Związek z Azjatką - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek z Azjatką

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

1

Temat: Związek z Azjatką

Witam..
Czy ktoś z Was zna pary, bądź sam jest w związku czy też jest azjatką ?usmiech.gif
Bardzo podobają mi się zarówko japonki jak i chinki, ogólnie azjatki.. Których w Polsce nie brakuje..
Jednak chciałem się dowiedzieć czy ich kultura zycia w związku jest inna niż typowo "polska" ? Czy ogólnie Azjatki zainteresują się taką "egzotyką" jak Polak ?usmiech.gif Chętnie przeczytam wszystkie opinnie na temat związków z azjatkami..
Wiem, że jest troche atrykułów w googlach, pisanych przez feministki czy wielkich dziennikarzy.. Do których podchodze z dystansem

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Związek z Azjatką
nioop napisał/a:

Witam..
Czy ktoś z Was zna pary, bądź sam jest w związku czy też jest azjatką ?usmiech.gif
Bardzo podobają mi się zarówko japonki jak i chinki, ogólnie azjatki.. Których w Polsce nie brakuje..
Jednak chciałem się dowiedzieć czy ich kultura zycia w związku jest inna niż typowo "polska" ? Czy ogólnie Azjatki zainteresują się taką "egzotyką" jak Polak ?usmiech.gif Chętnie przeczytam wszystkie opinnie na temat związków z azjatkami..
Wiem, że jest troche atrykułów w googlach, pisanych przez feministki czy wielkich dziennikarzy.. Do których podchodze z dystansem

Z doświadczenia napiszę Ci tak. Przeloty romans jeśli oczywiście jesteś wolny jest ciekawym doświadczeniem. Nic więcej. To może być trochę suchy związek z kilku powodów.
Ani Ty ani Ona nigdy nie zrozumie niuansów kultury, historii, języka, dowcipów, muzyki, filmów etc. Nie znaczy, ze nie można, ale tylko moim zdaniem zawsze będzie jakieś kulturowe 'ale' niedomówienia i tłumaczenia dlaczego tak a nie inaczej.

3

Znam kilka Azjatek urodzonych i wychowanych w Polsce.
Normalne dziewczyny,rozumiejące niuanse kulturowe,łapiące dowcipy z filmów Barei,słuchające tej samej muzyki,czytajace to samo co ludzie w ich wielu na całym świecie.

4

Też akurat tego argumentu nie rozumiem..
Oczywiste jest, że wiele tzw. niuansów jest inna ale nie jest to barierą, dla której warto rezygnować z bliższych relacji..

Patrzę na to swoimi oczami, w końcu działa to też w drugą stronę i nie przeszkadza mi niewiedza zwyczajów, jeżeli mnie coś zaciekawi to po prostu zapytam dlaczego tak, dlaczego w ten sposób..

Dlatego prosiłbym tez o wypowiedzi osób, które miały jakieś doświadczenie z azjatkami (niekoniecznie seksualne bo wiem, że wielu zaraz zacznie snuć swoje opowiadania erotyczne)

5 Ostatnio edytowany przez Leśny_owoc (2017-05-08 00:15:28)

Oj to zależy. Chciałbyś poznać kobietę tylko o azjatyckich rysach, czy Azjatkę z całym bagażem kulturowym itp.?

6

Azjatyckie rysy w zupełności mnie satysfakcjonują..
Wiadomo, że charakter jest ważny, jednak czy ma ona ze sobą bagaż kulturowy czy nie zchodzi na drugi plan..

7

Znam malzenstwo niemiecko-tajskie. Swietnie sie dogaduja i stanowia udany zwiazek. Sam mialem kiedys okazje byc z chinka z Chin. Nic z tego nie moglo wyjsc z przyczyn obiektywnych, ale wspaniale mi sie z nia rozmawialo, a roznice kulturowe tylko wzbogacaly nasze stosunki. Dwoje inteligentnych ludzi zawsze sie dogada, bo beda mieli wiele tematow do rozmowy. Bylo mi blizej do chinki nie znajacej slowa po polsku niz do polskich blachar z ktorymi nie ma o czym mowic w zadnym jezyku.
Jak chodzi o roznice kulturowe, to uwazalbym z muzulmanami z Afryki i Bliskiego wschodu, bo u nich jest dziwnie. Czasem mozna zaliczyc kose tylko za rozmowe z ich kobieta, a co dopiero zwiazek..

8 Ostatnio edytowany przez Leśny_owoc (2017-05-08 17:09:50)

nioop napisał/a:

Wiadomo, że charakter jest ważny, jednak czy ma ona ze sobą bagaż kulturowy czy nie zchodzi na drugi plan..

