Co to znaczy być nudnym. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co to znaczy być nudnym.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Co to znaczy być nudnym.

Jak w temacie. Co dla Was znaczy być nudnym?

Bo widzicie, rodzice nie jeżdżą na wakacje,  nie wychodzą z domu, nie spotykają się z innymi znajomymi niż z rodziną i to raczej od święta. Za to lubią obejrzeć jakiś film, bardzo dużo pracują w ogródku i chyba traktują to jako hobby, ojciec dodatkowo dużo majsterkuje. Tacy ludzie są nudni?

Jestem ich synem i mam podobnie. Nie lubię bardzo długo przebywać poza domem. Nie jestem spontaniczny, lubię mieć wszystko zaplanowane jak Oni. Nie lubię być w centrum uwagi, więcej słucham niż mowie. Nie mam określonej pasji. Robię to na co mam ochotę w danej chwili. Ubieram się niezbyt kolorowo, ale tak lubię.
Codziennie widzę się z kolegami z szkoły(dodam że to koledzy od klasy "0"), a raz na jakiś czas spotkam się z innymi znajomymi. Pracuje, chodzę na siłownie, majsterkuje, czytam. Powinienem za to ograniczyć korzystanie z komputera i zawracanie ludziom gitary na babskim forum, ale nurtuje mnie to. Czy można być uniwersalnie nudnym dla każdego? Czy istnieje zestaw uniwersalnych cech nudnego człowieka? Jeśli tak to jakie?

Bo w oczach wielu kobiet jestem nudny. Mogę robić wszystko ale mogę też nie robić nic. Nie mam przymusu działania. Równie dobrze każde spotkanie z dziewczyną mógłbym spędzić w domu. I dla mnie też jest to fajne. Bo jestem blisko osoby na której mi zależy i nic innego się nie liczy. Czy takie podejście jest nudne?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co to znaczy być nudnym.

Rzecz gustu po prostu. Ja zawsze mówię, że jeśli bliskość, ciepło i bezpieczeństwo są nudne, to chcę mieć nudny związek i nudne życie wink
Dla mnie nudni ludzie to ludzie bez zainteresowań, monotematyczni, a Ty jesteś po prostu spokojny. Młode dziewczyny (starsze czasem też, jeśli z tego nie wyrosly) często mylą spokój z nudą.

3

Dla mnie nie jesteś nudny , raczej megaaa wyluzowany. Ja tak mam że mogę nic "nienudnego" nie robić miesiacami a potem rzucić sie na coś z pasją.
Inna sprawa, że jak się jest w związku z kimś kto ma jakąś pasję którą chciałby dzielić z Tobą, to sabotowanie wszystkiego  na nie, bo ja nie chcę, żle się skończy. więc wymagana jest jakaś elastyczność.
Są ludzie, ciągle w ruchu, ale jak głebiej włożyć dłoń- to tam pustka, choćby co tydzień skakał na spadochronie.

4

Nie należy spokoju i domatorstwa mylić z byciem nudnym, to nie jest to samo.
Kwestią inną jest czy z daną osobą można porozmawiać o czymś ciekawym, czy ma jakieś zainteresowania, czy tylko siedzi w tym domu gapiąc się w TV i nie robiąc nic ponadto.

5

Z moich doświadczeń wynika, że ci najbardziej nienudni (ci wszyscy zwariowani, spontaniczni, aktywni, ekstremalni itd.)
najlepiej czują się wtedy jak ktoś wymyśli, załatwi, zorganizuje, zawiezie, przywiezie i najlepiej jeszcze za wszystko zapłaci.
Sami z siebie nic, kompletnie, tylko lataj i skacz, zapewniaj rozrywki, a jaśnie państwo tylko leży pachnie i czeka na propozycje.
Spróbuj na chwilę zwolnić, bo może chciałbyś też w domu pomieszkać od czasu do czasu, to zaraz jesteś leń i nudny i do niczego.

