Brak pewności siebie u faceta, samiec skazany na wieczną samotność? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak pewności siebie u faceta, samiec skazany na wieczną samotność?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Brak pewności siebie u faceta, samiec skazany na wieczną samotność?

Witajcie big_smile

Tym razem powracam do was z innym tematem który tak jak poprzednie od jakiegoś czasu zaczął mnie mocno intrygować.
Wspomniana pewność siebie bo o niej mowa stała się źródłem moich wieczornych rozkmin.

Jednakże przechodząc do meritum, praktycznie cały czas i od każdej kobiety/dziewczyny słyszałem że facet musi być pewny siebie, musi znać swoją wartość bo inaczej konsekwencją braku tej cechy będzie całkowity brak zainteresowania.
Zastanawia mnie czym dla was jest owa pewność siebie? Czym się charakteryzuje?
Po moich obserwacjach profil pewnego siebie faceta wygląda niezbyt optymistycznie przynajmniej dla mnie, widnieje w nim osoba która we wszystkim uważa się za lepszą od innych, tyczy się to za równo spraw sercowym i życiowych, cokolwiek się stanie ta osoba zawsze ma racje, poczucie wstydu czy też realnej oceny sytuacji dla tej osoby to obce słowa a zakłamywanie rzeczywistości stoi na porządku dziennym np. wygląd wizualny.
W mniemaniu takiej osoby jest największym ciachem w całej okolicy mimo iż rzeczywistość pokazuje inny stan rzeczy.

Taki typ osób najczęściej widuję, przerost formy nad treścią, narcyzm i ogólna bucowatość jednakże jak widać kobietom te cechy imponują z tegoż względu iż zawsze u takich typów obserwuje to że mają ogromne powodzenie, co chwile mają kogoś innego i co chwile poznają co raz to nowszych znajomych.
Czy aby być dostrzeżonym trzeba mieć profil takiej osoby?
A co z osobami po drugiej stronie barykady?
Osoba cicha, introwertyczna trzymająca się z boku od wszelkich tłumów musi cierpieć w wiecznej samotności? Czy brak przebojowości całkowicie dyskwalifikuje kogoś jako potencjalnego partnera?

Dużo może tych pytań, większość jest co prawda retoryczna jednakże to co chce was spytać to, to czy brak pewności siebie całkowicie pozbawia faceta na poznanie kogoś?

Pozdrawiam! big_smile

PS: W gwoli wyjaśnienia, zakładam temat bardziej z czystej ciekawości aby poznać zdanie innych osób także radziłbym podejść do tematu bardziej na luzie.
PS2: Jeśli jednak moja prośba z punktu powyżej zostanie zignorowana i rozpocznie się mała wojna to bardzo bym prosił bez wycieczek osobistych tongue

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak pewności siebie u faceta, samiec skazany na wieczną samotność?

Tom no na serio?

Po moich obserwacjach profil pewnego siebie faceta wygląda niezbyt optymistycznie przynajmniej dla mnie, widnieje w nim osoba która we wszystkim uważa się za lepszą od innych, tyczy się to za równo spraw sercowym i życiowych, cokolwiek się stanie ta osoba zawsze ma racje, poczucie wstydu czy też realnej oceny sytuacji dla tej osoby to obce słowa a zakłamywanie rzeczywistości stoi na porządku dziennym np. wygląd wizualny.
W mniemaniu takiej osoby jest największym ciachem w całej okolicy mimo iż rzeczywistość pokazuje inny stan rzeczy.

Sam zauważyłeś, że są te cechy narcystyczne i bucowate, naprawdę zadałeś to pytanie?

Po drugiej stronie barykady są normalni mężczyźni, jedni są introwertykami, inni są ekstrawertykami, bywają pewni siebie i mniej pewni siebie, wyżsi i niżsi, doceniają siebie, ale nie uważają innych za gorszych od siebie. Ach, bywają też mniej lub bardziej przyjemni wizualnie.
Na totalnie drugim biegunie są osoby zakompleksione, o niskim poczuciu własnej wartości, z ego przy ziemi, tak samo niedojrzali jak Ci narcystyczni i bucowaci.

3

Tom94 napisał/a:

Witajcie big_smile

Tym razem powracam do was z innym tematem który tak jak poprzednie od jakiegoś czasu zaczął mnie mocno intrygować.
Wspomniana pewność siebie bo o niej mowa stała się źródłem moich wieczornych rozkmin.

Jednakże przechodząc do meritum, praktycznie cały czas i od każdej kobiety/dziewczyny słyszałem że facet musi być pewny siebie, musi znać swoją wartość bo inaczej konsekwencją braku tej cechy będzie całkowity brak zainteresowania.

Taki typ osób najczęściej widuję, przerost formy nad treścią, narcyzm i ogólna bucowatość jednakże jak widać kobietom te cechy imponują z tegoż względu iż zawsze u takich typów obserwuje to że mają ogromne powodzenie, co chwile mają kogoś innego i co chwile poznają co raz to nowszych znajomych.
Osoba cicha, introwertyczna trzymająca się z boku od wszelkich tłumów musi cierpieć w wiecznej samotności? Czy brak przebojowości całkowicie dyskwalifikuje kogoś jako potencjalnego partnera?

Dużo może tych pytań, większość jest co prawda retoryczna jednakże to co chce was spytać to, to czy brak pewności siebie całkowicie pozbawia faceta na poznanie kogoś?