Moim zdaniem bagaż kulturowy niestety jest ważny wink. Byłam w Japonii - mamy z tymi ludźmi wiele cech wspólnych, ale również wiele zupełnie odmiennych. U nich nie ma dni wolnych typu: "jest niedziela to dzień wolny". Nie. Zatem jak zaczniesz zrzędzić typu: niedziela to dzień święty to zdecydowana większość Japonek ciebie wyśmieje smile. Jak chcesz wysmarkać nos to musisz to robić na osobności, bo to dla nich to przejaw braku kultury podobnie jak u nas siorpanie przy jedzeniu (natomiast u nich to okazanie, że jedzenie jest smaczne). Dominującym wierzeniem/religią jest shinto. I tak można wymieniać i wymieniać...
Do tego w Polsce można spotkać te co przyjechały z całym swoim dobytkiem kulturowym, które oprócz azjatyckich rysów nie mają nic wspólnego z tamtejszą kulturą i takie co mają mieszany stosunek (taki osobisty misz-masz w zależności od przekonań itp.). Musisz być tego świadomy, aby później nie posiadać do nich żalu. Moim zdaniem musisz po prostu zacząć je poznawać i tyle.

9 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-05-08 19:27:40)

?????? To może lalka Barbie o azjatyckich rysach wystarczy? Skoro rysy Cię zadowalają, a kultura nie interesuje. Niedawno taki film był w TV. KOLEKCJONER...;( Gdzie grasujesz? biegnę ostrzec znajomą Azjatkę..bo fajna dziewczyna nie chce być tak przedmiotowo traktowana.

10

W dalszej rodzinie mam mężczyznę, którego żona jest Chinką. Z kolei sąsiad mojej babci jest w związku małżeńskim z Tajką. Więc można? Można! Sama swojego czasu zarzekałam się, że mój przyszły mąż będzie Koreańczykiem, ale cóż, życie to zweryfikowało to "postanowienie". Ale nie prowadząc tutaj offtopu, to cóż, jeżeli chodzi o Chinki to zdarza się, ale prędzej Polka wyjdzie za Chińczyka, niż Polak za Chinkę, wpływa na to wiele czynników, między innymi ich populacja, jak wiadomo Chińczyków jest znacznie więcej, niż Chinek, a jeszcze dochodzi procent kobiet, które są homoseksualne. Bo w Chinach jest tak, że panie, często jawnie są z innymi paniami, a mężczyźni, nawet Ci homoseksualni, starają się znaleźć, żonę pod naciskiem rodziny. Poza tym przez pozycję kobiet w społeczeństwie, kobiety w Chinach mają wysokie standardy, mężczyzna musi mieć własne mieszkanie, dobrą pracę i zarobki. Nie wszystkie mają takie podejście, ale jednak duża ich część, a nawet rzekłabym większość. Poza tym w Chinach rodziny mają duży wpływ na związki i musisz wiedzieć kilka istotnych rzeczy: a) Rodzina ma duży wpływ na wybór partnera, partnerki i często jest tak, że jeżeli rodzice nie zaakceptują partnera swojego dziecka, często związek się rozpada. I tutaj wracamy do punktu wyjścia, jak związki mężczyzn z np. Polkami są akceptowane, tak związki kobiet z Polakami już niekoniecznie, bo przecież jest tylu Chińskich kawalerów, więc po co szukać męża nie wiadomo gdzie. b) Musisz być przygotowany na to, że nawet jeżeli rodzina już zaakceptuje taki związek wam się do tego związku wtrącać, a w społeczeństwie Chińskim jest to akceptowalne. Mogłabym jeszcze trochę dodać w tym temacie.  Summa summarum może się zdarzyć taki związek, ale są na to bardzo male szanse, poza tym, aby wejść w niego wejść jednak te niuanse znać musisz i je akceptować, zwłaszcza będąc w jej kraju. Z resztą w takich związkach obie osoby muszą być bardzo wyrozumiałe i zakochane w sobie. Inaczej różnice kulturowe za bardzo was poróżnią. A poza tym komunikacja w każdym związku jest ważna, ale w takim szczególnie

Co do Japonek to nie wiem jakie szanse na taki związek występują i jak wygląda pogląd społeczeństwa na to, wiem jednak, że jest grupa Azjatek, którym podobają się kaukascy mężczyźni i takich szukają, ale jest ich niewiele. W każdym razie taki związek to dużo pracy, chociażby właśnie ze względu na różnice kulturowe.

