Chłopak chce gadać i pisać cały dzień - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chłopak chce gadać i pisać cały dzień

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Chłopak chce gadać i pisać cały dzień

Mój chłopak co chwile do mnie pisze i dzwoni i chce rozmawiać na Skypie. Obraża się na mnie, że nie odbieram telefonu rano jak śpie. Obraża się wieczorem jak mówię, że jestem spiąca i się kładę. Wypomina mi, że telefon pokazuje mu że bylam na mesengerze 2 minuty temu i nie napisalam. Obraża się jak mu nie odpisze odrazu. Obraża się jak chcę ogladać serial a nie gadać z nim.

Męczy mnie jego zachowanie. Czuje się czasami taka osaczona i kontrolowana. Tracę radość życia. Chciałabym czytać książki, uczyć się języka angielskiego, pisać magisterkę a nie ciągle z nim gadać.

Kocham go, ale potrzebuję przestrzeni. Chce mieć czas też dla siebie i na swoje pasje. Próbowałam o tym z nim rozmawiać, ale nic do niego nie dociera. Jak mówię, że wieczorem do niego zadzwonie i wtedy pogadamy to mówi, że go nie kocham i nie mam czasu dla niego.

Nasz związek jest na odległość, spotykamy się co tydzień w weekend albo co 2 tygodnie. Oboje mamy po 24 lata. Chodzimy 2 lata ze sobą.

Pomocy sad

Zobacz podobne tematy :
Odp: Chłopak chce gadać i pisać cały dzień

Desperat, co on nie ma życia poza Tobą?

3

Wytrzymała tak 2 lata?

4

milenaa24 napisał/a:

Mój chłopak co chwile do mnie pisze i dzwoni i chce rozmawiać na Skypie. Obraża się na mnie, że nie odbieram telefonu rano jak śpie. Obraża się wieczorem jak mówię, że jestem spiąca i się kładę. Wypomina mi, że telefon pokazuje mu że bylam na mesengerze 2 minuty temu i nie napisalam. Obraża się jak mu nie odpisze odrazu. Obraża się jak chcę ogladać serial a nie gadać z nim.

Męczy mnie jego zachowanie. Czuje się czasami taka osaczona i kontrolowana. Tracę radość życia. Chciałabym czytać książki, uczyć się języka angielskiego, pisać magisterkę a nie ciągle z nim gadać.

Kocham go, ale potrzebuję przestrzeni. Chce mieć czas też dla siebie i na swoje pasje. Próbowałam o tym z nim rozmawiać, ale nic do niego nie dociera. Jak mówię, że wieczorem do niego zadzwonie i wtedy pogadamy to mówi, że go nie kocham i nie mam czasu dla niego.

Nasz związek jest na odległość, spotykamy się co tydzień w weekend albo co 2 tygodnie. Oboje mamy po 24 lata. Chodzimy 2 lata ze sobą.

Pomocy sad

Milena, Twój chłopak poprzez kontrole zaspakaja swoje zaniżone poczucie własnej wartości. Najprawdopodobniej jest o Ciebie bardzo zazdrosny a odległość jaka was dzieli tylko wzmaga u niego to uczucie. Jeśli nie wyznaczysz mu jakiś granic długo nie wytrzymasz.
W ogóle to ciężkie jest życie z takim osobnikiem. 
Teraz się obraża, później może to przerodzić się w agresję. Zrób coś póki jest jeszcze tylko Twoim chłopakiem, potem może być tylko gorzej. Nie zwracaj uwagi na jego fochy, bądź stanowcza i nie tłumacz się za bardzo, co robisz minuta po minucie.
Jeśli tego nie zrozumie, nie ma sensu kontynuować tego związku - zamęczy Cię tą swoją "miłością".

5

Jak nie jesteś trollem, to znaczy że on jest psychopatą. Odejdź od tego pasożyta energetycznego. Zajedzie Cię na śmierć duchową.

6

Też podejrzewam trolla xD Jakaś plaga ostatnio tutaj na forum sad

7

O rany, nie wytrzymałabym nawet tygodnia. Denerwują mnie wszelkie smsy, które nie spełniają istotnej funkcji informacyjnej (np wyznaczenie godziny i miejsca spotkania, zmiana planów, lista zakupów itp), a jeżeli do tego zawierają "misiaczki pysiaczki słonaczka i kochaństwa" to już w ogóle zbiera mi się na wymioty...

Może powinnaś w rozmowie dać mu do zrozumienia, że Twoja wizja jak "miłość" funkcjonuje na co dzień jest kompletnie inna i albo wypracujecie jakiś kompromis, albo będziecie się męczyć. On, bo ma immanentną potrzebę abnormalnej ilości atencji, a Ty, bo dla żadnego normalnego człowieka takie funkcjonowanie byłoby nie do zniesienia.
Nie wiem, może ustalcie jakąś minimalną ilość smsów, którą on byłby w stanie zaakceptować, a ty byłabyś wstanie bez wk*rwu wysyłać;)

Troll nie troll, takie sytuacje niestety naprawdę mają miejsce:/

8

Kurcze ,a ja myślałem ,że po 14.

9

Powiedz mu stanowczo, że nie życzysz sobie takiego zachowania. Poinformuj go, że mimo tego, że go kochasz, potrzebujesz więcej przestrzeni.
Dajcie sobie trochę czasu i powiedz mu, że potrzebujesz przerwy. Odezwij się z powrotem po tygodniu czy dwóch. Jeśli chłopak nie ochłonie, to znaczy, że musi minąć trochę czasu zanim dorośnie.

10 Ostatnio edytowany przez Hadar (2017-02-19 01:38:16)

Witaj szanowna koleżanko,
Słuchaj uwaznie:
Mój facet robił to samo dosłownie i ja nie wiedziałam jak mu wbić do głowy że się mecZe i mimo to że również go bardzo kochalam nie byłam w stanie być na jego wyłączność. Nie chcę się powtarzać więc wejdz sobie na mój profil (kliknij w Hadar) potem wejdz na mój temat tam opisalam całą relacje. Twój facet naprawdę robi to samo co robił mój i jeżeli tego nie przerwiesz w porę zniszczysz sobie życie nieodwracalnie.
Jeżeli go za bardzo jednak kochasz i wierzysz w "cudowne" uzdrowienie to po miesiącu min.się odezwij. Jeżeli podczas tej przerwy od ciebie zacznie cię zachodzić, dalej będzie wydzwanial i zauważysz inne niepokojące sygnały to uciekaj póki jeszcze nie jest za późno!
Chyba, że podczas tej przerwy będziesz widziała poprawe i on cię przeprosi i przemysli swoje zachowanie oraz wymieni swoje błędy i powie, że nad nimi pracuje.
Reasumując on musi:
1. Przeprosić
2. Wymienić swoje błędy ( wtedy będzie wiadomo ile wogóle kuma co zrobił)
3. Pokazać że pracuje nad sobą.
4. I co najważniejsze pójść do psychoterapeuty.
Jeżeli tego wszystkiego nie zrobi to nie oszukuj się i uciekaj, bo jeszcze masz szansę uchronić się przed najgorszym!!!

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chłopak chce gadać i pisać cały dzień

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024