Nowo poznany facet żyje internetem, co myślicie o tym co napisałam? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nowo poznany facet żyje internetem, co myślicie o tym co napisałam?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

Temat: Nowo poznany facet żyje internetem, co myślicie o tym co napisałam?

Witam wszystkich. Nie wiem czy to dobry dział na taki temat ale liczę na pomoc. Mniej więcej 3 miesiące temu poznałam mężczyznę. Jest to osoba mało wylewna ale mimo wszystko dogadujemy się. Po 2 tyg znajomości powiedział ze mnie kocha, nie widzi on świata poza mną, mówi ze jestem wyjątkowa i zw chciałby zobaczyć mnie w białej sukni a za 2 lata będzie myślał o pierścionku. Pomyślałam, że mogę spróbować, może coś z tego ciekawego wyjdzie, ale z dystansem poki co. Jestem zdezorientowana. On ciągle żyje internetem, Facebookiem, instagramem. Ciągle lajkuje zdjęcia innych kobiet/dziewczyn/koleżanek. Kiedy wejdę na swojego Facebooka to pojawiają mi się powiadomienia, potrafi polubić 15 zdjęć innych lasek. Troszkę to infantyle, to tylko świat wirtualny ale skoro jest tak zakochany jak mówi, potrafi płakać przy mnie, to dlaczego konieczne jest polubienia zdjęcia jakiejś dziewczyny w internecie? Ciągle mówi ze "jedna mu wystarcza" ale jak idziemy razem za rękę i zobaczy na ulicy reklamę bielizny z polnaga kobieta, potrafi sie zatrzymać i to skomentować wink. Kiedy lekko poruszyłam temat tego lajkowania zdjęć innych kobiet to usłyszałam "oj chyba ktoś tutaj jest zazdrosny? "
Troszkę to wbudza dyskomfort, szczególnie ze znamy się wcale nie tak długo i mogę różnie na niego patrzeć. Co myślicie?  Jesteśmy dorosłymi ludźmi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nowo poznany facet żyje internetem, co myślicie o tym co napisałam?
simpleofkarola738 napisał/a:

Po 2 tyg znajomości powiedział ze mnie kocha, nie widzi on świata poza mną, mówi ze jestem wyjątkowa i zw chciałby zobaczyć mnie w białej sukni a za 2 lata będzie myślał o pierścionku. ...Jestem zdezorientowana.

Też bym była gdyby facet po 2 tygodniach znajomości wyjechał mi z takimi wyznaniami i zaniepokoiło bardziej, niż lajkowanie na fb.

Kiedy lekko poruszyłam temat tego lajkowania zdjęć innych kobiet to usłyszałam "oj chyba ktoś tutaj jest zazdrosny? "

Być może robi to celowo i dobrze się bawi.

3

Po dwóch tygodniach stwierdził że Cię kocha? Sam jestem typem zawodnika który zbyt szybko okazuje uczucia ale myślę że po 2 tygodniach to mogę co najwyżej być pewien że Cię lubię i chce się spotykać. Nawet go dobrze nie znasz, więc nie wiesz tak naprawdę jaki do końca jest. Wyszliście gdzieś we dwoje na jakaś imprezę czy coś w tym stylu? Jak się przy Tobie zachowywał? Moim zdaniem powinnaś go przetestować na różnych fontach bo co innego jak jesteście sami a co innego gdy jest inna sytuacja. Jeżeli np. chciałby żebyście wyszli z jego znajomymi i na takim spotkaniu okazywał Ci uwagę żebyś czuła że Cię nie lekceważy czy coś to całkiem możliwe, że jak się bliżej poznacie to może coś wyjdzie ale do tego czasu ja na Twoim miejscu bym go sprawdził, ale w sposób normalny przez obserwację jego zachowanie w poszczególnych sytuacjach a nie w stylu szukania dziury w całym.

4

Po 2 tyg znajomości powiedział ze mnie kocha, nie widzi on świata poza mną, mówi ze jestem wyjątkowa i zw chciałby zobaczyć mnie w białej sukni a za 2 lata będzie myślał o pierścionku.