Pozdrawiam! big_smile

PS: W gwoli wyjaśnienia, zakładam temat bardziej z czystej ciekawości aby poznać zdanie innych osób także radziłbym podejść do tematu bardziej na luzie.
PS2: Jeśli jednak moja prośba z punktu powyżej zostanie zignorowana i rozpocznie się mała wojna to bardzo bym prosił bez wycieczek osobistych tongue

Czy osoba która uważa się za tą lepszą - to jest pewność siebie?, ja uważam, że to zarozumialstwo,bufonada . Pewność siebie to stanowczość w podejmowaniu decyzji,konsekwencja tego co robi,bądź co zamierza zrobić,odwaga w podejmowaniu wszelkich decyzji ..... itd. Właśnie to jest ta pewność siebie,ale Tobie tej pewności nie brakuje,skoro zdecydowałeś się o tym napisać - tzn że jesteś odważnym i to co sobie postanowiłeś,to zrobiłeś,czyli wszystko wg mnie u Ciebie jest w porządku. Co do tej przebojowości - to nie jestem pewna czy ona jest aż taka dobra,ponieważ tę przebojowość można różnie pojmować,a chyba nie masz zamiaru rozpychać się łokciami,lub dążąc do czegoś chciałbyś to osiągnąć używając przemocy. To też w pewnym sensie - przebojowość. smile
Piszesz, że dziewczynom imponuje ta tzw "przebojowość" - zapewniam Cię, że nie wszystkim bo są dziewczyny które pragną mieć chłopaka zrównoważonego, dżentelmena,ale odważnego w podejmowaniu w/w przeze mnie decyzji. Ja bym proponowała,abyś nie był kimś,kim nie byłeś i nie jesteś,po prostu bądź sobą. smile

4

Tom94 napisał/a:

Taki typ osób najczęściej widuję, przerost formy nad treścią, narcyzm i ogólna bucowatość

To, co opisujesz, to jest pozorna, udawana pewność siebie. Takie osoby w ten sposób starają się ukryć własne braki. Zakładają, że jeśli będą się zachowywać z wyższością w stosunku do innych, to nikt nie zauważy, jacy są zakompleksieni, a ludzie będą patrzeć na nich z podziwem. I często tak jest, wiele osób się na to nabiera - włącznie z Tobą. Z prawdziwą pewnością siebie to nie ma nic wspólnego.

Prawdziwa pewność siebie jest wtedy, kiedy umiemy przyznać się do błędu: w pracy, w życiu i jest to bez szkody dla naszego samopoczucia, nie czujemy się gorsi, bo popełniliśmy błąd. Człowiek naprawdę pewny siebie i własnej wartości nie musi poniżać innych, by poczuć się lepiej, nie musi nikogo źle traktować. Wręcz przeciwnie: chętnie przyjmie rolę doradcy i mentora. Pewny siebie człowiek traktuje wszystkich z szacunkiem i równo, nie krytykuje, nie obgaduje za plecami (by przedstawić siebie jako tego lepszego).

5

To znaczy, Ty nie piszesz o pewności siebie, tylko o pułapce emocjonalnej na kobiety, które lubią niegrzecznych dupków, bo to tak fajnie jak wszystkich traktują z wyższością, a ją stawia na piedestale, i w ogóle to dla niej się zmienia, łał, tyle wygrać.

6 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2017-01-26 17:29:48)

Tom94, w pierwszych zdaniach napisałeś, że rozkminiasz (nie ma to jak grypsera) pojęcie pewności siebie, w dalszych zdaniach opisujesz osobę zadufaną w sobie, zarozumiałą, która siebie sama uważa za pępek świata.

Ot, logika. Logika?

Osoba o adekwatnej samoocenie, znająca swą wartość (czyli i zalety, i wady), pewna siebie, zachowuje się inaczej niż opisałeś. Widzisz tylko dwie skrajności: osoby o kiepskim poczuciu własnej wartości i zadufane w sobie. Przyglądając się bliżej tym drugim dostrzec łatwo, iż to zadufanie jest maską założoną po to, by ukryć przed światem swe... kiepskie myślenie o sobie.
Faktycznie 'buce' zostają zauważone, bo... tak rzucają się w oczy i uszy, że nie sposób ich pominąć. Czy znajdują wielbicielki? Jasne. O gustach się nie dyskutuje. Czy wszystkie kobiety wybierają sobie buców za TŻ (bo taki wniosek wysnuwasz)? Nie. Jeśli tylko takich wyborów dokonują otaczające Cię kobiety, to jak najszybciej zmień otoczenie.

Z dwoma rzeczami, zawartymi w tytule wątku, się zgodzę. Facet, w dodatku niepewny siebie, u sporej grupy kobiet nie ma szans na zawarcie bliższej znajomości. Samiec u sporej grupy kobiet też nie wywoła sympatycznych emocji, w związku z tym skazany będzie na samotność. Co innego mężczyzna niepewny siebie czy introwertyk.

Pewien mężczyzna długo szukał właściwej partnerki. Przychodzi do mędrca i żali się, że tyle razy szukał, tyle razy się rozczarował, no i co ma zrobić, żeby znaleźć wreszcie idealną żonę. Mędrzec odpowiada:
- To jest bardzo proste, tylko powiedz mi, jakiej kobiety szukasz.
- Mądrej, kochającej, ciepłej, pogodnej, wiernej, samodzielnej, silnej. I jeszcze przez dłuższą chwilę rozmaite jej cechy wyliczał.
Na to mędrzec:
- To naprawdę świetny wybór, znakomity, ale jeśli chcesz znaleźć taką kobietę, to musisz sam się taki stać. I wtedy znajdziesz z całą pewnością.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak pewności siebie u faceta, samiec skazany na wieczną samotność?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024