Gdzie dobrze zjeść w Warszawie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Gdzie dobrze zjeść w Warszawie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: Gdzie dobrze zjeść w Warszawie?

Niedługo jadę do stolicy na parę dni na spotkanie biznesowe i zastanawiam się nad jakimś dobrym miejscem gdzie mogę zabrać gości smile To nie są Polacy, więc dobrze by było żeby można było spróbować jakichś polskich dań, żeby zobaczyli co się u nas je big_smile Polećcie coś jak możecie tongue

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Gdzie dobrze zjeść w Warszawie?

Mi się wydaje, że aby zjeść na prawdę dobrze "po polsku" to najlepszymi miejscami są przydrożne zajazdy takie przy mocno uczęszczanych drogach smile
Jednak jeżeli będziesz w mieście to możesz zawitać ze znajomymi na pl. Konstytucji do takiej knajpy "U Szwejka" smile
Dobre jedzenie, duże porcje, fajna atmosfera no i piwko b. tanie smile

3

Aaaaa, Szwejka polecam bardzo smile

i jeszcze Czerwonego Wieprza - pyszne zwłaszcza zrazy z dzika - też takie polskie potrawy, ale w nazewnictwie komunistycznym wink

4 Ostatnio edytowany przez On-WuWuA-83 (2017-04-04 15:31:08)

"Szwejk" to jest u nas knajpa-melanż na mieście big_smile big_smile
Kelnerki mają przekichane bo zazwyczaj jedziemy w 4-5 no i każdy tych 6-8 piw wypije (małych- 0,4l) big_smile oprócz tego jakieś jedzenie, no nanoszą się ^^ Chociaż dobry napiwek zawsze jest na końcu dany tongue

A co do tych zajazdów to nie mówię tak bez kozery. Z 3-4l. temu pojechaliśmy specjalnie do takiego zajazdu pod Lublinem aby zjeść dobrze no i też wypić, ogólnie zajazd znany z dobrego jedzenia i to nie jeden mówił już wcześniej. Takie duże "ziobro" dali, że takiego to w mieście na pewno nigdzie nie serwują, do tego pyszne ogórki no a do ogóreczków wiadomo co - wódeczka tongue big_smile big_smile Taka wyprawa wieczorno-nocna ^^

5

Ja polecam U Kucharzy - najlepszy tatar w miescie.
Fajna jest tez restauracja Pod Samsonem - na Freta - blisko starowki - po kolacji mozna isc na spacer. kuchnia z elementami kuchni zydowskiej, fajne wnetrze.
Prodiż warszawski - tez polecana w samym centrum - po kolacji mozna ich zabrac na drinka do baru w Mariocie na chyba 37 pietrze - super widoki.

6

"U Szwejka" polecam krewetki, rewelacyjne. smile
Jeżeli lubisz schabowego z przepyszną zasmażaną kapustą oraz placki po węgiersku to polecam restaurację "Staroświecka".

7

Ja bym poleciła Piankę na ulicy Zgoda 12. Mają bardzo ciekawie menu, polskie dania, ale zrobione w taki niekonwencjonalny sposób, szefom może się spodobać big_smile Mają burgery, gulasz z indyczych żołądków. I nawet mogą zmienić wystrój lokalu na życzenie klienta! Naprawdę fajne miejsce, jak będziecie się decydować na przystawki to polecam chipsy warzywne <3 a na deser sernik! Ile razy już tam byłam to ZAWSZE muszę mieć jeszcze miejsce na sernik, jak się raz spróbuje - za każdym razem się będzie brało big_smile

8

Dziękuję wszystkim za odpowiedź, okazuje się, że spotkań będzie kilka w maju, więc uda mi się skorzystać ze wszystkich Waszych propozycji big_smile Z jednej strony niesamowity stres czy im się spodoba, a z drugiej nie mogę się doczekać w końcu wyjść i zjeść w restauracji big_smile

9

Na spotkanie biznesowe dobre są takie lokale gdzie zjesz i masz możliwość od razu uczcić udane interesy wink Hmm wiele od męża słyszałam o Bubbles... Może tam? Podają szampana, jedzonko podobno bardzo smaczne (a mój mąż jest wybredny). Mąż stwierdził kiedyś, że to idealne miejsce jeśli chodzi o takie spotkania biznesowe, bo restauracje takie z filmów, niewiadomo jaki luksus itd są po prostu nudne wink