11

Przyjacidel mojego brata od lat zakochany jest, zresztą z wzajemnością, w Azjatce - Tajce. Od kilku lat są małżeństwem, ale nie mieszkają w ojczyźnie żadnego z obojga, bo poznali się i żyją w UK. Nie miałam okazji osobiście jej poznać (jego znam od lat), ale na zdjęciach wyglądają na szczęśliwych i z tego co wiem są szczęśliwi. Ona, notabene piękna kobieta, jest zapatrzona w niego jak w obrazek, jest też ciepłą i serdeczną osobą - tak twierdzi jego rodzina. Wspólnie podróżują, zwiedzają świat, wyglądają na fajną parę, a przede wszystkim widać, że cieszą się sobą. Oboje, aczkolwiek nie wiem w jaki sposób się to odbyło i czy aby na pewno bez zgrzytów, już przed weselem zostali zaakceptowani przez rodziny małżonka, co zresztą miało odbicie podczas ceremonii ślubnej. Wiem także, że młodzi odwiedzają zarówno jej, jak i jego rodziców oraz bliskich, co dla mnie znaczy, że różnice kulturowe udało im się pogodzić na tyle, aby nie stanowiły bariery we wzajemnych relacjach.

12 Ostatnio edytowany przez authority (2017-05-09 00:49:18)

nioop napisał/a:

To czemu jednocześnie (chyba iż u  ciebie jest inaczej) przeszkadza ci iż wiele kobiet woli mężczyzn innej rasy.... Nie ma nic gorszego niż podwójne standardy. Tłumaczenia jaka rasa jest tu nie na miejscu ponieważ statystycznie kobiety wolą wyższych (czarnoskórzy, Arabowie) mężczyźni niższe(gł Azjatki)

13

authority napisał/a:
nioop napisał/a:

To czemu jednocześnie (chyba iż u  ciebie jest inaczej) przeszkadza ci iż wiele kobiet woli mężczyzn innej rasy.... Nie ma nic gorszego niż podwójne standardy. Tłumaczenia jaka rasa jest tu nie na miejscu ponieważ statystycznie kobiety wolą wyższych (czarnoskórzy, Arabowie) mężczyźni niższe(gł Azjatki)

Sugerujesz psa ogrodnika smile?

14

W żaden sposób nie chodzi tu o psa ogrodnik..
Ja wogole nie rozumiem po wyższej wypowiedzi..
Pytam o związek z azjatka a otrzymuje odpowiedz od sfrustrowanej feministki żebym odczepil się od jej murzynów.. ? Hmm..

15 Ostatnio edytowany przez Marek_24 (2017-05-14 20:00:17)

Znam 4 azjatki głównie ze studiów oraz są znajomymi koleggów, rozmawiałem z nimi na temat ich kultury i wogóle o życiu, powiedziały że jesli chodzi o charakter to w azji bardziej ceniony jest introwertyzm.
Jak się ich słuchało to miałem wrażenie że tam są ludzie jakby spokojniejsi no i nie żyją w tak szybkim tempie jak np. w europie zachodniej czy w USA,
no i faktycznie związek z azjatka trochę inaczej wygląda.
Ja to się zastawaiałem i chyba wolałbym byc w związku z taką azjatką, nie chodzi o wygląd czy coś w tym stylu.

O życiu z azjatka można znaleźć w necie, wielu facetó opisuje jak im się żyje

16

Chyba mniej wylewni w okazywaniu emocji smile. Przez ten ich już "chory" introwertyzm... mają tam ogromne problemy ze znęcaniem się w szkole (nie radzę czytać, ani się o to pytać, bo nasze gimnazjum to pikuś). W szkole są nauczeni by nie reagować i większość Azjatów/Azjatek robi podobnie w dorosłym życiu i bardzo szybko ulegają autorytetom (stąd w ogóle wypalił pomysł z kamikaze). Moim zdaniem każde społeczeństwo ma swoje plusy i minusy... ale jak to ludzie zawsze dostrzegają fakt, iż sąsiad ma bardziej zielony trawnik wink.

17

szczerze mówiąc to nie znam nikogo, kto by się związał z kimś pochodzenia azjatyckiego. Nie wiem jak wygląda życie z kimś takim.

18

Kiedyś, jako gówniarz, marzyłem o ślicznej Japonce.
Nie takiej, w tradycyjnym stroju. O takiej zaś, jak z filmu "Hiroszima, moja miłość". Czyli wychowanej w warunkach powstawania silnego kraju ze stłumionymi ambicjami mocarstwowymi. Z bagażem tradycji, ale i wymuszonymi poniekąd, skutkami otwarcia ku Zachodowi.
Znam jedną parę polsko-japońską. On, to nasz krajan.
Ona, od lat w Polsce. Miła, niebrzydka. Świetnie, ale i zabawnie, posługuje się polskim. A do tego, przejęła cechy polskich kobiet, które w większości, nie dają sobie w kaszę dmuchać. Na szczęście, zachowała uroczy dla mnie, azjatycki zwyczaj niskiego pochylania się przy przywitaniu gości. Jak to u dziecka Nipponu. smile

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek z Azjatką

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024