6

Dla mnie ciekawy facet to nie ten, z którym każda randka musi być po brzegi wypełniona "atrakcjami", ale taki, który nie potrzebuje rekwizytów i okoliczności zewnętrznych, by mnie oczarować. Z ciekawym człowiekiem nie nudzę się, nie wychodząc trzy dni z mieszkania. Nudnego musiałabym pewnie non-sto ciągnąć a to do kina, a to na ściankę wspinaczkową, a to na imprezę z tłumem znajomych - zapychać nasz wspólny czas subsytutami bliskości i wzajemnej ekscytacji. Jasne, nie jesteśmy z moim facetem mnichami z pustelni, wspólne wyjścia są bardzo przyjemne, lubimy oboje. Ale jeśli bez zewnętrznych wspomagaczy typu weekend na Mazurach/kolacja przy świecach/skok ze spadochronem między dwojgiem ludzi wieje nudą i marazmem, to moim zdaniem związek jest bez sensu. Bo związek to nie te romantyczne momenty, tylko zwyczajna codzienność. Z właściwym człowiekiem obieranie ziemniaków nie jest nudne.

Co do bycia nudnym - nie wiem czy istnieje jakaś uniwersalna miara nudy. Ja mam własną, subiektywną, wypracowaną latami kontaktów z ludźmi i na moje potrzeby działającą bezbłędnie. Kryterium jest jedno: umiejętność prowadzenia rozmowy na każdy temat. Podam taki przykład z ostatniej chwili: wybrałam się z lubym na majówkę do Gdańska pozwiedzać ale i odwiedzić ojca, poznać jego nową kobietę. Główną atrakcją miała być wycieczka do muzeum IIWŚ, ale upsik, bilety wyprzedane, z planów nici. Klapa? Nie, pojechaliśmy do mieszkania taty, zjedliśmy obiad z nim i jego partnerką, porozmawialiśmy. Gadaliśmy od 18 do 2 w nocy i tematów mieliśmy na jeszcze drugie tyle - muzyka, kino, książki, historia, sytuacja społeczna, nowinki technologiczne, plany życiowe małe i duże, sytuacja osobista. Nudy zero, a wyprawy wyłącznie na trasie kuchnia-kanapa. Podobnie droga samochodem w obie strony - 2 razy po cztery godziny, tylko ja i mój facet, może z kwadrans milczenia w tym czasie, nudy wciąż nie stwierdzono, a trudno powiedzieć by prosta autostrada była jakąś fascynującą atrakcją.

Nie gwarantuję, że to jakiś uniwersalny przepis, ale u mnie działa od zawsze, więc polecam.

7

Moi rodzice też preferują swój ogródek nigdy w domu nie jest nudno, zawsze sa ciekawe rozmowy i bliskość. A jak kiedyś wyjechaliśmy na wczasy zagraniczne, nie poznawałam"staruszków" wyskakujących z jachtu do wody dla zabawy.. a to były ich takie piewsze wakacje. Jak ktoś ma fajną, otwartą osobowość, nie nudzi się z nikim ani z prezesem spółki giełdowej, ani z panem Józiem z portierni.

8

Zgadzam się z tym, co zostało napisane w postach wyżej. Dodam jeszcze tylko to, że można być nudnym rozmówcą nawet jeśli prowadzi się aktywny tryb życia i podróżuje się co miesiąc w inne miejsce. Ważny jest sposób rozmowy z danym człowiekiem. Niektórzy ludzie (a nawet spora ich część) przekazują treść po prostu trajkocząc, mówiąc dla sportu, egoistycznie, nie uwzględniają reakcji rozmówcy itp. Można przekazywać bogatą treść w nudny sposób. Mnóstwo razy słuchałam o czyjejś "interesującej" pracy, ekstremalnym hobby lub wycieczce i miałam ochotę zasnąć. Lubię ludzi, którzy mają jakieś swoje przemyślenia i życie wewnętrzne. Nudna jest dla mnie osoba, która na większość tematów nie ma własnego zdania ani przemyśleń, bo się nad niczym nie zastanawia.