Kurde... jakby mi facet po dwóch tygodniach zaczął gadać o sukni i pierścionku, to bym uciekła z krzykiem. Albo cichaczem. Ale na bank bym uciekła.

A to dlatego, ze powody tych jego mrzonek o sukni są dwa: albo to psychol, który się przyklei i cieżko będzie Ci się go pozbyć albo on uważa, ze kobiety lubią takich obiecanek słuchać i mówi Ci to, bo myśli, że chcesz to usłyszeć, czyli kłamie i manipuluje.

simpleofkarola napisał/a:

potrafi polubić 15 zdjęć innych lasek.  jak idziemy razem za rękę i zobaczy na ulicy reklamę bielizny z polnaga kobieta, potrafi sie zatrzymać i to skomentować wink. Kiedy lekko poruszyłam temat tego lajkowania zdjęć innych kobiet to usłyszałam "oj chyba ktoś tutaj jest zazdrosny? "
Troszkę to wbudza dyskomfort.

No nie dziwię się, ze wzbudza, u mnie też by wzbudzało. Facet jest niepoważny. Chciałaś zobaczyć, co z tego wyjdzie, myślę, że zobaczyłaś już, co trzeba.

5

Tak samo jak szybko Cię pokochał...z taką samą prędkością się odkocha.

Ja nigdy zakochanego faceta tak nie widziałam. Jak jest jakaś sprzeczka albo powiem co myślę na dany temat to on potrafi płakać i mówi że jest wrażliwy. Czyli on się zauroczyl mną? On by w ogień za mną wskoczył...

7

To nie miłość - to manipulowanie uczuciami. Wzbudzając litość otrzymuje to, na czym mu zależy.

8

Miłość to może nie jest.... Ale zakochanie się jest jak najbardziej możliwe.
Odjeżdżając już od tematu faceta autorki(gdyż rzeczywiście może to być inny przypadek)...

To jednak niestety tak właśnie działa "chemia". Nie patrzy na to, ile czasu się z kimś znamy, czy ten ktoś jest już zajęty, oraz jakie ten ktoś ma wady.
Sądzę iż lepiej by było, jakby taka "chemia" po prostu nie istniała - za dużo ewentualnych problemów i cierpienia ona przysparza.
Zakochać się, to tak, jakby się naćpać(i uzależnić się od substancji wywołujących haj emocjonalny).

ósemka napisał/a:

To nie miłość - to manipulowanie uczuciami. Wzbudzając litość otrzymuje to, na czym mu zależy.

A jak mam rozumieć to ze on ciągle mówi ze tęskni, przyjeżdża do mnie do domu, robi prezenty. Zakochany po uszy. Wróci do domu i zaczyna się lajkowanie zdjęć innych. .. to jest naprawdę dające do myślenia.

10

Wie, że śledzisz co robi, więc chce wzbudzić zazdrość. Uważaj na niego, znacie się zbyt krótko, żeby mówić tu o wielkiej miłości. Często facet, który się tak zachowuje okazuje się jakimś psycholem. Na początku robi wszystko, żebyś się zaangażowała, a jak już osiągnie swój cel, zaczyna się jazda na emocjach.
Pretensje, nagle przestaje mu zależeć, nie odzywa się - a ty zakochana, zdezorientowana starasz się zasłużyć na jego uczucie. Jak zorientuje się, że odchodzisz, bo masz dość - zaczyna od początku.

11 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-03-05 23:50:05)

Cat lady- nic dodac , nic ujac. manipulant, mowi co mysli,że kobiety chca uslyszeć- a faktycznie chce chyba tylko seksu. No tego to ci nie powie- jaki wilk podejdzie do owcy i powie - chodż ze mną do lasu, będzie fajnie, bo chcę cie zjesć na żywca? Facet wysłał ci kilka alarmów ostrzegawczych.. !

