Co to znaczy "szatan nie kobieta"? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co to znaczy "szatan nie kobieta"?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Co to znaczy "szatan nie kobieta"?

Co oznacza powiedzenie szatan nie kobieta?  Tylko bez glupich komentarzy prosze

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Excop (2018-08-06 15:03:09)

Odp: Co to znaczy "szatan nie kobieta"?
syl222 napisał/a:

Ja to określenie znam pod tytułem "Diablica, nie kobieta".
Bardzo pejoratywne i wieloznaczne.
Bo i o przebojową panią chodzić może, o zołzę słownikową w przydeptanych bamboszach, poplamionym szlafroku i niedbale nałożonych papilotach. Może oznaczać, że ktoś komuś zazdrości kobiety. Takiej właśnie, dla tego ktosia, niedostępnej, acz pożądanej. Kuszącej całą swoją osobą - świadomie lub bezwiednie. smile

3

Rzeczywiście można to różnie interpretować, głównie w zależności od kontekstu opisu lub sytuacji.
Mnie w pierwszej kolejności przychodzi na myśl kobieta żywiołowa, przebojowa, wiedząca czego chce i odważnie po to sięgająca. Jednak może się za tym kryć także osoba złośliwa, bez skrupułów, dążąca do celu po przysłowiowych trupach, manipulantka, intrygantka.
O trzeciej opcji nie pomyślałam, ale Excop ma rację - to może być także ktoś niedostępny, a budzący pożądanie.

Przypomniał mi się taki dowcip, ale dobrze pasuje smile

Idą dwie kury ulicą .........nagle szum, brum.......przejechał nad nimi samochód.......
Jedna kura zdziwiona,  druga wstała, otrzepała się.......ech "szatan nie kogut"

5 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2018-08-24 22:23:57)

zwyczajny gość napisał/a:

Przypomniał mi się taki dowcip, ale dobrze pasuje smile

Idą dwie kury ulicą .........nagle szum, brum.......przejechał nad nimi samochód.......
Jedna kura zdziwiona,  druga wstała, otrzepała się.......ech "szatan nie kogut"

big_smile

syl222 napisał/a:

To oznacza, że kobiecie jest w stanie dorównać tylko szatan wink W zależności od kontekstu, i stytuacji, w której owe powiedzenie zostało użyte, chodzi o pewien styl zachowania się, bycia, postępowania, tudzież o charakter wink W każdym razie na pewno nie chodzi tu o łagodność godną aniołka wink

6

Kobieta bardzo manipulatywna może robić wiele perfidnych i złych rzeczy tylko do osiągnięcia przewagi.

7

noooooo napisał/a:

Kobieta bardzo manipulatywna może robić wiele perfidnych i złych rzeczy tylko do osiągnięcia przewagi.

Sio mnie z kobiecego forum. smile Tu podajemy do wierzenia, że kobiety to fajne babki. smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co to znaczy "szatan nie kobieta"?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024