Jakie schody wybrać do domu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Jakie schody wybrać do domu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Jakie schody wybrać do domu?

Witajcie,
Szukam jakichś inspiracji dotyczących schodów do domu. Dom jest wolnostojący. Chcę, żeby to były schody drewniane. Tylko nie wiem czy proste czy kręcone? Które będą nowoczesne i do tego bezpieczne?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jakie schody wybrać do domu?

Gdy uczyłam się w policealnej szkole architektury, profesor sprawdzając nasze projekty uczynił uwagę do zaprojektowanych schodów kręconych, że po takich schodach nie da się trumny znieść... i coś w tym jest wink

A tak na serio - schody muszą być przede wszystkim wygodne. O optymalnej wysokości i szerokości schodów i odpowiednim nachyleniu. Przy schodach dwubiegowych ważną rzeczą jest aby podest miał odpowiednie wymiary. Po prostu żeby było wygodnie wnosić duże rzeczy typu meble itp. Materiał z którego zrobione są schody jest według mnie rzeczą mniej ważną - to już kwestia gustu, co nam się bardziej podoba.

3

Dziękuję za odpowiedź. W takim razie dedycja już podjęta. Biorę te: oto[dot]schody[dot]pl

4

Schody kręte dobrze się prezentują, ale nie są praktyczne. Najlepsze są proste schody. Ja też wybrałam drewniane.

5

Kręte schody najczęściej niestety tylko ładnie wyglądają. Aby były praktyczne, muszą być szerokie, a przy tym posiadać relatywnie niewielkie nachylenie, a to wymaga sporej ilości miejsca. Z kolei jeżeli tych kryteriów nie spełniają, to robią się po prostu niebezpieczne. Moja przyjaciółka ma piękne, kręte schody, ale są tak strome, że chodzi się po nich niepewnie, mało tego, jej nastoletnia córka kiedyś juz z nich spadła, po czym wylądowała w szpitalu.
Osobiście wybrałabym więc proste schody. Jest teraz tyle dostępnych możliwości, że mogą być naprawdę piękne i efektowne.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Jakie schody wybrać do domu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024