Rozstanie po 3 latach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rozstanie po 3 latach

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Rozstanie po 3 latach

Witam. Mam 21 lat, wczoraj zostawiła mnie dziewczyna po 3 latach związku, starania się i zaangażowania. Kocham ją bo wiem, że to ta jedyna osoba na tym świecie. Proste pytanie, jak ją odzyskać?

Ona od momentu, kiedy zacząłem się spotykać z kolegą w naszym mieszkaniu zaczęła z nim rozwijać relacje, rozmawiać, pisać spotykać się. Nasz związek zszedł na drugi plan. Zazdrość, nerwy, kłótnie z mojej strony, bo za każdym razem miała telefon i pisała. Nie było 5 minut, żeby nie odpisała, a to temu koledze, a to znajomym. Powiedziała, że znajomych stawia wysoko w swoim życiu, lecz czy powinna mnie tak traktować? Mieszkamy razem w mieszkaniu, przekonuje ją, proszę, staram się, kupiłem kwiaty, proszę o jaką kolwiek nadzieję na wspólny związek. Śmieszne jest to, że ona za każdym razem odpowiada "nie" patrząc i odpisując znajomym. Wkręciła się w znajomych, mnie olała, a kiedyś za mną szalała. Chce ją odzyskać, pomóżcie mi bo zależy mi na niej najbardziej na świecie. Jesli potrzeba więcej szczegółów to pytajcie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozstanie po 3 latach

Daj jej spokój i czas, będąc nachalnym nic nie zdzialasz a jedynie pogorszysz sprawę.

3

Cześć dzięki za radę tylko powiedz jak mam dać jej spokoj, jak mieszkamy w jednym pokoju razem? Jak mam być nienachalny, nie prosić jej do powrotu skoro nie mogę wytrzymać jaka jest dla mnie obojętna? Tak mi na niej zależy, ze po prostu nie wytrzymuje.

4

Czy uważasz, że wróci do mnie, skoro się tak zachowuje?

5

Może po czasie zrozumie ze jednak coś do Ciebie czuje może nie, nie wiadomo. Najlepiej by było jakbyś ja totalnie olal bo ona może sobie teraz myśleć " jak mi się nie uda z tamtym to mam kolo zapasowe" czyli Ciebie a jeśli ja olejesz to wtedy będzie widziała ze musi raz a porządnie się zastanowić nad tym co robi ze nie ma niczego w razie "w"

6 Ostatnio edytowany przez josz (2017-05-11 18:13:14)

PS7, jesteś w takiej panice, wręcz amoku, że popełniasz wszystkie możliwe błedy. Za jakiś czas, gdy emocje opadną, a Ty pogodzisz się z tym rozstaniem, spojrzysz chłodnym okiem na zachowanie swojej byłej już dziewczyny, a przede wszystkim swoje, będzie Ci glupio.
Ogarnij się i przestań szaleć, przestań się narzucać, błagać, płakać, bo po prostu kompromitujesz się i ona też tak to odbiera.
Ona z Tobą zerwała i MUSISZ ten fakt zaakceptować, nie masz innego wyjścia i do niczego jej nie zmusisz. Twoje uczucia i pragnienia, na nic sie nie zdadzą, bo ona nie chce być już z Tobą. Nie szalej więc, tylko pogódź się z sytuacją.
Walczysz o dziewczynę, która lekceważyła Cię od pewnego czasu, flirtowała z Twoim kolegą, czas poświęcała innym, nie Tobie, spójrz na jej zachowanie i przestań sobie wmawiać, że jest tą jedyną - nie jest.
Jeśli razem mieszkacie (nie wiem czy wynajmujecie, czy ty mieszkasz u niej, czy ona u Ciebie), wyprowadź się, albo jej to zaproponuj. W stanie w jakim aktualnie się znajdujesz, najlepszym rozwiązaniem będzie; "co z oczu, to i z serca".
A tymczasem zajmij sie sobą, przestań ją zdręczać swoją miłością, po prostu zamilknij, daj jej spokój i zacznij zachowywać się jak facet.

7

To co możesz zrobić na tę chwilę, to zaakceptować jej decyzję, nie żebrać o miłość i wyprowadzić się z pokoju.
Czym dłużej będziesz ją prosił o powrót tym bardziej ona będzie oddalała się od Ciebie.

