ona robiła wtedy co i z kim

8

mechanic123 napisał/a:

No to niby moja wina tak? to ja się nią zaopiekowałem bo była chora a i pojechałem do domu jak się położyła i poszła spać a ona poszła na impreze i cały czas ze mną potem pisała jak niby wstała że się dobrze czuję a ujj wie co ona robiła wtedy co i z kim

Powtarzam: nie było zaufania od dawna, więc czemu dawno z nią nie zerwałeś tatku? Odpowiedź: bo rola tatki, który jej potknięcia wykorzystuje do kontroli pasuje Ci. Znajdziesz kobietę, której pasuje rola córci i będzie wszystko grało. Tylko, że córcie z nadmiaru kontroli też przeżywają nastoletnie bunty, nawet jeśli ten bunty miałyby nadejść gdy mają więcej niż naście lat wink
Zauważ, że po tej sytuacji nie Ty z nią zerwałeś, a ona. Trwalibyście w toksycznym związku gdyby to od Ciebie zależało. O tej sytuacji piałbyś jej do ucha jeszcze przez lata, żeby tylko córcię usadzić wink Córcia ma to gdzieś. Ma naście lat i chce poszaleć tongue
Albo nie kumasz co piszę, albo kumać nie chcesz. Na jedno wychodzi.
Chcesz się użalać nad sobą i z tej sytuacji nie wyciągać żadnych wniosków? Też tak można.

9

Rozumiem to ci piszesz.. ale powiedz mi co byś zrobił? co ja mam robić czekać? czy co ;-; ja ją nadal kocham

10

Co bym zrobiła? Nauczyła się czegoś.
Jeśli o nią chodzi to daj sobie z nią spokój. Zerwała i przyjmij to do wiadomości.

11

A jak się będzie starać? ona już tak raz robiła starała się bardzo ale teraz sama widzisz sad nwm co będzie dalej...

12

No i co z tego, że będzie się starać? Napisałeś, że jej od dawna nie ufasz. Pisałeś jakie zachowania u niej Ci nie pasują i na siłę próbujesz je zmienić. Tymczasem ona nie zmienia się i gdy próbujesz zbytnio forsować zmiany zrywa z Tobą. Ona taka będzie i wasz związek nadal taki będzie. Jeżeli ona ponownie się postara, Ty znowu wejdziesz w rolę zazdrosnego i kontrolującego tatki. Ona z czasem znowu się zbuntuje. Chcesz takiego związku, to będziesz go miał. Nie mój cyrk...

13

Dziękuję bardzo że mi pomogłaś

14 Ostatnio edytowany przez Leśny_owoc (2017-05-22 17:14:40)

Jeśli w tym wieku masz manię kontrolowania to nie wróżę niczego dobrego w przyszłości. Masz jakieś problemy w rodzinie, że zamiast partnerki szukasz jak doskonale określiła to Klio "córki"? No i twoja czarna lista rzeczy zabronionych dotyczy również ciebie tongue?

15

Muszę się zgodzić z Klio, przykro mi. Jednego tatę ona już ma. Jeśli nie lubisz jak Twoja dziewczyna chla na melinach, to jej podziękuj w trybie natychmiastowym, w tatę się nie baw, ludzie się nie zmieniają dla kogoś.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024