9 Ostatnio edytowany przez Iceni (2017-05-05 16:29:48)

Dla mnie nudna jest osoba, ktora ma wlasne zdanie na absolutnie KAŻDY temat tongue

A zdanie to brzmi: Bo to wszystko jest wina kosciola/politykow/kobiet/
mezczyzn/muzulmanow/zydow! (Niepotrzebne skreślić)

lol

10

Rozdzieliłabym dwie kwestie - człowiek nudny, bo z braku pasji, zainteresowań i ogólnie pomysłu na zagospodarowanie czasu nudzi się w życiu, czy mało atrakcyjny towarzysko? Wbrew pozorom nie jest to to samo.

Osobiście twierdzę, że z każdej czynności, w którą wkłada się serce, można uczynić fajną 'przygodę'. Na przykład świetnym sposobem wspólnego spędzania czasu może być gotowanie, otworzenie butelki wina i przesłuchiwanie długo wyczekiwanej płyty, można wsiąść w samochód i spontanicznie pojechać przed siebie, zatrzymując się tam, gdzie nas "natchnie", ale można też wspólnie milczeć i się ze sobą nie nudzić. To kwestia nastawienia i tego czy w towarzystwie drugiej osoby po prostu czujemy się dobrze, swobodnie, jest nam miło, czy raczej nas stresuje. Tematy nie muszą być wyszukane, aby było ciekawie.

Nudne są też osoby skupione na sobie, nieustannie prowadzące monologi, niezainteresowane rozmówcą i tym, że można zobaczyć coś więcej niż czubek własnego nosa.

11

Iceni napisał/a:

Dla mnie nudna jest osoba, ktora ma wlasne zdanie na absolutnie KAŻDY temat tongue

lol

i Libertynów zapomniałaś.. Miałam takiego znajomego który na każdej imprezie powtarzał. Libertynom wszystko wolno.. W co 2 zdaniu. Każda imprezę gdzie posadzono mnie blisko niego miałam przetańczoną do zdartych obcasów, byleby nie siedzieć przy stole..

12

Nudny? Zalezy dla kogo.

Jezeli spotkasz kogos o podobnym usposobieniu i zainteresowaniach, to nudzic sie nie bedziecie.

13

Zgadzam sie z osobami wyzej. Sama nie mam jakiejs pasji, ale robie rozne rzeczy, ktore lubie i nie uwazam sie za nudna.

Bycie nudnym to dla mnie moze bardziej brak przemyslen na zaden temat, ciagle siedzenie przed tv lub jak pisala Iceni na odwrot ciagle gadanie, ze to wina tego czy tamtego i klocenie sie z innymi zamiast spokojne wyrazenie zdania. W towarzystwie ktore lubimy nie musimy wiele robic by sie nie nudzic, tez tak mysle. Nawet zwykle rzeczy robione razem wtedy sa fajne. Grunt to miec szacunek do drugiej osoby i cieszyc sie swoim towarzystwem chociaz czasem oczywiscie fajnie tez razem wyjsc, ale ta bliskosc powinna byc caly czas :-)

14 Ostatnio edytowany przez SweetLive (2017-05-05 19:34:34)

Olinka napisał/a:

ale można też wspólnie milczeć i się ze sobą nie nudzić. .

A mogla bys zdradzic,jak mniej wiecej to wyglada ?

15

SweetLive napisał/a:
Olinka napisał/a:

ale można też wspólnie milczeć i się ze sobą nie nudzić. .

A mogla bys zdradzic,jak mniej wiecej to wyglada ?

Jak?
Normalnie
Jakby świat się zatrzymał i wszystko było idealnie na swoim miejscu. smile

16

Ela210 napisał/a:

Normalnie
Jakby świat się zatrzymał i wszystko było idealnie na swoim miejscu. smile

Trafiłaś w samo sedno smile, bo nie wiem jak inaczej mogłabym to wytłumaczyć.
Siedzisz sobie z kimś drugim i czujesz się w jego towarzystwie tak swobodnie, że żadne milczenie nie staje się kłopotliwe. Czasem wystarczy sama obecność, żeby poczuć tak zwaną pełnię i wtedy naprawdę nie trzeba nawet nic mówić, a mimo to jest Ci dobrze, a nawet bardzo dobrze.