1. Taki mało wylewny , ale po dwu tygodniach on Cię'' taaak koooocha '':D:D - paradne
2. Cham - idzie z tobą, ale oczka mu latają do babek na reklamach... to może i byłoby wybaczalne u 13 latka... ale nie u dorosłego mężczyzny...
3. Lajki na faceboku - zabawa pt  - która mi pierwsza ulegnie, no która, a pobawimy sie, zobaczymy, jak daleko wsiąkła , niech czuje sie zazdrosna i niech ONA O MNIE sie stara. Kobiety, jestem ósmy cud swiata , walczcie o mnie!!!

każde z tych zachowań osobno jest do odsunięcia pana ode mnie, a razem.. to juz katastrofa. Gdzie kobiety znajdują takich palantów i CO JE przy nich trzyma?? Jak bardzo trzeba być zdesperowaną kobietą??
Psychol i manipulant. Będziesz płakać, jak pociągniesz to dalej. Nie chciej wiedziec, co nim kieruje, i dlaczego taki jest , nie dociekaj , nie rozkminiaj, tylko wiej.

12

Witam wszystkich. Nie wiem czy to dobry dział na taki temat ale liczę na pomoc. Mniej więcej 3 miesiące temu poznałam mężczyznę. Jest to osoba mało wylewna ale mimo wszystko dogadujemy się. Po 2 tyg znajomości powiedział ze mnie kocha, nie widzi on świata poza mną, mówi ze jestem wyjątkowa i zw chciałby zobaczyć mnie w białej sukni a za 2 lata będzie myślał o pierścionku. Pomyślałam, że mogę spróbować, może coś z tego ciekawego wyjdzie, ale z dystansem poki co. Jestem zdezorientowana. On ciągle żyje internetem, Facebookiem, instagramem. Ciągle lajkuje zdjęcia innych kobiet/dziewczyn/koleżanek. Kiedy wejdę na swojego Facebooka to pojawiają mi się powiadomienia, potrafi polubić 15 zdjęć innych lasek. Troszkę to infantyle, to tylko świat wirtualny ale skoro jest tak zakochany jak mówi, potrafi płakać przy mnie, to dlaczego konieczne jest polubienia zdjęcia jakiejś dziewczyny w internecie? Ciągle mówi ze "jedna mu wystarcza" ale jak idziemy razem za rękę i zobaczy na ulicy reklamę bielizny z polnaga kobieta, potrafi sie zatrzymać i to skomentować wink. Kiedy lekko poruszyłam temat tego lajkowania zdjęć innych kobiet to usłyszałam "oj chyba ktoś tutaj jest zazdrosny? "
Troszkę to wbudza dyskomfort, szczególnie ze znamy się wcale nie tak długo i mogę różnie na niego patrzeć. Co myślicie?  Jesteśmy dorosłymi ludźmi.

Ty instynktownie wyczułaś,że coś jest nie tak.Mówi,że kocha a ja Ci mówię,że nie kocha.Mówi,że świata poza tobą nie widzi, no może za wyjątkiem tych 15 zdjęć innych lasek na fb plus reklamy półnagiej kobiety.Za 2 lata będzie myślał o pierścionku,mówisz, to powiedz mu,że nie będzie seksu przed ślubem-na pewno jego myślenie będzie intensywniejsze i zacznie dostrzegać pierścionki na witrynie każdej galerii.Gdyby był naprawdę zakochany to by był ślepy na wszystkie inne kobiety poza Tobą.Jeśli uważasz ,że to coś poważnego to jesteś naiwna.On w bezczelny sposób robi z Ciebie idiotkę.

13 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-03-06 00:58:54)

''Jeśli uważasz ,że to coś poważnego to jesteś naiwna.On w bezczelny sposób robi z Ciebie idiotkę.'' dokładnie!!!
jesteś zdezorientowana, jego zachowanie wzbudza w tobie dyskomfort, ale ty, zamiast z miejsca się zawinąć i podziękować panu, pytasz na forum... dlaczego? dlaczego lecisz jak ćma do ognia? Lubisz, jak jestes zdezorientowana, bo'' taaak, ochh, wreszcie jakieś mootylki, taki ktos, za kim tabuny panienek latają, zainteresował sie mną, taką biedną, szarą myszką, jak wspaniale... zmienię go i bedziemy razem zyli dlugo i szczesliwie?'' Halooo!!!! Tu ziemia!!!! pobudka!!!!

