przekształcenie spółki a zobowiązania z umowy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » przekształcenie spółki a zobowiązania z umowy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

1

Temat: przekształcenie spółki a zobowiązania z umowy

Może ktoś się orientuje z was i mi podpowie, co zrobić
Mam podpisaną umowę ze firmą, która wciąż istnieje, działa, ale częściowo przekształciła się w sp. z ograniczoną odpowiedzialnością spółkę komandytową (czyli są teraz 2 firmy).
Moją umowę przejął ten nowy podmiot. Czy ta nowa firma po prostu przejmuje zobowiązania wynikające z umowy z automatu, czy jednak powinna zapytać się, czy chcę kontynuować umowę (zrobić np. aneks do umowy, albo przyjąć moje wymówienie?)

Do tej pory jak np. mój bank został sprzedany, to dostałam informację, że nastąpiła zmiana właściciela, nie pamiętam, ale chyba dostałam też informację, że mogę wypowiedzieć umowę.
Ta nowa firma sp. z o.o. s. k po prostu zaczęła działać, o jej istnieniu dowiedziałam się z faktury, bo nagle nie zgadzał się nr. konta.
Docelowo będę miała gorsze warunki, więc wolałabym albo pozostać przy tej starej firmie, albo rozwiązać umowę, tylko nie wiem, czy w ogóle mam jakikolwiek manewr.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: przekształcenie spółki a zobowiązania z umowy
Averyl napisał/a:

Może ktoś się orientuje z was i mi podpowie, co zrobić
Mam podpisaną umowę ze firmą, która wciąż istnieje, działa, ale częściowo przekształciła się w sp. z ograniczoną odpowiedzialnością spółkę komandytową (czyli są teraz 2 firmy).
Moją umowę przejął ten nowy podmiot. Czy ta nowa firma po prostu przejmuje zobowiązania wynikające z umowy z automatu, czy jednak powinna zapytać się, czy chcę kontynuować umowę (zrobić np. aneks do umowy, albo przyjąć moje wymówienie?)

Do tej pory jak np. mój bank został sprzedany, to dostałam informację, że nastąpiła zmiana właściciela, nie pamiętam, ale chyba dostałam też informację, że mogę wypowiedzieć umowę.
Ta nowa firma sp. z o.o. s. k po prostu zaczęła działać, o jej istnieniu dowiedziałam się z faktury, bo nagle nie zgadzał się nr. konta.
Docelowo będę miała gorsze warunki, więc wolałabym albo pozostać przy tej starej firmie, albo rozwiązać umowę, tylko nie wiem, czy w ogóle mam jakikolwiek manewr.

To zależy. Sprawa może być rozwiązana na kilka sposobów. Chętnie pomogę. Na ten moment mam za mało informacji. pozdrawiam

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » przekształcenie spółki a zobowiązania z umowy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024