Szukałam dobrego, oryginalnego miejsca na spotkanie biznesowe i koleżanka poleciła mi Restaurację na Różanej. Akademia rzeczywiście okazała się idealna! Na pewno wrócę tam z mężem na wątróbkę drobiową z jabłkowym chutney i sosem malinowym, niebo w gębie.. Widziałam też w menu obłędne desery. Restauracja ma swój oryginalny i wyjątkowy klimat. Polecam smile

11

Byłam ostatnio na rodzinnym obiedzie w Akademii na Różanej. Miejsce rewelacyjne, bo jest też kącik dla dzieci. Poza tym jedzenie palce lizać. Jestem dość wybredna i ciężko sprostać mym gustom smakowym, ale im się to udało. Te carpaccio wołowe na musie truflowym skradło moje serce, no ale tam podobnie trafia się właśnie przez żołądek:)

12

W Pańskiej 85 mają salę konferencyjną z multimediami, dosyć przydatna opcja na spotkanie biznesowe no i przede wszystkim możliwość spróbowania genialne kuchni azjatyckiej fusion smile

13 Ostatnio edytowany przez Grzybka (2018-07-01 14:01:11)

Ogólnie sama chętnie jadam w niewielkich pizzeriach. Tam zazwyczaj jedzenie jest dopracowane, nie jest drogie i można w fajnym klimacie posiedzieć. Jeśli o biznesowe chodzi to raczej trzeba dobrać coś bardziej wyjściowego raczej.

14

w the bubbles Warszawa na Śródmieściu - kultowe już miejsce na mapie Warszawy - konieczny must have do sprawdzenia smile

15

Miejsc w których lubię zjeść w stolicy jest sporo ale od niedawna zamawiam sobie catering dietetyczny Caterino .pl i na prawdę jestem zadowolona. W końcu jem odpowiednie porcje o odpowiednich godzinach, nie muszę martwić się o to czy będę miała czas na przygotowanie posiłków. Bardzo polecam szczególnie tym najbardziej zabieganym paniom smile

16

JagodaKrokus napisał/a:

Miejsc w których lubię zjeść w stolicy jest sporo ale od niedawna zamawiam sobie catering dietetyczny Caterino .pl i na prawdę jestem zadowolona. W końcu jem odpowiednie porcje o odpowiednich godzinach, nie muszę martwić się o to czy będę miała czas na przygotowanie posiłków. Bardzo polecam szczególnie tym najbardziej zabieganym paniom smile

również zamawiam z Caterino ale dopiero od kilku dni więc na razie testuję. Dotychczas to co jadłam  muszę powiedzieć że spoko wszystko smakuje i wygląda

17

Jadłem w Caterino, najpierw nasrali mi w miejscu gdzie powinien być kotlet, a potem widziałem jak kucharz bije małe kotki

18

Jeśli na jedzeniu znają się tak samo jak na marketingu to nie najlepiej rokuje....

19

Myślę, że nie pożałujecie kuchni Dreamland! To restauracja indyjska w Warszawie z przepysznym żarełkiem, takim, że aż palce lizać. Atmosfera tam, też jest nieziemska - i można wziąć dzieciaków smile

20 Ostatnio edytowany przez Samba (2024-06-19 17:13:18)

WkanaEld napisał/a:

Myślę, że nie pożałujecie kuchni Dreamland! To restauracja indyjska w Warszawie z przepysznym żarełkiem, takim, że aż palce lizać. Atmosfera tam, też jest nieziemska - i można wziąć dzieciaków smile

Jak indyjska, to polecę Guru.

Krejzolka82 napisał/a:

"U Szwejka" polecam krewetki, rewelacyjne. smile
Jeżeli lubisz schabowego z przepyszną zasmażaną kapustą oraz placki po węgiersku to polecam restaurację "Staroświecka".

Szwejk to bardziej czeski klimat. Ja polecam stamtąd bramboraczka i zupę węgierską.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Gdzie dobrze zjeść w Warszawie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024