Jesli ktoś wzbudza w tobie negatywne odczucia, to to nie sa " motylki w brzuchu" tylko MANIPULACJA!!!!
Nikt normalny nie zakochuje się trwale po dwu tygodniach- i o tym nie mówi
Jak się zakocha, to najpierw obserwuje drugą strone i kiedys ewentualnie zdradza się ze swoimi uczuciami bądż nie
Zakochany meżczyzna nie widzi innych osob poza swoja kobietą i NIE LAJKUJE zdjeć INNYCH KOBIET!!!

To nie jest cudowny misiaczek, tylko wyrachowany drań, szukający naiwnych, niedoświadczonych kobiet, dzieki ktorym podniesie swoje ego

14 Ostatnio edytowany przez simpleofkarola738 (2017-03-06 11:29:28)

Bardzo dziękuję za wszelkie rady. On wcześniej był w związku ponad 3 lata z dziewczyną. Pomyślałam sobie ze jeżeli szuka kobiety na krótką chwilę to myślę że nie miałoby to racji bytu. Był jakiś czas sam twierdząc że nie chciał "po raz kolejny wpakować się w jakieś bagno" . Mówicie ze jestem ślepa. Chłopak nie wygląda na typowego cwaniaka. Jest strasznie nieśmiały, w miejscu publicznym to tylko ja się odzywam np do ekspedientki w sklepie. Mówi ze jest osobą skryta w sobie i ma problemu z wyrażaniem uczuć, czesto mi mowi ze w zwiazku nie ma zadnych tajemnic miedzy soba, ze wygladam na bardzo madra kobiete i napewni go nie zranie. Bardzo zyje Facebookiem. Lubi się afiszowac. Tłumaczy się ze te lajkowania kompletnie nic nie znaczy, bo to tak samo jak ktoś polubi jego zdjęcie, nie ważne czy to mężczyzna czy kobieta, a ja jestem i tak wyjątkowa. Ale po tym kiedy zapytałam o to, mówi ze boi się teraz lajkować żeby nie było "dymu". Powiedzial ze on nie cierpi takiego udowadniania czegos komus. Prosi zebym go nie oceniala przez pryzmat innych facetów. Jego wypowidzi sa dojrzale. Spodobał się on moim domownikom. Stwierdzili ze wygląda na osobę spokojna i bardzo ułożona. Fakt, ja przebywam z nim częściej. Mimo wszystko Wasze odpowiedzi dały mi do myślenia!

15

Chłopak nie wygląda na typowego cwaniaka.!

A jak wygląda typowy cwaniak?

Widzę, że zignorujesz wszystkie sygnały, wszystkie rady, bo wolisz się przekonać osobiście... Ok, Twoje prawo.

16

A ile facet ma lat,że takie rzeczy robi?

17

A ja uważam, ze skoro przed Tobą "był w bagnie" z inną to teraz sobie będzie próbował odegrać to na Tobie. Stąd ta fascynacja facebookiem i lajkowaniem innych kobiet. Na Twoim miejscu byłabym ostrożna. Facet chcąc sobie odbić wszystko za nieudany związek zemści się na Tobie mimo, że nie jesteś niczego winna. Za szybko podjął się wyznań typu Cię". Pamiętaj cicha woda brzegi rwie- bądź ostrożna.

