Zmiana życia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zmiana życia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Zmiana życia

Cześć..muszę się przyzwyczaić do samotności. Ten stan się raczej chyba nie zmieni, bo jestem poważnie chora. Pocieszenie jest takie, że dzieci nie odziedziczyłyby choroby genetycznej po mnie. Peter H. jest tego przykładem. Chociaż on zareagował bardziej emocjonalnie niż ja, gdy dowiedział się, że straci kontakt ze światem całkowicie. Poznał żonę i ma z nią dzieci, które widzą i słyszą. Jedyny z nim kontakt to Alfabet Lorma. Tzn. Dzieci i żona swoimi paluszkami piszą mu po wewnętrznej stronie dłoni.

Ja chyba nie rozpoznam żadnej wykreślanej litery. Nie chcę się tego alfabetu Lorma uczyć. To dla mnie za trudne.

Pracuję nad swoją samooceną. Gdy ludzie mnie obserwują zbyt nachalnie, to udaję, że ich nie widzę. Wystarczy skierować wzrok nieco dalej. Wtedy widzę rozmazany obraz tej osoby i jakby ona dla mnie nie istnieje. Czy to widać, że ktoś traci wzrok? Ludzie są w stanie rozpoznać to po oczach? Nie chcę by się nade mną litowano i okazywano mi współczucia na co dzień.
Wolno czytam - 150 słów na minutę. Szybciej nie dam rady. Jest to po prostu niemożliwe.

Kupuję książki - totalna głupota w moim przypadku.

Wczoraj byłam ze święconką. Ludzi pełno a ja poczułam się osaczona przez zawężone pole widzenia. Na szczęście nikt na mnie nie wpadał przy wyjściu a raczej ja na kogoś. Ech:/ Teraz już wiem dlaczego zawsze miałam pretensje do rodziny, że to zawsze ja muszę iść, bo nie ma kto. Po prostu czułam, że jest mi za ciasno w tłumie.

Świadoma tego, że widzę mniej. Unikam tłumów. W kinie, w kościele czy gdziekolwiek, czekam aż większość wyjdzie z sali. Tak mi najwygodniej.

Moje oczy odpoczywają tylko podczas snu. Na co dzień mam bardzo dużo tych fotopsji.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-04-16 20:37:34)

Odp: Zmiana życia

[post nieetyczny, naruszający przyjęte zasady - usunięty przez moderację]

3

Nie wierzę w reinkarnację. Jeśli Bóg zdecyduje, że mam odejść, to mnie zabierze w odpowiednim czasie. Jeśli uzna, że sobie nie poradzę, to weźmie mnie do siebie. Jeśli postawi mi człowieka, który mnie pokocha to zostawi.

4 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-04-16 20:38:50)

MrSpock napisał/a:

Szczena opada, że byłeś w stanie coś takiego napisać do osoby potrzebującej być może wsparcia emocjonalnego. Widzę, że wszędzie forsujesz te swoje ezo-poglądy - "tantryczny seks azjatycki" cię już całkiem wyprał z jakichś ludzkich odruchów?

5 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-04-16 20:40:24)

MrSpock napisał/a:

Twój post jest absurdalny, zgłosiłem go do usunięcia i poprosiłem o tymczasowego ban dla Ciebie. Czy ty zdajesz sobie sprawę, że twój post to nakłanianie do samobójstwa, jak Ci nie wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!!

Autorko, ja bym się z Tobą z chęcią sam umówił na randkę, bo mimo, że masz ciężką chorobę, wydajesz się sympatyczną i wspaniałą kobietą, ale mieszkam 700 km od Ciebie...

6

ASeyfried napisał/a:

...

Zamiast siedziec i uzalac sie nad soba wez d... w troki i zacznij sie przygotowywać.

Po co ci ten alfabet Looma? Zyjemy w xxi wieku.

Naucz się brajla. Postaraj się też nauczyc angielskiej wymowy najlepiej jak potrafisz poki slyszysz.

Jest calkiem sporo urzadzen , programow i aplikacji ulatwiajacych zycie osobom niewidomym oraz nieslyszacym. Dlaczego nie uczysz sie rego aktywnie juz TERAZ tylko dumasz bezczynnie i deliberujesz co bedzie kiedyś? 

Bedzie ciezko, wiec badz na to gotowa.

7

ASeyfried, ile razy mamy prosić, żebyś przestała mnożyć wątki dotyczące tych samych problemów, jeśli spokojnie możesz kontynuować któryś z wcześniej założonych? Ten temat, jak wiele poprzednich, oczywiście zostaje zamknięty, a Ty za uporczywe ignorowanie moderatorskich próśb i wielokrotne łamanie 1 i 5 punktu Regulaminu Forum otrzymujesz ostrzeżenie.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zmiana życia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024