17

Ela210 napisał/a:
Iceni napisał/a:

lol

i Libertynów zapomniałaś.. Miałam takiego znajomego który na każdej imprezie powtarzał. Libertynom wszystko wolno.. W co 2 zdaniu. Każda imprezę gdzie posadzono mnie blisko niego miałam przetańczoną do zdartych obcasów, byleby nie siedzieć przy stole..

Jeszcze masoni i cykliści. big_smile

18 Ostatnio edytowany przez Sofisticato (2017-05-05 23:09:26)

@ wroobel

Poczytaj o osobowości introwertyczej. Złote myśli pomiń. To tylko fantazje.

19

Sofisticato napisał/a:

@ wroobel

A do sposobu spędzania wolnego czasu jak się to ma niby? Bo chyba nie do końca tak jak myślisz. Zreszta nie wiem, jak myslisz, rozwiń jak chcesz..

20 Ostatnio edytowany przez Sofisticato (2017-05-05 23:51:39)

Ela210 napisał/a:
Sofisticato napisał/a:

@ wroobel

A do sposobu spędzania wolnego czasu jak się to ma niby? Bo chyba nie do końca tak jak myślisz. Zreszta nie wiem, jak myslisz, rozwiń jak chcesz..

Nie nudzi sam ze sobą. Raz posłucha muzyki na full przed pierwszą kawą, innym razem obejrzy odcinek serialu przed pracą, może pojedzie do pracy rowerem, może
zadzwoni do biura i powie, że będzie w południe, bo właśnie może siedzieć nad rzeką i robić zdjęcia. Może wieczorem iść na koncert, może mieć wszystko gdzieś i cały weekend i czytać.
Może bez obrazy dobremu kumplowi opowiedzieć bajkę o wężu sss....p....aj kiedy chce go wyciągnąć na miasto. Może sam iść w góry bo che i może. I jeszcze tysiąc pochodnych. I nie martwi się
o to czy ktoś to akceptuje czy nie.  Jak chce to jedzie bez znamiennego do kogo, już wiem co tam będziecie robić itd :-) Trochę egoista, trochę samotnik...Introwertyk ;-) Nie znaczy że zły, obojętny, nie czuły itd.

21

No cóż, dla mnie Olinka 'trafiła' idealnie w definicję nudy... Nudzącego człowieka. To ktoś skupiony głównie na sobie. Nie interesuje go druga osoba, interesuje go 'on sam'. Jeśli zainteresujesz się drugą osobą, tym co mówi, to i 'jak' często nie przeszkadza. Pewnie, że trzeba też mieć umiejętność prowadzenia rozmowy, bo w dialogu masz się wypowiadać i odbierają Ciebie też w formie przekazu. Jednak kluczem nudy jest skupienie się na sobie i swoich racjach. Brak odpowiedzi na zdanie innych. Dla niektórych osobowościowo możesz być nudny ale dla kogoś innego optymalny. Mówimy o gustach mocno, co się czasami definicjom wymyka. Nudę się 'wyczuwa'... Nie 'przemyśliwuje' głownie. I nuda jest też stanem, który może 'chwycić' z nienudnym człowiekiem... Jak często przychodzi ta nuda to trzeba zastanawiać się, czy nudny nie jesteś. Nie wierzę w brak nudy nawet w udanych związkach, ona czasami się 'przemknie' smile I dodaję, aby nie za często.

22

Zgadzam się z powyższymi wypowiedziami, dlatego nie będę się powtarzać.
Moim zdaniem jesteś elastyczny, spokojny. Skoro dziewczynie brakuje adrenaliny, niech skoczy ze spadochronem wink .
Dodam jeszcze od siebie, że mnie nazwano nudną, bo nie piję alkoholu wink . W niczym mi to nie przeszkadza, mogę tańczyć bez alko, mogę się uśmiechać i śmiać na cały głos i alko nie jest mi do tego potrzebny. Jednak w oczach pijanego (no podpitego powiedzmy wink ) jestem nudna, bo nie wykonuję tej jednej czynności, jak podniesienie kieliszka do ust wink . Dla mnie to Ci co piją są nudni, bo nie potrafią się bawić bez wspomagaczy big_smile .
Tak więc punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a definicja nudy nie istnieje.

