Witajcie ![]()
Tym razem powracam do was z innym tematem który tak jak poprzednie od jakiegoś czasu zaczął mnie mocno intrygować.
Wspomniana pewność siebie bo o niej mowa stała się źródłem moich wieczornych rozkmin.
Jednakże przechodząc do meritum, praktycznie cały czas i od każdej kobiety/dziewczyny słyszałem że facet musi być pewny siebie, musi znać swoją wartość bo inaczej konsekwencją braku tej cechy będzie całkowity brak zainteresowania.
Zastanawia mnie czym dla was jest owa pewność siebie? Czym się charakteryzuje?
Po moich obserwacjach profil pewnego siebie faceta wygląda niezbyt optymistycznie przynajmniej dla mnie, widnieje w nim osoba która we wszystkim uważa się za lepszą od innych, tyczy się to za równo spraw sercowym i życiowych, cokolwiek się stanie ta osoba zawsze ma racje, poczucie wstydu czy też realnej oceny sytuacji dla tej osoby to obce słowa a zakłamywanie rzeczywistości stoi na porządku dziennym np. wygląd wizualny.
W mniemaniu takiej osoby jest największym ciachem w całej okolicy mimo iż rzeczywistość pokazuje inny stan rzeczy.
Taki typ osób najczęściej widuję, przerost formy nad treścią, narcyzm i ogólna bucowatość jednakże jak widać kobietom te cechy imponują z tegoż względu iż zawsze u takich typów obserwuje to że mają ogromne powodzenie, co chwile mają kogoś innego i co chwile poznają co raz to nowszych znajomych.
Czy aby być dostrzeżonym trzeba mieć profil takiej osoby?
A co z osobami po drugiej stronie barykady?
Osoba cicha, introwertyczna trzymająca się z boku od wszelkich tłumów musi cierpieć w wiecznej samotności? Czy brak przebojowości całkowicie dyskwalifikuje kogoś jako potencjalnego partnera?
Dużo może tych pytań, większość jest co prawda retoryczna jednakże to co chce was spytać to, to czy brak pewności siebie całkowicie pozbawia faceta na poznanie kogoś?
Pozdrawiam! ![]()
PS: W gwoli wyjaśnienia, zakładam temat bardziej z czystej ciekawości aby poznać zdanie innych osób także radziłbym podejść do tematu bardziej na luzie.
PS2: Jeśli jednak moja prośba z punktu powyżej zostanie zignorowana i rozpocznie się mała wojna to bardzo bym prosił bez wycieczek osobistych ![]()