18

...Po 2 tyg znajomości powiedział ze mnie kocha, nie widzi on świata poza mną, mówi ze jestem wyjątkowa i zw chciałby zobaczyć mnie w białej sukni a za 2 lata będzie myślał o pierścionku... Jest strasznie nieśmiały, w miejscu publicznym to tylko ja się odzywam np do ekspedientki w sklepie. Mówi ze jest osobą skryta w sobie i ma problem z wyrażaniem uczuć,

To jest cytat połączony z dwóch Twoich wypowiedzi. Czy uważasz, że osoba nieśmiała jest w stanie wypowiedzieć, że Cię kocha już po 2 tyg. znajomości? Ja uważam,że tylko bezczelny kłamca może to zrobić.Ja jestem trochę nieśmiały i zrobiłem to dopiero po 52 tygodniach znajomości.Sprawdź jak długi ma nos ten Twój kłamca.

19 Ostatnio edytowany przez CatLady (2017-03-06 16:04:35)

Jesteś męski:
prawda, coś się tu nie zgadza, kłóci ze sobą... stoi w sprzeczności...

Mam nadzieję, że autorka zauważy.

20 Ostatnio edytowany przez simpleofkarola738 (2017-03-06 18:39:37)

pannaophelia napisał/a:

Facet ma 25 lat.  Dorosły chłopak a za chwilę straci orientację w świecie rzeczywistym. Powiedziałam co sądzę na temat  takiego życia wirtualnego.  Wstawił zdjęcie z naszej wspólnej wycieczki i nalega żebym ja zrobiła to samo. Powiedziałam jasno ze ja nie żyje internetem, to moje życie prywatne z kim się spotykam i co robię. Trochę się obruszyl.

21

pannaophelia napisał/a:

Facet ma 25 lat.  Dorosły chłopak a za chwilę straci orientację w świecie rzeczywistym. Powiedziałam co sądzę na temat  takiego życia wirtualnego.  Wstawił zdjęcie z naszej wspólnej wycieczki i nalega żebym ja zrobiła to samo. Powiedziałam jasno ze ja nie żyje internetem, to moje życie prywatne z kim się spotykam i co robię. Trochę się obruszyl.

Z tego co Ty piszesz to on ma na serio problem ze sobą.Uzależnienie od internetu jest jednym z gorszych uzależnień.Z internetu można korzystać,ale w odpowiednich dawkach.Nie łudź się,że on się zmieni.Teraz lajkuje a potem zacznie się umawiać i wtedy cierpieć będziesz dopiero.Oczywiście zrobisz jak uważasz,ale zastanów się dobrze czy chcesz z nim dalsze plany życiowe wiązać.

22

Bałabym się takiego faceta. Jeśli zachowywałby się tak jak twój, dałabym spokój. Uczucie po 2 tyg?Owszem, zdarzają się takie zauroczenia, ale...poza tym, nie wyobrażam sobie,żeby siedział tyle na necie, facet powinien pracować, mieć pasję, uprawiać sport, pomagać w domu, a jak ma jeszcze czas, to zajmować się mną i robić coś ze mną, a nie siedzieć jak gimbus na fejsie...szok.

23

Wiesz w jakich okolicznościach zakończył się ich związek i ile czasu upłynęło od tego czasu?
Może on to wszystko robi, żeby, odegrać się na byłej lub wzbudzić w niej zazdrość - pokazać, że kogoś ma.

24 Ostatnio edytowany przez cataga (2017-03-07 00:15:35)

'' Chłopak nie wygląda na typowego cwaniaka. Jest strasznie nieśmiały, w miejscu publicznym to tylko ja się odzywam np do ekspedientki w sklepie.'' Aha, a myslisz ,że cwaniak mógłby bajerować innych, gdyby wyglądał na cwaniaka??
W miejscu publicznym tylko ty się odzywasz - za to w sieci  ON podrywa  wszystkie laski dookoła a i wzrok mu lata , jak chodzicie razem na spacer. No ale on ci p o w i e d z i a ł, że cie kooocha, juz po dwu tygodniach i jak możesz nie wierzyć swojemu misiooowi, on przeciez tak glęboko ci w oczy zagląda i taki jest żarliwy, no przeciez nie mógłby bajerować...