Jeśli spodobał się jej Twój kolega, to ani kwiaty, ani Twoje starania nie poprawią sytuacji. Mogą jedynie odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, a Ty sam będziesz czuł się jeszcze bardziej zrezygnowany i pogrążony w smutku.

Możliwe, że sam przyczyniłeś się do jej decyzji, robiąc awantury z powodu zazdrości, a być może ona Cię prowokowała - tego nie wiem.
Cokolwiek było przyczyną ona na chwilę obecną mówi - nie - i powinieneś to uszanować, nie narzucać się jej, tym bardziej, że ma do Ciebie stosunek obojętny, a wręcz lekceważący.

Im szybciej zmienisz myślenie, z:  to ta jedyna kobieta na świecie, na: jest tyle ciekawych i pięknych kobiet na tym świecie, tym łatwiej będzie Ci odnaleźć tę, której o miłość nie będziesz musiał prosić.

8

Dziękuję, jednak wam się to łatwo pisze, jednak to co ja czuję teraz nie jestem w stanie opisac. Każdy ma własną opinię, boli mnie, że jest taka obojetna, że już mnie nie potrzebuje, po 3 latach wspólnych chwil, od kiedy "telefon" wszedł w jej życie zmieniła się o 180 stopni. Dlaczego? Miała do mnie pretensje, że kiedyś 2 razy się z nią rozstałem w nerwach przepraszając na 2 dzień. Ja to zrobiłem pod wpływem emocji, żałując z całego serca. Ona to zrobiła na prawdę. Nie radze sobie już.

9

josz napisał/a:

PS7, jesteś w takiej panice, wręcz amoku, że popełniasz wszystkie możliwe błedy. Za jakiś czas, gdy emocje opadną, a Ty pogodzisz się z tym rozstaniem, spojrzysz chłodnym okiem na zachowanie swojej byłej już dziewczyny, a przede wszystkim swoje, będzie Ci glupio.
Ogarnij się i przestań szaleć, przestań się narzucać, błagać, płakać, bo po prostu kompromitujesz się i ona też tak to odbiera.
Ona z Tobą zerwała i MUSISZ ten fakt zaakceptować, nie masz innego wyjścia i do niczego jej nie zmusisz. Twoje uczucia i pragnienia, na nic sie nie zdadzą, bo ona nie chce być już z Tobą. Nie szalej więc, tylko pogódź się z sytuacją.
Walczysz o dziewczynę, która lekceważyła Cię od pewnego czasu, flirtowała z Twoim kolegą, czas poświęcała innym, nie Tobie, spójrz na jej zachowanie i przestań sobie wmawiać, że jest tą jedyną - nie jest.
Jeśli razem mieszkacie (nie wiem czy wynajmujecie, czy ty mieszkasz u niej, czy ona u Ciebie), wyprowadź się, albo jej to zaproponuj. W stanie w jakim aktualnie się znajdujesz, najlepszym rozwiązaniem będzie; "co z oczu, to i z serca".
A tymczasem zajmij sie sobą, przestań ją zdręczać swoją miłością, po prostu zamilknij, daj jej spokój i zacznij zachowywać się jak facet.

Taka jest niestety rzeczywistość, bardzo smutna ale prawdziwa... Można było to ubrać w słowa delikatniej ale niestety patrząc na to z boku to taka jest prawda sad Twoja dziewczyna nie zachowywała się wobec ciebie dobrze i w dodatku z tobą zerwała, w tej sytuacji to nie ty powinieneś przepraszać, tylko ona... Jeśli tego nie robi, to niestety nie jest chyba warta twojego zaangażowania. Myślę, że powinieneś zrobić coś odwrotnego, do tego co robisz. Tak jak pisze Josz powinieneś się od niej uwolnić, a nawet więcej może powinieneś jej powiedzieć "Wiesz co, zerwałaś ze mną ale to w zasadzie ja powinienem był zerwać z tobą! Dlatego też właśnie to robię, jak przemyślisz swoje zachowanie to daj znać" A potem faktycznie wyprowadź się i bądź w stosunku do niej równie obojętny co ona do ciebie. Może jak zobaczy, że nie jesteś na wyciągnięcie ręki, zatęskni to sama będzie chciała o ciebie walczyć... a może nie ale w takiej sytuacji to naprawdę żadna strata. minie trochę czasu zanim się pozbierasz ale na pewno ostatecznie staniesz na nogi i poznasz kogoś wartego twojej uwagi. Trzymam za ciebie kciuki i pozdrawiam

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rozstanie po 3 latach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024