23

Niesamowicie trudne pytanie na które naprawdę nie ma obiektywnej odpowiedzi. Zależy czego kobieta/mężczyzna szuka w parterze/partnerce. Gdy tego brakuje często zamiast nazwać to niedopasowaniem, odpowie "nudny/nudna jesteś".

Problem jest innej natury. Mając takie podejście, zainteresowania itp. znajdujesz kobiety mające przeciwne podejście. Rozwiąż go.

24 Ostatnio edytowany przez vicky85 (2017-05-10 22:27:46)

Leśny_owoc napisał/a:

Niesamowicie trudne pytanie na które naprawdę nie ma obiektywnej odpowiedzi. Zależy czego kobieta/mężczyzna szuka w parterze/partnerce. Gdy tego brakuje często zamiast nazwać to niedopasowaniem, odpowie "nudny/nudna jesteś".

Problem jest innej natury. Mając takie podejście, zainteresowania itp. znajdujesz kobiety mające przeciwne podejście. Rozwiąż go.

No wlasnie. Mam kolege, ktory jak cos opowiada, tak zanudza, ze nie da sie zrozumiec o co mu chodzi, bo watek sciga watek, a dygresja dygresje:) Tak, zdecydowanie jest NUDNYM ROZMOWCA i zanudza kazdego. Za to jest wspanialym kompanem na wakacje, potrafi zaplanowac podroz, ma mnostwo pomyslow, kilka razy w roku wyciaga nas na fajne wypady. Jest kreatywny. NIE JEST NUDNYM CZLOWIEKIEM. Ale jest smiertelnie nudny w rozmowie.

Mam tez jedna kolezanke, ktora jest bardzo aktywna. NIe wiem, skad bierze energie wciaz na cos nowego. Z nieoficjalnych zrodel (;))) wiem jednak, ze jest megaNUDNA W ZYCIU NA CODZIEN i w lozku:))) Milczaca i bierna. Tylko poza domem tryska energia, w w domu jest leniwcem pospolitym.

Znam tez osobe powszechnie wsrod znajomych uwazana za nudna. Jest cicha, spokojna, troche pesymistyczna. pogadajcie z nia o biologii, zoologii czy biochemii to zobaczycie jaki diabel wcielony:))) Ma pasje i w tej pasji zdecydowanie nudna nie jest.

Wiec chyba faktycznie tak jest, jedna kobieta moze nazwac cie nudnym, a inna bedzie toba zachwycona. Dla mnie zdecydowanie nie jestes nudny, jestes, jak ktos wspomnial, bardzo wyluzowany,p  Wydaje mi sie tez, ze mozna byc nudnym na jakims polu, a nie tak w ogole (albo ja takowej totalnie nudnej osoby nie spotkalam jeszcze;))

25

vicky85 napisał/a:

No wlasnie. Mam kolege, ktory jak cos opowiada, tak zanudza, ze nie da sie zrozumiec o co mu chodzi, bo watek sciga watek, a dygresja dygresje:) Tak, zdecydowanie jest NUDNYM ROZMOWCA i zanudza kazdego.

Jeśli już o nudnych rozmówcach mowa, to oprócz prowadzenia monologów i nadmiernego skupiania się na sobie, o czym pisałam nieco wcześniej, niewątpliwie męczące jest słuchanie kogoś, kto zanim dojdzie do sedna 'swojej opowieści', przytoczy milion wątków obocznych i poda drugie tyle zupełnie nieznaczących dla istoty tematu szczegółów. Od zawsze twierdzono, że jestem dobrym słuchaczem, ale nawet ja potrafię się wówczas wyłączyć i odpłynąć myślami w jakimś bardziej interesującym kierunku.

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co to znaczy być nudnym.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024