Kobieto, usilujesz nas przekonac, że trafilaś na ósmy cud świata. Z twojego opisu wnoszę jednak ,że trafilas na niezlego bajeranta. Obym sie mylila, ja i wszystkie pozostałe panie.
Niemniej, to co on robi jest odwrotnie proporcjonalne do tego, co deklaruje. Patrz na CZYNY a nie slowa.

''Powiedzial ze on nie cierpi takiego udowadniania czegos komus. Prosi zebym go nie oceniala przez pryzmat innych facetów. Jego wypowidzi sa dojrzale. ' Ale prosilas, by ci cos udowadnial? nie, ty obserwujesz i sama czujesz ze cos nie tak , skoro NAPISALAŚ ten post. Mam wrazenie, że napisałaś, aby utwierdzić się, że trafilaś na osmy cud świata, ale sama widzisz,że cos jest nie tak. A ten mechanizm nazywa się chyba obroną przez atak- tak, abyś teraz ty czuła się winna,że smiesz mieć jakieś obiekcje.
   Wypowiedzi są dojrzale? te, w ktorych mówi, że Cię kocha, choć zna cie dopiero dwa tygodnie? No , jak to jest dojrzałość, to ja jestem święta Hermenegilda. Poza tym, DOJRZALY meżczyzna nie lata oczami po innych kobietach na ulicy i nie lajkuje zdjęć innych kobiet, wmawiajac swojej partnerce, że to wlasnie ją kocha. Trafilas na zbuka , ale uważasz je za Jajo Faberge'a

25

Dziewczyno, poczytaj o psychofagach.
BTW normalnie człowiek ma intuicję i od takich ucieka, co z tobą że się w to pakujesz?

26

On prędzej jest desperatem niż cwaniakiem,po dwóch tygodniach to raczej jest zauroczenie niż miłość,ale jemu może wydawać się inaczej,zwłaszcza jeśli nie był w zbyt wielu związkach-no i młody jest.Naukowo udowodniono,że faceci zakochują się o wiele szybciej...
Co do spoglądania na inne,to chyba każdy facet chętnie zawiesi oko na zgrabnym tyłeczku,czy zgrabnych nogach,są jedynie tacy którzy robią to dyskretnie,a sa i tacy,co sie z tym nie kryją,my mamy to w genach,ciężko to kontrolować,bo to odruch bezwarunkowy big_smile
Czy Wy czasem nie przesadzacie z tą zazdrością o lajkowanie zdjęć?Tak zdecydowanie przesadzacie,o co tu być zazdrosnym?

On po rozstaniu był długo sam. Mówił ze nie chce być z pierwszą lepszą osoba. Wszystkie wypowiedzi dały mi do myślenia!

Tutaj jedna osoba mi napisała czy nie jestem przerazliwiona tym lajkowaniem. Facet jest tak we mnie zauroczony (wątpię że to miłość) ze nie potrafi wytrzymać dnia bez rozmowy ze mną,  ciągle prosi o więcej uczuć. Halo, my się aż tak dobrze nie znamy jeszcze. Skoro nie widzi tak nikogo poza mną to dlaczego lajkuje zdjęcia innych? To nie chodzi o tyleczek innej. To normalne zdjęcie często innej dziewczyny/koleżanki. Skoro ktoś coś lajkuje tzn ze to zdjęcie zwróciło na niego uwagę i spowodowało większe zainteresowanie. To dwie skrajności. Tutaj zakochany nie może żyć beze mnie a tutaj jednak interesuje go ktoś inny.

28

pannapannna dobrze napisała, desperat i psychofag, naprawdę te odrażające zachowania tak cię pociągają? jak bardzoTy jestes niepewna siebie, że pseudokomplemenciki, ze czekał  ( czytaj; taka, która przełknie jego żałosne zachowania i uwierzy w bajeczki bo jest tak naiwna)na osobę wartościową ( mnie wybral, mnie, jestem cos warta, hurra, nie jestem takim dnem, jak kiedys o sobie myslalam)  Cię rajcują? Normalna osoba zwiewałaby w podskokach...

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nowo poznany facet żyje internetem, co myślicie o tym co napisałam?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024